Keresés

Részletes keresés

japipapa Creative Commons License 2012.04.04 0 0 4487

Szia. Ki ez a cég, amelyik garanciálisan leszállítja? Nekem is az a gondom, hogy nem tudok értük menni, pl. Biatorbágy, az nekem már nagyon külföld. Hogy ne legyen gond, esetleg küld meg priviben. Köszi.

Előzmény: fürj999 (4486)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 4486

Szia

Nem tudom, hogy miért vágtak át. Én kétszer is rendeltem tőlük, helyembe hozták és minden fair volt. Ha elmentem volna érte sokszorosába került volna az út. Garanciát kell kérni tőlük. Ők adnak. Jártam én már kistermelővel is rosszúl.  A talpfekéj elmúlik, ha megfelelő helyen tarjuk utánna.

Előzmény: Madarásznap (4485)
Madarásznap Creative Commons License 2012.04.03 0 0 4485

Lehet, hogy a korukra van garancia, de egyébre nem nagyon hiszem. Én már szívtam velük, vettem 6 db tojót, ebből egy már elve előrehaladott talpfekéllyel büszkélkedhetett az érkezéskor (ugye a taposórács "áldásos hatásai", amin mellesleg a 41/2009 korm. rendelet szerint tilos tartani), a tojók fele meg csak látszólag volt tojó, levágásuk után kiderült, hogy azért nem tojtak bőszen, mert hárman semmilyen belső  ivarszervvel nem rendelkeztek. 

Én inkább kisebb, állatszerető tenyésztőket javasolnék, a nagyüzemek kizárásával.

Már csak azért is, mert ott az ideje korán történő tojatás miatt fénnyel és hővel stimulálják a madarakat, így azok háztáji körülmények közé kerülve keveset, vagy rövid ideig fognak tojni.  Nem beszélve a nagyüzemi madarak retkes, kopott, egészségtelen tollazatáról, mivel nem biztosítják számukra a talajon élő madarak alapvető igényét, a porfurdőt. ;)

Csak két kép a különbség illusztrálására a tollazatban:

Előzmény: fürj999 (4478)
segalapa Creative Commons License 2012.04.02 0 0 4484

Szia!

Köszönöm az infót, írok nekik egy érdeklődő emailt.

Nem konkrétan vásárban akarom megvenni, csak arra gondoltam, hogy ha valaki közületek rendelkezik ilyen paraméterek szerinti állománnyal,  megbízható és még a vásárba is kimegy, akkor ott átvenném mert a gyerekekkel tervezek oda egy kirándulást.

Kellemest a hasznossal...

Ma elkezdtem a helyüket kialakítani, hát asszem, hogy nagyon humánus helyük lesz:)

Esetleg ha kész lesz, feldobok egy fotót róla.

Előzmény: fürj999 (4478)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 4483

Igen, de "csak" a fűrjklub tagok felsorolva. Különben a tagság ingyenes.

Előzmény: Törölt nick (4482)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 4481

Szia

Hát igen elég szapora mert naponta tojik és 16-18 napra kelnek. kb 2 hónaposan már tojnak. 

Előzmény: Gyuripapa68 (4473)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 4479

Vagy vedd fel a kapcsolatot :fürj011-el itt a fórumon, vagy privátba. Ő is jár monorra és megbizható.

Előzmény: segalapa (4475)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 4478

Szia

Ha monoron, vagy egyáltalán vásárban akarsz venni az kicsit lutri. Vagy ismerőstől, vagy olyantól aki nagyban csinálja és garanciát ad rá, hogy nem öreg és nem csak kakast ad neked. Én javasolnám a  www.tapiofurj.hu -n érdeklődj nekik vannak területi képviselőjük is. Lehet nem kell ssok kilómétert utaznod. És ők garanciát adnak, hogy mennyi idősek a madarak.

Előzmény: segalapa (4475)
Gerda76 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 4477

Jó reggelt mindenkinek! :)

Még uj vagyok itt,és a fürjtenyésztésben is tanuló :)

Valaki árulja el nekem hogy milyen az ideális fürjketrec.

