Keresés

Részletes keresés

comad Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65082

Ha még nem későn írom: ne felejts el fotózni és majd tedd fel a képeket!

Előzmény: rézműves1 (65074)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65081

akkor leállítom a gyűjtést...:-)

Gratula!

Előzmény: nabiti (65077)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65080

Lekvárfőző, duplafalú üstöt meg simán lehet csinálni engedély nélkül, az meg hogy fedőt rakunk rá és a fölösleges gőzt elszívó berendezés hiányába inkább elvezetjük, miközben a fürdő vizünket megmelegítjük...azt lehet. Az meg, hogy a lekvár időközben megbuggyant nem a mi hibánk!!! 

Bujukcekmece! Már legalább két éve olvaslak Benneteket, de eddig ez a legnagyobb mondat, még Szilvakukc mondásait is lepipálja, pedig ő is nagyember! Legalább kétszer összecsuklott a hangom, míg felolvastam a feleségemnek- no nem a sírástól.

W8

Előzmény: bujukcekmece (65043)
nabiti Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65079

... itt is, csak mi örülünk neki !! ... meg a hidegnek is, mert az is régen volt már !!  :-))

Előzmény: norris53 (65066)
nabiti Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65078

A volt Tsz-major helyén van a telephely, Tóth Lászlónak hívják a pasit.

Előzmény: héjja60 (65067)
nabiti Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65077

Sikerült, .. nitro-higítóval !!  :-))

zsuzska60 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65076

na látod, te is tanultál valamit...

Előzmény: norris53 (65075)
norris53 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65075

ÁÁÁ CSAK ÓVATOS !

Ellentében velem !! -ha fogom az üveget akkor nem fér hozzá senki és össze sem törik :-))

Előzmény: zsuzska60 (65073)
rézműves1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65074

...köszi a jó tippet...igaz, hogy most épp nem főznek, de lebeszéltem a főzőmesterrel, hogy délután háromkor szívesen vár és körbevezet a főzdében...már alig várom...

Előzmény: comad (65063)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65073

csak olyan nehezen hív segíteni a készletcsökkentésbe... :)

Előzmény: norris53 (65072)
norris53 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65072

Szia bujukcekmece

Az időjárés törvényeire sajnos nem lesz elég -szarni - a fügét a gránátalmát -és kitudja még mit - a -26 C° elvitte - sebaj te jó helyen tartod iszunk a tiédből :-)

Előzmény: bujukcekmece (65070)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65071

Én a mézet radiátoron megmelegítem egy kicsit aztán beleteszem a pálinkába. Naponta megkeverem vagy rázom.

Ha szükséges akkor konyharuhán megszűröm. (kb 2 hét)

Előzmény: csep-el (65068)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65070

Azért szerintem nem árt tiszta vizet önteni a (vizes)pohárba! Bár eddig még erre nem került sor, maradjunk annyiban, hogy van nagy katyvasz, de hogy minden leendő magánfőző tisztán lásson, nem árt tisztázni a témát!

 

Sokakhoz csatlakozva én is magasról teszek a törvényre, hisz a jogalkotók sem tudják pontosan értelmezni! Na meg aztán ez a fórum se akkor alakult mikor már lehetett főzni, mégis minden hasznos tanáccsal ellátják az ide tévedőket a felhasználók.

 

Szumma szummárum, mindenki nyugodtan építse a főzőjét otthon, és ne merüljön bele hasztalan törvényértelmezésekbe, inkább arra figyeljen, hogy a leendő készülék kiváló minőségű pálinka készítésére legyen alkalmas az optimális, zavartalan üzemeltetés mellett! Aztán tanuljon meg cefrézni és főzni valamint tisztelni a pálinkát!

 

Fügepálinkás további szépnapot MINDENKINEK!

Előzmény: golyós (65065)
Ferenc50 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65069

Ilyenkor jut eszembe Mátyás király! Ő úgy oldotta meg a dolgokat "egyszerűen", hogy a bolond helyére is okos embert ültetett. Mai világunkban minden baj okozója, hogy sajnos ott is bolond ül, ahol okosnak kellene lenni. Ebben az országban utoljára 560 éve jobb volt, mint a napjainkban. Javulásra mennyi esélyt láttok? 

Előzmény: gombászok (65054)
csep-el Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65068

Köszönöm szépen a választ! Pont a stb-re lennék kiváncsi. :-) Ha mézzel akarnám izesiteni akkor azt hogy és miként tegyem,hogy ne legyen zavaros,vagy ne ülljön le az aljára?

  Köszönöm!

