Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Na én is ezt vetettem fel régen de le reagáltak, most viszont alaposan utána néztem(www.hds.bme.hu/mota/vgag02/.pdf) és bizony fűtési rendszerek ben gyakran előforduló nem kivánatos jelenség. Sőt még az is előfordulhat, hogy a keringető turbinája eroziós hatások miat roncsolódik a kavitáció miatt. A Wilo is megadja a szívó oldal minimális tömeg áramlást a kavitáció meg előzésére. Sajnos jelen esetben ezt a Laddomat termosztátja korlátoza, igy legfeljebb a fordulat csökkentésével tudok variálni.
Nem tudom ismered-e azt a régi,de tanulságos viccet amikor az egyszeri embernek elromlik a TV-je?
Elviszi szerelőhöz aki meg is javítja neki.
Mikor megy érte kérdi mennyivel tartozik.
101 Ft lesz mondja a szerelő.
-És mi volt a baja?
-Egy ellenállás ment tönkre
-És az kerül ennyibe?
-Az ellenállás csak 1 Ft volt, de 100 Ft volt az hogy tudtam melyik.
Nos, nem biztos hogy a TV-t kell kicserélni ha tudja valaki mi lehet a hiba oka.
És mi van ha kazáncsere után is ugyan az a jelenség? Majd azt mondja a szerelő hogy már úgyis ki kellett volna cserélni? Nem tudom cserélt-e már valaki kazánt azért mert nem úgy fűtött mint régen? 15 éves kazánok vidáman ketyegnek még hosszú évekig ha ki nem lyukadnak.
Azért javasolta a kazáncserét, mert annak a bekötéséért elkérhet 30e ft-ot, és ott nyilván rendesen zárnak az ajtók, meg új füstcsövet vetet a tulajjal, és nem fog falsot szívni.
A régi kazán tuningolásért nem tud annyi pénzt elkérni, az eredmény sem biztos, de az időt elbaxxa vele.
Akár el is mehetek kazánnézőbe Miskolcra hozzád, de ebből a sorból nekem nem derül ki, hogy te gyártó, forgalmazó , vagy esetleg ilyen kazánt használsz? Írsz nekem erről a típusról bővebb információt?
A nyílásokon, repedéseken beszökő fals levegők csökkentik a tűztéren áthúzó huzatot és ez bizony számít, egy klasszikust idézve: "nem kicsit, nagyon...".
Sztem nem központifűtés szerelővel nézetted a rendszert, az ilyet nem mondott volna hogy dobd ki a kazánt hanem megoldást keresett volna. Jelen esetben lehet hogy a kazáncsere pont nem oldana meg semmit.
Tisztelem, becsülöm a jó szakembereket, de azt vettem észre ezen a területen felhigult az "állomány". Nagy részük csak dobálózik a 10-100 ezrekkel, nagy ívben leszarva hogy a tulaj nem milliomos, sokszor olyan felesleges kiadásokba hajszolják a megrendelőket amire semmi szükség, kihasználva azok kvázi tudatlanságát.
Nem szeretnék vitát generálni és ismétlem: minden tiszteletem és elismerésem azon szakembereké akik valóban értenek a szakmájukhoz és a munkájukat lelkiismeretesen végzik.
Sajnálom ha felidegsítettelek de ha zavarlak nem kell figyelme venni amit írok,látom vannak itt nagyon segítőkész emberek akik próbalnak segíteni.Egybként nézetem központifűtés szerelővel ő tanácsolta azt hogy dobjam ki a kazánt és vegyek újat.
Off: Azért kicsit erős ilyet írni, még akkor is, ha igazad van az átnézéssel kapcsolatban. Szerencsére baj nem lett belőle. Nem mindenkit pottyantanak rögtön kazánfűtőként a világra!
Időszakos bugyógás okozója = kavitáció a Laddomat kergetőjénél. Nem vólt egyszerü erre a következtetésre rájöni. Ma kiszereltem a Laddomat termosztátját, és nélküle elinditottam a kergetöjét, a kazánban még hamusem volt tehát helyi forrás kizárva viszont a bugyógás ua. ugy jelenkezik. Mivel a felső meleg visszatérőt lezártam és csak a puffer aljából tudott szivni igy kizárt, hogy ot leveöt szivna. Tehát egyértelmü a keringető kelt kavitációs elven apró bubórékokat és ez a kazán bizonyos részein összejön és mikor elér egy bizonyos mennyiséget akor a kazánban felszabadúl és az adja ezt a hangot. Na most tünödhetek hogylehet ezt megszüntetni? Alacsonyabb fordulat szám v. a kazán alsó bemenöjébe iktatni egy micró leválasztót?
Nos anyira jutottam hogy vettem szenet próbaképpen 1q/ valami borosdi 3000 kcal/ ezzel azzért sokkal jobban melegíti a kazán a vizet sokkal gyakrabban kapcsol a szivattyú,teljesen más össze sem tudom hosonlítani az akác fával .De nem értem hogy fával miért nem bírom felfűteni a rendszert.Más miért tudja a frissen vágott fával is? Vagy az nem lehet hogy ez a fajta kazán inkább széntüzeléshez való?Vagy egyszerűen hüllye vagyok hozzá.... Mindegy holnap rakok fel képeket a rendszeről aztán majd aki akkar segít hogy mit merre hova építsek esetleg be.Más:A padlófűtést hogy tudom beszabályozni lehetőleg valaminyire pontosan.Fater anno azt monda hogy a hosszú köröket majdnem teljesen a kicsi közeli köröket kevésbé kell nyitni nem tudom hogy ez jó+oldás e.Próbáltam állítgatni de ahogy írtam vannak körrök amikből szinte épp hogy lanyos víz jönn vissza.Mibből tudom megállapítni hogy jó e beszabályozás? Mert így hogy vannak körök amikből csak kevésbé lagyos víz tér vissza így nem vagyok most teljesen képpben mert én azt gondolom hogy akkor jó ha egyforma minden körnek a visszatérő hőmérséklete ami pesrsze lehet téves felvetés is.. Ha folyamatosan tudnám tartani a hőfokot akkor a kevésbé langyos visszatérő körök is melegek lennének mint a többi?,vagy olyan nagy a hőátadás vagy a veszteség hogy egzek a körök ilyenek? Bocs a sok kérdésért de szeretném ha valamennyire képben lennék ezekkel a dolgokkal.Kösz.