úgy úgy ..utána pedig felcsaphatok én is kerítőnek :D:D:D:D majd szedem a beugrót :D bár jövőre elvileg nekem is lesz mármint fedezős bakom,vagy hogy mondják a fiu kecskét.:D nem értek hozzá idén lesz előszőr kecském, gyerekecske fiucska és lányocska :D
A szexualitás is a dominancia része. Nagyon is. Gyakorlatilag mindenkit be akar sorolni a háremébe. Ezt kell megakadályozni. Pofán vágni ilyenkor! Rögtön odébb áll.
Mint ahogy többen előttem is írták itt csak az erőszak a megoldás. Bár én nem vagyok az erőszak híve és nem is azt mondom hogy ütni-verni kell az állatokat, de a véleményem az hogy ha megvan a megfelelő a sorrend a gazda és az állatai közt akkor soha nincs gond. Nálad ott látom a híbát hogy bizony ez a szép állat úgy gondolja hogy ő a főnök és úgy is viselkedik. Neked át kell venned a hatalmat ha meg akarod tartani. Ellenkező esetben sok gondot fog okozni. Én úgy gondolom hogy itt már a fülrángás nem segít, meg egyébként is egy támadó kecskénél elkapni a fület, hát igen jó reflexet igényel. Viszont a megfelelő időben alaposan orrba kell vágni. Ezt megteheted kézzel is, de ha félted a kezed erre jó egy vékonyabb bot is. Hidd el hatásos, bár szerintem egy hosszabb csata lesz köztetek mire megtanulja hogy ki is a főnök. Az biztos hogy el kell döntened hogy akarod-e őt vagy sem. Abban az esetben ha őt akarod neked kell lenned a vezérnek aki nem tűri azt el hogy egy "alatta" lévő állat megsértse a jogait. Lehet hogy egy kicsit nevetséges amit írok, de ha megnézed az állatok viselkedését mindenhol van egy vezér és Ő a főnök. Senki nem sértheti meg, nem szegülhet ellen, mert annak mindig megtorlás a vége. Én mindig így állok hozzá az állataimhoz és nem is szokott soha gond lenni, legyen az kecske, ló vagy akár kutya.
Nem ,nem írtál ilyesztő dolgokat végülis ezzel is boldogultam,ha sikeres akciói lettek volna nem is adom oda senkinek,de így leváatni nem volt szivem inkább elajándékoztam,az is lehet,hogy a lányok fiatalok még..nem tudom mindegy előbb elkészítjük tavasszal az ólat és utánna keresek egy csinos fiatalembert melléjük:))De nagyon köszönöm a segítségeteket...
Hát köszönöm:)Nem tudom most még jobban kétségbe estem:)Hogy lesz nekem így tejem?:)))ha rettegek a baktól...megpróbálom mégegyszer csak most megpróbálok kölcsön bakot szerezni hátha sikerül ha nem akkor veszek egyet ...
Dönci kezelgeti a lányokat...persze ő eszik először .....akkor is ha négy etetőbe rakok kaját....(akkor egyszerre négyből) ....de feleslegesen és folyamatában nem piszkálta a csajokat...Teljesen jól el van velük...
Néha valamelyiknek felágaskodik...néha egyet-egyet meghajt egy kicsit....csak amennyire egy macho meg akarja mutatni, hogy ki az úr a háznál...de ez is csak amolyan erőfitogtatás...
Néha....(havonta egyszer) velünk is megpróbálja...jön a fülcibálás....aztán rendben vagyunk...
Nem tudom milyen a normális...de a mi bakunk ilyen...
Ő végül is nem hiszem,hogy támadni akart inkább mintha mihozzánk vonzódott volna nem a kecskékhez,főleg a férjemet üldözte a szerelmével és a kamasz lányomat...nekik még fogatmutogatva vigyorgott is:)De támadás nem volt csak sexuális:))))
Értem visszakeresek:)Köszönöm,de milyen az amikor bekattan?Mert én tényleg nem tudom mi az általános viselkedése a baknak...A lányok nagyon édesek kóstolgatnak rámugrálnak,de Guszti se támadott csak mindenhol elénk került és nagyon durván udvarolt,röfögött,nem lehetett tőle menni,de ezt folyamatosan csinálta.De lehet ez a normális viselkedés?Mindenhonnan ellöködte a lányokat kajától,maga mellől...volt,hogy az ólból is kikergette őket.Tehát hogy viselkedik amelyik általánosan normális?
