Kiderült, hogy az Eurofoam (természetes) magánemberek számára kicsit máshogy számol, mint nagykereskedők részére, nem is kicsit. Ergo drága! Nincs is ebben semmi, gondoltuk, így szokott lenni. Én örülök, ha tudom, miből készül az, amit megveszek. Így ha kicsi az árelőny (később lesz ez több is), akkor is inkább a biztosat választanám, mert így tudom miből van a matrac. Kárpitos ismerősök elég jó minőségre teszik ugyanakkor.
Minden esetre egyikünk sem gondolja komolyan, hogy a belinkelt matracon 20-24e Ft-os huzat van :))
Egyébként azért sem fírtatnám a kapott árajánlatomat, mert nagyker árat kapok, ami a fórumtársak számára igencsak elérhetetlen az esetek többségében.
Valahol találkoztam ilyennel a neten a keresgélés alatt, mi végül máshogy döntöttünk, ezért nem jártam utána alaposabban. De vannak itt szakértőbbek talán tudnak ajánlani valamit.
Ki kell próbálni, az üzletekben legtöbb helyen van olyan, hogy két matrac van egymás mellett egy keretben.
Amúgy ez az egy matrac vagy két külön matrac egymás mellett kérdés sokkal inkább érzelmi, szimbolikus probléma, mint gyakorlati:) Főleg fiatal házasoknál:)
-a Flexico és a Kokoflex termékei sem minden esetben Eurofoamos alapanyagból készülnek
-a Yatas távcsővel sem lehet látni egy Cardo matrac mellett, régen mi is ilyet vettünk és (ekkor még nem matracokkal foglalkoztam) 2 év múlva dobtuk ki a kukába. A Cardo mellett az alapanyagok minősége, a sokkal régebbi múlt (a világ legtöbb jobb szállodájában Aminat (Cardo) matrac található, saját hét fordulatú rugótest (csak a többmilliós ViSpring matracopkban van ilyen), súlykorlátozás nélkül bármelyik matracot veheted, 10-12-15 év garancia típustól függetlenül. Egyébként ha már török, akkor a Konfor termékei olcsóbbak és ca. ugyanazt hozzák...
-Yatas-nál is kifizeted a gyár hasznát, a szállítást, a vámot, a disztribútor hasznát, a stúdiókat, a bannereket és a prosit+minden kütyüt...
"A kedvesem ragaszkodik hozzá, hogy ne két különálló matrac legyen, egy nagy egybefüggő felületet szeretne, de a testsúlykülönbség (60 vs 100 kg) az itt leítrak alapján inkább különböző keménységet/összetételt indokolna."
Ha ez mindenképpen fontos van olyan hely ahol meg lehet úgy rendelni, hogy a két fele eltérő legyen. De lényegesen egyszerűbb külön matraccal megoldani, hosszas próbálgatások után, mi épp most vagyunk túl ezen, végül két eltérő típus, de amúgy azonos magasságú került egymás mellé, teljesen OK. Ráadásul egyiken van memory a másikon nem. Korábban egy nagy volt egyben, de így nincs semmi gond vele, nem zavaró egyáltalán.
Az egyik amúgy pont Signum dual, szerintem arra nincs értelme még fedőmatracot tenni, de mindenkinek más jöhet be persze.
Nem olvastam el az összes bejegyzést, de azért pár százat igen, és már sokkal többet tudok matrac témában mint ma reggel. A problémámra viszont nem találtam választ: 160 vagy inkább 180 cm-es francia ágyat építenénk, de a matraccal problémáink vannak. A kedvesem ragaszkodik hozzá, hogy ne két különálló matrac legyen, egy nagy egybefüggő felületet szeretne, de a testsúlykülönbség (60 vs 100 kg) az itt leítrak alapján inkább különböző keménységet/összetételt indokolna. Nem is értem, hogy miért nem gyártanak olyan dupla matracot, aminek egyik oldala puhább mint a másik, szerintem ez nem egyedi probléma, itt is számtalan ilyen bejegyzést találtam.
Valakinek van-e valami áthidaló ötlete addig is, míg Pálinkás barátunk tervez ilyen matracot? :))))
Szerintetek esetleg működhetne-e úgy a dolog, hogy két azonos magasságú 80-as martacot egymás mellé teszünk, és leterítjük egy 160-as 4cm-es fedőmatraccal? Laci, szerinted a Signum Dual matracok (amik ugye nem memory-sok) egy ilyen kombinációban jól teljesítenének, vagy elvesztenék a lényegüket?