A méretei érdekelnének,meg valahogy tojáskigurulós kellene.

De ha nem taposórács akkor mi?

Két 20db-os családdal indulnék,zárt helyen.

Előre is köszi az infót!

Gyuripapa68 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4476

Hali.

Ezt a képet ma készítettem,most épp egyedül külön kellett raknom mert kaptam egy új nagy kakast és sajnos egyfolytában verekedtek,annyi a hibája ennek,hogy kikezdte a seggénél a tollat a másik de már szépen begyógyult.Kb 2 hete van külön mert elkerített olban vannak a tyukok és ott nem tudnának egymás mellett  meglenni.Remélem tetszik és meg tudunk egyezni.Ha okés akkor a tomorigyuri@citromail.hu-ra írj és azt is írd meg neked mennyit érne.Nekem ha van fehér gazdasági kellene4-5tojó 1kakassal.Nem muszály mind az összes tojó fehér legyen.Ha többért adod ráfizetek.Szerintem megegyezünk

.

Előzmény: fürj011 (4474)
segalapa Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4475

Sziasztok!

Új vagyok és most kezdenék a fürjtartásba.

Készül a szabadtéri tárolóm hozzá (nem rácsos), és nem sokára betelepíteném  egy kisebb családdal.

Kb. 12 tojón és hozzá 4 kakason gondolkodom.

Olyan állományt szeretnék ami fiatal, éppen elkezdtek tojni vagy nemsokára kezdik a tojásrakást. Tojásokat minél hamarabb szeretnék, de legyenek fiatalok a madárkák.

Ha elkészül időben akkor a monori vásárban szerezném be az állományt, tervben van, hogy a gyerekekkel kilátogatunk. Gondolom ott találunk nekem megfelelő csapatot.

Ha valakinek van infója ossza meg velem, akár mailben is, árak is érdekelnek.

Elöre is köszönöm:)

fürj011 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4474

Szia

Olvasom hogy vennél,cserélnél .

Engem érdekelne a fehér kakas ha tudnál képet küldeni rola.

A monori börzén megoldhatjuk,viszek minden színből pár darabot.

Előzmény: Gyuripapa68 (4469)
Gyuripapa68 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4473

Azért csak kellene a kakas is mellé mert ha belegondolsz akkor 10 tyuk max.5 evésre elég két főnek,csak kéne szaporitanom is ha már egyszer rendesen akarom csinálni,és amugy is azt olvastam itt,hogy elég szapora állatka.Mi a jó felállás 1kakaks 5 tojó??eggyáltalán megüli a tojást,vagy különkell keltetni,vagy a tojót amelyik ugy látom megülne akkor azt külön kell tenni?

Előzmény: fürj999 (4472)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4472

Szia

Ha csak a tojás miatt akarsz tartani akkor csak tyúkot vegyél. A kakas nem zavarja feleslegesen. És egy évig (meleg helyen megfelelő világitással) tojikA tojás akkor hatásos a betegségre, ha nyersen eszed meg, én úgy oldom meg, hogy kevés teával botturmixal kikeverem és utánna felengedem teával és izesitem. Igy gusztusos habos teát kapok. A husa hasonlit a fácánéra,(mert nálam azt eszi amit a fácán) csak nem annyira száraz. Azért spékelni kell.

Ha lesz akkor sűlt fürj paradicsom mártással tökéletes. Nálunk egy személyre egy db elég. 

Előzmény: Gyuripapa68 (4471)
Gyuripapa68 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4471

Sajnálom,nekem is most lessz az első fürj állományom remélem,inkább a tojása miatt szeretnm tartani mert sajnos elég beteges vagyok,meghát a hús is kell mert a fácán is azért van tartva,hogy karácsonykor fácánleves lessz a menü,remélem lessz is hozzá alapanyag mert az igaz,hogy tojnak csak meg is üljenek.Azt írták itt a forumon nagyon fini a husa a fürjnek is ,hát remélem megkostolhatom a sajátomból.

