Ma 11 óra tájban a posta kézbesítette a President Adamsot - köszönöm.
A csomagot több mint hamar magkaptam - kb 48 óra. Nagyon gondosan becsomagolva érkezett, és nem kellett utána postaköltséget fizetnem. A rádió állapota jobb mint amire számítottam. Ha az eBay-on lennénk, most egy nagybetűs POZITÍV minősítést adnék, azt is piros betűkkel :-)
Ötletet, tanácsot szeretnék kérni tőletek, mit tudnék az ellen tenni, hogy ne zavarja a rádiót az autó. A jelenség az, hogy alapjáraton és fordulaton recseg/kerreg a rádió, motorféknél azonban teljesen megszűnik. Annyit megfejtettem, hogy az antennáról jön, kihúzott antennánál nincs ilyen "zaj". Az autó egy dízel furgon. Köszi
Kössz minkettőtöknek az infót. Ha összeáll végre az állomásom, mindenképpen kiabálni fogok. Most még csak hallgatózom, de ha minden igaz, ma jön a műszer és okosabb leszek, hogy mi a szösz lahat ez a gerjedés. Illetve "bőrözöm" a normális stabil antennámat is, mert most csak egy Dagger van fönn a tetőn, igaz, hogy csináltam hozzá ellensúlyt. (lábakat alulra, 3-as rugóacélból, 50 centi hosszúak és az egészet lefújtam króm festékkel) Olyan szép!!! Mint egy mini Super 8-as. (Hja! A régi szép idők)
Este 20-21 ora után usb 40-jelenkeznek minimum ketten vannak Alfa Laci Pestlörincröl /béke tér/ Robi ö honnan nem figyeltem ,ezenkivül még néha hozzájuk csatlakozik 1-2 cb-s . Majd 40-röl átmennek 38-vagy 32-re tegnap este 34- en voltak mert 32 -re mentek át kamionosok. Én is néha beszélek Üllőröl föleg Alfa lacival ott szokott még lenni 47-es Pisti. Én Üllői Pisti névvel szoktan ritkábban bejelentkezni , de most olyan rádióm aminek nem szép a hangja ezért inkább úgymond "KAGYLÓZOM " gumifülezem a témákat . Nagyon bosszant hogy8/ olyan mintha mikrofon helyett konzerv dobozba beszélnél/ mondták ! Ezért rövidesen beruházok vagy President Jackson-vagy Superstar 360FM-re amelyiket sikerül megcsipni! Az én rádióm Sommerkamp TS 310 DX egyébként nagyon szép kinézetre de a hangja "dobozos " Üdv Üllői Pisti.
Közben próbálkoztam valakivel beszélni, de SSb-ben valami brutális gerjedésem van, AM-et nem próbáltam még, FM-be ha nem is kielégítően, de beszéltem. Igaz, hogy csak 20km-re.
Most is be vagyok kapcsolva, de az antennám műszer hiányában még nincs kihangolva, csak fölhánytam, úgyhogy nem merek nagyokat nyomni még vele, de egy próbát megér. Mondj egy hívót, (akár privátban is) majd kiabálok nemsokára!
Én elcserélném, főképp, hogy szinte csak stabilban használom, így nem csúszkálós, mert a csúszkálás inkább csak hőmérsékletfüggő. Nem beszélve a folyamatos adóelhangolásról, ill. a széles sávról.
A hőskorban ilyen rádióval beszéltem a legtávolabbi állomásokkal. Esetleg a nagy öregek emlékeznek még a "Halrádió"-ra, aki egy tengerjáró hajóról rádiózott szabadidejében. Egy Prsident Lincoln-ja volt emlékezeteim szerint. Egyszer tudtam vele beszélni mindössze 3 percet "fű alatt" aztán eltűnt teljesen. Akkor épp az Atlanti óceánon hajózott, Gibraltártól 140 mérföldre. Na ezt tudta a Superstar. Nyilván a Grant is tudta volna de akkor épp nem a Grant volt bekapcsolva.
Meg aztán pofára is jobban tetszik a Superstar. Nem tudom miért. Talán mert egy kicsit olyan "retro"-s és a retro cuccok nekem bejönnek. Szinte bármiben.