Egyetértek Lacival... Ha egy komolyabb huzatot teszel rá, akkor árban ugyanott vagy, mintha egy kereskedésben vennéd meg, csak éppen a fél életedet elutazgatod, és összeraksz egy olyan matracot amit sehol nem próbáltál ki. Ezzel szemben a kereskedőknél hasonló árban jópár különböző komfortot adó matracot ki tudsz próbálni. Ahol pedig titkolózás van ott egyszerűen nem kell venni semmit.
Amiben biztosan Eurofoam van: Relaxx, Kokoflex, Flexico (két utóbbit áruljuk mi)
Amiben biztosan nem az van: Dormeo, Jysk, Rottex(bayscent is), Materasso, Matratex.
Persze ezeken kívül is van rengeteg termék ami Jó minőségű habokat tartalmaz, csak én nem ismerem.
Aquamaniac:
A két matrac teljesen más komfortot ad, az egyik memóriahabos a másik nem. Nagyon magas minőségű termékekről beszélünk, vedd azt amelyiket kényelmesebbnek találod (szubjektív vélemény: senso premium). Ha fontos a szellőzés, izzadékony vagy, sokszor meleged van akkor inkább a sima Purt.
Rob19:
A Cardo nagyon szuper matrac, kérdés tényleg ér e annyit amennyibe kerül, meg hogy vajon az árból mennyi megy arra, hogy mindenkinek a Cardo ugrik be, ha matracról beszélünk. A Yatas mint brand kifogástalan, bár én inkább Isbir gyárcsoportot mondanék. 50 éve piacon vannak egész Európában, Magyarországon is bőven több mint 10 éve. Mi forgalmazzuk a termékeiket, sosem volt gond semmivel, a reklamációs ügyintézésük is példaértékű. A felsőbb kategóriás matracaik úgy a Lilium, Princetől felfelé meg baromi kényelmesek is.
szerintem nincs az a szakmai elhivatottság, amelyik rákényszerítene egy matracárust, hogy vacak matracokon töltse az életét csupán azért, hogy elmondhassa: ez a matrac nem jó. Más rész ha ez így is lenne és valóban kipróbálnék minden matracot otthon és megállapítanám némelyikről, hogy vacak, az még mindig csak az én véleményem lenne és lehet, hogy másnak az a matrac pl. nagyon bejön...
Tehát: mindenki kínozza saját magát. Ez a demokrácia:-)
sajna azért nincs tapasztalat Billerbeck vs. Cardo matracokkal, mert aki a Billerbeck matracot választja, az azzal, aki meg a Cardo matracot választja az meg azzal lesz megelégedve, olyat még nem tapasztaltam, hogy bárki azt mondta volna, hogy miért nem az egyik vagy a másik matracot választottam...
Még nem született konkrét döntés róla. Sokféle anyag van, lehetséges hogy ahová megyünk lesz többfajta speciális textília is. Sima sűrű szövésű pamutra gondoltam, de megvárom mindenképp a "termékbemutatót". (Tölgyfa ágy is meg van rendelve, szép wenge pác, bézs drapériák, gyönyörű lesz :)) Ahogy ki lett okoskodva pontosan, megosztom.
Elmondom mire jutottam, hátha én is tudok tanáccsal szolgálni néhány fórumtársanak.
Memóriahab matracot mindenki tud saját magának készíttetni, nem kell hozzá semmiféle viszonteladó! Megkérdeztem a magyar Eurofoam gyártót, ők is szabatnak szivacsot, memóriahabot is és még össze is ragasztják kívánt méretben. Amit nekem ajánlottak (az árak 160*180cm-re vonatkoznak:
13 cm N3543-as hideghab (32e Ft nettó)
5 cm memóriahab (20,8e Ft nettó)
Bruttó: 67e Ft, természetesen össze is ragasztják. Ehhez jön még a benzin és a kárpitossal egy kis huzat varratása. 80e Ft-ből kijön a matrac és biztosan jót veszel a pénzedért.
Egyelőre úgy néz ki, én még sem emellett fogok dönteni, hiszen Székesfehérvár messze van tőlünk, és a kedvesem kárpitos testvére egy közeli városba kalauzol engem a jövő héten, ahol rugalmas habot fogunk kombinálni ha minden igaz memóriahabbal. Van több Eurofoam viszonteladó is. Nem egy bonyolult termék ez, nem kell feltétlenül kereskedésbe menni, és így legalább azt kapunk a pénzünkért, amit fizettünk. Nem kell filózni, hogy átejtettek-e. ;-)
Jysk-ről több ismerőstől hallottam, hogy kerülendő a termékeik vannak memóriahabbal.
