Van olyan NEM hivatalos információm is, hogy a BKV-nak elő vásárlási joga van a Nógrádos Localokra. Plusz 150 db!!! használt csuklós Volvo-ra is kiírtak tendert, állítólag...Ezen infókat tessék nagyon fentartással és diszkréten kezelni!!!!!
86-os "kinyírása": ez valószínű a budai fonódó villamos kiépítésével meg is fog történni. Amennyiben a BKK tényleg határidőre megvalósítja elképzelését, még 2 évig biztosan lesz 86-os viszonylat.
Erre a kérdésre a mai állás szerint nem létezik pontos válasz. Minden napról napra változik, mintha ötletelés folyna a "döntéshozó" szervnél.
Mecik, műszak: ettől félünk mi is. Már most a VJSZ-ben barkácsoltak a villamospótlás okán, az ajtó vezérléssel. Persze ez az elektronikának nem tetszett és napi 6-7 kocsi állt ki ajtóhiba jelzéssel. A megoldás ugyanaz, mint az MAN-086-nál. Márkaszervíz jön, laptop, programoz, és működik, minden utólagos kábelezés, kontárkodás nélkül. Egy különbség van csak:ezért fizetni is kell, mert nem garanciásak a Mercik....
Így van. Az ügyintézés folyamatban van, remélhetőleg megkapják a végleges személyszállítási engedélyt.
Más: szóló Van-Hool-ok. Le vannak flotta színűre fényezve...borzalmasan néznek ki, de nem a színezés, hanem a kivitelezés minősége okán. Nem glettelték ki őket festés előtt??!!....A szerelők szerint sokkal rosszabb állapotban vannak, mint a legleharcoltabb barcelonai Mercik. Úgy füstöl némelyik, hogy én kétlem, egyáltalán átmegy a műszaki vizsgán. Mindenestre jelzés értékű lehet, hogy VONTATÓVAL vitték őket pénteken a BKK hivatalos átadására.....
ezért van herótom a dolgoktól, drága pénzért tervezgetnek meg előírnak dolgokat és hozzáértésük 0(legfőkébb az a baj hogy segítséget se kérnek a szakmától)
mert mindent túlbonyolítanak aztán meg olyan hajmeresztő hibákat csinálnak...
pl:
-lánchíd villamosmegálló, ha nem oda rakták volna mehetne a sínen a 86os egy helyen lenne villamos és busz megállója nem kéne dugóban állnia a busznak, de hát szándékosan úgy csinálták hogy a busz ott ne tudjon menni mert a cél a 86-os kinyírása ellehetetlenítése
-61es vili vá-ja a körtéren olyan vékony a peron hogy leszálláskor úttestre kell kényszerülni ahol elcsaphatnak, bezzeg a felszállóhelyen kánaán van ahol megoszlik a tömeg nem egyszerre érkezik mindenki
ezért írtam anno hogy vicc ami itt megy, ilyen kis darabszámú busszal ennyit szarakodni...
és az külön vicc hogy 1 az 1ben úgy mennek utcára ahogy külfödről le lett selejtezve :(
a debreceni 200asok különb elbánást kaptak :D
egyébbként félek mi lesz Nálatok a mercikkel, na nem a vezetők miatt a műszak miatt elsősorban
egyébbként lehetne variálni a vonalakkal szerintem, mert egyszerűbb lenne óbudáról adni a 26ost, és szentlélek ters vonalakat és az alvi meg megy máshova
(ehhez kéne tudni pontosan most mi lesz akkor, és hogy akkor most az ow veszi át a localokat és honnan adja ki stb stb)
Még valamikor februárban átküldték a szerződés tervezetét. Semmilyen formában nem támogattuk a megállóink használatát, még 1 percre sem! Azóta hivatalos formában nem tudok az engedélyezésről. Ha lenne engedélyük, az csak és kizárólag a bevétel miatt lehet.
Csak megerősíteni tudom, amit Tector topiktárs írt. Nagy botrány van a Halász utcai megálló kialakítása miatt. Már a BKK-nál van a megoldási javaslat, de félek csak a sávok felfestésével fogják megoldani a problémát. Mikor tervezték már fel kellett volna ismerni, hogy a kialakítás baleset veszélyes és csak szabálytalanul lehet beállni a megállóba. El kellen bontani a járdaszigetet vagy a kereszteződés elé kellene áthelyezni a megállót.
Elvileg a Nógrádos kocsik helyett lennének a Mercik, ha addig elkészülnek az átalakítással. Fényezve egyenlőre nem lesznek, talán nyáron kiiktatáskor. Egyébként érthetetlen, hogy még hozzájuk sem nyúltak, pedig május elsejére már kellene mind! Pénteken láttam először mindet a VJSZ-ben. Némelyik elég leharcolt állapotban van.
Ezekkel a vonalakkal vajon mi lesz majd, ha csak alacsonypadlósok lesznek? Nem tudom, hogy a csak ap. állomány, vagy ezen utak átalakítása lesz-e előbb.:)
OFF Utóirat: Annó a volános mercik is elfértek ott valahogy, sőt a 758-ason még mostanában is előfordulnak néha, tehát az sem baj. Valamint a 779-es Solája is elfér, ami 15m hosszú.
Nem tudom, mi a probléma a 222-essel, de ott a Localo gond nélkül elmegy. Az egyetlen necces hely a vonalon a Fő utca - Telki út kanyar, de ott se lehet gond, max. fel kell emelni. A Táncsicson bekanyarodásnál is ugyanez a helyzet, akkora gödör van már megint a csatorna fedélnél. Amúgy a VT Localói a következő óbudás vonalakon járnak: 22-222: 5 db (A 22E máj. 01.-vel megszűnik); 57-257: 1 db; 29: 2 db; 11-111: 2 db; 105: 5 db(?)
Az nonszensz, hogy ottjártamkor -amikor még a táskában volt a gép- 3 "stadtrundfahrt" busz is állt a megállóban, persze ez 3 külön céget jelent.
Tavaly is volt ebből probléma, mikor a transzkontinentális VP-n jártam, az egyik megállásomnál, amikor a városnézők miatt nem fértem a megállóhoz, és az utasok tökön-paszulyon át közelítették meg a villamospótlót, egész a kurvaanyázásig ment a dolog.