Lelkesedéssel nincs baj, én sajna inkább csak délutánonként és pénteki nap tudok felmenni, Xantinál is akkor voltam a lábkapcsolót megvenni az rh adóhoz(ptt lesz).
De majd ha lesz olyan sünis időpont ami nekem jó ígérem ott leszek :)
70centinél most jobban izgat, hogy elkészüljön a 80méteres adó :)
Ami a jó, hogy ha7nq tőlem kb. 5-8km re lakik légvonalban és így qrp dolgokat is van kivel próbálnom rh -n és urh -n.
Galyai átjátszón találtam rá, hogy mondta a qth -t :)
Sajna több koaxom nincs itthon így a 70centis verzió is jövőre készül el.
A koaxon ne múljon! Ha 20 méter (2x10 mtr + toldó) kiment Téged a búbánatból, akkor az e-mail címemen értesítsd a jézuskát! Sajna, a múltkori sünis találkozás elmaradt, de ami késik, nem múlik! Le ne lohadjon a lelkesedés!
Szerintem még vételre is reménytelen Gerecse, sajnos nagyon alacsonyan vagyok és távol is.
Budai hegyek és gödöllői dimbek-dombok és Pest pont légvonalban Gerecse és közém esik.
Pécel-Sűlysáp közti dimbek-domboktól is már minden magasabb freki ami Pestről jön nagyon legyengűl utközben vonaton, kocsiban azon a részen.
Kocsiban is kb. utána kapcsol át a pesti gerinc adókról a vevő a kékesi gerinc adókra, de 2méteren is a vonatban tegnap előtt hazafelé hallgattam simplexet S22 -n és a dombok után szinte semmi nem jött az amatőrökből pedig izgalmas műszaki téma volt, atv,23cm stb témakörökben:(
Miért lennék csak megfigyelő ennyire lebecsülöd a kisrádió kb. 5wattját? Meg ha kirakom tető felé a 9dB kollineárt....
Ha nem elég a zsebrádió kb. 5wattja figyel a fiokban egy kt922v (40watt 2méteren), meg mellé valami kiszajú fet vételi erősítőnek.Bár 2n3632 -ből több van inkább azt pazarolnám el igaz az csak kb. 15watt :)
Valaki mérte már ezeket a kínai csodákat komolyan tudnak 5wattot?
Ne keverd a DX vadászatot a kedélyes esti csevegéssel. Pláne az átjátszók FM módját. SSB-ben majdnem átlátszóak az állomások. Tehát akár 3-4 adó egyszerre beszélhet, ki tudod őket szelektálni agyilag. Ráadásul RH-n sok az erősen irányított antenna. Így a távoli DX állomás csak a világ egy részet hallja. Hívja sok állomás, esetleg ő hallja is, de annak megy vissza aki neki is érdekes, fontos.
Sokszor eleve csak egy világrészt hív. Ilyenkor illetlenség máshonnan ráhívni. Úgysem jön vissza, csak a qrm-et növelnéd feleslegesen.
Tehát a lényeg: ésszel!
Máshogy autózunk délután a Nagykörúton és másnap délelött a driftpályán, vagy a Ringen.
Olvastam rádióamatör éter etikai leírást de abban nem szerepeltek az RH forgalmazás szabálya . Azt szeretném tőletek meg kérdezni hogy milyen magatartást kell tanúsítani mikor rövid hullámon van egy Dx állomás . És mindenki egyszerre hivja lehetőleg legg nagyobb KW - tal ?? Ilyenkor is meg kell vári míg valaki elmondja a hivását vagy rá lehet ( rá kell ) forgalmazni ???? Természetesen hallok legalább 10 állomást . Ha ez lehetséges , márpedig a gyakorlatban ezt hallom akkor bárhol megtehetem . Tehát ha én a 6RV-ÁN GALYÁN ÍGY FORGALMAZNÁK MIT SZÓLNÁNAK Hozzá . RH -án más forgalmazási szabályok vannak , ott rá lehet forgalmazni mindenkire ????? Vagy ezt más átjátszón esetleg szimplekszen is meg tehetem anélkűl hogy rám szólhatnának ??????
Hiába a húsz év! Pöpec! És ezt megalkotni több példányban? No, jó: A skáláját felejtősre venni az ICM 7208 okán, és valami PIC-es rádióskálát!
De azt sem tartom "eretneknek", ha a "JÓ NŐ" kategóriás áramköröket kerszerűbbel "buheráljuk"! :-)
Az elméleti elgondolásokon túl, kéretik GYAKORLATI, azaz KIPRÓBÁLT, mért, és tesztelt áramköröket, ha..., ..ha nem nagy kérés. Legalább megjelölni a dolgokat, hogy elvileg, avagy: müxik!
Nekem tetszik. Egyik leginkább alkalmas készüléknek tartom kezdők részére. Főleg olyan "klasszikus" rádióamatőrnek, aki konstruál, aztán forgalmaz, és forgalmazáskor pölö QRP kategóriában versenyez. Rákeresve a készülék komplett leírására, látom ez valami kitt egységcsomagban létezik(?) a NYÁK-jainak az elérhetőségével. (Bár a skálájának frekimérőjét nem látom, csak a komplett fényképek előlapi képén.)
Jómagam is kedvet érzek megépítésére (bár a forgalmazás már kevésbé...) Talán, ha "alkotó-kőr" szerveződne az építésére, ahol a nyákok, alkatrészek beszerzése is kialakúlna...