Keresés

Részletes keresés

Dragóca Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1908

Szia! Vérnyomás csökkentésére sikeresen használható a galagonya termés. Főzetet kell belőle készíteni, a következő módon.

Egy csészényi (2,5dl)vízhez kell 25-30 szem galagonya termés. Öt percig lefedve főzni, majd leszűrni. Lehet ízesíteni, persze, nem cukorral! Naponta 2X elkészíteni, és fogyasztani. Herbária boltokban beszerezhető, 40g/csomag. Ára kb 280 Ft.

Ez nem éppen paleo hozzászólás volt, de mivel gyógyulásról, egészségről van szó, hát engedtessék meg.

Remélhetőleg a galagonya paleo. 

Előzmény: szisztem (1898)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1907

Üdv a csapatban.

Előzmény: Dragóca (1906)
Dragóca Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1906

Üdvözlöm a Paleos Társakat!

Egy hónapja kezdtem a paleo életmódot. A fórumot is az óta olvasgatom. Sok segítséget, támpontot adott. Nagyon hasznosnak találom. Egy kolléganőmtől hallottam, egy elmesélt vasárnapi ebédem kapcsán, hogy ez nagyon finom lehetett, de nem paleos.

A kijelentésre próbáltam értelmes arcot vágni, de fogalmam sem volt, hogy mégis mit takar. Aztán pár nap múlva eszembe jutott.

Utána néztem, és az óta eszerint étkezem. A súlyfeleslegem, ami a fő indítatást adta. Azóta 5.1 Kg-al mutat kevesebbet a mérleg. Szép eredménynek tartom, főként úgy, hogy nem kell koplalni, hanem finom, bőséges, és egészséges ételeket fogyasztok. Egészségügyi panaszaim nem voltak, de mégis fittebbnek, energikusabbnak érzem magam.

További jó fórumozást, jó egészséget, finom ételeket kívánok!

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1905

Váljék egészségedre!

Előzmény: BkSp (1897)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1904

Tavaly nyáron kezdtem. Betartok minden szabályt, nincs elhajlás.

Eredményeim:  Magas vérnyomás: gyógyszer nélkül 160/110 volt, most 120/65.

2. tip cukorbetegség néhány nap után rohamosan javul, három hónap után stabilan messze a határértékek alatt. Pollenallergiám megszünt. Ja és fogytam 35 kilót.

A vitamint azért rendelem az interneten az USA ból mert sokkal olcsóbb és nagyobb a választék. (pl. D3 2400NE vitamin 360 db 11,5 USD) A posta (1,8kg-ig)  4 USD.

Most 60 USD felett ingyenes a szállítás. Ha a YEK497 kedvezménykódot megadod akkor 5 USD (március 31-ig 10 USD) kedvezményt kapsz.  

Előzmény: szisztem (1899)
Evicke Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1903

Csak tudnám, hogy miért ide írja. Biztos van fényevős topik is. Ez olyan mintha mi a vegás topikban osztanánk az észt.

Pont ezért írtam, hogy kötekszik. De addig jár a korsó a kútra... :-)

Előzmény: Törölt nick (1902)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1902

Ő fényevő.

És ezt a hsz-ét már én sem értettem.....pedig böcsülettel végig olvastam.

Nem kötözködik szerintem. Egyszerűen hisz abban amit leír. Csak tudnám, hogy miért ide írja. Biztos van fényevős topik is. Ez olyan mintha mi a vegás topikban osztanánk az észt.

Előzmény: Evicke (1900)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1901

Úgy látom a lelkesedés megvan :D az is valami :D A sok kezdeti kapkodás után majd lenyugszol, és nyugodtan kajálsz :)

Ha ez inspirál, akkor leírom, nekem elmúlt az asztmám, és tudom mozgatni a karom. A vállam volt teljesen gyulladt, és már minden mozdulat nagyon fájt. Most jön az allergia szezon, meglátjuk mi lesz a szénanáthával. Fogytam mellesleg 14 kilót. Nem vagyok kidőlve egy nagyobb kajálás után sem :D Szóval jól érzem magam :D

Én öt hónapig teljesen hard üzemmódban csináltam, akkor visszaengedtem egy kis sajtot.

