A Danuvia gyártmányok barátainak legnagyobb és legrégebbi netes találkahelye, legyen az motor, óra, kitűző vagy lakat :)
Tanácsok, túrák, börzehírek, csevegő, alkatrészek, pénteki csajok...
Hát igen, pont hétvégén beszéltem az asszonnyal, hogy ha a tejet 50 Ft-al olcsóbban veszem (minimum napi 1 L fogy- főként gyerek miatt), akkor az 1 éven 18000Ft megtakarítás. Nálunk helyben van a tejgyár, ennek ellenére az itt gyártott 220Ft a kisboltban, ha meg bemegyek a profiba, akkor az AlföldiTej 169.-Ft. Nem mindegy, mert egy fél Danuvia már kijön belőle :-)))
Erről az jut még eszembe, ahogy valamelyik nagy komcsi politikusunk mondta talán az 50-es években: Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy!
Na hát ez most is "így van": Nem a tej drága, hanem a fizetésünk kevés. :-(
Anno volt belőle nagy felháborodás, én szlovákiáról tudok, nemmesze Győrtől, hogy ott gyártják, (át is akarták nevezni) de lehet hogy azóta már más vette meg.
A győri kekszgyárat néhány éve lebontották. Egy másik telephelyen csinálják a Negrót, Fehérváron még néhány terméket, a többi Győri feliratú cucc külföldön készül... :((
Ez mondjuk Téged nem vígasztal, dr Szarvason nemrég (1-2 éve) indult egy pékség, a legegyszerűbb kilós fehér kenyér (alighanem kovászos) 220 vagy 245 forint (nem emlékszem), egyenesen a sütőállványról adják ki, és érdekes módon 5 nap múlva se lehet vele bevágni a Parlament ablakát. :) Hátránya, hogy 3 km-t kell biciklizni érte... :)))
Én is olvasgattam.Tény, hogy megy már nagyon régóta a hülyítés, és nagyon be is vettük mi magyarok, az a helyzet.
Épp a tejpiacról is volt nemrég egy érdekes műsor, itt pl. az olcsó pl. lengyel tejárakat szidják,, de a lengyeleknél meg a cseheket, stb. Érdekes egy kört alakítottak ki, utazik a tej, és mindeütt drága.
Például nekem nem is sikerült Pesten igazi kakaót venni. Nagyok lennének az igényeim? Annyit akarok csak, hogy ne a mellékterkék PERMEÁTUM-ból készült silány, fehérjét nem tartalmazó löttyöt igyam. (ez az anyag korábban ment a lefolyóba, ma eladják kakaópottal keverve... Gondolom, a fehérjéért meg jó pénzt kapnak kondiporként, vagy nem tudom.)
A másik érdekesség, hogy alig kapni ehető normális kenyeret,pékárut. Nem a teszkófriss kenyérre gondolok, mert az nálunk már másnap eléggé furcsa, hanem olyanra,mint a suliban volt 20 éve a tejeskifli: szét lehetett tekerni.
Magam részéről a kétszer annyiba kerülő magyar tejet veszem mert annak van íze.
Meg az is lehangoló, hogy pl. az egyik multinál vásárolva nem találtam csak kinai fokhagymát.
Viszont érdemes elolvasni a kommenteket is. Sokan rá vannak kényszerülve az olcsóbb termékek megvásárlására mert örülnek ha arra jut legalább. Őket sem tudom elítélni.
Néhány héttel ezelőtt, mikor Szabó II. László sachsenringi hősies tolásáról írtam , bele sem gondoltam egy fontos ténybe. A mester most ünnepli hetvenötödik születésnapját. Hála az égnek másnak eszébe jutott: tegnap a Budapest Sportaréna mellett található SportAgora[...] Bővebben!Tovább »
Igen, szerencsére sokat motorozhattam az elmúlt évben.
Melózni is motorral mentem néhányszor.
Remélem idén sem lesz kevesebb a megtett km.
Kell a szembeszél hogy kifújja az ember fejéből a hétköznapok gondját-baját!
:-)