Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos nem minden esetben tudjuk megakadályozni, hogy a Fórum felületét morálisan és szakmailag kifogásolható személyek is használják. Ezért kérünk titeket, egészségügyi kérdésekben is mérlegeljétek kinek hisztek és kiben bíztok. A nickek mögött álló természetes és jogi személyek személyazonosságát, illetve szavahihetőségét nem áll módunkban ellenőrizni. A felhasználók által megnevezett, ajánlott nickek (ajánlott cég, személy) és az ajánlást tevő nickek mögött nem kizárt hogy ugyanazok a személyek találhatók. Hasonlóképpen legyetek kellően gyanakvók a javasolt kezelésekkel szemben is, a hangzatos címek és a nagy összegekbe kerülő kezelések nem garantálják a gyógyulást.
Régen nekem is nagyon alacsony volt a vérnyomásom, azért nem is jutott nekem se soha eszembe, hogy megmérjük.
Az ízületi fájdalmaim: Általában mindenhol szokott kicsit fájdogálni, de amikor igazán beindul, amikor nagyon tombol, akkor: nyak, tarkó, lapocka, felkar, mellkas, szegycsont, kulcscsont, vállak.
Tavaly novemberben még nem tudtam, hogy beteg vagyok, és megkaptam a H1N1 kombinált oltást. Másnap alig tudtam lábra állni, nem bírtak el a lábaim, bedagadtak, fájtak. Ez 3 hétig tartott. Sokszor azt hittem, hogy innen már tényleg a kerekesszék jön.
Elmentem a dokihoz, mondtam, hogy szerintem elég nagy a gáz, írt fel doxyt, 10 napig szedtem 100mg-ot. Attól helyre jöttem majdnem 2 hónapra. Azóta meg hol így, hol úgy.
Nem tudom, hogy lyme-os vagyok-e, de mivel más nincs, most egy darabig ebben fogok hinni. Jobb, mint a polymyalgia.
zitromax (azothrimicin ) lyme kór által okozott nehézlégzés ami a tüdőt érinti és mi azt hisszük hogy asztmásak vagyunk,pedig nem igaz ..ilyen és ehhez hasonló témákat lehetne feldobni a doktornőnek főleg akinek nehézlégzése van , de akkor meg az van hogy ne okoskodj én vagyok az orvos...ez elég ciki lenne...pedig lassan vagyunk olyan informáltak már mint ő, sok ujjat nem tud momdani már...
semmi baj vele, probálok másikat nem fizetős de nem a pénz miatt, volt egy két megnyilvánulása az ujnak és kiváncsi vagyok rá...doxicilint meg a háziorvosom is tud irni és nem kell fizetni érte 7000 forintot......
Az ENYÉM neurologus nem ismeri el, most másikhoz megyek majd, és milyen gyógyszert szedsz? másik lyme szakértőt is kinéztem magamnak , majd januárban irány hozzá...
végre megvan az mri-m eredménye. azt mondta a neurológus hogy feltételezhető hogy agyvíz(nem vér) keringési zavarom van. de ehez további specifikus vizsgálatok kellenek. mondom neki hogy közben kiderült hogy lymeom van(utoljája júniusban voltam nála, az mri-t meg örökké elhalasztattam hónapokkal) erre ő aztmondta: ez mindent megmagyaráz.
Válasz » |Report Abuse |Bíró meg! |# 25 Szeptember 25, 2009 Kap egy Western blot IgG / IgM a Lyme Munkám során 3 éven furcsa tünetek voltam hozott kurva a feltételezett walking pneumonina hónapokig. Bár nem segít plueral fájdalom, hogy nem csinált semmit az én neurológiai panaszok. Én is egy hónapja zithromax, ami segített a pulmonay fertőzést, de megint nem sok a neurológiai problémák és legyengítő kimerültség. gyors előre 2 éves, és volt egy western blot teszt pozitív Lyme. A 4. héten a IV cefotaxim és érzem a köd emelés. Én egy kicsit ideges az a IV vs orals de ha egyszer a PICC sor a nem túl rossz. Nem gyomor problémák IV, volt már nulla kérdések tekintetében furcsa hatások a meds. Jóval kisebb, mint vevő orals amely rip van gyomra fel. Szeretem cefotaxim mint ceftriaxon, mert nem a máj problémák, nem aggódni epehólyag problémák. A kiváló, minden módon, hanem egy. 3-szor egy nap vs 1-szer egy nap. Én western blot negatív most. Feeling sokkal jobb, a legjobb 3 év alatt. Nem hiszem, doxiciklin igen hatékony hosszú ideje lyme. Adagolástól függ. A gyulladáscsökkentő hatása jól működik, de mint minden tagja a tetraciklin család, doxiciklin lényegében bakteriosztatikus. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy megöli érzékeny baktériumok és egyéb mikrobák, ez gátolja a baktériumok növekedését azáltal, hogy megzavarja a fehérjeszintézist, és így mikrobiológiai szaporodás. Ha bármilyen idegrendszeri problémák mennék IV több mint szóbeli.