Tegnap befigyelt egy kis vaníliafagyi is...hát istenem évente egyszer-kétszer most már belefér, nem jó, de ettől még nem megyek a Tiszának. Amire viszont nagyon odafigyelek, hogy semmi gabona, még egészen kicsi sem.

Előzmény: szisztem (1899)
Evicke Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1900

Ő nem paleó (már amennyire ki tudjuk venni a zagyva és offtopic hsz-aiból), csak kötekedni jár ide.

Előzmény: szisztem (1898)
szisztem Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1899

Szia! Nekem azért is egyszerübb a vitaminkirály, mert itt van a piacunkon a bolt, bár most befuccsolóban van, de másik bolt is megrendeli tőlük, ha kell valami, igy nem kell szállitási költséget fizetni.  A legjobb nekem  a multivitmainjuk volt, mert kényelmes és minden benne van, csak amióta Szendi azt mondja, hogy az E vitamin mixet együk és a multiban az egyszerü fajta van, azóta nem veszem, pedig kényelmesebb, mint egyenként megvenni az összes vitamint, hogy mi van a nyomelemekkel arról nem irt a Szendi sem, de majd megint nyaggatom levélben csak állandóan könyvet ir ujabban, nem akarom zavarni, meg Ő is mintha azt sugallná, hogy találd meg magadnak ami Neked a jó, ebben igaza is van.Te régen élsz a paleolit elvek alapján? Milyen pozitiv változásokat hozott az életedbe? Jó lenne, ha erről irnál, mert sokan meggyógyulnak tőle, de ha én mindig becsusztatok valami nem paleot is a kajálásba, akkor sosem tudom meg. Ezért is kéne egy kis inspiráció. Képzeld, az elején elhagytam a koleszterin gyógyszert, az első könyv elolvasása után, paleoztam akkor rendületlenül, ettem a cupákokat ezerrel salátával, hát kiakadt a gyógyszertári koleszterin mérő semmi perc alatt, kb 1 hónap után, ugyhogy most minden másnap veszek be gyógyszert, mert kitört a frász. Na ilyen lökött vagyok. Jó mi?Mérlegelni kéne és fokozatotkat betertani minden uj dolognál, de már ugy csinálom.

Előzmény: Törölt nick (1892)
szisztem Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1898

Szia! Honnan értesz ezekhez a multi és egyéb vitaminokhoz, meg hogy egyik jó , de nem szivódik fel a legtöbb dolog, az a Multi Pro az multivitamin amiben minden benne van? Vagy nem jól értelmeztem az ajánlásodat? Én a Chlorella algát próbálom, de nincs rajta semmi olyan, hogy mennyi jód vagy bármi vitamin mennyi  van benne, honnan tudod, hogy sok a jód benne? Csakm általánosleirások vannak, hogy sok vitamin és ásványi anyag van általában minden algában, ez a fajta a nehézfémeket vezeti ki méregtelenit, én sem fo-gyáshoz használom, csak próbálom, hátha leviszi a vérnyomást, vagy energikusabb lesz az ember tőle. Kisérletezek a férjemen is, mivel kicsit emelkedettebb a vérnyomása, hátha ez le viszi és nem kell gyógyszer, eddig még nem gyógyszerezi a nagy tudásu körzetis, hátha megelőzhető a fagyöngy tea semmit nem ér, azt itta eddig. Mindentől függetlenül minden tanács nézet épitő jellegü is lehet. Te paleos vagy?  Miket eszel? Miért lettél hive a paleo táplálkozásnak? Mindenesetre köszönöm a hozzászólásod.

Előzmény: Jon87 (1893)
BkSp Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1897

Köszönöm szépen a kódot, felhasználtam. 10 USD kedvezményt adott. Most ingyenes szállítás van 60 USD felett, de 1,8kg alatt.

Előzmény: Törölt nick (1851)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1896

Nagyon nem értem mit akartál írni. Nem baj, már megszoktuk.

Jon87 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1895

ok!tiszta sor.De azért ne feljtsük el,hogy régebben te minden mondatot kisbetűvel kezdtél.Egyértelműen már a kelátok egy fokkal jobbak,mivel a kelátosítás egy folyamat az emberi szervezetbe.És a sok csapadékos nap is csökkenti a rostot a gyümölcsbe.

