Nem tudom, jó helyen járok-e, de szeretnék olyan valakivel beszélgetni, aki Ausztriába jár dolgozni, de itt lakik Magyarországon. Csak arról érdeklődnék, hogy hogyan lehet hozzákezdeni, hogyan mennek a dolgok, ha m is ezt az utat választanánk.
Ugyan ez itt teljesen off topic, de azért röviden ennyit:
A bretteni kutyaétel gyárban végzett munka teljes mértékig kielégíti a modern rabszolgatartás fogalmát. Èhbér, feketézés, csalás, hazudozás, a munkaügyi szabályok teljes figyelmen kívül hagyása, a munkaerö totális átvágása és kizsákmányolása (bármilyen ósdinak hangzik ez a szó), munka látástól vakulásig embertelen munka- és lakókörülmények között.
Ha még bövebben akarsz erröl olvasni, akkor nézz be ide.
Az a legszomorúbb, hogy mindezek ellenére sokan akarnak oda menni, mert úgy látják, ez az egyetlen reményük
Csak annyit tennék hozzá, hogy ha te odamész dolgozni, akkor két dolog teljesen biztos: OTT SEMMIT nem fogsz néemtül tanulni, és TELJESEN esélytelen, hogy te 12 órás hütöházi müszak után a préri kellös közepén "járnád a fodrászatokat" munkakeresés ügyében....
Bocsánat az offolásért, de nem magam miatt tettem.
:)) igazad van a helyesírásom katasztrófális volt az előző hozzászólásomban de csak gyorsan begépeltem amit akarok sorry
igazából én ezekről semmit nem tudok csak gondoltam itt van olyan ember aki hallott már róla és elmondja hogy jó vagy nem jó , mert kedves "ismerőseim" nagy ívekben elmondják hogy ilyen meg olyan , de azt hogy embertelen körülményekben vannak és dolgoznak azzal nem dicsekednek..utánanéztem már magamtól csak gondoltam a könyebb utat választom és megkérdezem itt de megint azzal szembesültem hogy embertől nem kapok segítséget :/ na mindegy ilyen a világ
a németet beszélem alapfokon mondhatni "társalgási" szinten de mivel ilyen szaknyelvet nem tudok ami pl egy szerződésbe lenne így persze hogy elvagyok veszve, 10évig tanultam németet ,de kint könnyebben rámragad mint itt elképesztő összegekért egy nyelvtanárral... gondolom én!
Én csak gondoltam ezen az úton el lehet indulni és ha már kinnt vagyok onnan többet tudok intézni pl járnám a fodrászatokat mert gondolom ott is van kereslet rá ( az a szakmám)
Szóval nem kell az embert egyből leminősíteni , mindenkinek lehet rossz napja és lehetnek helyesírási hibái is :) na további szép napot! :)
jaj Wakker te nem tudtad hogy a legjobb,legkorrektebb,legjobban fizető munkák,melyeket nyelvtudás nélkül be lehet tölteni azok Bretagnetől az Oderáig és a Lajtáig azok a húsiparban,paradicsom és paprikaszedésben,csomagolásban,épitőipari segédmunkákban vannak? :DDDDDDDDD
Ne hari a nem túl kedves válaszért, de elmondom mi jött le nekem a hozzászólásodból.
Egy helyesírási hibával teletűzdelt hozzászólást írtál amiben figyelmen kívül hagytad hogy az ausztriai fórumban németországi munkákról szeretnél informálódni. (Tőlünk) Tudod a németországi pulykafeldolgozó helyét (állításod szerint Bretten) akkor miért nem nézel utána a neten esetleg miért nem hívod fel a céget? Ja hogy nem beszélsz németűl. Akkor mit szeretnél németországban? Ha mégis kimész kegyetlenül meghajtanak a semmiért. Sokadik kérdező vagy aki nem tud németül, képzetlen, de egy jólfizető állás kéne külföldön. Ez így nem fog menni, bármit is hallottál az ismerőseidtől.
Sziasztok. Elfogadtam az allast. Ha minden jol megy marcius elsejen kezdek. Bar az itthoni munkaadom (az utobbi evekben tobbszor is az ev munkahelye), pontosabban a szakmai vezetom (a sors ironiaja, hogy osztrak) mindent megtesz, hogy megnehezitse a munkahelyvaltast. Remelem a tobbi osztrak azert nem ilyen pszichopata es nem biorobotkent kezeli a beosztottjait.
