Nem lehet kapni, saját kezüleg kell gyártani. Én egy nagy fej káposztához teszek 3-4 sárgarépát, mert a centrifugával kinyert lé kb 5 napig elég ( a végére már nem túl kellemes a szaga répa nélkül) Hütőben tartom és étkezés előtt iszom 2 dl. Van akinek érkezés után használ, amikor már az emésztés folyik.
Nem tudom mit szedsz, de elég durva napi 2x 40 mg PPI.-it szedne, főleg ha régóta szeded. Nekem soha semmiféle panaszt nem okozott a székelykáposzta, de igaz, hogy más erősebben savas ételeket kerülöK.
Én is végigcsináltam tavaly kb. 3 hetes káposztalé kúrát, amikor a ppi -ről leálltam. Ez régi népi gyógymód, szerintem jó. Az egész emésztőrendszer mindenféle gyulladásait gyógyítja. Ez sima, nyers fejes fehérkáposztából készíthető. Nem azonos a savanyú káposzta lével. Én nem találtam kész terméket. Gyümölcscentrifugával az igazi, mert akkor csak a lé jön ki és a rostok nem. Én arra lusta voltam, ezért turmixoltam. Így sűrű trutyit kaptam, amít vízzel higítva ittam napközben, este már nem, nehogy éjjel gondot okozzon. Lehet próbálkozni, kísérletezni.
A fehér káposzta léről még nem hallottam, mint lugosító módszer, de ki fogom próbálni.
Milyen formában lehet hozzájutni? Árulják palackozva, vagy nekem kell kinyernem a káposztából?
A székelykáposztát viszont pont tegnap vacsorára próbáltam ki és senkinek nem javasolnám, akinek savas problémái vannak.
Most már tudom miről beszél, aki azt mondja, hogy a reflux miatt egész éjszaka fájdalmai vannak. Meg voltak a szívinfarktus tünetek, a hátfájás, ízületi fájdalmak, de még a fogamba is kisugárzott a fájdalom (mindez reggel és este bevett 40mg PPI mellett). Ezek után megérdemelnék valami jótékony hatást is a káposztaféléktől. ;-)
Az Olajfalevél kivonat - Rengeteg orvos javasolja az Olajfalevél kivonatot erős antioxidáns hatása miatt, magas vérnyomással, 2-es típusú diabétesszel küzdő betegek kiegészítő kezeléséhez." A cikk alján - kinek nem ajánlott: magas vérnyomás esetén ?????!!!
Nem vonom kétségbe, hogy hatásos bizonyos esetekben, de annyi mindenre egész biztos nem. Az olivaolaj ( de csak az extra szűz) jótékony hatása már régóta ismert, nagyanyáink aki még azt sem tudták mi az a reflux, gyomorproblémákra reggelente ittak 1 kanál olajat. Nekünk maradt a PPi - ami a legtöbb esetben nem hozza meg a kívánt eredményt, vagy csak "kemény mellékhatások" árán.
Az én kálváriám kb. 3 éve kezdődött, borzasztó hátfájással, amire 1 ismerős gasztros doki azt mondta, hogy epekő és már intézte is a műtétemet. Igaz, hogy a GOT, GPT, Alk.phosp. magas volt és az ultrahang kővet ugyan nem de hólyag tekeredést mutatott, ennek ellére nem ugrottam bele. Több sebésszel is konzultáltam, akik szintén azt mondták, hogy ne mán! 1 hónap diéta után a labor tök negativ volt, az ultrahang ( jobb kh.-ban, lénygesen jobb készülékkel) teljesen negativ. A doki azt mondta - akkor néma reflux és omeprazolt írt fel. Azóta is konroláltatom az epémet, de hál isten nincs semmi. Szedtem kb. 8 hónapig naponta 1x 20 mg, majd kezdett fájni a hasam, puffadtam stb. Akkor váltottunk Lansoprazolra, ami szintén nem vált be. A következő endoszkopos vizsgálatnál láttam, hogy elés sok és sűrű epe látható -kérdeztem, nem lehetséges, hogy epés refluxom van és azért nem használ a PPi. Erre a doki - lehetséges és ráírta a leletemre. Elegem lett az egészből és mivel olvastam és hallottam, hogy a fehér káposzta leve jó megpróbáltam. Napi fél ilitert javasoltak, de gondoltam az eléggé puffaszthat így én napi 2 dl. ittam ebéd előtt fél órával. Totál