Még az lenne a kérdésem, hogy olvasgattam és találtam olyat, hogy wifi adapter direkt tv-hez hogy ez szerinted jó lenne az enyémhez mert a szervíz menüben van olyan, hogy:"wifi region"
És ha jó hozzá nem lehetne meg oldani egy sima usb-s wifi adapterrel pl: tp-link
Internetre próbálok rákötni egy UD46D5500-as smart tv-t, a következőképpen:
UPC modem -> Netgear WNR-2000 Wifi router és Netgear WN-111 USB 2.0 WiFi adapter -> PC (Megengedem, más felhasználónak (LAN port), hogy a wifis hálózatnak az internetkapcsolatot használják)-> Lan portól pedig hálózati kábelen keresztül -> Samsung TV.
A problémám az, hogy a hálózatot érzékeli, allshare pl. működik is, de az internetet nem akarja elérni.
Tv/ Hálózati beállítások:
MAC cím: d0:66:7b:d1:4b:**
IP cím: 192.168.0.167 (*167: automatikus kiosztású így ez általában változik)
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1.
DNS szerver: 192.168.0.1.
Következő üzenetet írja a tv:
'A helyi kapcsolat létrjött, az internethez azonban nem lehet kapcsolódni.
Ellenőrizze a DNS beállítását a hálózatbeállítás menüpontban és az
internetszolgáltatás használata érdekében forduljon az internetszolgáltatóhoz."
Ha valakinek van tapasztalata várom az ötleteket. Köszönöm.
Routeren keresztül sima LAN kábelen működött az internet a tv, de mivel a router másik helységben van nem tudom úgy nap mint nap használni a kábelezés miatt.
Valaki tudja esetleg hogy Samsung LE40C650 Lcd tv Optical audio kimenetén csak akkor jön ki jel ha digitális adás van? Mivel szeretnék venni egy olyan erősítőt amin van optical audio bemenet és azon keresztűl akarom nézni a zene tévéket, de a kábel tv ami be van kötve nem digitális jelet sugároz, ezért érdekelne. Ja és persze ezen a samsung tévén noncs más audió kimenet :(
Csak infóként, nekem ue40d6510-em van és usb-én vinyóról és penröl gond nélkül lejátsza az MKV, DIVX, AVI, és 3D-és filmeket, szerinten annak is tudnia kell ezt.
Rátettem pendrive-ra a dolgokat és onnan egyből lejátsza dvix, mkv és még a képeket is. Most próbáltam az allshare-n keresztül de semmit nem akar lejátszani még a képeket sem akarja. Arra is azt dobja nem támogatott fájlformátum.
Sikerült az allshare és a pc összekötése. Csináltam is megosztott mappát. Rányomok hogy játsza le a másik eszközön a filmet erre a tv kiírja hogy nem támogatott fájlformátum!!! ue40d6500 TV-ről van szó. Ezt írta ki egy mkv filmnél és egy sima dvix-nél is. Próbálkoztam azzal is hogy átneveztem a fájlt de úgy sem akarja a dolgokat.
Elnézést, hogy így irom de mer jó két hete irtam a kérdésem de senki sem válaszolt.
Tehát:
"Sziasztok!
Nemrég vettem egy samsung tv/monitort t24a350.
Az lenne a problémám, hogy a távinyáríton van felvétel gomb de hiába nyomom nem csinál semmit,utána olvastam és megtaláltam a pvr funkció aktiválását de amikor be lépek a sub menübe nincs ott a pvr funkció.
Ha valaki tudja kérem válaszoljon!
És még egy kérdésem lenne még milyen plusz funkciokat lehetne aktiválni anélkül hogy ártanék a tv-nek és a garanciának."
én most év végén vettem egy ugyanilyen tévét, egyúttal előfizettem HD adásokra is. Még mindig leesik az állam pl. egy-egy NATGEO HD természetfilmnél. nekem megéri azt a plusz 2-3 ezret havonta.
A kis kép nyújtogatása, az kicsit olyan, mintha vennél egy high-end hangfalat félmillióért, aztán 128kbps-es tömörítésű mp3-at hallgatnál rajta.
A fekete csík azért van, mert a műsorszóró így adja a filmet. Jellemzően mondjuk Viasat3 a 16:9-es filmeket elég sokszor úgy adja, hogy 4:3-ban, alá és fölé pedig berak egy-egy fekete csíkot.
Jobbfajta set-top-box-ok már felismerik ezt és kinyújtják a képet automatikusan. A Samsung TV-k (tudtommal) még nem ilyenek, itt magadnak kell manuálisan nyújtani.
Tippre a nyilakkal lehet odalépni, de őszintén szólva nincs meg pontosan, hogy miről is írsz pontosan.
"Ott hátha lehetne állítani az 1920x1080-as felbontást..."
Itt remélem nem arra gondolsz, hogy szabadon állítgathatod a felbontást. Ha egyszer a műsorszóró SD-ben és nem HD-ben küldi a képet, akkor a TV mindenféle technikával (pixeltükrözés például) kinyújtja a képet a teljes képernyőre, de ennyi.
Ezt kábel nélkül nem fogod tudni megoldani. Gondolj csak bele: 1920x1080-as képet kellene legalább 25 kép/mp-es sebességgel adott esetben 32 biten átvinni - lehetetlenség tömörítés nélkül. Ha meg már tömörítve van, akkor real-time kellene kitömöríteni.
Vettem egy UE40D5000-es Samut. Bizonyos csatornákon a kép nem tölti ki a képernyőt. Próbáltam a menüben akár a képernyőhöz igazítást, a 16:9-et, vagy a széles nagyítást választani, de akkor sem tölti ki teljes szélességben a képernyőt... Miért van ez? Hogyan lehet kihúzni a képet?
Ugyan ehhez a problémakörhöz tartozik, hogy a fenti képernyő beállítási ablak alatt, vízszintesen fekve, látszik egy ablak, ahol valszeg a képernyő méretet lehetne beállítani, de hogy lehet oda belépni? Ott hátha be lehetne állítani az 1920x1080-as felbontást...
van egy UE40d6500 Smart tv-m. Szeretném a számítógépet rákötni vezeték nélkül (Wifi van), mivel két külön helyiségben van a tv és a pc.
Nem PC Share Managerre gondolok (azzal elvileg csak filmeket, képeket lehet nézni + zene), mert az most is van és működik is, hanem pl. játszani szeretnék, ahoz meg nem jó ez a progi.
Olyan megoldást keresek, hogy a teljes pc-met lássa a tv, bár elvileg Játszani szeretnék rajta vezetékek nélkül, film nézésre a Share manager tökéletes...
Valami ötlet, javaslat valakinek??? előre is köszönöm!!!
A laptopot próbálom csatlakoztatni a tv vel 37d6500 de a pc-n hibát ír ki hogy.: A Aajátgépen található megosztó szerver nem műkődik. Kérjük ellenőrizze a Sajátgép tűzfalbeállítását.
A tűzfalat kikapcsolatm de a csatlakozási varázsló itt elakad mindig.
Azt tudja valaki hogy almás telefont hogyan lehet összehangolni a tv-vel? Ez a távirányítós dolgo megy de allshare-t lehet esetleg valahogy kezelni a telefonnal?
No kábellel nagy nehezen ment. csak ugy hogy kikapcsoltam a nodos tűzfalat. aztán állítgattam kicsit visszatettem a tűzfalat és úgy is ment de most vissza tettem wifi-re és így megint semmi sem történik bármit is állítgatok.