Ha az acélfelnit kalpáccsal ütik, legfeljebb lejön róla a festék. Fekete, pár forintért javítható a festése. Alufelnin látszik a kalapács nyoma pláne ha azt ütéstől eltörik és fenyézni és bonyolultabb.
Az acélfelni hidegen relatíve nagy sebeséggel hajlítható, formázható, tehát forgó görgöző gépen javítható.
Ilyen gépen az alufelni eltörik, mint az üveg.
Az alufelnik anyag sokkal vastagabb, mint az acélfelnié ezért az lassan alakíható és szinte mindig melegíteni kell, hogy formálható legyen és ne törjön el. A sajtolás mindíg LASSAN történik, hogy az anyag alakuljon, deformálodhasson és megtartsa a kívánt alakot, formát. A piros présgépen a felnit melegítik, "helyre" préselik, majd a présben hagyják kihülni. Ha melegen kiveszik visszaugrik a " görbe" állapotára.
ha jól értem a lenti beszélgetést, az acél felnit "görgőzik" az alufelnit pedig "préselik" és a kettő közt a felhasznált gép az igazi eltérés, tekintve, hogy a görgőző is csak présel végeredményben?
elképzelhető, hogy az acélfelnire való módszerrel valaki nekiesik az alufelniknek is (többek közt ezért olcsó a munkája?)
Diablo: most vasárnap nyitva vagytok? lehet kiszaladok, aztán megszakérted a 4 felnit milyenek - megéri-e egyáltalán foglalkozni velük.
Sziasztok! Van 4 db 16"-os Aluett alufelnim, ami Lancia-ra, Fiatra való. Szeretnék szabadulni tőle, foglalja a helyet... 50.000,- Ft/4 db. 06-70/5560302.
Tisztelettel kérdezem a hozzáértőktől, hogy emberi nyelvre lefordítva ezek mit jelentenek?: DOT NC90 2JVR 3805 aszonták, hogy ebből tudom meg, mikor gyártották a gumit...háát, ez nekem kínai...
Egyszer ha ráérek videóra veszem hogy javul meg egy ilyen felni. Aztán közzé teszem pl. youtube-on.
Addig itt van hogyan lehet megoldani még:
Nálunk a prés nem piros, de hasonló ehhez:
Itt sem látni görgőt:
Ilyet kapni nálunk, egy autó árárért:
Van olyan alufelni ami nem javítható. Pl Lamborghini-é. Melegítés és sajtolás után úgy pattan vissza az "eredeti" görbe fomára mintha edzett acékból lenne. Pedig ahhoz könnyű volt.
arra gondoltam, hogy a most ellipszis és egyéb geometriai formát felvevő alufelnik a műveletet befejezően kör alakúak legyenek - ha ez szakmailag nem "görgőzés" hanem javítás, akkor az, bár védelmemre szóljon, hogy tele a net az általam használt fogalommal. hasonló lehet, mint a kerékpárzsargonban előszeretettel használt f@szság, az "ipari csapágy"