bevált!!! Nem volt semmi gond, ehettem amit akartam, újból ittam napi 3 kávét. Kicsit elkanászosodtam, majd abbahagytam a káposztát, és semmi diétát nem tartottam. Az első endoszkopnál a doki csak úgy mellesleg megjegyezte, hogy van egy ici-pici rekeszizomsérvem, de nem kell vele foglalkozni!! Nem foglalkoztam, majd a barátnőmnél, akinek soha semmiféle epére, refluxra, sérvre utaló panasza nem volt - kicsit kövér volt és fulladt ha emelkedőn,lépcsőn ment , mire több orvos is azzal hárította a dolgot, hogy fogyjon le- végre valakinek eszebe jutott és jobban kivizsgálta és a diganózis csúszamlos rekeszizomsérv, a gyomrának nagyobbik fele felcsúszott a mellüregbe. Már túl van a műtéten ( Nissen féle hálos). Na erre én is ideges lettem, mert bármekkora kicsi is a sérv, ha a gyomorszáj nyitva, akkor nem számít, hogy mennyi savam, fáj nem fáj, éget nem éget a savgőz - az feljőn és roncsol!! Nekem az utolsó gasztros doki Domperidont 10mg irt fel és Gaviscon ajánlott, de a gyógyszer nem vált be, a Gavisconra meg allergiás vagyok. Szóval újból elkezdtem a káposztát inni. :))
Ö már nem operal, de tudom, hogy ki csinálja mikrosebészeti úton, és szamomra más mint ez a mikroseeszeti eljárás szóba se jöhet, feltéve, ha tényleg meg kell müteni. Vagy itt, vagy ott, akármiylen országban. Egyelöre egyre kevésbé zavarja a gégémet a reflux, söt azt hiszem, a gégémet már egyáltalán nem, az az érzés elmúlt már. Maximum a torkomat, azt se nagyon, most megprobálom a kétnaponkénti nexiumot, szerintem itt inkább a gyulladással van baj, az orromban, ami nyilván azert összefügg az orrsövéynferdülésemmel is,a mi biztos nem vészes, bár tudjuk a kicsi is számít. Inkább az orromat operálják , mint a gyomromat, nem néztem meg, de a statisztika szerint tuti több orrot operáltak eddig. mint gyomrot:-)))
"Műtéti úton tökéletesen rendezhető (az orrsövényműtétnek életkori határa nincs - legfeljebb csak egyes, gyakorlatlan, gégészek 50 éves kor felett nem mernek operáln"
A kozos ismerosunk azert irja ezt, mert o mikrosebeszeti eszkozokkel operal.
Ellenben a klasszikus fulorrgegeszetben a 40 ev feletti kor rizikifaktor az orrsovenymutetben. Meg a tamponalas is rizikofakor, az orrban halado bizonyos idegek "nyomasa" miatt. (Magas vernyomast, szivproblemakat tud okozni)
Hello, nem, nem mondhatni hogy meggyógyultunk, igy kiralyi többesszamban:-)))) Igen, a gyomrunk, a gyomrom az nem szokott fájni, de ha éhgyomorra beveszem a vasat, a kávémat megiszom, akkor utána kb 1 óra mulva, olyan nyomás-szerüség van a gyomorszájamon, meghalni készülök, de mind ez semmi a smirgligombóchoz képest a garatomban-ami már elmult:-)) Ugyhogy én ezzel a gyomorszáj-izével nem is foglalkozom-de nekem is ugy van, ahogy neked, hogy jön ki a levegö. es utana jobb..... ez szerintem attól van, hogy a gyomron belüli gáz nyomja a gyomorszájat, aztán kiszabadul, és jön fela savas gáz, ami a garatot bántja adott helyzetben. ès hogy visszaterjünk a paleora, nálam ez akkor van, ha nem tartom be a diétámat, lasd reggel, meg tegnap se, mert eléggé el nem itélendöen ettem tegnap csokit, arra fel, hogy hurrá a gégegyulladásom az tutira elmúlt. Az el, de a gyomornak nem tett jót......Szóval nem a sok gyomorsav, hanem a rotható szenhidrát, gázok......... Ja, valami hányinger nekem is vot, de ez nekem csak azóta van, mióta itt olvastam, hogy a hányinger is a reflux-szal jár:-)))))) Ezt tudatositottam magamban, es igy aztan el is mult:-))) idö jo, nagyon szupi:-)))
Hát senki nem jár erre? Mindenki meggyógyult? Az jó lenne!