Mindenki döntsön belátása szerint, ezeket a dolgokat viszont nem lehet kipróbálni. Ha van egy jó kárpitos és elmondod neki vagy elmész hozzá, ő meg tudja mondani számodra pár anyag kipróbálása után, hogy mi a jó keménység... nem egy nagy kunszt. Ellenkező esetben ott vannak az üzletek, ahol a tájékoztatás helyett sokszor titkolózás van csak!
azonos kategóriájú Cardo matracban a felhasznált alapanyagok minősége természetesen magasabb minőséget képvisel, a magasabb rugózat és a többi alapanyag is emeli a műsor fényét. A kérdés mindig annyi, hogy komfortban, kényelemben és egyéb szolgáltatásban hoz-e annyival többet, mint amennyivel többe kerül?
ehhez képest ugye a 12+2 memory matrac egy belépő kategória. Ehhez hasonló matrac (most 24 900.-) mondjuk a D*rme* 2+12 matraca 52 990 90*200cm méretben.
szóval a véleményed az, hogy a Billerbeck nem 100 ezerrel "rosszabb" - hiszen ketten nem érjük el a 130 kilót, így a terhelhetőség problematikája szerintem kiesik.
a felhasznált belső anyagok minősége a szétvágott mintákon szemlélve szembetűnő, de a matracon feküdve nem tetten érhető, emiatt a hezitálás.
plusz ebben az esetben több maradna egy jó bükk ágykeretre is, nem mellékesen.
Na igen, amit tőletek vettünk 12+2-es matracot a gyereknek, ott körben leszedhető a huzata, és láthattam is, milyen szivacs a memory, meg ami alatt van.
Ekkor láthattam, hogy a jyskes T30 fedőmatracunk memory szivacs anyaga egy szeméttelepről kikukázott fos ehhez képest.
bocsi az ismételt rövidebb elmaradásért, megnéztem, hogy milyen a matrac -és bútorvilág a világ legnagyobb kiállításán Kölnben. Inkább a matracok érdekeltek, így röviden most 3 szóban összefoglalnám mindenkinek, aki nem jutott ki vagy nem is akart: szánalmas, csapnivaló é siralmas.
Mindenki a több éve lerágott csontokat szopogatja, a régi innovációkat öltöztetik új köntösbe. Erről ennyit.
Huzatba steppelt memóriahab. Na ennek 3 előnye is van:
-feszesebb lesz tőle a matrac
-mindenféle hulladék és B osztályu dolgot is bele lehet tuszkolni, mert soha nem fogja látni senki
-van még egy indok, hogy a huzat nem lehet mosható, így nem is levehető, így nem is láthatjuk soha, hogy mi van benne
Szia Zsupír
Antiallergén: minden az. Lassan a góliátelem és a 2B-s ceruza is az. Egyszerűen erre van igény és törvényi szabályozás hiányában tényleg a kutyasz*r is lehet antiallergén alvási környezet. A Zaren 3D orthopedic matracot is megnéztem. A 3 szóból : Zaren 3D orthopedic csak egy igaz: Zaren. Az lehet, de semmi más. Minden matrac 3D (szélesség-hosszúság-magasság) a szlovák fordítás viszont szép.
Szia Rob19
Pearl vagy Porofino szerintem nem nagy különbség (árban igen). Amivel a Cardo több az a saját gyártású tugózat (mindenki más veszi) és a súlykorlátozás nélküliség, továbbá a felhasznált textíliák minpsége.
A SwissTech dinamic itt nagyon kilóg ebből a sorból, ez nem zsákrugós, hanem habrugós matrac.
Eurofoam
Mások nevében biztonsággal nem tudok nyilatkozni, de a RelaXx összes matraca Eurofoam, így a 12+4 is.
szóbajöhet még a Dunlopillo BodyWeight luxus illetve próbálni még nem volt alklamunk, de a leírása alapján a Yatas Aurora is hasonlónak tűnik. Kérdés, hogy a Yatas mint brand milyen?
illetve, hogy a nézett matracok a ~150-220 ezer között szórnak, éles ellentétben a Cardo Pearl-jével ami 270e akciósan - megéri az árkülönbözet hosszú távon? vagy a Cardo árában a "prémium felár" is benne foglaltatik?
ha mát táskarugó: eltérő (300-500db/nm) mennyiségű rugóval vannak szerelve - a nagyobb szám úgy gondolom józan paraszti ésszel az jobb ("pontrugalmasabb", ha ez értelmezhető rugós matrac témában) de ez tényleg igy van?
összefoglalva: spóroljunk még 2 hónapot és az elkövetkező 10 évben aludjunk egy Cardo-n, vagy tegyük félre azt a százast amivel olcsóbban ugyanazt a matracot megvesszük más néven egy hét Bulgáriára?