Előzmény: Törölt nick (4470)
Gyuripapa68 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4469

Sziasztok

Már alig várom a monori börzét mert megyek 99% és venni akarok gazdasági fürjet min. egy családot és ha kapok fehéret szeretnék venni mert láttam nálad Móni a képeket és tetszik ahogy "páváskodik"Már megtaláltam a helyet nekik,a fácánok mellé fogok építeni egy zárt hellyet kis csukható ollal gondolva a télre,de ha belefér az időmbe még le is szigetelem kartonpapírral az oldalát belülről.

Móni  esetleg nemcserélnél,van némagácsérom,liba gúnárom akinek sajnos kis szépséghibája van mert a másik gúnár kissé megborotválta a fejét de ettől egészséges,és van egy szép fehér kakasom is.

BR79 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4468

Szia!

Szerintem a húsgalambok túl nagyok a fürjekhez és eléd durvák tudnak lenni. A galambok amúgy is elég kötekedők. Más a nyugott pávagalamb vagy a kisebb papagájok. Ha tojás v. hús miatt szeretnéd tartani őket szerintem tartsd külön a fürjeket. Én régebben tartottam és tenyésztettem is őket de nem volt szimpatikus a ketreces tartás(rácspadlós) idén újra jönnek a portára de mélyalmos tálcás nyúlketrecben lesznek zárt épületben.

Előzmény: Zretyi (4455)
fürj999 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4467

Szia

A belmagyasság akkor jó, ha te nyugodtan elférsz és nem térdelállva kell takarítani etetni.

A repkedéssel kapcsolatban, ha megszoknak és nem zavarod őket akkor simán melléd mennek úgy, hogy megfoghatod őket, A repkedés, csak akkor van, ha zavarja valami, pl. zaj, vagy valamilyen állat. Ez egy válasz is atojás szedésre, inkább vigyázni kell nehogy rálépj a tojásra(Mindenfelé tojnak), vagy a madárra. Ha a "fészküket" nem bántod ne kotrod el, akkor álltalában oda tojik. Egy pici mélyedésbe amit homból kapar ki.

Nem fognak kirepülni. Nálam 2x1 m-es ajtó van és hogy megszoktak nem törődnek vele, hogy bemegyek. De azért nem árt, ha az ajtó befelé nyílik, a fűrjek felé. Az ablaknak sem fognak neki repülni.

Igaz ezek " vad" madarak, de nagyon szelidek tudnak lenni, ha nem zavarjuk őket.

Előzmény: SchAnti (4462)
Lúd Ludmilla Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4465

Sziasztok!

MONI szeretném tőled kérdezni,hogy ha kint tartod a fürjeket nem fordult még elő,hogy megfagytak?

Felénk van ám -20-28 fok is néha. (tudom másfelé is). Én ezért nem mertem őket kint hagyni. Félek,hogy télen megfagynak.Nekem szép kis kalitkában élnek,(tudod 2 maradt) 2x1m+60cm magas.Behoztam télre őket a garázsba.De mostanság veszek fiatalokat,szerinted azokat már hagyjam kint?

Köszi a választ.

Előzmény: Törölt nick (4463)
SchAnti Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4464

A nyílt-voileres tartásra nem nagyon van lehetőségem, ezért csináltam az ablakokat. Tojást összeszedni pedig meg lehet oldani, mert egy fellépővel guggolva be lehet lépni. Én is normál ólból csináltam, csak a helyet szeretném jobban kihasználni. A felreppenés viszont fond, mert elszöknek mellettem.

Anti

Előzmény: Törölt nick (4463)
SchAnti Creative Commons License 2012.04.01 0 0 4462

Sziasztok!