15 év állás után elővettem a rádiómat a szekrény mélyéről és először a kocsiba, most pedig stabilba raktam össze. Valamikor a 80-as évek végefelé elvetemülten rádióztam. Lakásba, kocsikba, munkahelyen is rádió volt. Aztán építkezés, gyerek, stb, leálltam. Most újra megpróbálok belecsapni, viszont nagyon vágyom egy olyan rádióra, amilyen annak idején a nagy szerelmem volt, ez pedig nem más, mint a Superstar 360 FM. Momentán egy Grantom van, (ez maradt a sokból) amit szivesen elcserélnék akár "szőrén" is egy Superstar-ra. A Grant mindent tud, amit csak tudhat egy ilyen rádió.
Más:
Tényleg ennyire kevesen rádióznak, vagy csak én vagyok rossz időben rossz sávon? Annak idején keresni kellett, hogy hol nincs épp senki, most meg azt kell keresni, hogy hol van.
Ha volna esetleg észak Pest környékén kis csapat, akikkel lehetne néha szüttyögni egy kicsit, akkor hálás lennék, ha megírnátok itt a csatornát.
Természetesen itt is folyamatos olvasó, néha hozzászóló maradok a jövőben.
A mike beléből megmaradhat a nyomógomb és az elektret betét. A rádióból ki kell tápot hozni, ehhez a vételindító szálat lehet felhasználni. Emiatt azt belül átkötni, hogy felszabaduljon egy drót. A kis betétnek moslék mély hangja lenne, ezért egy kis erősítőt célszerű korrekciónak építeni bele. Így az árnyékolást is meg lehet úszni.
Nem lesz egyszerű eset.De legegyszerűbben úgy tudod megcsinálni,hogy kicseréled a dugót, kibelezed a mikrofont teszel bele egy kapcsolót és egy dinamikus betétet.De lehet hogy a kábelt is ki kell cserélni nem vagyok benne biztos de úgy tudom a motorola kábel nem árnyékolt a rövidebb hullámon meg elengedhetetlen.Szerintem valakinek ez többet ér mint hogy átalakítod. GM300 mikrofont alakítottunk át nem volt egyszerű a vége az lett hogy kellett egy külön áramkört csinálni a ptt kapcsoláshoz (rádióból a táp már ki volt vezetve.
Mindent lehet. Vagy ahogy a dakota mondás tartja, van az a pénz.
De viccet félretéve a kábelen és a házon kívül nem sok minden maradna meg belőle. Még a rádióba is bele kellene kicsit nyúlni. Meg olyan szép hangja se lenne soha mint az eredeti Stali mikrofonnak. Hangosabb lehetne legfeljebb.
Nagyon udvarias, a tárgyat apszolut kimeritő válasz. Arról meg ők egyáltalán nem tehetnek, hogy a 21-ik században itt Európa közepén /ahogy Zotya fogalmazott abszurdisztán-ban / :) ilyen széditő sebességgel őrölnek isten malmai.
Megkérdeztem az NMHH-t a CB-s frekikről (a változás miatt) és a következőt válaszolták:
Tisztelt XYZ!
A 2011. november 27-én a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) küldött levelében feltett kérdéseire válaszolva tájékoztatjuk, hogy a jelenleg hatályos jogszabály még nem teszi lehetővé az új ECC határozat a kibővített CB frekvenciák használatát. A teljes frekvenciasor használatára csak a hazai jogszabály módosítása és hatályba lépését követően kerülhet sor. Ismereteink szerint a módosított jogszabály kihirdetésére várhatóan 2012. második negyedévében kerülhet sor, a hatályos jogalkotási folyamat szerint.
Bízunk benne, hogy tájékoztatásunk segítségére szolgál.
Tisztelettel: ZYX
Ahogy gondoltam, lassan őrölnek azok a bizonyos malmok... de reméljük biztosan...
Apró pontosítás: egy Grant nem bugyog. Soha. Ha elkó kiszárad, az gyakorlatilag csak az AM modulációt viszi el.
Annál jellemzőbb viszont pár kondi zárlata ha sokáig áll. Tipikusan a 47/16. Nincs ilyenkor adó pwr vagy gyakori a zajzár kiakadás. Esetleg teljes vételhang letiltódás. Hangszóró leégés.
De ezek fél óra alatt cserélhetők kollektíve és megint 15 év jó működés várható.