Keresés

Részletes keresés

Nicky1983 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 55899

Sziasztok!Nem akarok zavarni,csak segítséget szeretnék kérni.Olyan problémám van,h a cukorterheléses vérvétel után elég magas lett az IR-em.Nem nagyon értek hozzá,de azt a javaslatot kaptam,h jöjjek ide.

Leírom az értékeimet :

Vércukor terhelés előtt 5,2 mmol/L

Vércukor terheslés 60 perces 8 mmol/L

Vércukor terhelés 120 perces 6,5 mmol/L

Inzulin szint 2,7 

Inzulin szint 120 perces 51,7 mIU/L  

Amúgy eddig semmit sem vettem észre a terheléses vérvételig.

Köszönöm a segítséget.

L0riana Creative Commons License 2012.01.28 0 0 55897

Semmi baj, tényleg eléggé egyedi a helyzetem (mondjuk az SZTE-n belül nem annyira). A lényeg, hogy arra jutottam, kivárom a következő ciklust, ha normálisan megjön 32 napon belül, akkor nem megyek háziorvoshoz, ha meg nem, akkor megkonzultálom vele, és sanszos, hogy legalább egy cukorterhelést megcsináltatok saját kasszára.

Előzmény: kore30 (55886)
marchesa Creative Commons License 2012.01.28 0 0 55896

Még egy cikk az eritritről, amúgy én másfél hónapja rendszeresen használom, és nekem nagyon bevált. Az egyetlen gond vele, hogy az élesztőt nem futtaja meg, de azt a xilit sem teszi.

http://www.biobolt.e-tar.hu/biobolt/details/819/eritrit-1000-gramm

Előzmény: marchesa (55895)
marchesa Creative Commons License 2012.01.28 0 0 55895

Vagy eritrittel, állagra ugyanolyan, mint a nyírfacukor (xilit), de kevésbé édes, és picit drágább (sajnos) iyen pl. a Xukor Zéró, de Eritritol néven is lehet kapni.

A 100%-ban növényi eredetű eritritolt (eritritet) tartalmazó Xukor Zérót több kiváló tulajdonsága miatt használjuk természetes édesítőszerként.

A 0 glikémiás indexe miatt nem vált ki a szervezetből inzulinreakciót, így cukorbetegek, candidások, pcos-sok és egyaránt használhatják. Mivel csak 20kcal energiát és 1% szénhidrátot tartalmaz, a fogyókúrázóknak is kifejezetten ajánljuk! Ami miatt egyedülálló a cukoralkoholok között, hogy az emésztés során a vastagbélbe alig vagy egyáltalán nem jut, mivel a vékonybélben szívódik fel. Ezért nincs laxatív hatása, tehát nagy mennyiségben fogyasztva sem okoz emésztési problémákat.

A Xukor Zéró csaknem olyan édes, mint a szacharóz (kristálycukor), állaga is hasonló. Sok más édesítőszerrel ellentétben nincs mellékíze. Az eritrit növényi cukor, amit vízzel kevernek, majd fermentálnak (természetes kultúrák segítségével erjesztenek), majd leszűrés után kristályosítanak és szárítanak.

A baktériumokat az eritrit cukrok helyett a fehérjékhez köti a sejtbe bejutott, megakadályozza, hogy plakkot képezzenek több cukor bevonásával, és így megelőzi a fogszuvasodást.

A dietetikus szerint nem kell CH-t számolni rá.

Előzmény: Törölt nick (55894)
>>Amy>> Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55893

Sziasztok! 

rég jártam erre...sok volt a vizsga de hál isten végeztem a tegnapi nappal :) no meg a babó is nagyon lefoglal.

Szele! 

ez tényleg elszomorító amiken keresztül mész mire észbe kapna a szervezeted addigra megint elveszik tőled a "reményt" :( és amúgy most h elvette mert h ugye megjön 35 napra a mensid és met nélkül is megjött ?? 

A mens drága ? uhg  eléggé :( sajnos ezt a világot éljük. Elszomorító.

Előzmény: Szeleszte (55887)
b.gina Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55892

Szia! Sajnálom, hogy így jártál... :( Én is szegedi vagyok :)

Kecskemétre járok, mert Szegeden reménytelen hozzáértőt találni, de ezt te is tudod :D Esetleg neked Kecskemét nem jöhet szóba? Az utazás is olcsóbb, és a doki díja is feleannyi, mint a MM-ben... :)

Előzmény: Szeleszte (55891)
Szeleszte Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55891

Szegeden már lefutottam a köreimet... Volt öt évig egy endomókusom akinél kiharcoltam, majd három év felírás után elvette. Utána kerítettem egy másikat, aki fél évig felírta, majd most megint elvette..... és természetesen egyik kutya nem harapja meg a másikat. Megoldást jelentene a Mens Metis, de arra sajna nincsen pénzem:S

Előzmény: Zemanek (55889)
Zemanek Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55890

A paleo nagyon nem kó nekünk, CH mentesen nem szabad étkezni.