Gyönyörű időnk van! Élvezze mindenki, ha lehet!
Lenne egy kérdésem hozzátok:
Ti szoktatok olyat érezni vagy éreztetek már olyat, hogy mikor reggel felkeltek megfájdul a gyomorszájatok és csak akkor enyhül, ha büfiztek? De addig nagyon durva gyomorszáj fájdalom, meg mintha a szegycsont mögött alul is fájna/ ott lenne valami.
És ez erős hányingerrel jár még pluszba.
És ez addig tart, amig ki nem jön egy csomó büfi !
Utána rengeteget javul a helyzet, de nap közben is sok a büfi és már elegem van belőle!
Hallottam egy újdonságról, mely javulást hozhat reflux, emésztőrendszeri gyulladás és még számos más dologban.
Hozzá teszem orvosilag tesztelt.
Én tegnap találkoztam a boltban egy lánnyal, akivel beszélgetni kezdtünk és kiderült, hogy súlyos refluxa volt.
Ő mondta, hogy már jól van és le tudta tenni a gyógyszert is.
Olajfalevél kapszulával. Napi 1 szem az adagja és bármelyik bioboltban beszerezhető.
Onnan tuudom, hogy nem a levegőbe beszélt, mert haza kísértem és megmutatta az orvosi papírjait (gyomortükrözéses leletek).
Ő GERD III-IV volt, mire orvos kezébe került.
Kerestem neten is cikket erről az olajfalevél kapszuláról, bemásolom ide:
Olajfalevél kivonat Az Olajfalevél igen erős vírus, baktérium, gomba és parazitapusztító, mindamellett hogy erős antioxidáns.
Az Olajfalevél kivonatban viszonylag kevés a többszörösen telített zsírsav így különleges értékét elsősorban két másik anyag a squalen és az oleuropein adja. A squalen az utóbbi évek egyik nagy táplálkozástudományi felfedezése, hiszen egy zsírhoz hasonló anyagról van szó, mely kémiailag rokonságban áll a karotinoidokkal, és hatása is hasonló.
A squalen gondoskodik a bőr egészségéről , bársonyosságáról, ellenállóvá teszi a nap sugárzó hatásaival szemben, illetve mobilizálja az immunrendszert. Az olíva olajban és a jóval koncentráltabb Olajfalevél kivonatban lévő squalennek köszönhető, hogy a földközi-tengeri lakosok a viszonylag magas húsfogyasztás és dohányzás ellenére is, jóval védettebbek a szívinfarktussal és a rákkal szemben, mint Nyugat-Európában.
Az Olajfalevél kivonat másik anyaga az oleuropein olyan anyagcsoporthoz sorolható, mely számos gyógynövényben, így például a baldrianban vagy az enciánban is előfordul. Valóságos szenzáció volt, amikor 1972-ben V. Petkov bolgár professzor nyilvánosságra hozta, ide vonatkozó kutatási eredményeit.
Már csekély mennyiség, testsúly kilogrammonként 10 milligramm oleuropein, 60%-al csökkentette a vérnyomás, a kísérletben részt vevő személyeknél. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy nagyon kevés olajfalevél kivonat napi rendszeres fogyasztásával, számos szív- és érrendszeri betegség kockázata nagyon nagymértékben csökkenthető. Az olajfalevél kivonatban dúskáló oleuropein, erőteljesen segíti a szív vérellátását, tágítja a koszorúereket, kiküszöböli a szívritmuszavarokat és jelentősnek mondható görcsoldó hatása is.
Az oleuropein által rendkívül reaktív anyag, tehát egész sor másik anyaggá alakulhat át, így például dihidroxifeniletanollá - DPE, mel ugyancsak fontos felelőse az olajfalevél pozitív hatásainak.
