Keresés

Részletes keresés

ms1964 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 888

Nyomogasd meg körben a gumi tömítést, vizsgáld meg az ajtó zsanérjait. Ha ezek rendben vannak, akkor a zár lesz a ludas.

Előzmény: csocsanszkaja (887)
csocsanszkaja Creative Commons License 2011.12.23 0 0 887

Üdv mindenkinek!

Van egy : whirlpool  adp 6920 mosogatógépem kb fél éves.

egy két napja olyat játszik velem a ajtó, h nehezen (erőszakosan) csukódik, nekem nem tetsző kattanással és a nyitása is ilyen. Régebben úgy csukódott, h elég volt lendületesen felhajtani, már be is pattant, most meg, hát nem is tudom: nyomni kell...

szerintetek?

szervíz?

előre is köszi

mephisoft Creative Commons License 2011.12.23 0 0 886

Pár órán belül hozzák az új mosogatógépet, és vinnék el a régit; ehhez le kell szerelnem a régit. Viszont nem látom, hogyan tudom leszedni a régi elejéről a bútorlapot. A gép ajtaján belül van egy halom csavar, de azok úgy néznek ki, mintha magát az ajtót tartanák egybe. Lehet, hogy ragasztva van?

Hogy lássak neki?

dez64 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 885

Köszönöm a gyors segítséget ms1964.

Előzmény: ms1964 (884)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 884

Ezt a típust nem ismerem, de a szivattyúnak könnyen kellene forognia, ha a tengelynél megtekered. Gondolom, a motorról már leszerelted. Ha nehezen forog, akkor baj van. Vagy berágódott, vagy bekapott valamit. Ha szétszedhető akkor nézz benne körül, de éltalában csere. 10 ezer volt egy Indesit géphez, ilyesmire számíts.

Bizony, ez keringeti a vizet a gépben, ez állítja elő a nyomást a forgókarok megforgatásához ( jet elv).

Előzmény: dez64 (883)
dez64 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 883

Tisztelt fórumozók. Kérdésem az lenne, hogy Adp 4305 mosogatógép vízszivattyú lapátoknak ami a motornál van könnyen kell e forogniuk? A hibám sajna még nem javúlt meg, ezért kérdezem. A mosogatógép vízkarjai nem forognak, viszont hallami ahogy mosogatna de valami nem kapcsol be. Viz van a gépbe, fel is fűt, de valami nem indítja a mosogatást. Segitségeteket köszönöm.

Pipacsviráág Creative Commons License 2011.12.18 0 0 882

Van benne víz, csak még eddig sosem néztem bele a tartályba, így fogalmam sem volt róla:)

(Bosch gép, eddig szavam nem lehet rá szerencsére. El ne kiabáljam...)

Előzmény: gyattila (865)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 881

Ne köszönd, erre való a fórum. Lehet, hogy kikaptál egy gyártási hibás darabot - Whirlpool mosógépem új jkorától kezdve vacakolt, többször javították gariban, még be is szállították a szervizbe, végül én javítottam meg a fórum segítségével, a gar idő után. Pofon egyszerű kontakt hiba volt.

Szerintem ragszkodjál egy másik géphez, nem fogsz ebben bizíni a jövőben.

Előzmény: andu68 (880)
andu68 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 880

Megpróbáltam ,nem jött össze. Kihívtam a szervízt . Köszönöm hogy próbáltál segíteni, további szép napot

andu

Előzmény: ms1964 (879)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 879

Találkoztam már olyan géppel, ami várt az indulással kb 30mp-et. Várj te is kicsit.

Másik ötletem, hogy áramtalanítsd a gépet majd próbáld újra elindítani.

Előzmény: andu68 (878)
andu68 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 878

Semmit:( beállítottam a programot másik gombon , megjelent mennyi a mosogatási idő , ezekre mind csipogott ahogy kell, az ajtó csukásra is) amikor el akartam indítani a start-al nem indult el, de nem ír ki semmi mást azon a panelen csak a mosogatási időt. Nem jelenik meg hibakód és nem is csiporog)

Előzmény: ms1964 (877)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 877

Azt írtad, a "könyv szerint ". Akkor csak nyafogott, hogy valami nem stimmel. Gondolom, kiírt egy kódot vagy sípot párat.

