Ebben a topikban írom majd meg a vonatos honlapom frissítéseit, ide lehet írni az elismeréseket, vagy a rosszalló megjegyzéseket, esetleg a hibák javítását.
Sziasztok! Bár úgy látszik, mintha saját magammal beszélgetnék, de azért hátha olvassa más is, amit írogatok.
Lenne egy kis tavaszi munka a Mátravasút lajosházai vonalán. A Mátravasutas ismerősöm szólt, hogy szeretné egy kicsit rendbe tenni a pálya környékét, ami igazából cserjeirtást jelent. Az elágazás és Jánoska között, Cserkút környékén és még pár helyen lehetne dolgozni. Gondoltam, hátha összejön egy kisebb csapat, és akkor a munkánk eredményét rögtön tesztelhetnénk is egy kis fotózással, hiszen egy ilyen bokorirtás nem csak a kisvasútnak és nem csak az utasoknak, hanem a vasútfotósoknak is jó.
Az egész munka március 31-én, szombaton lenne, és a kis C50-essel mennénk ki. Ha aznap már lesz menetrend szerinti forgalom, akkor a munkavonat Jánoskán vagy a fűtőháznál áll félre. Mi napközben is mozognánk, bárhol megállhatunk vele fotózni, de azért a munka lenne az első. Pénzt nem tudnak adni, de szerintem lesz akkora élmény, bokrot irtani pedig minden vasútfotós profi módon tud. :)
Az atomerőműből most hívtak az üzemlátogatással kapcsolatban. Kaptunk egy időpontot, ez május 10, csütörtök, 11 óra. A program a szokásos, 2 órás látogatóközpont, ami minket jobban érdekel, az az iparvasút. Azt mondták, hogy adnak a helyszínen egy 15-20 perces tájékoztatást, de a fényképezést nem engedélyezik. Azt sajnos nem tudta a hölgy megmondani, hogy mit láthatunk, de ha egyszer tiltják a fotózást, akkor talán csak lesz valami érdekesség.
Ha valakit érdekel, írjon. Létszámtól függően egy-két személykocsival vagy busszal mennénk. Előtte és utána a környéken keresnénk valami fotótémát.
Amikor a 2008-as balatoni Nohabos fotósvonat fotóhelyeit kerestük Benbével, négy napot voltunk a vonalon, és minden jó helyet megtaláltunk. Ne felejtsük, hogy reggel Budapest felől, és este Budapest felé ritkán van jó napállás. 2011-ben mindent megpróbáltunk, hogy az előzőnél jobbat csináljunk (kétnapos út, fotózás vízről, új útvonal), de nem sikerült - ugyanolyat meg nincs értelme még egyszer.
Kértem a Bhv-t a Starttól, de erre még nem válaszoltak. Ha megoldható, biztosan meg is fogják oldani, nagyon segítőkész mindenki. Egyébként már 43 jelentkezés érkezett, úgy érzem, hogy elegen leszünk.
Ha most kap majd egy új narancs festét a 6-os Nohab, akkor ősszel esetleg nem lehetne 29-esen egy pár kocsis Nohabos személyvonatos különvonatot csinálni?
Csak egy ötlet volt mielőtt lehurrogna mindenki. :)
A kocsikat Miskolc adja, Hatvanban már sajnos nincsenek hagyományos Bhv-k, Miskolcon pedig inkább a Bo jellemző. Azt gondoltam, mindegy, mert a Bhv valóban praktikusabb, főleg azzal szoktunk menni. Kérjek megint Bhv-t?