Az Olajfalevél hatásai
Manapság a sajtolt olivaolaj az olajfa legelterjedtebb formája, mely az egészséges mediterrán konyha kiemelt alapanyaga. Az Olajfalevél kivonat jótékony hatása a modern kor egészségügyi nehézségeivel szemben megkérdőjelezhetetlen, mely pozitív hatást a fogyasztók tapasztalatai mellett, tudományos kutatások sora is igazol. Az Olajfalevél olaja, csökkenti a szívkoszorúér betegségek kialakulásának és a különböző rákos megbetegedéseknek a kockázatát, javítja az immunrendszer működését illetve enyhíti a gyulladásokat.
Az Olajfalevél kivonat antioxidáns aktivitása a szabad gyökökkel szemben véd, és lényegesen lelassítja az öregedési folyamatokat. A friss kutatások rámutattak az Olajfalevél kivonat a tumoros sejtek növekedését gátoló hatására. Az Olajfalevél rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, fontos polifenol, béta karotin, szkvalén illetve E-vitamin forrás. A kivonat különösen gazdag az Oleuropein vegyületben, mely egy polifenol antioxidáns.
Az Olajfalevél kivonat Összetétele
100 %= Olajfalevél Kivonat
100% frissen szedett levelekből préselt, folyékony olajfalevél, hogy hatóanyagait megőrizze, s a könnyű felszívódást biztosítsa. 7-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a szárított változat.
Ez az olajfalevél kivonat, biológiai termesztésből származik.
A Doskar Olajfalevél kapszula (1 darab) Összetétele
Az Olajfalevél kivonat, 40-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a hidegen sajtolt olivaolaj, mely az olajfa terméséből, magjából készül. Ezen felül az Olajfalevél kivonat egyéb, az egészség megőrzése szempontjából fontos anyagokat is tartalmaznak, így például krómot, vasat, szelént, cinket, béta karotint, C-vitamint illetve az aminosavak széles skáláját.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az Olajfalevél kivonat segít megelőzni a megfázásos megbetegedéseket az influenzát illetve segít ezeket gyorsabban legyőzni. Az Olajfalevél kivonatot fogyasztók közül sokan általános közérzetjavulásról, megnövekedett energiatartalékokról számolnak be. Rengeteg beteg, az Olajfalevél kivonatokkal enyhítik a különböző krónikus betegségek tüneteit, mint például a gyulladások, asztma, különböző izom- és bőrbántalmak. Rengeteg orvos javasolja az Olajfalevél kivonatot erős antioxidáns hatása miatt, magas vérnyomással, 2-es típusú diabétesszel küzdő betegek kiegészítő kezeléséhez, valamint a felső légúti megbetegedések megelőzésére és gyógyítására.
Az Olajfalevél legfontosabb gyógyhatásai
Immunrendszer erősítő Légúti rendszer gyógyító Bélrendszer működés támogató Vérnyomás kiegyensúlyozás Vércukorszintkiegyensúlyozás Öregedés gátlóhatás Lázcsillapító hatás Candida ölő Antioxidánshatás Szájbetegség gyógyító
Manapság a sajtolt olivaolaj az olajfa legelterjedtebb formája, mely az egészséges mediterrán konyha kiemelt alapanyaga. Az Olajfalevél kivonat jótékony hatása a modern kor egészségügyi nehézségeivel szemben megkérdőjelezhetetlen, mely pozitív hatást a fogyasztók tapasztalatai mellett, tudományos kutatások sora is igazol. Az Olajfalevél kivonata a szívkoszorúér betegségek kialakulásának illetve a különböző rákos megbetegedéseknek a kockázatát csökkenti, javítja az immunrendszer működését illetve a gyulladásokat enyhíti.
Az olajfalevél kivonata gyomorfekély, székrekedés, vese- és epekő illetve íngyulladás ellen hatásos.
Az olajfalevél olajától azért nem lesz magas a koleszterin szintünk, mert a szervezet számára a jó, azaz a HDL-koleszterint tartalmazza, de legfőképpen az érrendszeri megbetegedések illetve az infarktus megelőzésében játszik szerepet. Az olajfalevél kivonata a máj átmosását aktív hatóanyagai révén biztosítja.
Mikor nem ajánlott az Olajfalevél?
Magas vérnyomásban szenvedők, agyi érkatasztrófát átéltek, illetve súlyos toxikusságban szenvedők esetén, csak orvosi felügyelet mellett.
Ilyen dokiról most hallok először. Meg kell becsülni.
