Overdose Kincsem nyomdokában lépdel, Európa közepét már két vállra fektette, és Baden-Baden-ben is győzött nem is akármilyen fölénnyel. A szaksajtó számításai szerint, a világ legnagyobb sprinterei között lesz a helye. Jelenleg ~720 Millió Forintos árajánlat érkezett rá!!!! Ez a ló a sokak által csak ingatlanként kezelt Alagi Tréningközpontban készül, és több győzelmet aratott a Kincsem Parkban is. Nagyobb hírértéke van most Európában, mint Erdei, Talma, Magyar Foci, Futsall válogatott, vagy a vizilabda válogatott !!!
Más fórumon is megtettem, itt is leírom: én egész egyszerűen nem értem, miért nem tájékoztatnak minket?! Nem kell részletekbe menő, 2 oldalas nyilatkozatot kiadni (amin aztán csámcsoghatnak a hozzáértők), csak szimplán közölni a még reménykedő rajongókkal, hogy pl. "Overdose egészsége Dubaiban megrendült, orvosi ellátásra volt szüksége, így a futása nem várható. Hazaszállítása folyamatban."
Milyen übertitkos dolgok vannak, ami miatt nem lehet már lassan 1 hónapja hallani semmit? Kinek az érdekeit sértheti az, ha megtudják a rajongók, hogy Dózi beteg (volt), és nem fog futni? Vagy beteg volt, de fog futni???
Minden tiszteletem továbbra is a Dózi körül dolgozókkal, de ez az információ áramlás -téma nagyon el lett ....va.
Lehet csak elegük van a szerintem egyébként (szerintük biztosan nem) jogos bírálatokból és ezért húzzák a végéig a bejelentést. Amíg nem biztos, nem akarják újra elszenvedni a sok negatív kritikát. Persze ez csak egy feltételezés.
Valószínü így volt,egyébként is közös lónak túrós a háta,mint tudjuk.Mondjuk itt a munkalovasa tudna a legtöbbet mondani,de nyílván ő meg nem beszélhet,mert kiírná magát a szakmából. Azért az is érdekes ,hogy szlovák lap írja meg az infot,magyarnak miért nem nyilatkozták le,ha már a mi szineinkben indul a ló.,vagy a hivatalos oldalán miért nem jelenik meg semmi,ez nem szép dolog,mármint a ködösítés.:(
Talán jobb is, ha nem erőltetik már. Elég volt a sok rosszból. Persze szurkolok a lónak, de azt hiszem hagyják a villámmegoldásokat, mert az idézett cikk alapján újfent a nem túl átgondoltnak látszó kapkodás volt a probléma. Szépen készítsék fel, már ismert és kockázatmentes megoldásokkal, aztán nevezzék be a formába hozása utáni versenyre. Nincs értelme kapkodni, bár tudom, hogy ez az egész sok pénzbe kerül, de tényleg többe fog, ha tovább siettetik a dolgot.
Szegény Dózi, mindegy mostmár,csak az egészsége jöjjön helyre,hát anyagilag biztos rosszul jött ez,hogy nem tud indulni,mert ott aztán tényeg megkérik az árat. Meg kellett próbálni,nem bírja,ennyi volt szerintem a pályafutása. Habár én nagyon drukkoltam neki.
Overdose számára eddig balszerencsét hoz a Közel-Kelet: mire felépült volna az ínhúzódásból, pataproblémái újultak ki, így a január eleje óta Dubajban levő versenyló legkorábban a World Cup Carnival-sorozat március 10-i futamán indulhatna.
OROSKY TAMÁS
„Sajnos újabb egészségi probléma merült fel Overdose-nál. Nagyon szerencsétlenek vagyunk a lóval, főleg ha azt nézzük, milyen költséges a dubaji kinttartózkodás – fogadta lapunk érdeklődését Mikóczy Zoltán, Overdose társtulajdonosa. – Pedig a ló rápihenhetett a közel-keleti versenyekre. A munkát úgy kezdtük el vele, hogy január végén rajthoz áll. Sajnos mindjárt a második alkalommal ínsérülést szenvedett, ezért pihentetni kellett. Február 13-án jöttem el Dubajból, ekkor kaptam a hírt, hogy Overdose-t kórházba kellett szállítani, mert patáival adódott probléma.”
Nem újkeletű ez a gond a ló esetében: mivel pataszerkezete nem szokványos, bármikor megjelenhetnek a tünetek, így azt sem lehet kizárni, hogy az ínsérülés hatékonyabb kezelésére szolgáló korrekciós eljárás (az első paták sarkainak minimális megemelése az ín feszességének enyhítésére) miatt szorult állatorvosi segítségre Overdose. „Ilyenkor a ló nem tud ráállni a patájára, ezért vissza kell venni a tápláléka mennyiségéből, hogy ne alakuljon ki gyulladás, ami viszont azzal jár, hogy az állat veszít az izomzatából, a versenysúlyából. Igaz ugyan, hogy a gyulladás legfeljebb egy hét alatt átmenne rajta, de akkor a teljes felkészülést újra kellene kezdeni”– magyarázta Mikóczy.
Mindez természetesen azt jelenti, szóba sem jöhet a korábban tervezett februári futam – amely időpont egyébként is csak pótmegoldásként jött számításba az említett ínsérülés miatt.
„Most már túl vagyunk a gondokon, de hogy mikorra várható Overdose teljes felgyógyulása, azt megmondani nem lehet. A március 31-i zárófutam előtt szeretnénk, hogy legalább egyszer fusson, így egyedül a március 10-i verseny lehetne aktuális. Mindenesetre kirepül a lóhoz állatorvosa és patkolókovácsa, a a jövő hét közepén majd kiderül, hogyan tovább” – tette hozzá Mikóczy.
Én sem értem mire jó ez a nagy csend, miért nem tájékoztatnak bennünket az eseményekről , mitől félnek , a sok rosszindulatú embertől , nem hiszem Dózit mindenki szereti , vagy nem épült fel rendesen ,ugy sem lehet inditani a versenyen ha nem 100% -kos az nem lenne fer Dózival szemben. Vagy aki szpronzorálta a Dubai utat attól félnek . Remélem minél hamarabb jó HIREKET kapunk .
én leginkább azt szeretném tudni, hogy mi van a lóval... utálom ezt a csendet, soha nem jelentett eddig jót. az utolsó hír három hetes, akkor írták a pár hetes pihenőt, amiből már addigra egy letelt... lassan egy hónapnyi közelségbe kerül a főverseny, és még mindig nincs egy futás sem a lábában. jó lenne legalább néhány képet látni róla, csak pár sort, amiben leírják, hogy mi a helyzet a lóval. nem kell ide másfél oldalas elemzés, csak néhány mondat arról, hogyan is állnak a dolgok...
Teljesen igazad van. Már megint túl nagy a csönd. Az eddigi tapasztalatok alapján ebből nem sok jóra következtetek, de remélem, tévedek, és most másképp lesz.
Ott minden vérprofin van megszervezve. Aki oda nevez pontosan tudja ezt ELŐRE a több tucat oldalas nevezési brosúrából....A Real sem a Bernebau centerpályáján edz, viszont abban igazad van, hogy valszeg füvön. A foci azonban ebben más...