Előzmény: Evicke (1894)
Evicke Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1894

A javarészét megint nem értem annak, amit írsz, mert írni azt nem tudsz, ezért csak annyit, hogy speciel ez nem igaz, hogy a "rosttyáért" (az mi az a rosttya???) esszük a zöldséget. Ha csak párolod és nem főzöd órákig, hogy a víz kilúgozza, kivigyen belőle mindent, akkor a nyomelemek és ásv. anyagok benne maradnak. De a levét is meg lehet inni.

+amit lentebb is írtam már (kelátok, citrát stb.)

Jon87 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1893

Ásványi anyagokból kapszulás,tablettás,nem érdekes mivel nincs benne megfelől mennyiség illetve felszívódás gyakorlatilag nincs (1868 hozzászólásomat) ,ha nézed fogod látni mekkora átverés az ásványi anyag biznisz.Ásványi anyag pótlás KOLLOID ÁSVÁNYOK,felelhető bio áruház neten,növényekbe már nincs ásványi anyag szóval az csak hülyéskedés.A rosttyáért esszük a gyümölcsöt zöldséget:).Ez havi 4-5 ezer:).Mellette max:kalcium magnézium,de ha olvasod a hozzászólásom fogod látni,hogy milyen nano mennyiség belőle a valódi használható elem,kalcium citrát nem épül be karbonát az nem jó oxid az gyagyi:).Akkor főzés kókusz zsír.Az egy kiló 1300 Ft.Eddig ugye pótoltunk 60 ásványi anyagot és pár zsírsavat.Akkor omeg 3,az halolaj napi 3X1 kapszula.Akkor vitaminból amik jók,az max a kapszulás pakok (Multi Pro) testépítő boltokba találhatók.Az havi 5 ezer.+Még jön a plusz D-vitamin mivel abból keveset raknak a multivitaminokba,abból napi 5-10 ezer egység.Ezzel gyakorlatilag pótoltuk az anyagok 90-95 %.És ezeket egybe megtudod venni:).

Alga lehet jó lehet nem én úgy halottam,hogy a sok jód pajzsmirigy túlműködés okoz.Én vékony vagyok,szóval nem eszem.Nekem ennyi a véleményem a spirulináról.Illetve a vas pótlásnál,csak vérvétel esetén kimutatott hiánynál lehet szedni,mivel a vas túladagolás veszélyes.   

Előzmény: szisztem (1891)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1892

Én is szedtem vitaminkirályos dolgokat, sőt az elejé csak tőlük rendeltem. Teljesen elégedett is voltam vele. Azért váltottam mert így olcsóbban jövök ki, illetve nem olcsóbban, de ugyanannyiért többet tudok venni. A halolaj gyártója A SynergyTech Kft (Szabó Gál Bence - "Joe" ) néven található a Szendi blogon. 

Előzmény: szisztem (1890)
szisztem Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1891

Ja és még valami, Gábor ajánlotta sürün a vitaminokat mega dózisban, ez jó, de nem ajánlott nyomelemeket.  A másik igazság a részletekben rejlik, hogy azért lehet bizni a téli feketeretek fogyasztásban is, meg a két evőkanálnyi frissen reszelt torma jótékony influenza megelőző hatásában is. Azonkivül tuti tipp tapasztalat: torokfájásra higitott propolisz cseppek, amit egy bácsikától veszek a piacon aki méhész. Bár tudnám inni is, de epeileg nem tudom csak ugymond zuborogtatom a számban pár percig, utána kiköpöm. Az idén a reszelt torma volt a nyerő, igaz vitaminokat folyamatosan szedtem, most leálltam, a tormát kivéve, és az algát. Állandóan kisérletezek, és szégyenlem magam, mert bünözök, mint paleos, ugyanis nemtudok jó kenyeret sütni, a zablisztes kenyér, nokedli nagyon bejött, de mint tudjuk már nem fogyasztható paleos táplálékként. MIlyen lisztet használtok és szoktatok e bünözni? Milyen egy nap, ha valaki leirná, hogyan boldogul az egész paleos táplálkozással napi szinten nagyon megköszönöm.