Előzmény: malajcc (55888)
Zemanek Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55889

Szeirntem ez hülyeség. Az, hogy megjön semmit nem jelent attól még kell a met, sokaknak van rendes ciklusuk még is keményen ir-esek, keress másik dokit aki felírja, mert ez így nagyon nem jó.

Előzmény: Szeleszte (55887)
malajcc Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55888

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e itt olyan, aki Merckformin mellett paleo diétát folytat? Én csak tegnap óta próbálgatom a paleót, de eléggé szédülök, arra gondoltam, talán a gyógyszer és a CH mentes étkezés már sok a jóból?

Csak enyhe IR-em van amúgy és fogynom sem kellene.

Láttam, hogy Szaloncukorka étkezik így, írtam is neki privit, ha lesz időd, Szaloncukorka, válaszolsz majd?

Köszi!

Szeleszte Creative Commons License 2012.01.27 0 0 55887

Szia

Sajna tudom, hogy IR, három évig szedtem is a metformmint és tökéletesen jól voltam. Most az endodoki azzal érvelt, hogy 35 nap alatt megjön a vérzésem, nincs szükségem metforminra, próbáljuk majd meg a babát is spontán és ha nagyon nem jön össze akkor ad met-et. Az senkit nem érdekel, hogy a magas inzulin nap mint nap mennyire terheli meg a szervezetemet.... Igyekszek nem enni fehér lisztes dolgokat, a kristálycukrot már nem ismerem, csak a steviát, fruktózt (tudom az sem egészséges, de valamivel sütni kell), és a szorbitot amit valószínűleg nem bír a hasam mert állandóan a fosok..... Kb ennyi a helyzetkép nálam:S Őszintén elkeserítő.....

Előzmény: Zemanek (55879)
kore30 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 55886

Bocs, nem tudtam, hogy ilyen is van. Számomra a doktori ösztöndíj az állami és nappalis. Akkor nincs ötletem. :-((

Előzmény: L0riana (55885)
L0riana Creative Commons License 2012.01.26 0 0 55885

(Nem mintha lényeges lenne, de levelező jogviszonyban vagyok, ez nem biztosítotti jogviszony, így a TB-t magamnak fizetem sárga csekken havonta, és nem állami, hanem egyetemi ösztöndíjat kapok...)

Előzmény: kore30 (55884)
kore30 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 55884

Az is jogviszonynak számít, vagyis TB-biztosított vagy. Szerintem. (És elég jó "fizetésnek" számít az, tudom. Persze nem a megélhetéshez, hanem a normál fizetésekhez viszonyítva.)

Előzmény: L0riana (55882)
L0riana Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55882

Köszi mindenkinek a választ! Sajnos nekem nem hogy egészségpénztári befizetésem, de még munkaviszonyom sincs, doktori ösztöndíjból tengetem életem majdnem 5 éve, de már nem sokáig hál'istennek... Akkor 30k alaphangon, ha jól értem. Még alszom rá egyet.

Előzmény: Törölt nick (55881)
Zemanek Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55880

Mensmentisben

Előzmény: L0riana (55878)
Zemanek Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55879

Ez elég keményen ir, nagyon kéne rá a gyógyszer.

Előzmény: Szeleszte (55876)
L0riana Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55878

Hol lehet fizetősen megcsináltatni a terhelést és a hormonokat anélkül, hogy előtte fizetős endokrinológushoz mennék, vagy bárkivel konzultánom kellene előtte? Valahogy nagyon nem hiszem, hogy PCOS-es lennék, de szeretnék azért biztosra menni... ezért ha valami gáz van a leleten, inkább utána keresnék dokit, vagy szerintetek ez így nem járható? (Orvosi körökben mozgok, úgyhogy a kiértékelésben lenne segítség.) Egyébként orvosnak kit ajánlanátok? Meg milyen gyakran kell konzultálni? Csak mert mondjuk havi rendszerességel nem bírja a kassza, de mondjuk félévente még elviselném azt a nagyonmax. 15-20 ezer forintot.