Előzmény: zsuzska60 (64989)
héjja60 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65067

OK ! Ezért is más téma.

Korábban volt téma a mézalmácskáról ,mint pálesz alapanyagról.

Ezt nézegetve most vettem észre , hogy a forgalmazó telephelye Páhokon van.

Tudsz-e valami bővebbet erről ?

Előzmény: nabiti (65059)
norris53 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65066

Pálinkás "HÓ "napot !

Teljes mértékben egyet értek veled - és most itt nem a magán főzők és a bérfőzdék egymásnak ugratása hanem a törvényalkotók hebehurgya gondolatmenetére gondolok - ugyanis a törvényalkotók nem életszerű példákból alkották-alkotják a törvényeiket - hanem a mindenkori -politikai - vagy saját haszonszerzési céllal a saját öntörvényű érdekeit figyelembe véve "alkotnak "

 ennél rosszab  csak az amikor halvány finguk sincs arrol -mit "alkotnak " a Törvény az törvény mégha szar is - a be nem tartása ki ki egyéni beálítottságán- bátorságán múlik - végül is az itt lévők nagy részének "bűnös" a multja - köztük nekem is - zug pálinkafőző voltam !

 

 Amúgy a változatosság kedvéért ismét havazik 

 

http://www.idokep.hu/eszlel/user/norris53

Előzmény: snapszmester (65062)
golyós Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65065

Egyszer már megigérted, hogy átviszed privátba ezt a témát, és még mindig itt linkeksz. Lassan már a neved olvastán is lecsukódnak a szemeim, annyira unalmas ez a törvényt rágcsáló téma. Elmúlt 1,5 év, és semmi nem történt meg azok közül, ami miatt itt kelted a feszültséget. Engem is érdekel még néhány dolog a pálinkafőzésen kívül, de nem lenne arcom folyton iderángatni a témát.

Összefoglalva:

100 liternél nagyobb az üstöm?............ NEM !

86 l 50 fokonál többet főzök évente...... NEM !

Miről beszélünk??????

üdv.g.

 

Előzmény: gombászok (65054)
héjja60 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65064

Igen, Tiszaföldváron, annak Homok-i részén.Szerintem látogatható !

Előzmény: comad (65063)
comad Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65063

A Szicsek ott van a szomszédban, hátha beengednek.

Előzmény: rézműves1 (65061)
snapszmester Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65062

Szerintem is felesleges a törvényen rágódni.

 

Írok egy példát.

A törvényt menedzselő politikus véleménye, hogy az állampolgár betartja a törvényt.

Fogadjuk el.

Főzöm a pálinkát jan. 1-től. Felírom a litert, szeszfokot. Dec.31. Összeadom mennyit főztem. Több lett 20 hlf.-kal. Megyek a navhoz befizetni az adót. Késedelmes bejelentés miatt jöv. törv. sértés. Garantált büntetés.

Ha nem teszek semmit csak főzök esélyem nincs a büntetésre.

Tehát ha betartom a törvényt esélyes vagyok a büntetésre, ha nem érdekel esélyem nincs arra hogy megbüntessenek.

 

Sajnos tudnák még hasonló példákat.

Ez a törvény a otthonfőzőknek kedvez amíg nem vonják vissza. Ha visszavonják a bérfőzdék bezárhatnak az otthonfőzők meg dolgoznak tovább a nem kedvezményes időszak szerint.

Ez is egy vélemény!

rézműves1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65061

...kedves Lepárló-társaim...tudtok-é Martfű közelében egy ilyenkor is üzemelő Pálesz-főzdét??? (amit látogatni is lehet)...

...itt a Thermálban rehabilitálom magam és ha volna, azért megnézném...

 

                                                                                                                          ...jó nedűt...

rézműves1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65060

...így van, én is amikor lemegyek a pincébe (mert nincs padlás) egy kis "műhelyszagot szívni", mindíg találok ott valamit...

Előzmény: nabiti (65059)
nabiti Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65059

... az a más baja, mi csak foglalkozzunk a sajátunkkal. ... ha meg nincs, akkor ne gyártsunk !

Előzmény: héjja60 (65052)
rézműves1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65058

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65057

Biztos, hogy kozmaolaj, ez pálinkának fontos íz és illathordozója, alkoholban oldódik.

Ha lehül a pálinka romlik az oldódási képesség, ezért csapódik ki.

Ha szűröd akkor tedd be a fagyasztóba, akkor sok kicsapodik jól ki tudod szűrni, de iható így is. 

Előzmény: hüvelygombás rongyosélet (65053)
vf1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65056

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

gombászok Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65055

Hát ehhez a részletek ismerete nélkül nem tudok érdemben hozzászólni.

