A topicot azért nyitottam, mert abszolut kezdő révén, most jött el az az idő életemben, amikor szükségem lenne hegesztői tudásra és gyakorlatra.
Ebből eredően az az ötletem támadt, hogy ezen a fórumon on-line tárgyalhatnánk a hegesztést érintő kérdéseket, ötleteket, mindenféle témákat.
Én ha csinálok ilyet akkor propán +oxigán keverékével szoktam vágni persze nem jó hozzá az acetilénes vágópisztoly de egy fúvoka cserével meg lehet oldani .Ugyanúgy lehet vágni vele mint acetilénnel csak sokkal olcsobb a propán bután.
Güdével mindenki bizalmatlan, bár amit én vettem, nem volt baja, igaz, kétszer ha használtam, de szerintem jó volt.
Weld-impex gépre azt írják, hogy jó, és alig használt. Hát nem is tudom, nekem nem úgy tűnik. Viszont ha jó a gép, akkor megér egy próbát. De azért utána néznék.
A harmadik gépet nem ismerem. Ez azért kiverte a szemem, csak azért, mert ha nem jól álítod be, akkor a legjobb ESAB is fröcsköl. "csekély mértékű fröcskölés"Nem tudom, én így állok hozzá egy gép vásárlásához, és mindig vallom, hogy az újnak garija, ill. senki sem használta előttem.
Két nap Basszus, vennem kell egy plazmát, mert két nap alatt négy ilyet kellett készítenem és hát ezeket flexel daraboltam. Az anyag szélessége 150mm a vastagsága 8mm. El lehet képzelni, hogy mekkora meló volt. Nem most válalnám be ismét. Az elektróda R23-as rutilos. Szerintem még mindig nagyon jó. :-)
Ha egyre gondolunk, akkor igen kényelmetlen és nehéz. Én arra a feketére gondolok, amelyiknek gyórsoldós a levétele. Hacsak hegeszteni kell, akkor vegyél egy acélbetétest, hameg lángvágáshoz, akkor kell az ilyen, bár ott annál meg ott van a lábszárvédő.
nagyon részletes infóval láttatok el végig is olvastam úgyhogy majdnem teljesen tiszta a kép :)
egyedül a wig re nem találtam megoldást a többi nagyjából tiszta a leírtak alapján !! de kb az awival emlegetik 1 lapon.
lehet ez is egy elnevezése az awi nak??
további jó munkát mindenkinek :)
jah még valami
heggesztéssel kapcsolatos tananyagok, általános tudnivalók illetve konkrétumok. merre találhatók a neten illetve le tudok e tölteni valahonnan ilyesféle anyagot. vagy mint szakkönyv szerintetek létezik e és vajon hol kapható??? esetleg ha van valakinek használt ás már untig olvasta szívessen átvenném!!
Bizonyosan minden kedves olvasónk hallott már a TIG-hegesztett kerékpárvázakról, most lehetőségeimhez mérten elmesélem mit is jelent ez, hogy a legközelebbi hegesztő kongresszusra csillogó szemekkel jöhessen a díszes hegeszteni vágyó nagyközönség. Látni fogjuk, nem nagy[...] Bővebben!Tovább »
Írtam a webáruháznak. Azt válaszolták, hogy a gép alsó határon tud 1,5est lemezt, és ennél vékonyabb lemezhez awi-t használnak nem co-t. De természetesen visszaveszik.
Helló! Awi-sok! Gondoltam kicsit gyakorlok és amikor ívet fogtam nem a megszokott módon történt,hanem sercegve 2-3 mp-ig és utána fogott ívet. Olyan volt,mint ha gáz fúvóka akarna ívet fogni,legalább is úgy tűnt. A wolfrám megfehéredett és kézzel el lehetett törni. Meg tudnátok mondani,hogy ez mitől lehetett? Előre is köszönöm. Üdv.