Keresés

Részletes keresés

skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24275

Kormos-e, vagy nem sok mindentől függ. (fa, kémény, levegő-beállítás, a fűtési szokások...stb). A fő tényező: a gyártmány minősége, tervezése. Ha ott valami hibádzk, az bion kormol.../mint az Én szörnyecském---mivel naponta nem "símogatom" --tisztitsa meg magát...:)))

Előzmény: tunderlala-3 (24273)
kandallókazános Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24274

:)

Előzmény: Törölt nick (24267)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24273

beírtam, de kandallós cégeket dobált ki oldalakon keresztül, gyártót nem... na mindegy, hátha ismeri itt valaki.

Szomszéd meg van vele elégedve... mondjuk olyan kormos volt az üveg, hogy szégyen... tisztaüveg rendszerű kandalló is képes így elkormozódni egy "hanyag gazda" mellett, vagy lehet, hogy nem ilyen a kandalló?

Előzmény: skarabeus01 (24272)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24272

Nehéz megtalálni, de ha a keresőbe írod a kandalló-betét nevét...ki ad sok-sok link-t.../engem elvitt az olasz oldalakra--de nem kutakodtam tovább 

Előzmény: tunderlala-3 (24271)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24271

Sem .com, sem .de oldalukat nem találom, de még .hu-t sem, hol gyártják ezeket?

Előzmény: Régiségkereskedő (24270)
Régiségkereskedő Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24270

A kamin az a kandalló németül.

Előzmény: tunderlala-3 (24269)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24269

Sziasztok!

Ilyen van a szomszédnak:

http://www.kemeny-kandallo.hu/akciok.php?id=12&page=2

Ez milyen, ismeritek?

Nekem fura... Edilkamin >>> Royal kamin :O

Ami ennyire hasonlít egy ismert márkára, az olyan gyanús...

PallaRiasztós Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24268
Természetes csak vicceltem, nincs unokám 20 évesen mèg nehéz lenne.
Előzmény: kandallókazános (24260)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24266

Talán alias "fedi.beni..?

Előzmény: Törölt nick (24263)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24265

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9038187

Akkor itt a topik, ami erre lett nyitva.

Előzmény: PallaRiasztós (24261)
PallaRiasztós Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24264
Megy, csak kokszol vele!
Előzmény: misbelief (24262)
misbelief Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24262

Vizes akáccal is megy ? :)

Előzmény: PallaRiasztós (24261)
PallaRiasztós Creative Commons License 2011.12.05 0 0 24261
Mr kandallókazános!
Az unokámnak van 1 dízel ventója, ès teljesen jől üzemel vízzel is. Amikor belegszik szèpen gőzöl a kipufogója! Annyi a hátránya, hogy minden reggel meg kell tankolnia vízzel. Így az autója feleannyit eszik és mèg jobban is megy!!!
Előzmény: kandallókazános (24260)
kandallókazános Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24260

Tisztelt Dal Márton Úr!

Sokat gondolkodtam, hogy egyáltalán reagáljak-e a levelére, de végül mégis megteszem.

"Röviden: semmi köze a vízgőzhűtéssel növelt feltöltéshez! Tanácsom: suszter maradjon a kaptafánál! Kételkedni szabad, de először olvass utána! "

Megnyugtatom. Nincs gond sem a suszterrel, sem a kaptafával:

• A "suszternek" történetesen van egy gépészmérnöki diplomája, gépjárműtechnikai szakirányban.
  • Annak idején a szakdolgozatát Otto-motorok tüzelőanyag-ellátó és gyújtás rendszereinek átalakítási lehetőségeiből írta. Ráadásul nem ám csak úgy elméleti síkon. Elvégezte az átalakításokat, majd teljesítmény, és fogyasztás változást mért, teljesítmény mérő próbapadon. Nem sikerülhetett annyira félre a dolog, mivel az általam nagyon tisztelt tanszék vezető úr eléggé rossznéven vette, hogy "suszterünk" nem marad még egy kicsit, hogy a neve elé biggyeszthessenek még két betüt...
  • Lehetne azt mondani persze, hogy az már régen volt, azóta kandallókkal foglalkozik, és már rég kiesett a szakmából. Sajnos ez sem igaz. "Suszterünk" azóta is rendszeresen tart előadásokat korszerű tüzelőanyag-ellátó rendszerekről, meg alternatív hajtásokról a jövő gépjárműtechnikusainak. Amikor eljön az ideje, még vizsgáztatja is őket. Mindezt persze nem unaloműzésképp, csak hogy ki ne essék a "suszterségből". Hogy mégis kandallókat gyárt? Mert szereti, és mert azt mondják egyesek, jó az amit csinál. Az utána olvasással pedig körültekintően kell eljárni. Az internetre ugyanis bárki könnyedén feltehet bármilyen tartalmú "szakszöveget".