Az első: Ha félsz tőle add el, mert súlyos sérülést tud okozni. Mivel leszegett fejjel támad, majdnem biztos a térd törés.
A második: Addig üsd, amíg mozog. Keményen és sokáig. Lehetőleg a háreme előtt. Ha feláll, újra kezded. De ne őld meg lehetőleg.
A harmadik: Pár napig csak sós dolgokat adsz neki, de megvonod a vizet. Három nap múlva térden állva fog könyörögni a vízért. Ezt a lovakkal is így csinálják, mert azokat viszont nem szabad bántani. Érdekesség képpen jegyzem meg, hogy a veresi medveparkban is ezzel bírják jobb belátásra a keménykedő macikat.
Természetesen most jelentősen sarkítottam a dolgokat. Ésszel használva a két utolsó módszer remekül működik, bármelyiket is választod.
Kézzel ne üsd, felesleges. Nem érzi. Bot, vagy KPE cső megteszi. Aztán később mindig legyen a kezedben, mikor bemész hozzá. Én mindig a seggét ütöm, egyéb helyeken félek, hogy sérülést okozok neki.
Kecskét nevelni, idomítani nem nagyon lehet.
Javaslom a fojtó nyakörvet és kösd meg még karámon belül is. Talán akkor biztonságban leszel.
Ha kicsit veszel és Te neveled kézhez, jobban hozzád szokik...de ettől függetlenül még lehet bolond is...ha nagyobbat, akkor olyan gazdától, akiben megbízol...
Mi kb. 7 hónaposan vettük Döncit...és szerencsénk volt...a gazdája állította, hogy "rendes, kezelhető gyerök" ....és tényleg az volt...
Ráadásul szarvatlan volt...tehát dupla szerencsénk lett, mert termékeny volt...
Szerintem innen vegyél a fórumról...itt biztosan nem vernek át...akármilyen korban is veszed...
Egyébként ha nem totál fenevad, csak néha bekattan....az még kezelhető....volt itt erről beszélgetés nem is olyan régen a fórumon...ha kicsit visszaolvasol megtalálod...
(a fülcibálástól a dupla-nelsonig mindent bevetettek itt már a tapasztaltabbak)
:-))))
Nálunk egy-két fülcibálás is elég szokott lenni...
Akkor a tehendő vegyek egy másikat helyette. De hogy viselkedik egy átlagos bakkecske?Én tényleg nagyon kezdő vagyok próbálok utánna olvasni tályékozódni de erről nem nagyon találtam érdemleges dolgot. Mi a megszokott viselkedés tőle. Külön kell tartani?Ellés után össze engedhetem a kicsikkel és az anyákkal?mert jelenleg olyan kő ólam van amit ketté tudok választani azt mondták,hogy ha ellenek akkor külön kell tennem amelyik ellik,ez megy is de ha van bakom azt pluszba már nem tudom külön zárni.Lehet várnom kéne őszig,mert ezek tavaszi kecskék. Guszti egyébként szarvatlan volt és nem tudom voltak e kecskéi,azt mondták voltak de én végülis nem tudom:)Szóval teljes tanácstalanság.... Viszont most ,hogy elvitték a lányok olyan boldogok,hogy csak na....Végre újra vakargatva vannak,nem furakodik oda senki:))
Üdvözlöm az összes kecskebarátot! Segítségeteket szeretném kérni! Van egy törzskönyvezett alpesi tenyészbakom.
Gyönyörű külleme miatt nem akarok tőle megválni, sem kiherélni. Viszont mostanban komoly veszélyt jelent, mert a karámban rám támad. A súlya kb. 80-90 kg, marja 91 cm-es. Tehát nem kis kecske! Már többször előfordult, hogy lendületből alrébb tett!
