Miután túl van a kezdeti szivattyúzáson, csak utána rakd be az adagoló golyót a mosószerrel, ha forgatja is a dobot. Mert akkor tényleg kifolyik belőle, semmi értelme mosószer nélkül mosni.
Nem tudom, miért forgat, az enyém csak szivattyúz, a gélt a ruhákkal együtt rakom be rögtön a dobba.
A kezdeti szivattyúzásra azért van szükség, hogy a gépben az előző mosás óta bent lévő vizet leszívja, az ne kerüljön be a mosóvízbe, hiszen lehet, hogy már több napos....
Csak a dobot nem kéne pörgetnie közben, minek? Az okozza a problémádat, nem a szivattyúzás.
A folyékony mosószer ennél a gépnél is kifolyik a mósószer adagoló tartályból. Mosás indításkor párszor megpörgeti a dobot, és leszivattyúz, és kimos mosószer nélkül.
Hogy erre a kezdeti szivattyúzásra miért van szükség, nem értem...
A használati utasításaban erre vonatkozólag szó szerint ez áll:
"A folyékony mosószert közvetlenül a dobba vagy a mosószer gyártója által biztosított különleges ada- golóeszközbe töltse."
Amúgy a gép nagyon halk, csendes, még centrizéskor is, bár centrizéskor remek az egész gép,
A mosógépünk Candy márkájú, az elején csak ennyi van: "c 43 l". A pontos típusát nem tudom. Egyszerű elöltöltős, szárító nélküli gép.
A problémám: a program tárcsa haldoklik. Mivel általában csak 1-2 programmal használtuk, és mivel lekopott róla a felirat, nem tudjuk, hogy melyik másik program melyik állásban van.
Találtam egy útmutatókról szóló oldalt, de ott nem találtam a pontos típust:
Valakinek nincs véletlen ehhez a típushoz használati útmutatója? Vagy ha ez a típus van otthon, akkor ha a programtárcsát lefotózná, és elküldené vagy ide feltenné, azt is megköszönném. A címem: kozma_r(kukac)citromail(pont)hu
Itt nem nagyon van samsung gép a topikban, ilyen olcsó kategória pláne. Amit írnak róla, teljesen jó, ha még ki is tart majd gond nélkül pár évig, akkor abszolút jó vétel!
Az öblítő résznél a jobb oldali kis lyukon folyik ki a víz ha a zuhany alá teszem és megtöltöm felülről a tartályt, a bal odalin viszont nem.
És úgy gondolod, hogy az oldalán lévő lukakon keresztül kellene, hogy belejusson az a víz, ami aztán kimossa az öblítőt onnan? Az a baj, hogy nem tudom elképzelni, hogy működik ez így, nem láttam még ilyet, de lehet, hogy esetleg mások sem. Esetleg képet tudsz róla felrakni?
Úgy próbáltad már, hogy egy vödörbe vagy lavórba beraktad ázni mondjuk egy napra, és utána ezt a bal oldali lukat megpiszkálni?
Lavamat 47080 és a felnyitható tetején van egy levehető tartály a folyékony dolgoknak és a mosószernek. Az öblítő résznél a jobb oldali kis lyukon folyik ki a víz ha a zuhany alá teszem és megtöltöm felülről a tartályt, a bal odalin viszont nem. Ezt a tartályt szét sem tudom szedni.
Azt látom, hogy ahová becsukódik...tehát a gépen van néhány lyuk..talán onnan jönne a vízsugár a tartályba mosás közben és azt kellen megpiszkálnom?
Most sem jött ki az öblítő, pesig már mindent megpróbáltam...az ecetet, a zsíroldót..
Ez előtt a gép előtt nekem is felültöltőseim voltak, ismerem a tartályt, már ami az ajtóra szerelve van.
A whirlpoolról le lehetett venni, én azt hetente forró vízzel átmostam, egyébként pedig mindig nyitva volt a gép ajtaja és a fedele mosások között, így nem volt gond, szép tiszta volt a tartály.
