A mai napon egy 021.es fűrészke boldog tulajdonosa lettem.Bátorkodtam egy rossz minőségű felvételt is készíteni .Ma már járt a tölgyesben is de azt nem nagyon szerette.Ami elvárható tőle és amire nekem kell arra jó lesz szerintem.A végösszeg 28 000 lett a a lappal ,lánccal. Így elsőre azt mondom megérte , majd meglátjuk.
Ez ügyben én is problémázok, a nagy castel hídján van tartály, abba nem kell olaj. A kicsi murrayba nem találtam még nívó csavart sem.Gondolom az gondozás mentes lehet, eddig nem is szivárgott belőle semmi.
Hidraulika olajhoz nem értesz ? Jó nagy szarban vagyok . A Honda traktor hodrohajtásába kéne kb 1 deci olaj . Viszont a kezelésiben bazi nagy betűkkel rá van írva, hogy CSAK HONDA olajjal öntsem fel . NA most azt sejtem, hogy ez a kedvencem (maketing), meg pár külföldi beírást olvastam, ahol ennek hiányára panaszkodnak (sehol nem kapható), és a tanácsok szerint simán öntsek hozzá ásványi hidraulika olajat . De azért csak piszkál ...
No, a MOL kisgépolaj 30W-40-es API SF, a 10W-30 szintetikus alapú!! olaja meg API SL. Emmán ( kisgép kategóriában) döfi kategória. Egy Briggs olaj cirka lehet SG fokozatú, de ezt csak emlékezetből írom, ami azért nem készpénz..
A Castrol 10W-40 Magnetec API SL teljesítményfokozatú. Tehát hasonlóképp tudja azt, amit a legjobb kisgépolaj.
Nem lesz baja, de feltehetőleg csipegetni fogja az olajat
A 30W-40 viszkozitás erősen arra enged következteteni, hogy tiszta ásványi olaj.
A Castrol 10W-40 részszintetikus, ezért valószínűleg egy jobb minőségű olaj, bajt nem fog okozni, de a hidegoldali folyékonysága miatt elképzekhető, hogy enni fogja a motor. Hidegen nagyobbak az illesztési hézagok, nem húzza le az olajlehúzó gyűrű az olajat teljesen, marad a hengerfalon, ami aztán később elég, a kipufogón távozik. ( füstöl)
A másik füstölési ok lesz az, hogy emlékeim szerint ezekbe a motorokba nincs szeleszár simmering, így hidegen ott is jobban csipegetheti.
A fűnyíró tipikusan tavasztól őszig használt eszköz, ezért is, meg a feltehetően durvább ill hézagok miatt van a hidegoldali sűrűbb olaj.
Melegen ugyanaz a viszkozitási indexe mindkettőnek, így az biztos, hogy jó. Minőségben ( API teljesítményszínt minősítésben, az S fokozatot kell nézni) elvileg még jobbnak is kéne lennie a Castrolnak, bár ha jól emékszem a MOL fűnyíró olaj egész korrekt etéren.
Az EA3201S is abba az árkategóriába tartozik mint a 4610, ráadásul a honlapjukon a hónap gépeként van feltüntetve a fő oldalon:-))
Lehet a hitachiból ott van készleten több darab és szeretné kifuttatni.
A makitának megvonták tőlük is a szervizelését úgy tudom, ha a hitachi szervizből + pénzt látnak, akkor melyiket ajánlják szívesebben szerinted a kereskedők.?