Tud esetleg valaki Becsben egy szep kiado szobat?:)
Valamivel szolidabb hangnemben,hogy te is értsd miért akadt ki wakker(szerintemXD)
Nekem pl van egy ismerősöm aki egy ilyen kutya-macska kaja csomagoló? gyárban dolgozik.Amit tudni kell róla,hogy max 5 €/óra-t fizetnek és ha ennyit kapsz,akkor megköszönheted.Szállást adnak,de maradjunk annyiban,hogy előbb mennék a híd alá,mintsem oda.Nekem is ajánlották,de nekem ehhez,ennyi pénzért nem lenne gyomrom.
Kiszeretném hangsúlyozni,hogy ezt én is csak hallottam olyan embertől,aki ott gályázik,ha hazudik,akkor most én is!Remélem érdemben szóltam hozzá a dologhoz.
Bár Németország Ausztriához képest egy országgal arrébb van...
Úgy tudom nagyon sok magyart vesznek fel a német gyárakba. Szeretik a magyarokat mert németül nem tudnak ezért nem beszélnek vissza. Ha kimész egy gyárba bekopogsz elég ha csak felmutatod a magyar útleveledet máris felvesznek. Valami munkát mindig adnak. Van csomagolás, gombapucolás, takarítás. Kis szerencsével adnak lakást is. A kutyakaja gyárat nem ismerem, de Berlinbe az egyik aluljáróba járókelőket és utcazenészt keresnek.
Sziasztok egy kérdésem lenne halottam hogy van Németországba valami gyár kutya és macskka kaját csomagolnak és oda magyarokat felvedznek meg állítólag jól fizet meg van azthiszem Bretten ben valami pulyka ( hus) püzem esetleg halott valaki ezekről valamit?
Németül mußáj (sic!) tudni, ha valaki bármihez kezdeni akar Ausztriában. Bármihez. De főleg ha tanulni akar, mert az egyetemeken tényleg ab ovo megkövetelik az ÖSD-t vagy a Goethe-Zertifikat is általában jó (bizonyos szinttől kezdve, talán B2-t írnak elő). Ha ez nincs meg, az ottani nyelvtanfolyamokat aranyárban mérik.
Az angol is kevés önmagában. Tudni kell, de önmagában nem sokat ér. Ráadásul a német sem olyan nyelv, mint a magyar, hogy csak egy független ország van, amelyben hivatalos.
Itt a száraz Nyugaton szerencsére sokan tudnak németül, de ha mindenki az angolt és az angolt és csakis az angolt nyomatja (nyelvoktatás-politika kérdése is!!!), az önmagában kevés Ausztriában, ha pl. tanulni akar.
A német (vagy ESETLEG valamely szláv nyelv - szlovák, orosz, szerb-horvát) első idegen nyelvként való tanítását azért is tartom jónak, mert régen a latin nyelvet mint a nyelvek logikáját bemutatni képes "állatorvosi lovat" tanították. A németnek a latinhoz hasonlóan van alaktanja, mondattanja és nem csak mondattanja, mint az angolnak. Tehát egy ilyen "latinpótló" jelleget is számba kell venni, amikor nyelvoktatás-politikáról van szó.
És ha már valaki tud németül, akkor második nyelvként jöhet az angol.
Sajnos ezt szoktuk meg,itthon csak úgy lehetsz sikeres,ha eltaposod aki az utadban áll.Van aki e "törvény" alapján éli az életét,belőlük esetleg lehet "valaki" Mo.-on.Hosszú évek kellenek szerintem,hogy ezt a beidegződést valaki elfelejtse,illetve alkalmazkodni tudjon egy kultúráltabb társadalomhoz.
Irigyellek téged is, meg még néhány öreg nick-et, hogy van türelmetek még...
Sokan akarnak úgy dolgozni, hogy te a saját szakáladra keresel neki állást és majd ott megtanul németül, te meg addig tartod a hátad. Ha meg próbálsz neki jóindulatból segíteni,( hogy egyedül kaparja ki a gesztenyéjét) akkor írja, hogy kár volt ide benézni.
