No ez azért nem teljesen így van jó pár autót vittem egyedi forgalombahelyezésre kapott egy motorkodót azt jónapot fotozni tényleg kell de nem kötelező már 2 éve a motorszám , azért van neki is csak motorkód a forgalmiban.
Sziasztok. Szuksegem lenne min.3 tolatoradarra. Nekem 1 2008-as 807-em van,de minden megoldas erdekel. Akinek van ilyen az ne tartsa vissza. Torott is jo,ha nem mukodik az se baj,bemutatora kell. Segitsegeteket elore is koszonom.
Tudja valaki hivatalos forrásból, hogy mekkora a fordulóköre a Phedra-nak? (azt vettem észre, hogy valamin nagyon kicsi lehet, mert 3 szűk sávon kényelmesen megfordulok vele.)
Egy picit finomítanék ezen, mert a motorszámot tényleg csak kód alapján írják be a forgalmiba, DE az NKH-s szemlén megkeresik a motorszámot, rögzítik a rendszerben, ugyanúgy mint a kmóra állását is! Fényképezik és a képeket is csatolják az anyaghoz az adatbázisba.
Majd a műszaki jegyzőkönyvvel, amit kiadnak, mégy el a NAV regadós osztályára, ahol szintén felviszik az azonosítónak nem használt motorszámot! Megállapítja a kocsi euro környezetvédelmi besorolását a saját adatbázisából, egyezteti az eredeti - esetemben német - besorolással és az NKH-s besorolással.
A motorszámot ette meg a rozsda , a kintről behozott autóknál nem nem vacakolnak csak a motorkodót írják be mert kb 2 éve nem kötelező a motorszám megszünt mint egyedi azonositó jel .
Mivel eladóvá vált a szeretett Citroen C8 2.2 HDI Full extrás családi autónk, a mai napon végigolvastam a topicot. Bevallom a topic végigolvasása után már nem is annyira akarom eladni : ) mivel nekem a sok leírt hibajelenség közül nem nagyon volt egyik sem tapasztalható eddig.
Szóval nem feltétlenül és nem mindenáron szeretném eladni, de azért feltettem a használtautóra.
De nem is ezért írok ide, hanem a következő infók megosztása és 1-2 kérdésem miatt:
A fogyasztással is teljesen meg vagyok elégedve:
Amióta megvettem, 2009 június óta tapasztaltak:
Városi fogyasztás télen: 8,5-9,2 l
(nekem 10 fok alatt mindig beindul a kiegészítő fűtés, de elérve a kívánt hőfokot magátol leáll és kikapcsol):
Országút: 5,8-6,5 l (85-95 km/h)
Autópálya: 7,2-8,2 l (120-130 km/h)
Általában ahol tehetem tempomatot használok.
A mérési eredményeim közel szélcsendes időben mért tapasztalataim. Természetesen egy szembe szél vagy egy jó kis hátszél le és felfelé is viheti az értékeket.
Továbbá: valaki kérdezte még sok sok hozzászólással ezelőtt, hogy létezik e az, hogy nem nagy kijelzős autóban lehet-e navigáció, ha annak a kezelőszervei megtalálhatók a konzolon.
A válasz, igen, létezik. Nekem is ilyen volt az első C8-asom, rendesen ment benne a navigáció, ugyanaz a fejegység volt benne, ugyanazok a kezelőszervek mint a nagy kijelzősben, csupán nem a nagy kijelzőn jelent meg a térkép, hanem igen lebutított formában a kis középső zöld kijelzőn. (az élmény természetesen nem egyenértékű teljesen a nagy kijelzőssel, de a kijelzéstől eltekintve minden ugyanúgy működik benne és ugynazok a térképszoftverek jók hozzá mint a nagy kijelzős RT3-ashoz). Amelyik kocsiban tehát gyárilag a fórumtárs által belinkelt képen látható kezelőszerv van, az a kocsi bizony navigációs.
kérdéseim:
Van e lehetőség arra, hogy a gyári RT3-as beépített telefonos rádiót gyári RT4 es vagy RT5 ösre kicserélni.
Illetve hogy van e lehetőség kicserélni a zöld háttérvilágításokat narancssrgára (mint amik a 2006-os és utáni évi modellekben van ?)
Ha igen, akkor mi kell hozz ? teljes panel csere ? vagy elég izzókat cserélni ?
Olvass vissza a fórumon (kb. 1-7 oldal) légyszíves. A kollégák kimerítően felvilágosítanak mindenről...
Szerintem viszont nem Szervízkönyvet keresel, hanem Kezelési-t, amit szívesen megküld bárki, ha egyébként nem találod a google-ban (én is onnan lőttem egyet a Phedrámhoz, ami a te autód fogadott tesója) Ha nem boldogulsz vele, jelezd és küldöm az enyémet, bár az Lancia kezelési lesz.
Tisztelt Klubtársak. Nemrég vettem egy Fiat Ulysse 2,0 JTD 2001-es autót. Ezzel kapcsolatban kérnék segítséget. Az állófűtés indításonként fűteni kezd. Hogyan lehet kikapcsolni illetve kézi kapcsolásúra átalakítani. Szeretnék venni szervízkönyvet is. Üdv Kapi tel:06-20-3177542
Érdemes várni jövöre lemegy a regadó és kintről hozni akkor legalább tudod ,hogy 250e km van benne álltalában egy ilyen autóval kb évi 40-50ekm mennek a többi csak illuzió, a motorja simán kibír 500ekm is csak az autót kell körülötte megvenni mégegyszer.
A legnagyobb gondja ezeknek az autóknak egy tervezési hiba , mégpedig a burkolat nélküli motor , a legnagyobb gond ,hogy a porlasztók olyannyira belerohadnak a hengerfelybe , hogy csak roncsolással ,vagy szikraforgácsolással lehet kiszedni ilyenkor a porlasztók 99% nem élik túl de könnyen hengerfely csere lehet belőle . De természetesen van azért amiből ki lehet venni .
Leírok egy tanulságos történetet.
Adott egy lancia phedra 2.2hdi
Az egyik porlasztó elkezd rakoncátlankodni , majd egy pár hónap múlva nincs rendes alapjárat.
No mi legyen ??? A helyén meg sem kisérelem kiszedni mert tudom ,hogy esélytelen .
Motor ki hurrá.
Vegyük ki a porlasztót hajrááá!!!
A porlasztó kinevet minket az össszes!!!
Karesz barátunk hozza az ultrabrutál töbszörösen továbbfejlesztett kb 15 kg súllyal rendelkező kb másfél méteres rángató eszközt
másfél liter izzadság után vizionálja ,hogy vagy a szerszám szakad szét vagy a porlasztó fog beleszakadni a hengerfelybe..
Motor csere + 4db bontott porlasztó , természetesen agyon rézsprézve ,hogy mégegyszer ne rohadjon bele.
Mind ez egy porlasztó cseréből indult, és miért mert ezek a kretén gyárak nem raktak rá egy pár fityinges burkolatott.
Ugyan ez a motor a személyautóknál le van burkolva ott minden esetben ki lehet venni a porlasztókat.
Szia de írd ide a motorkódót is mert elég sok féle 2.0hdi van ,a tiéd 2.0 16v hdi 107le amit csak az egyterüekbe szereltek és csak ebben van ilyen porlasztó ha jól emlékszem a bosch szám vége 058 de nem vagyok benne biztos le kéne olvasnod.