Bánom már, hogy lecseréltem a szelepet, mikor vettem a pótkocsit, kétvezetékes szelep volt rajta. Azóta csak szívok az "új IFA" szeleppel.... utángyári és egyszerüen sz@r akármit csinálok vele.
Inkább a traktorra kellett volna mégegy szelepet rakni.....
Az úgy nem jó, mert az egyvezetékes negatív vezérlésű, a kétvezetékes pedig pozitív.
Legfeljebb úgy lehet a 2 vezetékes kocsit, egyvezetékes szelepről működtetni, hogy a pótkocsi töltő körét rakod a szelepre. De ez így nem "szalonképes" mert a kétvezetékes pótkocsiszelep biztonsági lefékezését használod, (amikor például leszakad a töltő kör) és automatikusan befékez a pótkocsi. Ezt használnád üzemi fékezésre, ami nem jó.
Vagy egy elektromos fékszelep, mint a nyugatiakon. :)
Elméletbe egy szeleppel is kellene 2+1 vezetékes fékrendszernek működnie.
Marad az egy vezetékes lábszelep után egy "T" vel így már adott a 2 vezetékes körhöz a vezérlő ág, és az hagyományos 1 vezetékes kör, végül a lábszelep előtt még egy "T" és akkor meg is van a második kör, a töltő ág.
Átalakítani, én egy új szelep (egyvezetékes) egy elzárócsap, csatlakozó fej, és pár méter csőből megcsinálnám 2+1 körösre. Lenne rajta mindkettő. Sőt a kétkörös fejek elé raknék be csapot.