Előzmény: b.gina (55874)
b.gina Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55877

Na meg az a másik... :S barátnőmmel is majdnem ezt tette egy doki, de hálisten a ti segítségetekkel sikerült jó dokihoz irányítani :)

Azt a könyvet én is el akarom olvasni :) Erősen gondolkodom a megrendelésén :)))

Előzmény: yoyo444 (55875)
Szeleszte Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55876

Hali, sziasztok

Ezer éve írtam... Tegnap voltam endodokinál, nem adja vissza a metformint....:((((((

Ilyen inzulin eredményeim voltak: Cukor eredmények:

0 perces 3                     0: 4.4      

60 perces: 60               60: 8.2

120 perces: 40              120:5.4

180 perces: 1.9             180: 2.8

240 perces: 1.9             240: 4.4

Az LH FSH-ra nem emlékszem pontosan, de azt mondta, hogy megfelel a folukális fázisnak és rendben van.

A tesztoszteronom és a DHEA-S a felső határon volt:( Továbbra is szőr mentén szőr:S

Más:

Gasztro problémáim mindig vannak, öt hónapja megy a hasam..... erre meg pláne nem is akar metformint adni:S

Ezen túl mostanában folyamatosan vizesedik a lábam, ödémásodik a szemhéjam, de még nem tudtam megsaccolni, hogy vese vagy szív eredetű a dolog....

Metformin:

Természetesen hivatkozott a mai magyar jogszabályokra, szerinte nem kéne belebabrálni, tartsam fent életvitellel, sporttal, diétával.....Meg egyébként is lelki tényező, nyugodjak meg bla bla.... na kb itt tartok most:S

yoyo444 Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55875

... és még ott van az a tényező is, ha esetleg egy akadékoskodó endo dokit fogsz ki, aki a "régi módszer" híve és esetleg nem akar beutalót adni, csak tömné beléd a fogamzásgátlót...

Csajok, tegnap elkezdtem olvasni a PCOS könyvet, nagyon tetszik :)

Előzmény: b.gina (55874)
b.gina Creative Commons License 2012.01.25 0 0 55874

Hú, az se rossz :)

hát én nem tudom nőgyógyi tud-e adni beutalót, de úgy néz ki nem :S nekem eddig csak endokrinológus írta ki a terheléseket. Lehet jobban járnál, ha fizetősen csináltatnád meg a terhelést, kb. 6-7000 ft lehet, és aznapra (vagy másnapra) van eredmény.

Háziorvos tuti nem tud a vérvételre beutalót adni, max egy endokrinológushoz, aki meg majd a terhelésre ad. De az a baj, hogy több hónap is lehet a várakozás egy tb-s endokrinológusra, szal ez ilyen türelemjáték, ha tb-s alapon akarsz mindent :((

Előzmény: L0riana (55872)
yoyo444 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 55873

Háziorvos tuti nem tud adni terheléses inzulinra beutalót, nekem nőgyógyász sem tudott, csak belgyógyász - endokrinológus, vagy - diabetológus. Én Zalaegerszegről járok Budapestre, de nyugodt szívvel mondom, hogy megéri. Beutaló nélkül is tudsz fizetősen csináltatni.

Előzmény: L0riana (55872)
L0riana Creative Commons License 2012.01.24 0 0 55872

Na nálam Szeged -> Budapest a szitu. Akkor keressek egy másik nőgyógyászt itt Budapesten ezekkel a papírokkal, és reménykedjek benne, hogy ő is pont úgy ítéli meg a státuszomat és ad beutalót? Vagy háziorvoshoz menjek? Ez így elég gáz :-/.

Előzmény: b.gina (55871)
b.gina Creative Commons License 2012.01.24 0 0 55871

Szia. Aha, értem. Hát akkor szerintem még1x el kellene menned hozzá, hogy azért egy beutalót is adjon esetleg :D vagy írasd fel abban a városban, ahol csináltatni fogod a vizsgálatot, lehet nem tudta úgy kiírni, hogy más városba szóljon?

Ez így kicsit tényleg meg van bonyolítva, de végülis én is más városba járok endokrinológushoz (Szegedről Kecskemétre :D), és fel tudta írni a terhelést.

(na jó végül nem fogadták el a beutalót, de ez már a szegedi sztk hülyesége volt, mert nekik külön papírra kellett volna a cukorterhelés rész  meg az inzulinos rész, mert külön laborba megy itt... szal én végül fizetőssel csináltattam, így az idegeimet is megkímélve a további cincálástól :D)

Előzmény: L0riana (55869)
L0riana Creative Commons License 2012.01.23 0 0 55870

Hát valóban, a hormonok fele lemaradt :-).  Szóval akkor a hormonok még egyszer: prolaktin 154, tesztoszteron 0.99 nmol/L, SHBG 41.9 nmol/L, FSH 5.6 iu/l, LH 11.5 nmol/L, ösztradiol 315 pmol/L, progeszteron 6.8 nmol/L, cortisol 431 nmol/L. Az szerepel a leleten, hogy normalis hypophysis, pajzsmirigy, mellékvesekéreg funkcio, norm női hormonok és a teszt és androgen index is rendben.