Ha mindez mégsem lenne elég meggyőző, szívesen elbeszélgetek önnel a kandalló tüzénél egy pohár jó bor mellett vízbefecskendezésről, hho generátorrol, és bármi egyébről, ha gondolja.

Üdvözlettel: Széll László

Előzmény: Sancili (24232)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24259

Ez most vicc, ugye?:D

Amúgy sem iszom, reggel meg pláne:)))

Előzmény: Törölt nick (24258)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24257

Nem is mondtam... képzeljétek, ilyet még nem láttam (mondjuk eddig gázzal fűtöttünk, úgyhogy talán nem is csoda:)).

Reggel begyújtottam a kályhába, majd kinyitottam ajtókat-ablakokat áthuzatolni a házat (reggel mindig szellőztetéssel kezdek... meg este azzal végzek:D)... közben tettem-vettem, nem nézelődtem kifelé az ablakon. 

Megyek bezárni a teraszajtót, eleget szellőzött már.... és azt látom, hogy a tető felől  száll LEFELÉ a füst, beterítette az egész kertet, alig akart eloszlani. :O :D

Nagyon nyomott, szutyok egy nyirkos-ködös idő van már napok óta, utálom:s

tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24256

Igen, ebben is igazad van. 

Lábazat már szigetelve van, 5 centi lábazati szigetelő van rajta (egyébként ezt is észrevettük azért, amikor felkerült)... falak már csak jövőre.

Előzmény: nord (24249)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24255

"..mekkora lyukat kell vágni a födémen egy 15nm-es szobánál ?.."

Akkorát, hogy az oda juttatott levegő akadály mentesen áramolhasson../ha lehet az ablak környékén vidd be/. Az ajtón../vagy valahol máshol biztosítani kell a levegő vissza áramoltatását../rács vagy kisebb nyílás...át a lépcsőházon..meg y az magától is..:)))

Előzmény: T.D.M. (24252)
T.D.M. Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24254

Köszönöm, már alakulok:) Nem fogom elkapkodni...

Előzmény: skarabeus01 (24253)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24253

A kérdésedre kikerestem egy  üzletet--itt akár napokig nézelődhetsz--sőt emailen kérdezhetsz is,.! Jól látható a burkolatok tetején a cső-kitüremlések../ vagy a cső-perforálás helyei Ami tüzterenként 2-3 vagy akár 4 is lehet. No erre kell csatlakoztatni a hőcsövet--és mehet az emeletre is!

Csak nyugi, Én is 4-5 hónapig csak nézelődtem, számoltam, varriáltam--mig döntöttem..)))

http://www.szabokandallo.hu/index.php?oldal=marka&marka=supra&term=tuzterek-temporis-tertio

Előzmény: T.D.M. (24252)
T.D.M. Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24252

A légfütésnél milyen csövekre gondolsz ? Nem találtam róla semmilyen cikket a neten.  Nálam a mennyezet egy részén már ki van építve egy alagút a spotlámpáknak, ha azt folytatnám akkor abban el lehetne helyezni a csöveket is amivel a padlástér minden helységét elérném. A cső helyett esetleg 25x12-es lemezalagút ? Kb. mekkora lyukat kell vágni a födémen egy 15nm-es szobánál ?

Előzmény: skarabeus01 (24248)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24251

Valami hasonló, csak részletesebb és könnyebben kezelhető. (próbáltam a házamra "adaptálni() nem jött össze...:(((

Előzmény: nord (24250)
nord Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24250
Erre gondolsz?
http://www.csaladihaztervezes.hu/kalkulator/futesi-koltseg-kalkulator
Előzmény: skarabeus01 (24182)
nord Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24249
Hát akkor szigeteltessetek. :)

(Azért a "szigetelés után egyből felére, kétharmadára esett vissza a fűtési költség" kicsit erős :) Ez szerintem csak akkor igaz, ha valami vékonyfalú, ikersejt-téglás, sok hőhidas házat rendberaktak és föltettek rá legalább egy minimum 10 centis grafitporos hungarocellt. És nem csak a falra, hanem a lábazat plusz mennyezetre is gondoltak. Jó minőségű, jól megépített háznál is ad természetesen megtakarítást a szigetelés, de nyilván nem lesz olyan mértékű.)
Előzmény: tunderlala-3 (24210)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24248

"..akkor felszámoljuk a radiátoros fűtést és rakunk helyette egy vízterest..."