Nekem iszonyatos gyomorszáj tájéki fájásaim voltak tavaly februárban. Főleg éjszaka, esetleg késő este kezdődtek és órák hosszat tartottak. Ekkor kaptam az EMOZUL -t 2x40 mg adagban. De a fájdalmaim inkább fokozódtak. Augusztusban már nem bírtam tovább és szépen fokozatosan leépítettem a ppi -t, mert arra jutottam, hogy esetleg az okozza. Ettől kezdve a fájdalmak elmúltak. Persze közben mindenféle kivizsgálásokon estem keresztül és szeptember végén egy hasi ultrahang epeköveket mutatott ki. De akkor már nem voltak görcseim, csak akkor kerültem sorra. Az epeköveket azóta kivették. Azóta sem tudom biztosan, hogy ezeket az iszonyatos fájdalmakat a hosszú évek óta szedett különböző ppi -k által lelassult gyomorműködés, vagy az epekövek okozták. Én inkább a ppi -re tippelek, mert annak elhagyása után a görcsök is elmúltak. De ezt azért nem lehet bizton állítani, mert az epekövek nagyon alattomosak. Lehetünk velük évtizedeken át tünetmentesek, de bármikor bedurvulhatnak és bármikor megint megnyugodhatnak.
Ha hatóanyagban ugyanaz, és van recepted, a patikus simán kiadja a felírt helyett a Nexium-ot csak alá kell írnod, hogy nem a legolcsóbbat választottad. (tapasztalat)
Én is gondoltam már, hogy megpróbálom a Nexiumot, de mivel ua. a hatóanyag, ezért nem is foglalkoztam tovább a dologgal. Most, hogy írtál a tapasztalatodról, jövő héten fel is iratom.
Sajnos sokféle ételről/italról lemondtam már a reflux miatt, de a kávét nagyon szeretem, napi 3x. Nem feketén iszom, hanem 1 dl tejjel, ezért gondoltam, hogy így talán nem tesz olyan rosszat...
Esetleg az Emozul helyett próbáld meg a Nexiumot. Ugyanaz a hatóanyaga, de a Nexium mégis egy régebbi, még jobb recept alapján készült gyógyszer. Mikor kezdődött nálam ez a reflux, eleinte nekem is Emozult írtak fel, de az közel se volt olyan jó, mint a Nexium. Pedig megint mondom, elvileg ua. a hatóanyag. Én előtte még vagy 5 féle ppi-t próbáltam, de csak a Nexium volt jó.
Na meg ne igyál koffeines dolgokat, egy kortyot sem. Nálam az egyből kiveri a biztosítékot, persze nem vagyunk egyformák.
Amit még próbáltam, az az aktív árpa. Nekem az is visszafogja kicsit.
Nekem több, mint egy éve van refluxom, ezalatt 3féle különböző hatóanyagú ppi-t próbáltam, köztük az Emozul-t is. Kezdetben 1x40 mg-t, majd 2x40 mg-t szedtem, de a folyamatosan a torkomban lévő égő érzés nem múlt el. Most Quamatel-t szedek, reggel 40 mg-t, de a helyzet változatlan... A gyógyszerek mellékhatásait én egyébként nem tapasztaltam, csak azt, hogy nem hatnak...
Lehet ha minden kötél szakad megpróbálkozom esetleg ott is!
Én egyébként a NEXIUM hatóanyagú bogyókat nem próbáltam még.
Amúgy amikor fáj a mellkasom tényleg olyan, mintha nem lenne elég levegő:(
Kedves Fistic! :)
Én nyáron próbáltam meg, a savra jó volt, de olyan lett a gyomrom tőle, mintha kővel telepakoltam volna, utána meg mintha dörzspapírral súrolták volna a gyomrom belsejét.
Nekem ez volt a személyes tapasztalatom vele.
De volt aki azt mondta neki jó volt, mármint találkoztam ilyennel.
Amúgy Fistic, neked megoldódott a problémád? Úgy rémlik korábban azt írtad, hogy ha nincs lisztes cucc az étrendedben jól vagy....remélem jól emlékszem és nem cseréltelek össze senkivel :)
Hogy vagy mostanság? Neked volt durva gyomorszáj tájéki fájdalmad?
