Sajnos lopás szempontból erős sodronyzár nincs. Egyik sem ellenfele az erővágónak néhány másodpercnél tovább.
Az U-lakattal tényleg kevesebb helyre lehet lakatolni. A lánc ilyen szempontból jobb, cserébe nehezebb.
Amíg a trekkinggel jártam, vittem a közel 2,5 kg-os láncos zárat a csomagtartón. Most, az outit egyszerűen nem hagyom ott. Persze majd lesz olyan is, hogy igen, de ott már U-lakat (váz+hátsó kerék) + sodrony (első kerék) lesz a megoldás, és 20-30 percnél hosszabb időre nem fogom otthagyni, azt is csak világosban.
Hát csak annyi, hogy nem volt ott, ahol hagytam. :-)
Negyed nyolckor azt mondták a 107-en, hogy ha egy óráig nem ér ki a járőr, akkor kérdezzek vissza, mi van. Most kérdeztem vissza, >6 percen át mondogatták, hogy a rendőrséget hívtam, és várjak a kapcsolásig, még jó, hogy nem a vér folyt. Annyival biztattak, hogy visszaszólnak a kerületbe, hogy jöjjenek hamarosan. :-)
Közeledünk a Batyihoz, a találkozóhelyre. Mintha pár csepp eső esne. Sirály.
A legkisebb fiam még nem volt teleholdazni, tél is van, talán esni is fog az eső, itt az alkalom.
A Fenyőgyöngye felett tovább épül a Kínai Nagy Fal. Vagy mi.
Tovább.
Még tovább.
Na végre, odafent. Elég borús idő volt.
Odafent az új kínai lámpa, a 44 dolláros csoda megadta magát. Phu kartárs segített ki egy fejlámpával.
(Oka: lemerült az akksi. Mint kiderült, az akksi életének utolsó 10 másodpercéig zölden világít a töltöttség jelző. Aztán 10 mp-ig piros, majd kikapcsol az egész. Vicces, akkor inkább már ne is jelezzen semmit. Kb. 6,5V-nál kapcsolt le. (3,25V per LiIon cella) )
Aztán legurultunk a Rekettyéshez. A Szépvölgyi úton, a Pálvölgyi barlang felett nem sokkal nyílt újra.
A parkolás egyelőre U lakat hegyekkel oldható meg.
Az új hely még nem tükrözi a régi meghitt igénytelenséget.
Még nincs kandalló (de lesz!), de van fehér abrosz meg szalvéta, alig mertünk bemenni bringáscuccban.
Na de a zsíros kenyér halom, az a régi.
Valamint a forralt bor is. (A dísz az dísz, nem ehető)
Közben odakint kicsit esett az eső.
Lakoma közben a jó forró radiátoron melegedtek a kesztyűk. A majomagy (zöld izé) helyi díszlet.
Szóról szóra ezeket a "trükköket" szoktam én is arrafelé használni. Meglepetés csak akkor van, ha éppen meccsre készülnek a sünök a fradi pálya előtt ;)
Egy rövi ideig próbálkoztam még azzal (mindkét irányba), hogy nem a Lurdy előtti bringaúton hanem hátul a parkolóján keresztül megyek, így kikerülve a kósza gyalogokat, meg a Mester utcára jobbra kanyarodó bamba sofőröket. Aztán nagyon hamar leszoktattak róla a Mester utcai lámpánál azok akik képtelenek értelmezni a teli zöldes lámpát és elsőbbségi viszonyokat...
Amíg gyakran jártam arra, a Népliget sarkánál az autókkal mentem át a Fradi pályához, a felüljáró alatt, onnan a szinte kihalt járdán végig a Lurdy felé. Ezzel kihagytam a csodás lámpa kollekciót.
A másik irányba is a felüljáró alatt mentem.
A Lágymányosi alatt is kerüld el azt a részt, ahol a sarok miatt nem látod, jön-e szemből bringás. Ott simán az úton szoktam tekerni, csak a Soroksárin megyek a kijelölt átkelőn.
No, akkor én is megírom a mai élményemet. Dec. 6-ától ismét biciklivel járok munkába, mert helyrejött a térdem, és lejárt a buszbérletem. Odafelé Monorra kényelmes hátszelem volt, de hazafelé ugyanezt megkóstolhattam a csúnyábbik oldaláról. Sajnos sietnem kellett volna, mert egy újpesti antikvárium lehetetlen nyitvatartásához kellett volna igazodnom. Ehelyett a hivatalos zárás után másfél órával estem be. (Szerencsére többszöri telefonos egyeztetés nyomán megvártak.) Sebességem a hazamenetben olykor 5 km/h-ra csökkent.
A kaland java ezután következett. Újpesten bevásároltam, aztán hazatekertem. Ott nekiláttam gépiesen lecuccolni - és ekkor láttam, hogy a leakasztós csomagtáska nincs sehol! Uccu, vissza a boltba: ott volt valamelyik pult alatt...
130. telehódas HHH Hely: Budapest Dátum: 2011. december 10. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók. Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő hozott anyagból, miazmás. Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!
Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Értelmi szerző: robi
Szervező: esetleges, alapjáraton dhpage
97. Sijófoki Telihold Túra Hely: Siófok
Dátum: 2011. december 10. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: a Víztorony melletti parkolóban Program (Classic): végig aszfalton kirándulás a balatonvilágosi Panoráma kilátóhoz. Program (Special): a balatonvilágosi Panoráma kilátó megközelítése autópályán (matrica kötelező!). Program (Extrém): Közlekedés céljára a Balaton felületének igénybe vétele(vitorlások előnyben, de a dombra cipeléshez külső segítség nem vehető igénybe). Ajánlott felszerelés: bicikli, bukósisak, első-hátsó lámpa, strandpapucs, fürdőlepedő, napszemüveg, strandlabda, jókedv, kacaj, forró tea, stb. Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: bátyó
102. Telehódas Bazita Hely: Zalaegerszeg
Dátum: 2011. december 10. (szombat) Időpont: 18:30 Találkozó: bazitai elágazó, Csiszárkútnál Program (Classic): a Becsali felöli úton a TV torony érintésével fel Bazitára a helyi műintézményhez (kocsma). Vissza: TV torony érintése után a Panoráma úton le Alsóerdőig, majd a bicóuton be a városba. Program (Extra): "hozott anyagból" Ajánlott kiegészítők: bukó és aLÁMPA!! nagyon fontos, mert felfele forgalom van. A lefele az elzárt rész, de ott meg világítás nincs! Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"! Szervező: Pinye(?)
A következő telehódas túra időpontja: 2012. január 9.(?) (hétfő?) 18:30 óra.
Na igen, okozott egy-két meglepetést reggel a szél a Pók utcai lakótelepen, mert eléggé össze-vissza fújt a házak között. Utána viszont többnyire kellemes hátszél volt, még az Auchan mögött fújt egy kicsit keresztbe. Ami még meglepő volt, hogy nekem úgy tűnt, ma több kerékpározó nővel találkoztam, mint férfival. Volt egy térdig érő csízmában tekerő lány is, aki a BME előtt kicsit közelebbi ismerettségbe került az aszfalttal, mint szerette volna, de mire odaértem, már rég visszapattant a biciklire és elhúzott.