Igen lesz elkapni mindent az immunrendszer le van nyomva. Ez gyakori, hogy együtt fertőzések ebstein Barr, cytomegalovírus, stb Ön alapvetően nem állandó füst nélkül hányingert és magas láz. Valószínűleg nem igaz az asztma, hanem egy fertőzés. Szteroidok lesz, mint az üzemanyag, és nem fogja elfojtani az asztma. Azt javaslom, beszél a Dr. be vesz Zithromax 4 hétig, és figyelje az asztma bemegy remisszió. Ha neurális kognitív problémák, majd a IV abs fogják, hogy a legmagasabb koncentrációt az agyban. Ceftriaxon tűnik a legjobb. Abból, amit elolvastam úgy tűnik, hogy későn lyme is nehéz gyógyítani, és lehet életre. Alapvetően akkor kell emlékeztető Accreditation talán évente kétszer. A spirocheták nehéz felszámolása 100 százalék, mint a csótányok ya hagyni egymás mögött, és még több. Bármi, hogy az adók az immunrendszer hozza őket, dolgok, mint a közönséges megfázás, égéstermék, vagy akár szezonális allergia. Amit ezért sok Lyme beteg úgy tűnik, hogy reagálni rosszabb dolgok, mint hétköznapi, mint a nátha. probálok fórumból bevágni ide dolgokat.a mi asztmánk sem igazi asztma , társfertőzés, ki kellene deriteni és kezelni , d e hogyan?
Válasz » |Report Abuse |Bíró meg! |# 1 Március 5, 2010 Én kezelt krónikus Lyme Neuroborreliosis évek óta. A tünetek: végtagfájdalom, zsibbadás, orrfolyás, kimerültség, sántaság, depresszió, pánik, fejfájás, verejtékezés, alvászavar. A tünetek hasonlóak a Sclerosis Multiplex. Nem volt sok antibiotikum (penicillinek, makrolidok) és alternatív (ezüst colloide, hyperbar oxigén, elterjedt Maschine, DMSO) kezelések próbált sok éven át. Ez hozott némi javulást, de nem végleges.
A következő antibiotikum gyógyítható meg véglegesen: Doxiciklin 400 mg / nap (2x200) 30 napig után Minociklin 400 mg / nap (2x200) 30 napig Során elején kéthetente, négy egymást követő napon: Metrondiazole 1000 mg / nap (2x500) 60 napig Maradék tünetek után megmaradó antibiotikum tanfolyamok. Ezért további szteroid kezelésre lehet szükség.
Sajnálom a szegény angol. ez bezabált antibiotikumból rendesen, de azt irja meggyógyult.
Igen, lehet,hogy front volt,mert én is rosszabbul voltam,asztmám is hullámzott,meg az alvásom!hát az gyilkos.Reggelig csak fekszem,aztán hirtelen arra eszmélek,hogy hát én nem alszom!!!
Lehet, hogy nekem is vagy hosszadalmas antibió lesz, semmit sem mondanak a jövőt illetően. Az elsőtől is nagyon rosszul voltam, most, amikor szünet van, tegnap, tegnapelőtt totál kikészültem, lehet, hogy front volt. Hirtelen jönnek a rosszullét és marad, napokig.
doxi-tini volt 4x,1 év alatt.Most mino-tini van,ez az első belőle.
Minden leletem negatív volt,minden hülye betegségre.gyulladást nem mutattak ki mri-vel sem! Ám a szteroid sem használt lóadagban egy esetleges autoimmunra kellett volna hatnia..
Mylyme ! hányadik kezelésed? sok külföldi forrásból már az első antibiotikum kura után sokat javul a beteg , itthon miért nem működik? miért kell mindig egyforma gyógyszert szedni? rocephin drága és tb nem támogatja meg ki adja be , elég-e a 2 gramm vagy kellene a 4 gramm ki tudja ? minociklin ki gyógyult meg tőle? használ vagy sem? sok fórumozot olvastam régebbről azok mind eltüntek , talán ők voltak az igazi lymeosok és gyógyultak meg? mi meg itt vagyunk talán 10-en de lehet annyian sem , ilyen véletlenek nincsenek...kérdés lyme vagy nem?