Tanácsoljatok valamilyen módszert, hogyan lehet lenyugtatni?
A kép akkor készült, amikor hozzánk került, most + 20-30 kg-mal nehezebb.
No igen ezért volt nálunk Guszti de olyan módon viselkedet,meg nem úgy jöttek össze a dolgok,új ól stb...hogy jobbnak láttam megválni tőle..plusz szerintem mint bak semmit nem ért,csak nagyon édes feje volt. De minden bak ilyen kerge? Mert a lányokhoz simán be lehet menni odajönnek hízelegnek kiváncsiskodnak,Ő meg lépni se lehetett tőle ,dukszolt és udvarolt de olyan hevesen,hogy alig mertem elfordulni...Én is azért vettem mert ez tünt kényelmesebbnek,remélem csak kifogtam egy különcöt és nem ez a jellemző viselkedés,mert ha mind ilyen nyelvcsattogtatós röfögős valami akkor nem tudom,hogy lesz kiskecském:)Tehát mi az általános viselkedés egy bakkecskénél?mennyi időset érdemes venni honnan tudom,hogy nem vad e stb...:))
Tetszés szerint. Általában az van, hogy figyeled a lányokat és amikor látod, hogy ivarzanak, akkor elfuvarozod a bakhoz....eltöltenek egy édes órát...aztán vagy sikerül...vagy nem...te meg lesed őket...
:-)))
Én ezt untam meg...
Az öt lányból egy sem volt hajlandó úgy ivarzani novemberig, hogy azt én észrevegyem...kétszer potyára fuvaroztam őket bakhoz...aztán meguntam...Gyors fejszámolás....öt anya...párzásonként 2000 plusz benzin....plusz utánfutó...plusz rengeteg idő...
Aztán jött Tökös Dönci....potom 10.000-ért...és semmi gondom...
Megdolgozik a pénzéért...pisiből pontosabban analizál mint egy laboratórium...és még tök jó fej is...
Ill. tök gyagya...
:-)))
Jobban jársz ha a bak megy hozzád...legalább egy hétre...de nem biztos, hogy párzási szezonban odaadják neked...de ez már kapcsolat és megegyezés kérdése...
Értem,és köszönöm...valószínűleg ő olyan kedvenc típus,legalábbis szerintem.Hogyan szoktak-Szoktatok fedeztetésre bakot keresni?Én nem szeretnék tartani,mert jelenleg nem tudom megoldani a tartását,elkülönítését stb....Győr-Moson -Sopron Megyében Győr mellett nincs valakinek egy jóképű bakja fedezésre,és ,hogy megy ez én viszem a lányt vagy a bak jön?Melyik a jobb?
Ha megint visszaivarzanak, akkor valszeg nem jött össze a dolog. Viszont ha nem lesz ivarzás, akkor sem lehetsz biztos a dolgodban...hiszen már eléggé kifutottak az időből. Ha a lányok ivarzottak...és a bak két hónap alatt nem jutott semmire, akkor az a bak csak kedvencnek, vagy kolbásznak jó...
Ha tudsz szerezni gyorsan egy bakot...ártani nem árthat....hozzám (ill. Tökös Döncihez) :-)))
két napja hoztak egy ivarzó kislányt....szóval bármi megeshet...
Sziasztok!Én teljesen amatőr vagyok 3 "lányom" 2 hónapig volt nálunk egy bak ,most viszik el,de azt nem tudom honnan lehet tudni sikeres volt e a pároztatás,mert látni nem láttam akciót...a bak továbbra is büdi és a lányok 2 szer vissza pároztak,most viszont elviszik:)Amit annyira nem bánok...de van ennek valami külső jele ,egyáltalán bak nélkül vissza pároznak majd,hogy legalább abból tudjam?Előre is köszi a segítséget.Na és ha igen ,ha nem volt sikeres akkor szerezzek másik bakot?Vagy ahoz már késő van várjak a lányok 1 év körüliek...