Ha nincs padló-fűtésed (csak radiátor) akkor hagynám úhy ahogy van---és jöhet egy  jó légfűtéses. OLcsóbb, ha jól elhelyezhető a kandalló, fűti a tetőteret is. Nálam egy légfűtés fűt 23x6,2m házat--középen a kandalló. Ha túl hideg van (-15 C° alatt,  röffentem a központi-fűtést /az elmúlt télen nem kellett!!

A légfűtésnél nincs elektromos bigyók puffer, szivattyúk...stb. Egyszerű és jó. /ha a felső szintet jól tudod belégcsövezni--akkor elég a gravitációs fűtés is../nincs szükség ventilátorra. ...de Te tudod..."kinek a  pap, kinek..."

Előzmény: T.D.M. (24245)
tunderlala-3 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24247

Kedves Tűztér, elküldtem a rajzokat és a számítást az email címedre, kérlek jelezd, hogy átért-e rendben.

A rajzokat sajnos csak "kettőben" tudtam szkennelni, mivel túl nagyok az A4 szkennerbe, remélem így is használhatóak lesznek azért.

Köszönöm!:)

Előzmény: tűz_tér (24228)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24246

Látod, ez a csúsztatás. Valaki más kifigurázza, és akkor velem van a baj, mert tudom a vízbefecskendező szett nevét... Én idézöjelek közt beillesztettem azokat az állításokat, amire reagáltam, elolvashatod őket. Nem a vizes akác "jó" égési tulajdonságai, hanem annak téves magyarázata volt amire én válaszoltam. Amúgy se nem gúnyos, se nem sértő hangnemben. És azt se állítottam, hogy mindezt én tanítom az egyetemen, ez középiskolás fizika. "A hidrogén elég, az oxigén meg táplálja az égést..." ilyesmik voltak.

Előzmény: Sancili (24238)
T.D.M. Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24245

Köszönöm a választ. Közben én is nézegettem a hasonló méretű haas soon kályhákat és valóban 8kw körüli lehet. Nem tudom mire lesz elég, majd a vallatásnál kiderül. Ha kicsi lesz akkor felszámoljuk a radiátoros fűtést és rakunk helyette egy vízterest. Ezt most csak azért választottam, hogy ismerkedjek a fafűtés szépségeivel és ez volt a leggyorsabb megoldás. A ház eléggé egyedi módon van szigetelve (saját gyártmány), 30-as fal, 4cm nikecell, nádszövet rabichálózva, hagyományos vastagvakolat. A barátomnál a 10cm-es renszer van, azt tapasztaltuk, hogy kb.ez is tud annyit. Azért készült így, mert 12éve még túl drága volt a dryvit. Holnap kihegesztjük a füstcsövet és indulhat. Nagyon kíváncsi vagyok mit tud, abban biztos vagyok, hogy valamennyit rásegít a fűtésre és sokkal jobb hőérzetet ad mint a gázfűtés.

Előzmény: skarabeus01 (24243)
pajaci Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24244

Hja kérem, van aki sosem szégyenli el magát.

Előzmény: Törölt nick (24241)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.04 0 0 24243

Ez a kandalló (nem ismerem) de úgy néz ki hogy 8 KW kisebb. 110 m2-re /ha jó szigeteltségű a házad/ illő min. 10 KW méretezni../ha nincs szigetelés, akkor csak..hm...hm.

Az alsó 60 m2-t talán-talán kifűti--de függ a szigeteléstől.

Nagyobb kandallóban "gondolkozz" ...talán M58..orea. Azok már konvekciós burkolatúak---a meleg levegőt ide-oda vezetheted-----és közben jól fűti az alsó 60 m2-t--ha van jó ház-szigetelésed..!!

Előzmény: T.D.M. (24215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!