Én most kezdenék el fürjezni, eddig csak csirkés tapasztalataim vannak. Most építettem egy ólat, ahol kialakítottam egy helyet a fürjeknek. A mintát az itt ajánlott oldalon láttam, az extenzív tartás zárt rendszerben menüpont alatt. Itt két példát mutatnak. Egy orosz (elég zsúfolt), és egy német (tipikus Unio kompatibilis) példákat videókkal.

Itt a link:

http://www.japanfurj.webatu.com/zart.html

A német példa szerint építettem én is a helyet, aminek paraméterei: 150cm x 200cm alapterület, 100cm belmagasság, két oldalról 80cm x 60cm -es ablak. Ez egy "emeleti" lakrész, alatta csibenevelő rész van.

Homokot gondoltam aljzatnak.

A kérdésem a következő: a belmagasság a videón hogy-hogy nem probléma? Aki teremben tart fürjet, annak mi a tapasztalata repkedés ügyben? Ha a tojást szedem össze, akkor nagyon félősek ezek az állatok? Az ajtó nagy 1m x 1m-es. Nem fognak itt mellettem kirepkedni? Az ablaknak nem szállnak neki? Most olyan szép világos a hely. Nyárra az egyik ablakot fém szúnyoghálóra akarom cserélni, télen pedig az ablakon bejövő fény jó klímát adhatna.

Várom a tapasztaltabb tartók véleményét!

Köszönöm!

Anti

japipapa Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4461

Köszönöm Neked és Móni válaszát is. Van annyi helyem, hogy zárt, világos, huzat és rágcsálómentes helyet tudok biztosítani, persze egyelőre nem nagy tömegnek. Ketrecet átalakítom javaslatod szerint.

Előzmény: fürj999 (4459)
fürj999 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4460

Nálam a galambokkal vannak együtt, igaz nem hús hibridek. Röpgalambok.

Előzmény: Zretyi (4455)
fürj999 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4459

Szia

Nem normális, de a fürj homokban szeret kapirgálni, fürödni. Az apró faforgácsot felszedi és begygyulladást okzhat neki.

Kicsit nagy a lyuk nagyság is , ha kint van a ketrec az udvaron akor a patkány hozzáfér a fürjhöz.  Az oldalain keresztűl fúj a szél és a huzatot nem szeretik. Az oldalai és a teteje is zárt legyen, ha kint vannak, természetesen, ha egész évben bent vannak akkor nem kell zárt

Amugy, ha a taposórács helyett  valamilyen sima lapot teszel ugyanúg kigurul a tojás és kis tálban (tepsiben) tud homokban is kapirgálni.

Előzmény: japipapa (4457)
japipapa Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4457

Láttam egy ketrecet, vashálón kell élni a fürjnek, normális ez? Nem lenne, jobb a minimum faforgácson kapirgáljanak?

Előzmény: ken81 (4454)
japipapa Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4456

Köszönöm válaszod

Előzmény: ken81 (4454)
Zretyi Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4455

Üdv mindenkinek. A kérdésem az lenne hogy húsgalambokkal lehet együt tartani fürjeket?  Nagyjából úgy olvasom a hely és kaja igényük is nagyon hasonló. Valaki próbálta már együtt tartani őket? Köszi előre is a válaszokat.

ken81 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4454

Szia!

A ketrec magassága makszimum 40-cm legyen,a magasabb ketrecben könnyen megsérülhetnek.

Előzmény: japipapa (4453)
japipapa Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4453

Szevasztok japisok!

Nagyon tetszik ez a fórum, (már azért is, mert a nick nevem utal, pedig semmi köze hozzá, a tisztességes polgári nevemből kreálták és rám ragadt) kedvet kaptam,. Először is megépítem a ketrecet, 50x100x50 méret megfelelő? Mélyalmosra tervezem. Indulásnak 3+1 madárkát gondoltam, ők lennék a törzs, majd - ha lesz tojás- keltetek.

csucsuaz Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4452

hello

engem kereshetsz tojás és fürj ügyben is

17kerben vagyok!

06705563364,ha nem veszem fel irj egy smst!

Előzmény: FIDER (4420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!