Az eredmény 1-3 . Szerencsére a lányok javára. Így lehet hogy nem is ivartalanítom az 1 srácot..Bár szerintem majd ha el akarom adni akkor senkinek nem kell, ezért lehet jobban járok az ivartalanítással! Igazából mikor is a legjobb ivartalanítani...?
Én is azt hittem. De ha trehány az anya akkor ráköt mint a gumi és a gazda ollóval vagdossa le a gidákról. Nem érdemes megvárni, nálunk a bőr is jött vele majdnem.
Rémlett valami, de a bemutatkozásodban csak azt láttam, hogy "Volvo"... ;o)))
Aztán megnéztem a hozzászólásaidat. Konkrettan mi a falu neve? Hátha tudnánk "bandázni"... ;o) Vagy vérfrissítésre, állománynövelésre kiskecsit cserélni, eladni...stb.
Az 1 napos gidával kapcsolatban lenne kérdésem: Most este etetésnél vettem észre hogy hasmenése van, sárgás színű vizes állagúnak néz ki. Szinte az egész hátulja olyan lett (lábai is). Lehet hogy csak sokat evett? Vagy mi lehet a gondja? Illetve mit lehet vele tenni? Persze letisztogattam. Nem is voltak kinnt tehát szerintem meg nem fázhatott. Nagy szél volt így még a többieket sem engedtem ki.
Reggelre eltűnt a szóban forgó anya összes tünete. A fene se érti ezeket a kecskéket. Nem volt nagy a hasa, a hátsója se nagyon duzzadt....hát nemtom. Lehet álvemhes? Tej is jön a tőgyéből de nem sok van benne, valahogy az is megszűnt nőni. :(
Az ember má röhög rajtam, mert még mindíg állítom, hogy van benne gida. Mi a lópikula motoszkál benne ha nem gida? Ő azt ,mondja üres mind. (az újak közül).Realitása mondjuk van, mert az a három amit levágtunk is üres volt. Mondtam várjunk még. Egy tuti üres, de gondoltam, ha két hét múlva ismét ivarzana, hoznék hozzá másik bakot. Hátha.
Szinte napra tudtuk, hogy mikor kell elleniük...de valahogy mégsem tudatosodott bennünk.. Aztán az egyik reggel két gödölye fogadott minket....szépen letisztogatva...jóllakatva...ahogy illik. Hál istennek az a kecskénk nem volt kezdő...
Na...onnantól óránként rohangáltunk le...és pont a két "kezdő" (csak, hogy simika is örülhessen) kecskénél tudtunk ott lenni...és segíteni...csak letörölgettük a kicsiket...megindítottuk a tejet....és"cicire" tettük őket...
Ronnja Te nagyon ügyes vagy! Én tuti valamit nem jól csinálok, mert én sem gyes mellett, sem most nem vagyok időmilliomos. Mondjuk ritka rendetlen bandával vagyok körbevéve:)))
Mindent majd anya.... aki van is olyan hüle, hogy meg is csinálja....(mondjuk nem is szeretem, ha segít vki, mert úgyi is utánadógozok, csak az a jó amit én csinálok, elég magas a mérce:)) )
Lehet gondolni amit akartok, én ilyen vagyok.
Aszonta a fodrászom is, hogy szolgalélek vagyok:)--igaza van.
Köszönjem magamnak, ha már mindenkit így elkényeztettem...legyen az apa.....gyerkőc.....állat
De egy cseppet sem bánom, csak néha eddig-eddig-eddig vagyok.
"sima" állatorvos, vagy hatósági? Én is szeretném majd "legalizálni" az állományt, ha már végleges lesz. Azt lehet úgy, hogy az idén x számú anya, de lehet menet közben bármikor "hozzájuk csapni " arra alkalmas egyedeket?
Szívesen és sajnálom. :-( Bár Krisztánál szokott olyan lenni hogy nem neveli a mama a bakot. Beszélj vele hátha szerencséd lesz és lesz egy másik gyönyörűség. Csudaszép kecskéi van nálam is van egy jó pár szépség akik mind tőle vannak. :-D Nem kis munka felnevelni egy gidát, de egy ilyen kicsiért megéri. Igaz én imádom őket cumival nevelni és soha nem gondoltam rá mint munkára, de ezt azt hiszem pl. a Párom nem így gondolja. :-D
Tudja valaki Kriszta721 telefonszámát?????Minél előbb el kell érjem,a fiam beleszeretett a képen lévő kis kecskébe és nem hagy békén!Kérlek,segítsetek!!!!!!
Tehát van 5-féle regisztrációs számom, öt hivatalban, várjatok számolok.....53 180,- forintnál tartok, még jön a vérvizsgálat díja, meg önszorgalomból bevizsgáltattam az ÁNTSZ-nél a kútvizet, mert az 52/2010 előírja az ivóvíz minőséget az állatoknak, mindezt 3 200,-ért.
Ja, még az MVH-ból hoztam egy szép, színes prosit, címe: Gazdálkodói kézikönyv 2011 (Hogyan feleljünk meg a jogszabályi követelményeknek?) 67 oldal, majd ma este erre alszok el.
Győri vásárcsarnok egy fél tálca havidíja 8 000,- ....
Fasza mi?
Majd elfelejtettem: május 20-án indult a buli, egy hét az én saram igaz, de még nincs vége, mert ugye a véreredmények nincsenek meg.