Én először fenőkővel nedvesen, de csak tolva az éllel szemben, utána ezzel a Fiskars élezővel, hogy az élszöget az eredetihez közeli értéken tartsam. Egyébként ahogy Gipsy mondja, nem akkor kell elkezdeni az élezést, amikor már tompamihály, hanem folyamatosan és csak keveset, akár munka közben is, ha látod, hogy egy kicsit csorbult-tompolt az éle. Mint a láncfűrésznél. A fiskarsnak ez az egyetlen, de nagy hibája, hogy eléggé szar (sérülékeny) anyagból van.
Ajánlás szerint kb. 20-25 húzással lehet megfeleő élt tartani.Persze,ha az ember betonba vágja vagy a földön hasogat és követ fog,akkor már komolyabb hozzáállás szükséges.Szerintem használd az élezőt hosszan,türelemmel és fogod látni ,hogy érdemes-e vele bíbelődni,vagy komolyabb beavatkozás szükséges.
A kaszakőhöz víz kell.
Egy képet dobhatnál a sztorival együtt,hogy okuljunk.
Akkor ezentúl mindig tolom, húzom, hátha lesz valami eredmény, ha nem akkor befogom a satuba és marad a kaszakő, az van itthon. Ahoz kell víz, ugye? Csak a 30 fok tartására kell valamit kitalálni.
Ha nem lesz éle az élezővel, akkor megpróbálhatod sima kaszakővel.Lehetőleg a gyári szöget tartva.Saccra 30 fok lehet.Ha van finomabb köved, akkor még jobb lesz az eredmény.
Nekem is van élező. Én használat után mindig dörgölöm vele a fejszét . Úgy műxik . Élt csinálni nem tud, csak utánélezni, mint a fenőacél pl . Szerintem .
Az a 3 Mekkelek egészen a Husira hajaz kinézetre.A légszűrő fedél leszorítása,a láncfék karjának alakja,a kis fém adatlap rögzítésének a helye az olajbeöntő nyílás felett.
Lehet már nagyon életlen volt az X25-ös, de nem bírom rendesen megélezni vele, legalább is én úgy látom.
Elmagyarázná valaki hogyan kell rendesen használni? Úgy tudom csak húzni szabad benne a fejszét tolni nem, de rá kell nyomni, hányszor húzogassam, stb... :))
Vagy ki milyen módszert alkalmaz a fejsze élezéséhez?
Hardt lánckenő nem olyan rossz szerintem.Tavaly még piros színbe kaptuk, idén már barnás a színe.Amíg piros volt, láttad hova fröccsen, így tudtad hogy olajoz a gép.Nagyon jól működött ez a festett olaj, csak mindent összekent a lapon is.