Ha egyszer megtalálom az ereklyék között a padláson, akkor lefotózom azt a 30 éves cébét ami igaz, hogy kvarcos, de a cimborám építette ... az ex 29201 :-))
Volt egy ember (Tuncsik Imre), aki a 80-as évek elején konstruált szintézeres cébét, TTL ícékkel a szintézert, csupa kapható magyar alkatrészekkel, AM/FM és nyáklemezhez is filmet - néhányan megépítették, én is, aztán valahol a PROM programozásnál maradt félbe a dolog. Pár év múlva ez az ember elmenekült Ausztráliába kibontakozni - bizonyára most is ott él.
Ilyen hozzáállást a CB-s körökben soha nem fedeztem fel kivéve ha az amatőröket kell szapulni.Még olyanról sem hallottam, hogy maga építené meg a CB rádióját.
Ha kell ilyen kvarc, ne vegyél, én 200db-ot válogattam át, egy rakás kimaradt. Szívesen küldök egy szűrőre való összeválogatott mennyiséget. Csak egy cím kell.
Lomex-nél 44 Ft-ért van 8.997500 MHz-es soros rezonanciájú kvarc. Meglehetősen egyformák, ha veszel egy 2-3-szoros mennyiséget, simán össze tudod válogatni belőlük a szűrőhöz elegendő mennyiséget. A többi meg jó lesz bfo-ba, meg a fiókban elfér...
Sokkal macerásabb a hangfrekis fázistolóval gyötrődni, ráadásul fölösleges, mert ha letöltesz valami SDR programot, a hangkártyád kimenetén megjelenik az IQ jel, a keverőt meg az erősítőt lyuggatott panelen összedobod és már rádiózhatsz is. A kvarcszűrős rádiót meg összerakod az ünnepek alatt :)
Én is ezt akartam javasolni, de mire megtaláltam a PC "szemétdombján" Te már felraktad. Nekem nagyon szimpatikusnak tűnik, főleg hogy a leírásból kitűnik, hogy ez egy megvalósított projekt. Különben ha "Kawabiker" bővebben kifejtené mik az elvárásai a készítendő berendezéssel szemben, akkor többet tudnánk segíteni. /Nem úgy mint a viccben a rabbi/. Különben nekem is van ha jól emlékezem 50 db egy sorozatból való kvarcom, úgy emlékezetből 6,...MHz körüliek. Egy hungarocell tartóban honolnak, kb 15 éve, még nem bontottam ki. Nagyon szívesen felajánlok belőle válogatásra egy szűrőre valót. 0Ft/db áron ha több kell én is adok engedményt. Csak egy igen kell "Kawabiker" részéről.
Én is örülök az engedélyednek. Nem hal ki az amatőrködés, még ha sokan temetik is azt. Szeretném minél előbb a jeleidet hallani, ezért egy javaslat. Egy vevő, egycső adónak, antenna, antenna átkapcsoló, billentyű és már mehet is. Nem szégyen külön adóval és vevővel dolgozni. Különben az igazi nagyok is úgy csinálják.