Előzmény: andu68 (876)
andu68 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 876

nincs semmiylen hibajelzés a panelon, csak a mosogatási idő jelenik meg, ( aminek meg is kell) a hibajelzések különbözöek a vízcsövet leszedtük, újra visszaraktuk. a csövet végigigazgattuk

Előzmény: ms1964 (875)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 875

Az ajtónak és a bemenő víznek egy a hibajelzése? Ha csipogva nyugtázza az ajtót, akkor az nem tiltja le a működést, a vízzel lesz a gond.

Nem maradt valami a bemenő csőben? Biztos, hogy elegendően meg van nyitva? Nem törik meg a cső?

Előzmény: andu68 (873)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 874

Ezzel a problémával sokan küzdöttünk már.

A megoldás számomra a LIDL ALL IN 1 tabletta volt ( 40db 999Ft).

Próbálkozhatsz tisztító vegyszerrel is, magas hőfokon kell betenni fejjel lefelé, kb egy ezres darabja. Néha a LIDL-ben akciós.

Ha nincs otthon egyik sem, önts a gépbe olcsó ecetet, és magas hőfokon mossál egy üreset.

Én mindegyiket végigcsináltam, a tabletta segített.

Előzmény: IvettK (871)
andu68 Creative Commons License 2011.12.18 0 0 873

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, Tegnap meghozták a mosogatógépünket az SamsungDMS400TRW halkan járok hogy ne fájjon ketyerét. Este még be lett szerelve, próbamosogatás minden rendben. Ma reggel ,amikor telepakoltam utána a start gombra már nem indul. A könyv szerint nem csuktam be az ajtótz ( csipog jelezve, h becsuktam) vagy nincs víz

( nyitva a csap). Minden már gomb működik csak nem engedi elindítani. Van valakinek valmi segítő ötlete, mielőtt lebaktatok a vevőszolgálatra?

Köszönet andu

111zoltan Creative Commons License 2011.12.17 0 0 872

Szia.

Úgy olvastam,hogy ez a hibajelenséged,egy átfolyásmérő cserével megoldódottt.Nekem ugyanez a hiba mosogatógép indítása után vízbetöltés elindul,majd kb.20-25 mp.után a "csap"kontroll kigyullad,és csak tölt és szivattyúz,a karok nem csinálnak semmit,akár órákkon át is elvan így.A szűrőt kiszedtem,a mágnesszelepet áztattam vízkőoldóba,az átfolyásmérőt is,egyszer elindult,félig lefuttatta a programot,azóta semmi javulás.Ki jött rá a megoldásra?Ill.mennyibe fájt ez a műtét?Köszi

Előzmény: burjois (511)
IvettK Creative Commons License 2011.12.17 0 0 871

Sziasztok! Nekem az a gondom, hogy minden majszos marad mosogatas után. Már kivettem minden részt, amit lehetett és átmostam, mert ezt a tanácsot kaptam. A lefolyóba öntöttem lefolyótisztítót, de semmi nem segített. Van valami ötletetek esetleg, hogy mi lehet a gond? Előre is köszönöm.

molaren Creative Commons License 2011.12.14 0 0 870

Sok újat nem olvastam benne, viszont most már tutiratudom, hogy a tablettákhoz is köll a sóóóó!  Só mindenképpen kell a gépbe, öblító nem kell, ha tablettát tesztek bele, ugyanis a tablettában az utolsó ami elolvad az az öblítőgyöngyök, 70 C-on. Ettől lesz fényes a pohár, ha a gép rekeszébe is tesztek öblítőt az már sok a masinának és felhabzik. 

UFF, én beszéltem :)

Előzmény: molaren (867)
ms1964 Creative Commons License 2011.12.14 0 0 869

Üdv Fórumtársak!

Kéne egy kis segítség.

A Fagor mosogatógépem időnként az indítás után pár perccel megállt. 4 sípszó, ez FAGOR-ul túlcsordulást jelent. Nosza, szétszedtem, 2 db lemezcsavar, meg némi bepattanós füle volt. Belenéztem, nem volt benne víz, a tálca tök száraz. A hungarocell úszó a minimum értéken, tehát lent volt. Ennél a gépnél az elektromos kapcsoló nem közvetlenül a hungarocell úszónál van, hanem fenn, a gép oldalán. Egy kis idióta kiképzésű kar közvetíti az úszó mozgását a kapcsolóhoz.

