Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
TAL.mester. Köszi a véleményed, hozzászólásodat.A kivitelezés, tartósság tényleg nagyon fontos szempont,de nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, /mivel szerintem neked van összehasonlítási alapod/, hogy képalkotás,minőség szempontjából melyik a jobb,összességében./ nappal-szürkület-köd/. NIKON VII 16X50, vagy TENTO 15X50.
monarchia , spektív , huntland .hu . sok helyen árulják őket csak üsd be a keresőbe hogy leupold céltávcső . Mondanám most hogy az amerikai leupoldtól is be lehetne szerezni de oda már jó angol kellene és nemtudom mennyire drágulna meg a dolog (vagy olcsóbb lenne )
TALmester. Nagyon megtetszett a NIKON ACTION16X50 CF. SZerintem az ára sem vészes/34e.ft./ most a tento 15x50-et eltudnám adni 20-ért.Kérdésem az hogy a Nikon BAK-4-ES-e,és szerinted van e benne műanyag lencse,mert a sulya egy kicit gyanusan kicsi./8x56-os AKAH HUBERTUS -om 1.2 kg, a NIKON 1kg. sincs. Nagyon tetszik a precíz gumírozott kivitelezése.
Jogosan nevettetek ki,mert nem egész pontosan fogalmaztam. Én ugy értettem,sokkal több alkatrészekre,/fémgyűrűkstb./van szükség a megépítéséhez,mint a gáz nélkülieknek. nem a gáz sulyára gondoltam.
Inkább a Swarovski SLC 15×56 binóra pályáznék, ha tényleg van olyan jó, mint a Sotem. ;-) A Nikon HG-ra ma volt egy komoly, és egy komolytalan érdeklődés (már nem is tudom melyik melyik:), és sajnos megvan.
én is ponnt most akarok venni egy 102/660 as gépet. neked ajánlottak hozzá EQ 2 mechanikát ? asrác a kitől venném vároban használta bolygózásra, azt mondja szépen kijött neki a Jupiter is a holdjaival.
"A 102/660-as refraktor egy profi skywatcher akromát. Bolygózásra használtam városból. Ha próbáltál már ilyet, akkor tudod hogy ez elég kemény feladat. Az objektív cc 130 szoros nagyításig alig színez. A Jupiteren még a vörös foltra is van jó esélyed, látástól függően. Ez egy ilyen fényerős optikánál nem is rossz. Tehát kisebb nagyításokkal mélyegezni is lehet vele."
mocsing007! Ha jó állapotú a Tento, nyugodtan adhatsz érte 20.000 Ft-ot is, mert olyan ipari hulladékokat árulnak 40-50 ezer Ft-ért is, hogy el sem hiszed. Ha túrázni megyek, a Swaro-t, a Tento-t és a Akah-ot viszem magammal.
( a Swaro 250-300 Ft, a Tento 15-20 ezer Ft, az Akah 30-40ezer Ft és egyre jobban meg vagyok róla győződve, hogy a százezres kategória nem annyival jobb, mint amennyivel drágább.)
A Sotem 15x50-est teszteltük nappali fénykörülmények között a Swaro-val. Az ég világon semmi különbség nem mutatkozott (nyilván szürkületkor egy kicsit a Swaro bizonyult jobbank, de attól függ, hogy mire használjuk a távcsövet)
mocsing007! Hónapok óta tesztelgetem a távcsöveket, Nekem van tetőélprizmás-porróprizmás távcsövem. Volt Chinon-om 20x50-es, 10x50-es (mivel a fényképezőgépeim japánok és egyben sem csalódtam, így úgy gondoltam, hogy a Chinon távcső is jó lesz)
Óriásit csalódtam mind a kettő a kukában végezte, mert el sem mertem adni őket, miután összehasonlítottam a hangsúlyozom, jó állapotú, Tento-val és Sotem-el.
Jelenleg van egy Swaro-m, egy Tento 10x50-em, egy Sotem 15x50-em és egy tetőélprizmás 8x56-os Akah-Hubertus-om.
Ha minden fénykörülményt összevetek az orosz távcsövekkel cserkelészek a legszivesebben, bár a külleme gumírozottsága miatt , az Akah lenne a legszimpatikusabb.
Értem a tréfát, ezért is írtam, hogy inkább a Canon-t használom, meg rázós utakon nehogy halláskárosodást okozzon a Leica. ;-) Komolyra fordítva a szót, a Canon 10×30 IS jó minőségű úton használható menet közben, feltéve ha nem én vezetek. :)
Ha semmi baja sincsen, tehát nem karcos a lencse, nem csorbult a prizma, nem lepedékes vagy gombás, nem szorul tisztításra, nincs kettősképe, jó a mechanikája, tehát vigyáztak rá, és neked is passzol, megfelel, akkor sztem meg lehet venni. Mi a pontos típusa? Van róla képed?