Én is megjártam ezer orvost/lenézést/hülye vagyokot/stb...
Hasonló cipőben járunk.Neked milyenek az izületi panaszaid egész pontosan?
Nekem idegi fájdalmaim vannak,de az egész testemben.És hirtelen kezdődött a kezemmel,majd fokozatosan "átterjedt" mindenhová.Már minden végtagom beteg, érdemi javulás nincs.A vérnyomásom nekem is folyton magas,pedig régen jellemzően alacsony volt,és normális.Mitől?ÉN sem tudom:(
De lehet,hogy a lyme.Esztó szerint mindent rá lehet fogni.Valóban fontos kérdés, lenne,hogy ez igaz-e.ÁM én nem tudok menni,szóval ott tartok,hogy szedem a gyógyszert és próbálok örülni,ha néha alszom.
A nyirokmirigyekben található a Lyme-kórt okozó baktérium Szerző:MedipressBetűméret
A Lyme-kórt okozó baktériumok a nyirokmirigyekben rejtőzködnek, ami olyan immunválaszt vált ki, amely nem elég erős a fertőzés megszüntetéséhez - mutatták ki Kalifornia Egyetem kutatói.
A Public Library of Science Biology online kiadásában megjelent, mérföldkőnek számító tanulmány eredményei megmagyarázzák, miért jelentkezik a Lyme-kór ismétlődően egyes emberekben.
Nicole Baumgarth professzor arról számolt be, hogy az egereken végzett kísérletből kiderült, a Borrelia burgdorferi baktérium új stratégiát választott, a fertőzött állatok immunválaszának kikerülésére.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik
Kullancs teszt Mennyire ismeri Ön a kullancsokat? Tudja milyen betegségeket terjesztenek, hogyan lehet ellenük védekezni és mitől véd a védőoltás? Töltse ki tesztünket és ellenőrizze tudását! Töltse ki kullancs tesztünket! >>
A Lyme-kór fertőzött kullancsok csípésével terjed. Tünetei változók, a fertőzés esetén láz, fejfájás és bőrkiütés is jelentkezhet, kezelés nélkül pedig az ízületeket, a szívet és az idegrendszert is megtámadhatja. A Lyme-kór általában négyhetes antibiotikum kezeléssel gyógyítható.
A kezelés akkor a leghatékonyabb, ha a fertőzés korai szakaszában kezdik meg.
Baktériumok a nyirokmirigyekben
Először illogikusnak tűnhet, hogy a baktérium éppen a nyirokmirigyekben telepszik meg, ahol automatikusan immunválaszt vált ki. A B. burgdorferi azonban finom egyensúlyt talált, amely lehetővé teszi, hogy egyrészt kiváltsa, másrészt elkerülje az állat immunválaszát.
A betegség egyik jellegzetes tünete a nyirokmirigyek duzzanata, azt azonban korábban nem tudták, miért alakul ki, vagy hogyan befolyásolja a betegség menetét. A kutatók most kimutatták, hogy fertőzés esetén a baktériumok a kísérleti egerek nyirokmirigyeiben gyűltek fel, amire a szervezet a B-sejtek erőteljes, gyors akkumulációjával reagált.
A B-sejtek azonban annak ellenére, hogy létrehoztak antitesteket kifejezetten a B. burgdorferi baktériummal szemben, nem állítottak elő olyan germinális centrumokat, amelyek a rendkívül hatékony és hosszú távú antitest válaszokhoz szükségesek.
Úgy látszik tehát, hogy a B. burgdorferi baktérium gátolja az immunrendszer teljesen funkcionális válaszát, amely védelmet nyújthatna a fertőzés kiújulásával szemben. Ez magyarázza, miért fertőződhetnek ismétlődően a járványos területeken élő emberek.
Ön tudta? Megszűnt a kullancsirtás az országban, az Európai Unió szerint ugyanis az emberekre is káros lehet az eddig használt permetszer. Új módszer egyelőre nincs, pedig 2 év alatt megsokszorozódott a kullancsveszélyes területek száma Európában.