Én ,,Négerországban" ugyanezt tapasztalom a honfitársaimmal: elkíséred őket a fogorvostól kezdve a Finanzamt-ig mindenhová, hogy segíts nekik, és a végén meg hátbaszúrnak...
Nem szólt itt le téged senki, hanem tanácsot kaptál. Ha tele vagy olyan ismerősökkel akik nyelvtudás nélkül dolgoznak kint, miért nem ők szereznek neked egy tuti állást? Ami a kint nyelvtudás nélkül dolgozó ismerősödet illeti néhány dolodra azért kiváncsi lennék: Hogy beszélt állásinterjún, hogy olvasta el a munkaszerződését, hogy érti a munkautasításokat, hogy tölti ki a kötelező munkavédelmi oktatás utáni tesztet, hogy megy el egy orvoshoz, stb,stb,stb...?
Ausztria is tele van képzetlen (honos) munkavállalóval, el tudom képzelni mit kell csinálni abban a gyárban 1000 EUR-ért hogy egy képzetlen (legalább a nyelvet beszélő!) osztrákot sem találnak rá...
Az 1000-1200EUR csak akkor pénz ha a gyár szállást is ad (vagy három másik idegennel bérelsz egy másfél szobás lakást), különben az ott nem túl sok... Persze ha a magyar minimálbérhez hasonlítod...
Sok sikert, próbáld ki, nagyon örülnénk ha aztán megírnád az őszinte tapasztalataidat. Valószinüleg mivel nem azt a választ kaptad ami neked tetszene a fórum környékére se jössz többet.
Rendben, örülök hogy akkor Magyarországon most van minden rendben.
Vajon ezt a Magyarországon dolgozó magyarok is így érzik?
Picit ez nekem olyan mint amikor elmész az orvoshoz mert rosszul érzed magad, az orvos meg azt mondja hogy jók a leleteid, egészséges vagy. :-)
Magyarország aktuális gazdasági állapota mindig attól függ hogy egy hitelminősítő cégnek mik az érdekei. Bejelent valaki valamit, és ha az a bankároknak nem tetszik, máris büntetik a Forintot. Jelenleg azért nincs sehol a Forint mert a kormány véghez vitte a fix törlesztést és packázott az IMF-el. Hagyjuk... Ez itt OFF.
nekem egy olyan csajt kellett németül telefonon tesztelnem Erdélyből akinek a dolga a húsipari cég higiéniai főnökével(állatorvos) való napi összedolgozás lett volna.a csaj arra domboritotta ki a dolgot hogy a cégnél a dolgozók 80%-a román a maradék magyar és ő mindkét nyelven tud,és igen igen megvolt lepődve hogy a leendő fönöke német lett volna és vele csak németül kellett volna beszélnie.ő is valami pereputty lett volna,valakinek a valakije.
majdnem letolt a telefonban hogy minek karattyolok neki németül....:DDDD
Jöttek hozánk külsős dolgozók, köztük két magyar. Az egyik 20 éve van kint mint lakatos, (természetesen jól beszéli a németet) és elmondta hogy az unokaöccse nyaggatja hogy szerezzen neki is melót Ausztriában. Mondja az öreg, hogy elmagyarázta hogy németül kell ám Ausztriában beszélni, de öcsike nem fogja fel. Lényeg az, hogy megkért hogy a telefonján hívjam már fel öcsit, és beszéljek már nématül vele néhány mondatot. Én beszéltem, öcsi meg nyögdécselt, meg néha azt mondta nem értem meg ilyenek... Németül is mondott egy szót: nein. Persze váltottunk magyarra mert egy szót sem értett. De már tegnap elindult volna Ausztriába, mert ott jól keresnek az emberek. Remélem öcsi fogja már hogy nyelvtudás nélkül Ausztriában max kirándulni érdemes.
Kedves Ismerőseim! Ha esetleg valaki tud egy olyan személyt aki ért a vendéglátáshoz legalább 3 tányért(szerintem nem kérek sokat) összetud fogni,és meg tud szólalni egy idegen nyelven(jelen esetben németül),akkor kérem jelentkezzen nálam!Éves állásra továbbra is felszolgálót keresünk!! korrekt fizetés korrekt szállás,jó társaság! mi kell még??!!! 00436642246056 0036705558370