De emlékszem, hogy abban a tartályban is volt egy (vagy több?) kihúzható henger alakú müa. valami, talán az működik úgy, mint ez az izé, amit én lefelejtettem az öblítő rekeszről a múltkor. Ezért írtam, hátha valami ilyen gond van... talán..
Akkor folyik ki egyébként belőle, ha a max. jelnél több szer van beletöltve, mert akkor amikor visszacsukod a fedelet, "megindul belőle" a cucc és gondolom "szívja maga után a többit", mert olyankor nem volt öblítő mosás végére benne, éreztem a ruhákon, jártam párszor így.
Ma megnéztem a TECSO-ban az összes felültöltős gépet. Szinte mindegyikben az ajtóban van a tartálya. Viszont jó hír, hogy a régi kis mozgó vízágyúcska helyett olyan megoldást alkalmaznak, amiben nincs mozgó elem. Tehát egy hibaforrással kevesebb. Úgy oldják meg, hogy egy ki8s téglatestet szereltek a vízágyú helyére, benne annyi lukkal, amennyi irányban spriccelni kell. Gondolom, mágnesszelepek vannak valahol, azzal engedik be a vízsugarat, amikor kell.
Megnéztem a saját 3 éves tartályomat is, siralmas állapotban van.
A felültöltős gépeknél sokkal bonyolultabb a mosószer adagolás. A legtöbb kivitelben a tetőre belülre van erősítve egy idióta tartály, amely együtt nyílik az ajtóval. Ebbe kell nyitott ajtónál beleönteni a szereket ( 4-5 részes a tartály). Fele mindjárt ki is ömlik, ami meg benne marad, az örökre ott marad. Egy idő után a tartály elszíneződik, emiatt az sem látható, hogy meddig van feltöltve. A vegyszert hátulról egy kis mozgó vízágyú mossa ki, már amíg működik (típushiba). Az újabb Whirlpooloknál az ágyún változtattak valamit, de nem hinném, hogy jobb lett. A legújabb felültöltőseknél már leköltözött a tartály az ajtóból a berakó nyílásba, egy kivehető tartály formájában. Ezzel nincs tapasztalatom, de nyilván jobb, mint az előző megoldás, hiszen kivehető, elmosható. Irigykedve nézem az elöltöltős gépek egyszerű és jól működő adagolóját, de sajna nálunk nem fér el az ilyen gép.
Nekem az elöltöltős aeg-ben valamelyik nap maradt ott az öblítőrekeszben az ecet... akartam kivenni a fiókot, mert aznap többet már nem mostam... és meglepődtem, hogy tele van a rekesz. Aztán vettem észre, hogy nem raktam bele azt a müa. izét, amit az öblítős rekesz "leeresztő nyílására" kell tenni, az véletlenül lemaradt... és emiatt bent maradt az egész cucc a helyén.
Persze nem ilyen elven működik a felültöltősnél, de nem lehet, hogy annak a rekeszében is van valami hasonló dolog, ami elmozdul, vagy nem jól funkcionál valamiért és azért nem ereszti ki az öblítőt? Mert akkor azt aztán lehet mosni bármivel, ha ilyesmi gond van, nem fog használni....
Erről a pirossal jelöltről van szó. Azt persze nem tudom megmondani (mivel nem kóstoltam:D), hogy maga az ecet maradt benne, vagy csak vízzel volt még tele, mivel ránézésre ugyanolyan a kettő... de tény, hogy színültig volt, ilyet máskor sosem csinál, csak ha ez a bigyó nincs a helyén. Persze ha öblítő lett volna bent, akkor egyértelmű lenne, hogy mi volt a rekeszben, így vagy-vagy.
Nem ismerem a konkrét típust, de a tartályból úgy kerül ki az öblítő, hogy egy kis "vízágyú" vzet spriccel bele az egyik oldalról, és kimossa a tartalmát. Ez a kis vízágyú gyakran elromlik, Whirlpoolnál már volt ilyen problémám.