Próbálok segíteni, de nehéz. Ha az orvosok nincsenek közös nevezőn, akkor a beteg honnan tudja, kinek van igaza, kihez forduljon és mikor tesz jót? Még találtam vmit. Lyme borreliosis kór és Sclerosis Multiplex Dr.Bózsik Béla Pál, orvos, tudományos és szakmai tanácsadó Lyme borreliosis kór esetén Tel: 06/20/9253987 Dr. Bózsik Béla, a Lyme Alapítvány alapítója és titkára egy hozzánk elküldött levélben az antibiotikum kezelések mellett a Patkónyelv kivonat keverék hatásáról számolt be. Egy nekünk küldött dokumentumban beszámol egy Amerikában élő betegről, akinél a beteg orvosától megtudta, hogy az általa javasolt kezeléssel teljes tünetmentességet értek el egy Lyme kórból fakadó Sclerosis Multiplexben szenvedő beteg esetén. Ajánlott honlap: Lyme Borreliosis Alapítvány http://www.lymenet.hu/
Tisztelt szakértő! Augusztusban, lyme kórt diagnosztizáltak nálam.Előzőleg amikor is megjelent rajtam az a bizonyos lyme folt, tarkómerevséggel ébredtem.Elmentem a bőrgyógyra és vért vettek 1 hónap múlva kaptam meg az eredményt.Addig már a fejem is zsibbadt és piszkosul fájt.Pozitív lett a teszt, így felírtak 1 hónapra való doxiciklínt . Segített is azonnal, nem fájt már másnap a fejem.De mikor bevettem az utolsó pirulát rá másfél hétre ujjra kezdett zsibbadni a kezem,merev lett a nyakam, fáj a fejem hátul. Elég e az 1 hónapos antibiotikum ilyen tünet észlelésekor?És ha nem akkor mennyi ideig kell szednem hogy meggyógyuljak?
2010-10-19 22:43
Dr. Rákóczi Éva válasza a lyme témában
Tisztelt Hölgyem! Ön megkapta a megfelelő antibiotikum kezelést, de figyelembe véve az elhúzódó ideggyógyászati tüneteket előfordulhat, hogy a kezelést más formában meg kell ismételni. Szükséges lenne, hogy egy ideggyógyász véleményezze, vajon erről van-e szó, vagy más betegségről.
Ki kell erőltetned vhogy a vizsgálatokat, ha kell, újból. Elég komolyak a panaszok, ne hagyd magad! Bp-en kellene kórházat, vagy klinikát keresni, ahol kivizsgálnának.
Tisztelt Címzett! Nagy elkeseredettségemben írok Önnek! Gyermekkoromban kullancscsípést kaptam, ami Lyme borreliával volt fertőzött. Hosszú - hosszú éveken át kezeltek, rocephinnel és nagyon sok más gyógyszerrel. Lassan jöttem helyre. Felnőttem, és férjemmel gyermeket szeretnénk. Fél év alatt kétszer volt spontán vetélésem. Csupán az érdekelne engem, hogy lehet-e összefüggés a Lyme és a vetélések között. 2009-ben volt utoljára ellenőrizve a vérem, akkori eredményem, SE BORRELIA BURG. at KIMUTATÁS SE bORRELIA BURG. iGg KIMUTATÁS ÉRTÉK:1, 40; M.E. ntu; MEGJEGYZÉS NEM REAKTÍV. SE bORRELIA BURG IGm KIMUTATÁS ÉRTÉK: 17, 70; M.E.ntu MEGJEGYZÉS: REAKTÍV. A labor megjegyzést fűzött a kéréshez: A BB SZEROLÓGIAI EREDMÉNYEK ALAPJÁN JAVASOLT BB IgM WESTERN - BLOT VIZSGÁLAT ELVÉGZÉSE. FELMERÜL AZ AKUT BB FERTŐZÉS LEHETŐSÉGE. Felkerestem egy infektológus doktornőt, az ő véleménye akkor ez volt: IgG negatív, IgM pozitív (valószínűleg aspec. reactio). Ő azt mondta, hogy ez az eredmény csak azt mutatja, hogy átestem a betegségen. De már a borrelia baktérium nincs jelen a szervezetben. Levettek egy újabb labort, telefonon lehetett érdeklődni a válasz csak annyi volt negatív. Most mégis kétségek közt vagyok. A nőgyógyász és a házi orvos szerint nincs összefüggés. Van aki azonban azt mondja, egy szülésznő, hogy lehet a kettő között összefüggés. Én vidéken lakom, nem nagyon foglalkznak ezzel a betegséggel itt. Nincs infektológus, nincs lyme rendelés. Még egy orvos sem. Érdekelne az Ön megtisztelő véleménye!! Hálás köszönettel, Molnárné
2011-08-03 15:09
Dr. Lakos András válasza a Lyme témában
Az IgM vizsgálatok használhatatlanok. Csak friss fertőzésben lehetne figyelembe venni a leletét. Biztosan téves az eredménye, nem okozhat semmilyen komplikációt, még az sem igaz, hogy egy régi fertőzés emléke lehetne, csupán arról van szó, hogy a teszt rossz. A vetéléseinek nem lehet köze a Lyme-hoz.