1.6 16V benzines 2001-es berlingo. Reggeli első indításkor akadozó, kihagyó motor, villogó sárga motorhiba lámpa a műszerfalon. Ha bemelgszik a motor abbahagyja, következő indításoknál már nem jelenkezik. Van amikor napokig reggel is kifogástalanul indul, főleg a nedves időt nem szereti.
Hibakód P0302 ( égéskimaradás a 2. hegeren). A gyertyák újak. Szerintetek injektor vagy gyújtó trafósor csere? Jó lenne anyagilag, ha pont nem a fölöslegessel kezdeném.
Szerintem a bowden.Legalábbis a céges berlingóban amivel néha járok abban azt cserélték,aztán megjavult egy darabig.Utána kuplung csere,mert a kolleganőm kinyírta:)
Tapasztalta azt valaki, hogy kuplungpedál kinyomásakor a pedál "beragad" kinyomott állapotban de a tengelykapcsoló nem választ? Sebességet nem lehet kapcsolni és csak a motor lekapcsolásával, lefullasztásával lehet megállni. Utána kézzel vissza kell húzni a pedált a helyére és mint ha mi sem történt volna ugyanúgy működik mint "újkorában". Mi mehetett tönkre? A bowden holtjáték utánállítója rosszalkodik? Választ előre köszönöm, üdv.
Egy banktól vettem egy 2007-es Partnert (75LE, jól felszerelt, 5 személyes) motorvezérlő, bsi, kulcsok nélkül. Egyik ismerősöm szerzett egy szintén bankos Berlingo (kisteher alapmodell, 90 lovas) vezérlőt, bsi-t és kulcsokat. Beletettük, be is indult azonban nem sokkal utána leállt és nem indult. Némi várakozás után beindult újra, ám megint leállt és csak következő reggel indult be pöc-röf és pár perc múlva ismét leállt. Amikor jár a motor akkor tökéletesen veszi a fordulatot és jól is megy. Mi lehet a hiba? Azonkívül mit kell még átrakni, hogy 90 lovas legyen a Partner? Esetleg a porlasztó csúcsokat át kell tenni?
A fekete dobozára (bsi) rá lehet tanítani a klímát, el.ablakot, centrálzárat? Most ugyanis ezek sem mennek.
Gondolom több Berlingo/Partner tulajdonosnak ismerős a hiba, hogy a oldalsó tolóajtó kilincs bekrepál és nem nyitható/csukható. Ma sikerült mecsinálnom 3 ezer Ft.-os alkatrészből fél óra alatt! A kilincstengely törik el azt kell kicserélni! Ha valakit részletek érdekelnek kérdezzen.
A pollenszűrő a kesztyűtartó rész alatt van, az "anyósülés" lábterénél. A burkolatát le kell csavarozni, és emlékeim szerint függőlegesen tolható ki/be.
Tudja valaki hol lehet a pollenszűrő a Berlingóban? Szeretném kicserélni, de eddig nem tudtam kideríteni, hogy hol lehet és furcsa módon a műszaki leírásában sincs semmi róla. 1.4-es. Köszönöm előre is.
Lehet hogy késő és megoldódott a problémád, de a hiba valószínűleg az olajszűrőben lévő műanyag vacak leszakadása okozza. Érdemes lecserélni, mert az olajnyomás is lecsökken (piros felkiáltójel) vagyis nincs olajnyomás.
sziasztok vásárolniszeretnék egy 97-98 körüli berlingót. 1.9D-t nézegettem. tudnátok mondani motorikusan mire kellene figyelni?szerintem szívódizellel nemsok gond lehet. HDI-re meg ugysincs pénzem.esetleg az érdekelne még hogyha 2 személyest veszek, abba is bele lehet rakni a hátsó üléseket? és mi kell még az üléseken+a biztonsági ővön kivül? csak műszakira kell vinni? HDI mennyire megbizható? köszönöm.
Nekem egy 2006-os évjáratú 1.6 Hdi Berlingom van 150 000 km-rel. Tavaly nyáron beállt a turbója. Bontóból vettem egy másikat ami szintén bekrepált. Olajat és szűrőt is cseréltettem benne, valamint kipucolták az egész belsejét. A szerelelőm az mondta hogy konstukciós hibája van,amit a gyártó is tud. A könyve szerint 3,85 l olaj kelle bele,viszont ha az alvázszám alapján az autósboltok valami 4,8 olajat mondanak.
Valaki nem találkozott vagy hallott ilyen esetről?
Tudja valaki, hogy az 1,6 hdi 75 Le és az 1,6 hdi 90 Le ugyanaz a motor csak az egyik le van butítva vagy különbözőek? Illetve lehet-e a 75-ből 90 Le csinálni??