Keresés

Részletes keresés

ke_fe Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85156

A bödonos hus eláll nyárig is.  Én mindig az öntött salátára kaptam belole Nagymamától. A zsirjat hagymával, vagy őszi retekkel ettük.

Tényleg a számban van az ize.

Előzmény: joy (85151)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85155

Attól befőtt, mert üvegben van? :)

Közönséges kacsazsír.

Előzmény: joy (85152)
joy Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85154

Fölösleges a babot lehabozni, mert az sűrít, és nem olyan, mint a hús habja, ez eloszlik.

Én a kolbászos bablevest úgy készítem, hogy a szárazbabot előző este beáztatom, megfőzöm, és kolbászos rántással sűrítem.

/Nálunk még a bab típusa sem számít, legyen az vaj-zöld-fehér-gyöngy-tarka-mogyoró-saláta-ló-kakastökű bab, lehet akár lencse, vagy száraz borsó, csak sok legyen./

Előzmény: Gaben1 (85147)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85153

Igen :))...

Előzmény: joy (85152)
joy Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85152

Kacsazsír befőtt?

:o)

Előzmény: ZsuR (85134)
joy Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85151

Igen.

A só meggátolja a zsír avasodását, a sült húst pedig elzárja a levegőtől.

Természetesen ez a panelspájzokra nem biztos, hogy él, mert azok sokkal melegebbek, mint a házikók kamrája -pláne, ha az a fűtetlen melléképületben van.

:o)

Anno nagyszüleimnél bödönben volt a téli disznóvágás szeletelt-lesütött karaja, combja vastag zsír alatt. Mikor kiszedtek 1-1 hétvégi lakomához belőle -előző nap bevitték a konyhába, hogy puhább legyen a zsír, de még így sem volt könnyű bányászat, utána a lábosban fölolvasztottak egy csomó zsírt, és visszaöntötték a bödönbe, hogy mindig elfedje a húst.

Mitöbb lesütött hurka, sőt kolbász is volt 1-1 fazékban így eltéve.

Decemberben vágtak Karácsony előtt 2 jószágot, és még február végén is volt "bödönös sült".

/Én azért mindig a hamuban tárolt füstölt sokát nézegettem, de az Húsvét előtt sosem szedték ki. Akkor azután kaptam egy méretes -vékony- szeletet belőle, és az egész kompánia nevetve nézte, hogy vetem rá magam. Úgy hiányzik! /

Előzmény: Törölt nick (85130)
joy Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85150

Libazsír?

Akkor sem nyerő nálad, ha olyan edényben sütöd, amibe szűken fér belé, és csak kevés zsiradék kell rá, hogy ellepje?

 

Nekem is bajom a sok zsír a konfitálással.

1* megpróbáltam csak sózva a húst /csontozott karaj/ lassan zsírban abálni, és a zsiradékot hónapokon át használtuk egyéb kaják készítésére.

 

Viszont húsvétra ki fogom próbálni, hogy a tiszta zsírban megabált húst kiszedem, megfűszerezem, és meggrillezem. Ha sikerül szerzek báránygerincet, esetleg lapockát. Az sem kizárt, hogy sertésdió lesz. Veszek egy darabot, és keresek hozzá passzoló méretű kotlát, hogy viszonylag kevés zsírt kelljen ráönteni.

Sajna azzal számolnom kell, hogy a sütőm takarékon is legalább 130 oC-s.

Előzmény: Boszorka (85125)
Gaben1 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85149

már nálam sincs hab , amikor írtam volt .Azt hittem ennél is lekell szedni a habot.:)

Előzmény: nagypapi51 (85148)
nagypapi51 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85148

Milyen habra gondolsz? Nálam csak a sárgaborsó habzik, a bab nem.

Az áztató vízét öntsd le, öblítsd át, majd tiszta vízben (vagy fele víz-fele füstölt hús főzőlé) tedd fel főni.

Babér gusztus szerint, de a vége felé dobd ki a léből, mert kesernyés lesz!

Előzmény: Gaben1 (85147)
Gaben1 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 85147

Sziasztok!

Bableves kolbival készül , a habot azt lekell szedni , babérlevelet kell bele tenni ?

Választ köszi .

G

Zitka Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85146

Mostanában már csak ezt a WOK fűszerkeveréket látom:

http://www.fuszeraruhaz.hu/index.php?oldal=termek&kategoria=fuszerek&o=wok_fuszerkeverek_kotanyi

 

 

Meg a Világjáró sorozatban van pár féle ázsiai fűszerkeverék, de hogy pont kínai van-e...?

