sajnos látam már új kocsinál ahol még magad kicserélheted az izzót P206-Skoda stb ha kiég az 1ik izzó és esetleg otthon kicserélik a beállítással már nagyon nem foglalkoznak,vagy mert fogalma sincs vagy mert szarik rá. gondolom nemkell ecsetelni mennyire bántja a szemet az ilyen lámpába a rosszúl berakott és nem beállított izzó. én az ittas-drogos vezetőtől jobban aggódom mint ha valaki xenonnal jön szembe. azt meg a híradóból tudjuk 1 nap menyi balesetet okoznak az ittas-drogos vezetők,szemben a xenonnal..de ez saját vélemény.
Irónia volt, azoknak célozva akik belemókolják a xenonizzót a halogénlámpájukba... Az se belevaló és nincs is értelme...
Amúgy van ilyesmi LED-em, 10W-os, brutál fénye van. Kíváncsiságból lehet bevilágítok vele egyszer a projektoros lámpába. Csak kíváncsiságból, hogy milyen formájú kép jön ki a végén. :)
valószínűleg soha,miért? ezért... High Power Luxeon led. 15-18.5v működési fessz. 1000lumen fényerő 5500K. 1400-1800mA. ilyen paraméteres fényforrást csak "simán" nemlehet üzemeltetni autóban. a hűtésről nembeszélve. a halogén-xenon fényforrások teljesen más "kivitelűek" mint amit a ledes fényforrás igényel. és ha megnéztétek a ledes lámpatestet a közeli képen jól látszik mennyire más a tükrös része mint a mezei lámpáknak. szóval elég valószínűtlen hogy a kínaiak kihozzanak bármilyen szabányos foglaltos ledes cuccost. nincs értelme...
Ma vettem észre, hogy a baloldali fényszóró nem világít, vasárnap mentem sötétben utoljára, akkor még világított. 1év 8hónapot bírt a Night Breaker, ez kb. 20-25ezer kilóméter. Betettem a Night Breaker Plus-t, de csak a kiégett helyett, látványosan erősebb, szerintem azért, mert a jobboldali is hamarosan kiég. Nemsokára kiderül, hogy a Plus mennyit bír. :D
Megpróbálok most már többet lenni, hát ha sikerül, de a bolt csak megy és megy :)
Szereztem egy pár bosch xenon silvert, ami normál 60/55, minimális festés látszódik rajta, de nagyon jónak ígérkezik. Nagyon erős fénye van, nem fehér, nem sárga, olyan fene se tudja milyen szín.
Esősebb időben eddig egész jól muzsikált, de erős esőben még nem tudtam tesztelni.
A merényletsárga 100/90 után ment be és jobban világít szárazon :S
Eső még kérdéses. Van egy olyan érzésem, hogy a merénylet kezdi a végét járni :(
Viszont állítanom kell a lámpán, mert közelre világít evvel, merényetnél lejjebb kellett állítanom anno :( No nem vészesen, de nem jó ez így, nincs meg a 80 méter :)
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 2005-s Suzuki Swiftem amiben most jelenleg osram night breaker izzók (h4) vannak. A fényerővel meg vagyok elégedve de a szine lehetne egy kicsit fehérebb. Lassan 1 évesek lesznek így számítok rá, hogy hamarosan cserélni kell őket.
De nem tudom, milyen legyen.
3 jelölt van: Marad a night breaker, vagy osram cool blue, vagy a számomra teljesen ismeretlen white hammer amiről itt olvastam először.
A cool blue ahogy olvasom, fehérebb fényt ad a night breakernél de nemtudom mi van a fényerejével. A white hammer pedig teljesen fekete ló. Semmit nem tudok róla.
Alap esetben nem lenne szabad megolvadniuk, még +100-as izzókkal sem. Akkor szokott túlmelegedni, megolvadni, ha az izzó lábai nem érintkeznek rendesen, mármint megfelelő felületen.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy 2005-ös évjáratú VW Passat 1,9 PDTDI típusú kombi verdám. Az első fényszórókba 30%-kal magasabb fényű izzót raktam, ami miatt a H7-es izzó foglalata megolvadt. Sajnos nem találok sehol sem kerámiafoglalatot hogy kicseréljem.
Tudna valaki segíteni hogy hol keressek ilyen foglalatot? Előre is köszi. Üdv.
Na, én csak vettem tegnap este egy pár Plasma Green, vagy inkább Rainbow Green izzót. Enyhén olajos szinezetű, de átlátszó réteg borítja. A fénye erős és a zöldes sárgás árnyalatú a kelvin skála szerint egymás mellett helyezkedik el és valóban jól látható ebben a takonyba.
Pár helyen már olvastam róla sé sok embernek tetszik. Ára remek! Beszerezhető! Sajnos a sárga még mindig nem elérhető.
Na jó, de a többi kékes fényű izzókat nem ködlámpa ajánláják, itt nem lehet, h az izzó formája is közrejátszik, és emiatt tök más vetítési képet produkál? Ezért nem lenne jó tompítottba, mert úgy vakítani, mint az utólagos xenon?