Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Én is gondolkoztam rajta, és eszembe jutott, hogy valamit kifelejtettem. (Tengeren-túli szempontból írok, ha már itt vagyok.)
Ha gazdasági vagy hasonló összeomlás következne be, arról előre tudna a kormány. Talán nem évekkel előtte, de hetekkel, estleg hónapokkal. Lenne ideje pl. ideje lefegyverezni a civil lakosságot. Ez pedig az egész koncepciót a feje tetejére állítaná.
Amíg puska van, addig van esély. Fegyver nélkül csak a kiszolgáltatottság van. Még ha lenne is étel, víz és egyéb, ha nem lehet megvédeni, akkor el fogják venni.
Szerintem ezt még nem osztottam itt meg. Vettem még ezekhez pár dolgot, de még messze van a gyűjtögetés vége. :)
Ügön. Éccaka gondolkoztam a dolgon, semmiképp sem kispályás a dolog.
Egyrészt mindenki erre gondol, tehát nagy a konkurrencia. Már a területekért is nagy harcok lesznek. Magyarország túl sűrűn lakott ahhoz hogy gazdátlan területet lehessen találni.
Aztán egy-két napig rendben van de utána kaja kell, legjobb lőni egy disznót vagy szarvast, de ahhoz fegyver kell. Mire az ember oda jutna hogy benyomjon egy fegyverboltot, már régen csak hűt helyét látná.
Legjobb egy vadászíj, vagy számszeríj.
Viszont ha harcok lennének területért, vízért, bármiért, akkor a lőfegyverrel rendelkezők előnyben volnának.
De az is előferdülhet hogy spontán közösségek alakulnának ki mint a középkorban, köztük mesteremberekkel akik a vetőmagtól a kovácsolásig mindenhez értenének, ezek zárt közösségbe verődnének, így cserekereskedelemmel megoldható az élelem és a más, eszköz-szerszám-termék igények,
Ezeket a közösségeket rablóhordák fenyegetnék, ahogyan az utakon is erre kellene felkészülni.
Benzin nem lenne, de némi szakértelemmel alkohollal lehetne járművet működtetni. Anélkül marad a ló, mint jármű és munkagép. Alkoholt kukoricából lehetne előállítani.
A hidegháború időszakában nyugaton pl a svédek is- a pánikszobában vagy pincében élelmiszert, konzervet, petróleumot, stb készleteztek, amit idővel cseréltek hogy mindig szavatossági időn belüli legyen, ez nem kinevetendő dolog volt, hanem előrelátás, nálunk a polgári védelem volna hivatott erre, de pár, elvult, rozsdás vacakon kívül mást nem tudnak felmutatni.
Itt is voltak és vannak óvóhelyek, de senki sem ismeri őket hogy hol vannak. Egy ilyen hely is hasznos lehet ha az ember megtalálná.
Azért az nem úgy megy, hogy 5 perc alatt megindul a gettó. :-)
A fosztogatáshoz kell egy kis idő és attól is függ hogy a környéken hogy állnak mindenhez az emberek. New Orleans-ban (lövészegyletekről nem hallottam) a kormány -alkotmány-ellenesen- összeszedte az emberek legálisan tartott önvédelmi fegyvereit. Aztán csodálkoztak, hogy volt fosztogatás, nemi erőszak. Tennessee-ben nem csináltak ilyet, úgyhogy ott hiába volt hurrikán, meg Floridában és egyéb helyeken is hiába van, mert azért ott nem uralkodik el az anarchia.
Illetve ha a gettóról van szó, akkor a gettóban először egymást kezdenék kirabolni és kifosztani. Én szerencsére nem egy gettó közepén élek. :)
Talán egy idő után körbejárnám a szomszédságot és szólnék mindenkinek, hogy nem-e akarnák bebiztosítani az utcát. Ha van eszük, gondolom hogy belemennének a dologba. A legrosszabb talán az lenne, ha elkezdenénk pánikolni. Az még sose segített semmilyen helyzetben.