Én most 28 vagyok, és egyelőre nem szeretnék gyereket, úgyhogy annyira még nem izgattam fel magam a dolgon. Azért hagytam abba a fogamzásgátlót, mert 10 év az mégis csak 10 év, hiába mondják az orvosok, hogy bármeddig szedhető. Szóval emiatt nem is szívesen térnék vissza a fogamzásgátlóhoz... Én egyébként csak kb. 2 kg-t híztam az utóbbi 5 évben, szóval ez a része sem vészes sztem. De most tényleg elszántam magam, hogy lefogyok kb. 6-8 kg-t a 62-ről. Ami még talán lényeges PCO szempontjából, hogy az utóbbi 6 évben mindig magas volt az összes rossz vérzsírértékem (össz 6.8, LDL 3.8, HDL 1.8), meg a múltkori rutin kivizsgáláskor vizelet cukor is volt (2.8), bár épp a határértéken, ez eddig még soha.

Előzmény: yoyo444 (55868)
L0riana Creative Commons License 2012.01.23 0 0 55869

Szia! Azért nem a 3. napon volt a vérvétel hormonvizsgálatra, mert nem PCO-ra vizsgáltak, hanem a hajhullásom miatt, még akkor abban a tudatban, hogy okés a mensesem, habár kicsit hosszabb, mint az optimális. Az orvos ráírta a nőgyógyászati leletre a javaslatot, de akkor ez gondolom nem helyettesíti a beutalót... Akkor most el kellene mennem még egyszer??? (Kicsit macerás, mert más városban csináltatnám a vizsgálatok költözés miatt, lehet, hogy ez zavart be.) Köszi a segítséget!

Előzmény: b.gina (55867)
yoyo444 Creative Commons License 2012.01.23 0 0 55868

Én sem vagyok egy hormon zseni, a tesztoszteronod irigylésre méltó, ami jó jel, viszont nem látom, hogy LH-t néztek-e?

Nem tudom, hogy mi az "elfogadott korhatár" (már ha van ilyen) a met-hez, én 26 évesen kezdtem el szedni, de ha jól emlékszem, van aki 23 évesen, az a pár év meg talán nem oszt, nem szoroz. Vagy adjunk igazat a dokidnak, tegyük fel, hogy fiatal vagy, akkor ajánljon mást! És ne a fogamzásgátlót, mert itt sokan vagyunk rá élő példa, hogy sz@rt sem ér. Nekem az egekben volt a tesztoszteronom, válasz: fél évig szedjek tabit és kontroll. Fél év után tizedesre ugyanannyi volt az értékem. Válasz: még fél év. Na és másfél év után meguntam, hogy semmit nem változott a helyzet, leszámítva a plusz 8-10 kilót.

Ha nem is állsz úgy anyagilag, legalább egyszer menj el MensMentisbe, ahol szakszerűen megvizsgálnak és tanácsot adnak, hogy hogyan tovább. Lehet tényleg nincs szükséged metre, csak életmód váltásra, vagy nem tudom, de szerintem annyit megér most utána nézni, hogy pár év múlva esetlegesen nehogy cukorbeteg legyél :)

Előzmény: L0riana (55865)
b.gina Creative Commons License 2012.01.23 0 0 55867

Szia! A hormonokról sokat nem tudok mondani, bízok benne, hogy lesz más, aki okosabb lesz. Mondjuk a 3. napi vérvétel tényleg jobb a hormonok szempontjából.

Azt látom, hogy elég vékony a méhnyálkahártyád (4,8 mm), gondolom ez még a fogigátló hatása lehet.

A kérdés, hogy csak javasolta a dokid a terheléses vércukrot (+inzulin is kéne!!!) vagy beutalót is adott? Mert ha nem írt beutalót, akkor azt a háziorvos elméletileg nem tud, csak nőgyógyász vagy endokrinológus...

de kérdezd meg a háziorvosod. Asszem ő csak sima cukorterhelést tud kiírni, de az neked nem elég :( Ha nincs beutalód, mindenképpen olyat kérj, amin az inzulint is nézik, mert az lenne a lényeg, a cukor nem sok mindent mutat sajna.....

Vagy másik opció hogy elmész fizetős cukorterhelésre inzulinnal, és oda beutaló se kell :D

Zemanek Creative Commons License 2012.01.22 0 0 55866

21. napi vérvétel alapján nem lehet eldönteni hogy van e hormonprobléma 3. napi vv kell de az látszik ebből, hogy nincs peteérésed. 3. napon csináltass egy hormon labort abból kiderül van e pcos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!