Ma délután előkerült a kenőlap meg némi glettanyag. A szervizes dionak az alapját kezdtem el megcsinálni. Az út szélét is megszórtam egy kis bazalttal. Lassan de biztosan alakul a dolog.
Üdv! Múltkor még nem volt szó róla ez a sógoromnak kell ő is nagy Herpás de ő nem dicsekszik itt vele pedig volna mivel :-) Tehát kellene két garnitúra tükör DAF XF 105-re ha megoldható és van raktáron.
Mostanában teli van az egyik égi csatorna hasonló kamionos filmekkel, csak azokat Ázsiában forgatták fennt a Himalájában.....van ot kő bőven....néha lepotyog a felesleg is....:-))))
Akkor tartogasd kicsit őket, mert változott a terv, és lehet, hogy kellenének. A DAF CF-et azért kérdeztem, mert kíváncsi vagyok, hogy jó-e rá a Wertz-es vagy a Westarpos konténer. Ha addig nem adnád el, hozd el azt is, megnézzük.
Hát gyerekek, ez nagyon kemény... mit kapnak ott ezek a szegény vasak... Csitti-fitti minden, aztán meg tengelyig a sárban...képzelem, mi lehet a fülkében egy-egy ilyen dagonya után... barmoknak szekér való, nem Merga. Most lehet jönni a szegénységgel, meg minden... de szerintem elég nagy az az ország ahhoz, hogy kő is legyen benne... ahol kő van, ott lehet stabil útalapot csinálni, még akkor is, ha a legdurvább egyenlítői éghajlat uralkodik. Persze könnyű nekem innen beugatni a braziloknak... na mindegy. :)
Chris, nem küldtem DAF XF-hez tükröt múltkor? Vagy akkor még nem is volt szó róla? Most pakoltam a DAF alkatrészeket, és ha jól láttam, van ilyenem... mármint tükröm.
Jó ötlet a csiszolópapír nem is gondoltam hirtelen rá. Lehet hogy magasnak tűnik,de ha lesznek ablakok még rajta mert az emeleten lesz néhány iroda, étkező a melósoknak,na meg persze alkatrész raktár. Lehet hogy vastagok a falak 10 mm de majd szerintem az ajtók és borítások kicsit eltakarják majd amúgy meg ez egy masszív öntött betonfal :-)) De köszönöm az észrevételt és a tippet a tetőhöz az építő kritika mindig jól jön mert segít a haladásban
Szép napot mindenkinek! Kicsit ma tákolgattam a műhely falait a ragasztások készen vannak.Jöhet a felületek simává tétele kis gitteléssel, csiszolással majd festés bár eddig szürkében gondolkodtam,de lehet más lenne de milyen? A tetőre a párom adott ötletet apró kavics szórása vagy bitumenes zsindely mint az igazi lapos tetőkön
Én asszem megértem Mejzi kollégát. Vagy 10 éven keresztül lehetetlen volt az RK-Modelle ZIL-jét megszerezni. Ha valaki 6500-ért ezt a kisszériás cuccot nekem 7 éve (amikor az enyémet szereztem) itthon a kezembe teszi, egy percig nem vitatkoztam volna az árán, örültem volna, hogy van. Nekem az első ZIL 130-asom (a billencs korrekten MMZ-555) egy H0-ás ZIL 131-es katonai kitből készült, melynek az első sárvédőit teljesen át kellett alakítani, meg a homloklemezét is, és piszokul örültem, mikor az e-Bay-en végre leltem egy RK-Modelle MMZ-555 billencset (igaz, hogy az új, dízeles hűtőmaszkkal). A modell egyébként ritka korrekt fröccsöntvény, jól látható dombor ZIL felirattal az orron, kézzel festve (tehát a kézimunkát is meg kell fizetni benne) még a billenőplatóra rögzített lapát is ki van öntve (kifesthető), alul korrekt kardán, hátul légrugóházak, még a billenő pneumatika teleszkópja is korrekt. Sokat dob rajta utána egy tükör, meg nekem hiányoztak a matricák és az első lökhárítóról a csörlőkampók, úgyhogy rátettem őket. Igaz, hogy nálunk a billencs része is általában világoskékre volt festve, de a platót már nem volt kedvem kékíteni, csak a felniknél csináltam meg. Szóval, egy olyan világban, ahol egy WUMM UV villamos 30 ezer körül röpköd, ennyit szerintem röhögve megér hazai utaink messze legjellegzetesebb kisszériás darabja a 70-es 80-as évekből... Aki igazán gyűjt, az nem fog 1500 Ft-okon morfondírozni. Én 28 EUR-t fizettem a körömyi Velorexemért tanári fizetésből, és ami a röhej, a drágább ritka dolgaimat később is sokkal jobban értékelem, mint a többit...