Keresés

Részletes keresés

Manócska01 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 4199

Hogy csináltad hogy ilyen gyönyörü maradt, hogy nem potyogtak le a virágok, és a levelek se?

Az gondolom nem baj, hogy az én kis virágom uj levelei nagyon kis satnyák, szomjasak, és lassan lepotyognak ők is. 8-((

Előzmény: Lora1213 (4198)
Lora1213 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 4198

Nálam így telel a bugi.

TTNora Creative Commons License 2012.01.26 0 0 4197

Ez milyen csodás!

Előzmény: csillarhodo (4185)
Manócska01 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 4196

A szoba egyik védett sarkában van, a nap délelőtt oda süt, és közel a radiátor. Nem fog sok vizet akkor kapni, bár néha csont száraz a földje.

Köszönöm a segitséget, drukkolok nagyon hogy szépen kiteleljen, és nyárra ujra gyönyörü legyen.  

Előzmény: virág55 (4194)
Manócska01 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 4195

ez gyönyörü - most irigykedek kicsit -

az enyém is pont ilyen lila szinü 8-)

Előzmény: leac (4193)
virág55 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 4194

A locsolással még legyél óvatos, főleg amíg kevés a lombja. Attól is függ, hogy mennyire éri a nap, mennyire van melegen. Keveset kapjon és két locsolás között nem baj ha kicsit kiszárad, hetente egyszer még elég vizet adni neki.

Előzmény: Manócska01 (4192)
leac Creative Commons License 2012.01.24 0 0 4193

Nem kell megijedni ha megindult , ez egy ősszel ledugott ágacska.

Előzmény: Manócska01 (4192)
Manócska01 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 4192

Köszönöm szépen, ezért is kérdeztem mert nem mertem levágni, nehogy valami bajt csináljak. Milyen sürün locsoljam?

Előzmény: szilkszilky (4191)
szilkszilky Creative Commons License 2012.01.22 0 0 4191

Igen, ez természeteses. Szobában melegben, fényben való teleltetése során leveleket és virágokat is fejleszt. Levágni a kiszáradt felső ágakat én tavasszal vágnám, mikor már biztos, hogy egyik ág sem indul közülük be.

Előzmény: Manócska01 (4190)
Manócska01 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 4190

Sziasztok. Nem tudom benéz - e mostanában ide valaki, ugye nem igen van aktualitása, de azért megirom, hogy az én növénykém a szobában telel, csupaszon, mert minden levél lehullott róla, kellemes meleg van, közel a radiátór, és süt a nap rá, és pár napja vettem észre hogy alul a száron, sok új zöld levélke jött ki.

Ez normális dolog?

És mikor lehet a nagyon kiszáradt felső ágakat levágni?

szilkszilky Creative Commons License 2011.12.14 0 0 4189

Én már  nagyon sok bugit dugványoztam és első évben mindegyik virágzott!!!!

Előzmény: Balage-81 (4187)
1ibolya Creative Commons License 2011.12.14 0 0 4188

Azt nem tudom,hogy mekkorára nő:-) Attól függ,hogy tartod....Viszont már 10 cm.es dugvány is virágozhat.

Előzmény: Balage-81 (4187)
Balage-81 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 4187

A februárban dugványozott Bougainvillea mekkorára nő év végére? Virágzik már első évben? Köszönöm, ha választ kapok.

Erika84 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 4186

Szia csillarhodo!

Ami a képen van növényke a Tiéd?? Olyan gyönyörű, ha esetleg metszed, akkor tudnál szólni? Olyan régóta áhítozom egy ilyen cirmosra :))

Erika

Előzmény: csillarhodo (4185)
csillarhodo Creative Commons License 2011.12.03 0 0 4185

.....igazán nincs mit:-)                                                                                                                

Előzmény: almabimbo (4184)
almabimbo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 4184

Köszönöm szépen!

Előzmény: csillarhodo (4183)
csillarhodo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 4183

Sziasztok, szia:-)....ezt a kis útbaigazítót egy nemesítőtől kaptam anno, megosztom veletek. Bougainvillea teleltetése:                                                                                                           

A teleltetése két módon történhet. Az egyik, ha télikerttel vagy világos nappalival rendelkezünk. Ilyenkor télen is hajt, sőt virágzik. Havi egyszer tápanyagozzuk és rendszeresen öntözzük. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a fenti körűlmény, teleltessük pincében, garázsban, lépcsőházban, vagy enyhén fűtött szobában, ahol a hőmérséklet 10-15 fok. Ilyen körűlmények közt vegetál, virágait és leveleit lehullajtja, csak szárával telel, emiatt nagyon kevés öntözést igényel, hiszen nincs hol kipárologtatnia a felesleges vízmennyiséget! Kétheti öntözés ajánlott.   .......tavaszra és nyárra is leírta a teendőket, majd leírom azokat is.    .....elnézést azoktól, akik ezekkel a teendőkkel már tisztában voltak, de gondoltam megosztom, most akadt a kezembe ez a régi útmutatója a "mesternek"......ja a metszés, minden alkalommal, ha a virágfürt elnyílt és a fellevelek lehullottak.

Előzmény: almabimbo (4182)
almabimbo Creative Commons License 2011.12.02 0 0 4182

Köszi, akkor majd tavasszal. De ha valakinek van esetleg, akkor nyugodtan írhat:) Egyáltalán miért kell a bugikat ősszel megmetszeni? Csak a helyhiány miatt? Vagy más előnye is van?

szilkszilky Creative Commons License 2011.11.30 0 0 4181

Szerintem már késő, nem metszi senki, aki telelőbe vitte, azoknak már úgy nagyjából lehullott a levele, az már nem ideális a dugványozásra. Aki szobában, melegben tartja, az meg már régesrég bevitte és metszette a helyhiány miatt.... De hátha valaki.