Ha jól értem, csináltál (Jöt. szerint előállítottál) egy komplett főzőt, (ráadásul nem is "házit"), és anélkül, hogy lett volna rá engedély a Jöt. 74.§-a szerint, üzembe helyezte a NAV(vagy korábban a VPOP).

Ez olyan, mintha építési engedély nélkül lakhatási engedélyt adtak volna a házra.

Az építési törvényben van úgynevezett fennmaradási engedély adási lehetőség, a jövedéki törvényben ilyenről nem tudok.

Hát ez a mi kis hazánk!

Sokáig rotyogjon a művedben a lekvár!

Előzmény: Cipurró (65047)
gombászok Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65054

Be, de erről még beszéljünk egy kicsit. A sörfőzők pl. már egyesületet alapítottak. Ez sem gond, volt már ilyenünk. De azt, hogy mire, azt el kell határozni, no meg némi suska is kell hozzá!

Ma éjjel ügyeletet vállaltam, megnéztem néhány témát az interneten:

 

http://www.palinkafozes.com/hirek/20101028_hazi-palinkafozes-desztillaloberendezeseket-buktatott-le-vp

http://www.palinkafozes.com/hazi-palinkafozes-torvenyi-szabalyozasa/20101020_ez-palinkaszabadsag-elso-eredmenye

http://www.palinkafozes.com/hirek/20101102_uszni-fogunk-palinkaban

http://www.palinkafozes.com/hirek/20100906_400-liter-palinkat-fozhet-egy-haztartas

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=otthoni%20p%C3%A1linkaf%C5%91z%C3%A9s&source=web&cd=30&ved=0CF4QtwIwCTgU&url=http%3A%2F%2Fatv.hu%2Fvideotar%2F20110615_otthoni_palinkafozes_eladasra&ei=Gpw1T9C3HpDXsga8qvWcDA&usg=AFQjCNHmOKj_6JX8fY_bT1etZK1eVANWDg&cad=rja

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=otthoni%20p%C3%A1linkaf%C5%91z%C3%A9s&source=web&cd=35&ved=0CEoQFjAEOB4&url=http%3A%2F%2Fwww.nepszava.hu%2Farticles%2Farticle.php%3Fid%3D482222&ei=FZ81T7CAN83ItAa7xLn6Aw&usg=AFQjCNHFgyc6ctK54g-9BOqcoU6NRAtoIA&cad=rja

HÚÚÚ!! FIGYELTEK???

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=otthoni%20p%C3%A1linkaf%C5%91z%C3%A9s&source=web&cd=46&ved=0CFgQFjAFOCg&url=http%3A%2F%2Fpalinkamuhely.hu%2FOtthoni_sorfozes_ezer_literig_szabad_a_palya-o187&ei=PaA1T4b2Cc7Jswbq5tm4DA&usg=AFQjCNGlea4qOSIdwYizXjno5JYkfwQC3g&cad=rja

A sör is jó!  A jobb oldalon futó reklám szerint érdemes megkóstolni a sz… pálinkáit. HÁTTT!!

http://mindroom.hu/video_search/content/source?source=http%3A%2F%2Fatv.hu%2Fvideotar%2F20100823_aggalyosnak_tunik_az_otthoni_palinkafozes

Csak az első 30 másodperc látható, a továbbiakért kattints!

Figyeltek! Ne azt, amit láttok, amit mond!! Figyel, lehallgat, emileket, néz,stbbbb

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=otthoni%20p%C3%A1linkaf%C5%91z%C3%A9s&source=web&cd=71&ved=0CDQQFjAAOEY&url=http%3A%2F%2Fvideotar.mtv.hu%2FVideok%2F2012%2F01%2F03%2F14%2FKossuth_Radio_Otthoni_palinkafozes__Kronika.aspx&ei=kKU1T9W3LM74sga1s_2hDA&usg=AFQjCNFz5PVc5zqQQllsXOs7NYJJLGG08Q&cad=rja

 

Biztos volt már köztetek olyan, aki látta ezeket. Én most először. Hát, mit mondjak, van zavar!

 

Előzmény: héjja60 (65048)
hüvelygombás rongyosélet Creative Commons License 2012.02.11 0 0 65053

Köszönöm szépen!

 

Egyébként azt tapasztalom, hogy ahogy a hidegből behoztam az üveget

szobahőmérsékletre, kezd tisztulni, de még látható mindig.

Egyébként, nem a tetején van, hanem lebeg benne.

Előzmény: vf1 (65050)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!