Biztos megne´zted, ez Ezomeprazol hatoanyagu, vagyis mint a Nexium. Ezt szedem én is. marmint nexiumot. Azt tudom neked mondani amit itt a jobb orvosok, hogy a generikákat nem szeretik sokan. Mert szerintem ez generika. De ettöl még lehet éppen jo. Gondolom olcsobb. Vavamamaval egyetertek, ha lehet, nem kell PPI........ èn most latom, ha anno egyböl az elsö orrász elkezdi az orrom nyalkahartyajanak lelohasztasat, ezzela z orrspray-al, amivel most szorom 2 hete, es nem PPI-t ir, akko rmost elörebb lennék......Mert az orrom kezd rendbejönni, már semmi smirglipapir nincs a gégé,ben, legalabb 3 napja-iylen nem volt mar 1 eve, miota megjelent-de nem birom elhagyni a napi 1 PPI-met se, mert ha nem szedem, mar bocsanat böfögök.....de megprobalom elhagyni, mert szerintem nem kell, ahogy az orrproblemam elott se kellett, reflux ide vagy oda....... Most tuti nekem is több savam termelödik, mint az orrbajom elött....De valahogy kiböjtölöm, krumplile, stb......Jön a basica por.....A lugosito teatol meg a hormontermelesem indult be, mert abban cickafark tea van, az igy ugrik.........szerintem ha egyik nem hat, PPi akkor amasik se fog, dozis kerdese, meg egyeb dolgoké.......nem feltetlenül hatoenyag kerdese, az inkab a mellekhatasok miatt lenyeges, van aki ezt nem birja, van aki azt..... Hogy én hogy kapok lvegöt, emberek igy élnek, oriasi:-)))))) Érdekes, hogy eddig nem tünt fel, hogy nem tudok rendesen levegöt venni, csak most hogy már tudok...Még a nyálképzödésem is beindult........én most egész happy vagyok, mert eg yéve csak rutinból végzem a munkámat, állandóan a smirglipapir votl az agyamban.....ma már rendesen odafigyelve nyelvet is tudtam tanulni...........ez az út, ha kell orrmütét, de ha szerencsém van, meguszom anelkül...
Még valamit szeretnék neked mondani a gyógyszerekkel és bármilyen módszerrel kapcsolatban.
Mindenkinél más a hatás. Tehát ha pl. nálam bevált valami, nem biztos hogy másnál is beválik. És fordítva is igaz. Tehát gyűjtögesd a tapasztalatokat, válaszd ki amit te magadnak elfogadhatónak gondolsz és próbáld ki. Ha nem válik be, lépj tovább, próbálj ki mást. Én ezt a topikot olvasgatva ezt a következtetést vontam le magamnak.
Látnok vagy? Már vasárnap délután tudod, hogy mit fog hétfőn a doki felírni?
Én szedtem EMOZUL 40 mg -t, napi 2 alkalommal, kb 5 hónapig. Nekem ez tette fel az i -re a pontot. Úgy leállt az emésztésem, hogy állandó rosszullétem volt. Két falatot ettem és úgy éreztem, mint aki bezabált. Persze hozzá kell tenni, hogy akkor már kb. 6 éve kisebb megszakításokkal mindig szedtem valamit. Ez vezetett arra az elhatározásra, hogy minden ppi -t abbahagyok. Tavaly szeptember eleje óta nem szedek semmit.
ja-ja, hasonlo erzes volt nalam is, 2-3 napig Ok volt, aztan beerosodott a tünet.... èn a PPI felezésnél ako rkiegészitöleg szedtem savlekötöt, Riopant, 2-t is néha....néha most is szedek meg, pld reggel tul sok volt a C vitamin, meg a kave amit ittam, es ezert vettem be Riopant. itt nekem Ausztriaban az egyik ismerösömet ugy mütötte meg a professzor, hogy nem vizsgaltak rajta semmit se, köhögött iszonyuan, volt mellkasi CT-je, gyomortükrözése, es akko rmindjart beltükrözest is csinaltak neki, es par napal kesobb bement es megmutöttek. direkt kerdeztem, hogy egyeb vizsgalatokat csinaltak-e rajta...es azt mondta nem...èli világát, most már itt 4 emberröl is tudok a közvetlen közelemböl, akik ezen a müteten mentek keresztül, es azon kivül, hogy kevesebbet tudnak enni, semmi bjuk nincs, a köhögös hölgy kifjezetten kiviragzott:-)))) 65 eves:-)