 

Itt látok még Orient márkanéven (de Kotányit írják gyártóként) Kínai fűszerkeveréket:

 

http://www.lacsiboltja.hu/termek/25244.Kotanyi_Orient_fuszer_Kinai_fuszerkeverek_30_g_

 

 

Előzmény: BONNIE (85144)
kofic Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85145

Csak vekonyan a tesztat, ne azzal lakjatok jol  ! Ez egy kenyszerszulte recept volt, harcsat szerettunk volna venni- enni, de irralisan magas volt az ara . Alig volt kulonbseg a sullo es a harcsa kozott . A harcsaval meg nagyon melle lehet fogni, mert a hus rostjai kozott is zsiros tud lenni . Szoval maradt menekulesnek a busa .

 

A meleg fustolest tudom meg ajanlani a busahoz, a maradekbol meg salatat, fuszeres soban erlelt  aprora vagott citrommal . Ez is finom !

Előzmény: Bojlertestű nő (85122)
BONNIE Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85144

Emlékszik még valaki arra, hogy a Kotányi kínai fűszerkeverékében mik voltak? Jól látom, hogy évek óta nem látom a boltokban?

kofic Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85143

Igen, finomra kell reszelni !

Előzmény: H_G (85124)
Boszorka Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85142

Én közönséges plasztikedényben vittem ki kisült libamájat zsirostul. Nem kérdeztek semmit, a feladott kofferben volt.

Előzmény: Zitka (85137)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85141

:)) Biztos finom is... 

Előzmény: rollller (85139)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85140

11.2 ounce = 31.75 dekagram es a Willimas Sonoma oldalan 10.95

 

Ahogy neztem a szallitasi koltsegek szinte mindenhol nagyobbak mint a vetelar... igy ha atsetalok, sporolom a szallitast.

 

 

Előzmény: ketyo61 (85138)
rollller Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85139

jajdeszep

Előzmény: ZsuR (85134)
ketyo61 Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85138

mennyibe faj?  Egyszer lattam a piacon hazi keszitesut, az egy decis uveg $7 volt. Inkabb lefejtem a mozgaskorlatozott ketreces csirkekrol...:-)

Előzmény: ZsuR (85134)
Zitka Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85137

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még nem volt ez a reptéri haccacáré (9/11 miatt), egy Kanadában élő barátnőmnek az anyukája vitt ki kacsazsírt valami gyógyszertári tégelyben. A csomagvizsgálatnál azt mondta, hogy arckrém van benne. .-))))

 

 

Előzmény: ZsuR (85134)
Replay Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85136

 

"A confit akkor lesz az igazi, ha 1-2 hónap múlva bontjuk ki a zsír alól, melegítjük-pirítjuk-sütjük át újra, mert így a zsírban eltett hús olyan porhanyós, omlós lesz, mint másképp soha. Az ínyencek azt mondják, hogy hat hónapnál korábban megbontani a confitot bűn, de nem kell mindig rájuk hallgatni, vannak köztük vadhajtások, de abban igazuk van, hogy némi időt várni kell. Ez legyen 1-2 hónap, noha jóval tovább is eláll, ha a felszínén lévő zsírréteg érintetlen marad, főleg ha a hűtőszekrényben tartjuk."



Read more: http://lacuisine.blog.hu/2012/01/05/a_klasszikus_francia_kacsabefott#ixzz1itBXI284

Előzmény: Törölt nick (85130)
rollller Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85135

olivaolajjal is lehet konfitalni, esetleg azt jobban el tudod utana hasznalni

Előzmény: Boszorka (85125)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85134

Mit talaltam...!

 

ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85133

Nem hiszem, hogy a mai korulmenyek ilyenre szoritananak ra minket... minden esetre a legkozelebbi az a szarnyas probalkozas lesz :)).

Előzmény: Boszorka (85132)
Boszorka Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85132

Ostrom alatt a pincében volt 6 bödön liba a saját zsirjában. Az persze csak egész közönségesen meg lett sütve, bödönbe rakva és zsirjával lezárva. Novemberben raktál el és mi csak valamikor februárban jutottunk hozzá. Azt hiszem jó volt, de régen volt.

Előzmény: Törölt nick (85130)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85131

Nalunk... ki van zarva... :))

 

Nem tudom, meddig, ha 1-2 napig tart, legfeljebb egy hetig, boldog vagyok.  A tobbiek biztos tudjak...

Előzmény: Törölt nick (85130)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85130

Köszi! Tényleg eláll hónapokig a spájzban a konfitált hús?

Előzmény: ZsuR (85126)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85129

ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85128
ZsuR Creative Commons License 2012.01.08 0 0 85127

Igen... es a Papus alig varja, hogy friss kenyeren egye :)).

 

Lehet olajban, vajban(ami clarified) es termeszetesen csirke vagy liba zsirban, de nekem az nincs.

 

Ma - ha igaz - csinalok egy pie-t, disznozsirral... :))  Mostanaban lehet kapni a boltban, igy hasznalom...

Előzmény: Boszorka (85125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!