Az biztos, hogy először a nagyvárosok hullnának be. Úgy van az, hogy aki nagyvárosban lakik, annál nincs túl sok étel, csak pár napra elegendő, alán vize sincs, csak csapvíz, meg az az egy-két tucat Pepsi a hűtőben. Aki farmon él annak csak arra kellene berendezkednie, hogy amit megtermel, azt ne vegyék el tőle.
Mindenképpen ki kell menni a városból, valahova erdőszélre.
Ha nincs törvény, akkor foglalni kell egy darab földet egy darab erdőt, vagy találni valami vadászházat, tanyát valahol.
Amit lehet meg kell szerezni, gépeket, eszközöket, gyógyszereket, esetleg áramfejlesztőt, amiket később gőzüzeműre át lehet alakítani, ha nem sikerül napelemes szerkentyűt szerezni.
Legjobb a családot és a rokonokat összeszedni, idegenben nem lehet megbízni.
"Kit vinnél magaddal? - Csak a szűk családi kört?"
Valószínűleg. Mást nem igazán ismerek a környéken. :)
"Hosszú távú túlélési stratégiák kellenek."
Gondolom senki nem úgy állna hozzá, hogy már pedig itt éveken át gond lesz. Szerintem attól is függ, hogy mi történik, hogy csak nagy szegénység és kilátástalanság veszi át a rendszer helyét, vagy vérre meg és hullanak az emberek mint az őszi legyek. Mert nagyon nem mindegy, ez két különböző helyzet, amire különböző tervek lennének, amiket átszőne az improvizáció.
Én nem vagyok egy tapasztalt túlélő, kivéve pár területet.
"Az országokban kitörne az anarchia, meg szűnne a víz a villany a gáz,
a rendőrség, a tűzoltóság, a korházak."
"Hogyan élnéd túl?"
Itt a tengeren túlon több lehetőség van. Fegyver van, lőszer van, az elsősegélycsomagot folyamatosan bővítem, a BOB pakkot úgyszintén.
"Hova mennél?"
Sehová. Az elején főleg nem. Gondolom heteket ki lehetne húzni a házban lévő konzervekkel. Aztán hogy pontosan mit kellene tenni, az gondolom közben derülne ki. Már hogy mennyire tartós a kialakult helyzet, van-e remény a helyreállásra.
"Mit csinálnál?"
Gondolom mindenki a kivárásra alapozna.
"Mit vinnél magaddal?"
Ha mindenképpen muszáj lenne menni valahová, akkor gondolom dél felé venném az irányt és a BOB pakk lenne az alap. :)
Nem értem én ezt. Leesik 40 centi hó és belerokkan egész Magyarország. Nagymamám még azt mesélte, hogy mikor ő gyerek volt, akkor minden télen volt méteres hó.
Ha VAdkan haverommal bóklásznánk, akkor biztos vagyok benne, hogy életemben először megtörténne az a csoda, hogy félretenné az amerikai field manualokban leírtakat és egyetértene, hogy akkor talán mégis próbáljuk ki a russzki módszereket :DDDDDDD
Mert egyébként vérre menő vitáink vannak. :DDDDDDDD
(Neki szól: Tesó, ne haragudj, de ezt nem hagyhattam ki. :DDDDDDD)
Akkor huzd be az ablakot katonasan pokroccal, majd gyujts gyertyat, hogy a tavfutes ne alljon le, mert akkor egetheted a konyvtaradat (na, itt mutatkozik meg valojaban, hogy ki gondolt a jovore! Ertelmisegieknel tobb az esely eletbenmaradni telen! :DDD) vagy odatarthatod a tenyered a monitorhoz. Allitolag ahol van feny, ott meleg is. De ha gondolod - majd mi innen fujjuk a tenyeredre a meleg levegot (en meg meg raadasul a konyakos buket is).
Itt kissé mellémegy a karavános haver, egyszerűen az emberek hozzászoknak/alkalmazkodnak az időjáráshoz, földrajzi körülményekhez. Ha most ad absurdum áttelepülne az egész Bp. VI-ik kerület Kovászna megyébe akkor pár generáció után vigyorognának a kőbányai táposokon...