Előzmény: almabimbo (4179)
Rózsaromantika Creative Commons License 2011.11.29 0 0 4180

Én is kb.egy hónapja kaptam pici ágakat,már négy kilevelesedett,de szerintem még nem gyökeresek.A meglevőim a telelőben,remélem tavaszra kihajtanak.Vesszőket küldtem csereberébe ősszel,lehet hogy tavaszra nem kell sokat visszavágni.

Előzmény: almabimbo (4179)
almabimbo Creative Commons License 2011.11.29 0 0 4179

Sziasztok!

Nagyon szeretnék bugi hajtásokat, mert nekem még nincs ilyen növényem. Szeptemberben kaptam 2 pici hajtást ugyan, földbe dugtam őket, de lehullottak a levelei. Csak 2 pici csúcslevél maradt meg. Élőnek tűnik, de nem tudom van- már gyökere. Lila fajta állítólag.

Talán nem ez a legoptimálisabb időszak a dugványozásra, de ha valaki mostanában metszi a bugikat, gondoljon rám legyen szíves. Nagy örömmel fogadnék hajtásokat. Cserébe más növények hajtásait tudom küldeni, vagy akár gyökereseket is.

Köszönöm, ha valaki segít.

TTNora Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4178

Ja, és bevallom, én eléggé sajnálom "visszavágni" tavasszal is. Annyira nem nagy és nem nő olyan gyorsan, hogy nekiessek. Inkább csak visszacsípkedem, de az is adja magát, mert az ágak legvégei a levelesedés után is szárazak maradnak. Csak azokat csípem le.

Előzmény: vény (4176)
TTNora Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4177

Mondom, csak tegnap kerültek be a sötét (de enyhén fűtött) garázsba.

Nem szoktam visszavágni ilyenkor, hiszen a tél során érheti olyan baj (egyik évben, a fűtetlen hétvégi házban telelt és lefagyott egy nagyobb ága), ami miatt úgyis vissza kell vágni tavasszal. Szóval inkább csak óvatosan locsolom (néhány hetente, amikor eszembe jut), így levél nélkül kevés vizet igényel. Inkább a sokáig tartó szárazságot szereti, mint a nedves földet. Ha megfogom a földjét, mindig legyen porhanyósan száraz, sosem nedves, az újabb locsolás előtt.

És ami a fő tanácsom, többen már kidobták volna tavasszal, mert tényleg sokáig lapít nálam, de nagy nehezen egyszer csak elindul a rügyezés. Gondolom, akik világosban, meleg helyen teleltetik, más a helyzet, korábbi a levelesedés és a virágzás is, így a sötétből kikerülve hátránnyal indul.

Előzmény: vény (4176)
vény Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4176

TTnora, köszi a választ. És Te hogy tartod télen? mennyi vizet adsz neki? visszavágod?

köszi

Előzmény: TTNora (4174)
TTNora Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4175

Egy fotót is csatolok, igazolásul. :-)

TTNora Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4174

Igen, az enyémek mind lehullottak (minden évben). Azok maradnak zöldek talán, amelyikek a jó időből kerülnek a meleg lakásba.

A kicsiket korábban a lakásban teleltettem, ott újrahajtottak ilyenkor, kilevelesedtek, de azok a "szobai" levelek is leeshetnek jövőre a napon. Tegnap óta már mind a sötét és hűvös garázsban vannak (kb 7 fokon), ilyenkor tavaszig kopaszok, tetszhalottak, de volt már, hogy mire kivittem, tele lettek világos hajtásokkal. Ez a ritkább... a gyakoribb, hogy már minden hajt és zöld tavasszal, ezeket meg cikizi az összes szomszéd, hogy "hát ez a kóró?" Szóval számíts rá, hogy sokáig tart, míg magához tér! De utána nálam a csodájára járnak, annyi rajtuk a virág.

Előzmény: vény (4173)
vény Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4173

Köszi a választ

Jelenleg a folyosón van, ahol olyan 7 fok lehet télen kb. Most még nem vészes. De akkor locsolni csak épphogy fogom, és picit vissza is vágom, csak nagyon félek, hogy nem fogja túlélni. A levélledobálás normális?

Előzmény: mmjutka (4172)
mmjutka Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4172

Ja, bocs, most néztem meg alaposabban, hogy ledobálta a levelét, akkor biztos hűvösebben volt, akkor már hűs helyen legyen télen is, ne vidd nagyon meleg helyre.

Előzmény: mmjutka (4171)
mmjutka Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4171

Szia, majd a nálam szakértőbbek adnak sok hasznos tanácsot, azt tudom leírni, hogy én hogyan csinálom - nekem bevált:

Ősszel csak egy kicsit vágom vissza, a levágott részeket gyökereztetem.

Ha melegebben telel, akkor szinte ugyanúgy locsolom, mint nyáron, tápot csak 1x kap a télen, ha 10 fok alatt telel, akkor alig locsolom, kb 2 hetenként, nem lehet negyon vizes a földje, és persze egyáltalán nem kap tápot

Február végén tápanyagdús földbe átültetem, erősen (1/3-ára megmetszem (abból is gyökereztetek), ér rendesen locsolom.

Fagyok után megy ki, akkor kap tartós hatású tápot.

Segített ez neked?

Előzmény: vény (4170)
vény Creative Commons License 2011.11.11 0 0 4170

Sziasztok!

Nyáron kaptam meg életem első bougainvillea-ját. Kérdésem, hogy normálsi, hogy most az összes levelét lediobálja? Ill. azt olvastam, hogy nagyon vissza kell vágni teleltetéskor, ez igaz? Nehezen merek hozzálátni.

köszi

v.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!