Előzmény: Törölt nick (1889)
szisztem Creative Commons License 2012.03.19 0 0 1890

köszi a választ , de mivel szintén a Szendi ajánlása alapján jelenleg be van spájzolva némi vitamin mennyiség a vitaminkirálytól, mivel az itteni piacon van egy bolt, ott megveszem, csak mivel áradoznak ujabban az algákról, gondoltam hátha egyszerübben is hozzálehetne jutni vitaminokhoz, de ugy látom ez igen macerás ügy, ami a hozzávásárlást illeti, mert nincs minden a multivitaminban, illetve a vitaminkirály multijában egyszerü E vitamin van, nem értem az egészet, miért nem lehet minden beletenni jó arányban, egyébként amerikai termékek ezek is.Külön vettem  A B C D vitaminokat ill E mixet ill. algát,  de ezek szerint csak nyomelemek vannak benne? Persze nem ezt irják róla, de nincs kihozva, hogy mennyi vitamin ill. nyomelem van egy-egy alga készitménybe. Nyomozok és nyomozok.  Ami érdekeset még irtál, az a hazai gyárto omega 3 olajjal kapcsolatos fincsiség, még, hogy paleos és itt gyártja. Ki Ő? Hogy lehet rendelni tőle. A Margit körut 6o-ban a bioboltban vesszük, szintén Szendi ajánlása alapján az olajat, de ezek szerint Ő is mindig próbálgat különböző vitamin és oljaj készitményeket szedni, mert ugyi nemtudni, hogy melyik a tuti. Ez igen csak bizalom kérdése, de valamit szedni kell. Szóbval már én is sok mindent kipróbáltam, de mikor Gábor még hozzá ir a dologhoz egy kis K2 vitamint, meg ezt meg azt, akkor már nem tudok eligazodni a dolgon. Elég bonyolult és tudományos az egész. Szóval jó annak, aki érti, én csak megnyugtató adagokban szeretnék minden vitaminhoz ill. nyomelemhez és ásványi anyaghoz hozzájutni, de ez nem egyszerü. Te sosem szedtél a vitamin királytól vitaminokat?

Előzmény: Törölt nick (1889)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1889

Szia!

A  Szendi ajánlása alapján sokan szedjük a "Life Extension Two per day" vitaminját alapként, kiegészítve C, D3, vitaminnal, magnéziummal és omega3 al. Az alga elsősorban a nyomelem pótlásra jó. Az alapvitamint és a D3 -at az iherbpotcom ról rendeljük. A halolajat itthonról a gyártójától. aki történetesen paleós. A C vitamint és a magnézium citrátot por alakban vesszük mer így a legolcsóbb.

Előzmény: szisztem (1888)
szisztem Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1888

köszi a gyors választ. Olvastam a vitaminokról szóló beszélgetéseiteket is, bár arról nem volt szó,  amit én kérdeztem a segédanyagoktól való frászomról, aki multivitamint szed pl. a vitaminkirálytól és nem egyenként veszi meg a vitaminokat, akkor abban  nem az E vitamin mix van, és állitólag, Te is irtad, hogy a mix a jó. Az algákról sem irtál, hogy  szerinted ki lehet e váltani a sok vitamint pl. a Chlorella alga fogyasztásával, mivel nem irja mennyi vitamin van benne, persze tudom, hogy itt összességében érdemes tanulmányozni az algák hatásait, van esetleg köztetek, valaki aki kigyógyult valami nyavalyából alga fogyasztás kapcsán? Evicke Te milyen formában szeded a vitaminokat, multivitamint vagy egyenként veszed, ugy láttamTe is a Vitaminkirályt dijazod.  Bocs, ha sületlennek tünő kérdéseim vannak, de paleos embert egyszer láttam könyv dedikáláson, nemhogy értekezni lehett volna, ugyhogy ezért vagyok lelkes, elolvastam az összes bejegyzést, de amit tudni szerettem volna nem volt benne ezért irtam részletes kérdéseket.

További szép estét kivánok: szisztem

Előzmény: Evicke (1887)
Evicke Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1887

olvass vissza, pár napja beszéltünk a vitaminokról.

