"Pellet kályha beüzemeléshez milyen eszközökre lenne szükség?
Kályha, füstcső, 1 db 230V.-os dugalj, esetleg egy rádiós termosztát
Egy nagy szoba fűtésrásegítésére kellene nekünk a gáz fűtésünk mellé,
hogy legalább egy olyan helységünk legyen, ahol jobb idő van télen.
A kéményünk egyelőre béleletlen, ez nagy gond?
Ez természetesen nem gond, csak ebbe szakember nem köti be, csak abban az esetben ha a kéményseprő nyilatkozott. Ez a nyilatkozat minden esetben szükséges.
A kimenő füstcsövet kötnénk a kéményre, milyen füstcsövet kell
betenni a kályhához?
80 mm, szilikongyűrűs inox cső.
Közvetlenül, könyök nélkül kössük be a füst csövet a kéménybe?
Lehet így is, csak lehetőleg ne a koromzsákban kössön ki a bekötés!!!!
A füstcső kivezetés kb. 30 cm-re van a földtől, a kéménybe is ilyen magasan kössük be?
Indító T, tisztító idommal, majd egy 50 cm.-es egynes és egy könyök. De lehet másképp is.
Milyen pellet kályhát vagy kandallót érdemes választani?"
Amilyet a pénztárcád megenged.
Van és használt. Van jó és még jobb. Van egy helységre és elcsatornázható. Tehát a választék bőséges.
Szia! Az automata kazánok legyen szó bármelyik tipusról 55-60 foknál alacsonyabb vizet nem adhatnak le. ha a kazán teljesítménye normálisan van méretezve a rendszerhez és az égés is be van állítva akkor jó a keverő szelep nem lesz túlfűtésed! De ehhez méretezni kell a rendszert komolyan!
Nem jó a hasra méretezés!
1. vagy túlméretezed és drágább is, és még túl is fűt
2. aláméretezed, fűteni vagy fűt vagy nem eléggé, és megzabálja az üzemanyagot.
Nemes egyszerűséggel, mivel flexibilis a víz kötés így előre kihúzzuk. A lányomnál pl. kerekekre szereltem. Arra kell ügyelni, hogy a fstcső csatlakozást tudjuk illeszteni a vissza helyezéskor. Oldalt vannak szerviz nyílások.
Tájékoztatom a nagyérdeműt, hogy még egy ECOIDRO-nk van 1 év jótállással igen kedvező áron. (3 éves)
Most nézem nem igazán írtam le mit is szeretnék, íme:
1. Meglévő kandalló kéménybe beköttetni a pellet kandallót a lehető legegyszerűbb, de biztonságos módon. (muszáj bélelni?, stb)
2. A meglévő kéményben esetleg nemcsak a füstgáz elvezetést hanem a szívott levegőt is elbújtatni, ha lehet úgy, hogy a távozó gáz felmelegítse a beszívottat (állítólag így nem romlik a hatásfok hidegben)
A kandalló, csak alkalmi használatra lenne, de nyilván ez nem számít, kéményből rendes kell.
Nemreg szert tettem egy hasznalt edilkamin iris kandallora es meglevo kandallo kemenyembe (150es) szeretnem kotni. Kaptam savallo rendszerre barati arat es leestem a szekrol.
Ket oraja guglizom de nem talalok relevans infot, 9m kemenyre sima konyokkel az aljan, meg tisztito nyilassal.
Tud vki legalabb vmi hozzavetolegeset mondani? Muszaj ezt ilyen brutal draga cuccokbol megoldani?
Egy automata kazánhoz nem kell puffer tartályt alkalmazni, mert szabályzott a tűz és a víz hőmérséklete. A padló fűtést egyszerűen megoldható egy hidro váltóval, és egy ST430 I keverő szelep vezérlővel, tudja fogadni a termosztát jelet.
Pufferen nem gondolkodtam még, nem igazán értek hozzá, azt mondod azzal át lehetne hidalni mondjuk 14-16- órát az esti utolsó kazán megpakolás plusz míg az ember hazaér melóból?
Mert ezt az intervallumot akarnánk valahogy megoldani, hogy ne a 15 fokos hideg házra kellejen hazaérni.