Miután nem láttam semmi rendkívülit, összeraktam, használtuk is párszor, rendben működött, de aztán egyszer csak visszajött a hiba. Na, gondoltam, rajtam nem fog ki a fránya úszó, kicsit megráztam a gépet és utána rendben működött. Vagy háromszor sikerült így használni, még egyszer csak a rázogatás sem használt. ( Régen a csöves TV-ket is így javítottam kontakthiba ellen.) 

Ma újból szétszedtem. Persze víz most sem volt benne, egyből az elektromos kapcsolóra gondoltam - olasz alkatrészeknél előfordul hogy akor is működnek, ha nem kéne. Lehúztam a csatlakozóját és rendben lement egy mosogatás, igaz, ha most engedte volna el a vizet, nem szereztem volna tudomást róla, mivel így az úszó hatástalan. Miközben ücsörögtem a lebontott burkolatú gép mellett, felfigyeltem egy kis alkatrészre, ami olyan mint egy membrán. A közepe ki tud jonni kicsit, és EZ IS KÉPES MEGNYOMNI AZ ELEKTROMOS KAPCSOLÓT.

Mi a csuda ez? Lehet, hogy nem is az úszó, hanem ez az izé tiltja le a működést?  

Ez a membrán nagyjából  a vízszint felett van picivel- de nem biztos, hogy ez számít.

bakibaby Creative Commons License 2011.12.14 0 0 868

Igazán  nincs mit :-)

bb

Előzmény: molaren (867)
molaren Creative Commons License 2011.12.13 0 0 867

Köszönöm, le is töltöttem :)

Előzmény: bakibaby (866)
bakibaby Creative Commons License 2011.12.13 0 0 866
Előzmény: molaren (864)
gyattila Creative Commons License 2011.12.13 0 0 865

Nem tudom milyen tipusu a gép, de ha valóban 7,5 éves és használtad is eddig akkor abban a tartályban víznek kellene lenni. Valami ott szerintem nem stimmel.

Előzmény: Pipacsviráág (860)
molaren Creative Commons License 2011.12.13 0 0 864

Ha valakinek lenne egy használatija az alant említett Ariston LF70-es géphez és beszkennelné, nagyon megköszönném. Tudom a gépet használni, de hátha van benne olyan dolog amit nem ártana elolvasni újfent, de az eredeti használati köddé vált :(

Előzmény: _vs120_ (861)
molaren Creative Commons License 2011.12.13 0 0 863

"A só szükséges cucc ha műgyantás géped van"

Honnan tudom, hogy műgyantás a gép?  Ariston LF70?   Ha tablettával mosogatok, akkor is kell a só?

Pipacsviráág Creative Commons License 2011.12.12 0 0 862

Nagyon köszönöm!

_vs120_ Creative Commons License 2011.12.12 0 0 861

Töltsd kb. félig vízzel, utána só, majd pótold kí vízzel, hogy teljesen a kupakig érjen. Utána fedő rá, és kész.

A só szükséges cucc ha műgyantás géped van, mert a regenerációs szakaszban (általában a program vége felé) ezzel a nagy tisztaságú sóval (sós vízzel) mossa át a műgyantát megszabadítva azt a megkötött és vízből kioldott vízkeményítő anyagoktól.

Előzmény: Pipacsviráág (860)
Pipacsviráág Creative Commons License 2011.12.12 0 0 860

Sziasztok!

7,5 éves a mosogatógépem, soha nem tettem bele sót, mindig 'all in' tablettát használtam/lok. Rám ijesztettek, hogy így el fog romlani a gép. Oké, vettem sót.

Nagyon hülye kérdésem van: mielőtt a gép történetében először beleönteném a sót (teleönthetem a tartályt?), fel kell tölteni a tartályt vízzel vagy simán csak lódítsam bele a sót?

(vki ajánlotta, hogy rémlik neki, mintha először vizet kéne tölteni bele, hogy utána ki tudja mosni onnan a sót, és ne beleragadjon golyókban, ragacsokban)

Nem, a használati utasítás természetesen már nicns meg.

Köszönöm! 

molaren Creative Commons License 2011.12.11 0 0 859

Sajnos megint A10-et írt ki, nem vitte végig a programot. Ma 1 l vízkőoldóval mostam át a gépet, azzal ismét gond nélkül mosogatott. 

Az őrületbe kerget ez a gép :(

Előzmény: molaren (857)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!