Előzmény: szisztem (1886)
szisztem Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1886

Szevasztok, paleolitosok!

Régen keresek, ilyen jó kis csapatot, akik szintén élvezik, vagy nem a paleolit táplálkozás rejtelmeit. Örülök, hogy kicserélhetem veletek a véleményemet, és segitetek, mgoldani a különböző problémákat, ami sokakat érint, de ha az ember ugymond szakértőhöz fordul, akkor Ő azt mondja, ami az ő érdeke, amit esetleg el akar adni, azt propagálja. Mi a véleményetek? Én a vitaminokról szeretnék kérdezni Tőletek, ki mit szed? Mi a véleményetek a mega dózisu vitaminokról és az őket összetartó sok segédanyagról?: Én mostanság algát vettem a vitaminkirálytól, azzal a szándékkal, hogy kiváltom az összes bogyót, ami ugyi 7-9 db naponta, ha mindent b akarok szedni naponta, az algákkal, ami állitólag rengeteg vitamint tartalmaz. Ti próbáltátok már. Mi a véleményetek?

Üdvözöllek Benneteket:szisztem

Evicke Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1885

kösz, ismerjük, nem kell a reklám. a növényi olajak vagy tele vannak o6-tal vagy az o3 nem ér bennük semmit.

különben meg paleó ételek nincsenek is a webáruházban.

Előzmény: Naturalweb (1884)
Naturalweb Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1884

Sziasztok!

Figyelmetekbe szeretném ajánlani a hidegen sajtolt növényi olajokat.

Többek között  lenmagolaj, mandulaolaj, dióolaj, mind Omega3  és Omega6 –ban gazdag.

Gasztronómiába vagy csak natúr fogyasztásra is alkalmas, paleo taplálkozáshoz is ajánlott.

Az olajokról tájékozódhatsz,.

Az olajok a  webshopban (  http://www.naturalweb.hu  ) megvásárolhatók.

grizabella Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1883

Köszi.

Előzmény: Törölt nick (1876)
Kurganhati Creative Commons License 2012.03.16 0 0 1882

Akkor fogyasztok majd tisztított vajat is. Változatosabb lesz a menü.Köszi!

Vega és paleo napokat kombinálnék, váltogatnék az alapján ahogy eddig ez nekem bejött. Azaz az egyik nap eszem húst, tojást is a másik nap csak zöldség,gyümölcs ,magok,olivaolaj.

Ti próbáltok a paleo étrend mellett paleosan mozogni is? Nekem a kedvencem az otthoni esti tánc be(le)melegedésig, majd erősítő gyakorlatok kombinációi zenére tánccal közbe-közbe. :-) Nagyon feldob a jó tánczene!

Előzmény: Evicke (1880)
Evicke Creative Commons License 2012.03.16 0 0 1881

jav.: szóval fogyasztható, bár káros lektinek ebben is vannak, igaz, nem a búza roncsoló WGA-lektinje.

Előzmény: Evicke (1880)
Evicke Creative Commons License 2012.03.16 0 0 1880

a tejzsírban nincs benne az ártalmas tejfehérje.

zab utólag törölve lett a fogyasztható ételek listájáról, de nagyritkán, mint a sajtok, méz.

Előzmény: Kurganhati (1879)
Kurganhati Creative Commons License 2012.03.16 0 0 1879

Köszi!

Ezt már olvastam és nem volt egyértelmű nekem hogy mit mitől kell elválasztani és melyik a hasznos része a vajnak. Csak most értettem meg hogy mi a teendő.:-)

Ettől a beavatkozástól miért válik paleová a vaj? Említett oldalon azt írják hogy így megszabadulunk a tejszármazékoktól és csak a zsír marad. De ez a zsír is tejszármazék. Tejzsír.

Más: egy paleós receptes oldalon ellentmondásokat vélek felfedezni. Melyik hát az igaz?

"Zab: Magas a GI-je (Glikémiás Indexe), azaz gyorsan felszívódó szénhidrát és hízlal."

"Gabonák (kivéve a zab, mert nem tartalmaz glutént és alacsony a Glikémiás Indexe (GI)."

Előzmény: Evicke (1878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!