melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Meg is szüntetném, csak ki akarom szedni azt a 15eFt, ha már be volt ígérve. Sajnos a 9 hónaposomat fel kellett törnöm még az elején, mert végtörlesztés csak február végéig van és megveszem egy ismerősöm lakását.
Nem lehet, mert az akció egyik feltétele, hogy a megelőző X hónapban (X=2..3?) nem ment oda a fizu, vagy nagyobb összeg. Így ki tudják zárni, a régi ügyfeleket is, csak az újakat kell odacsábítani, és fizetni nekik, de az is csak akkor ha nagyon muszáj (nem felejtette el igényelni). Ugyanazt csinálják, mint a biztosítók a KGFB-vel, az új ügyfélnek olcsóbb ugyanaz a kötelező biztosítás, mint a réginek. Bár ott legalább lehet újrakötni, és akkor újnak minősül. Én a helyedben - ha van rá lehetőség - azonnal felmondanám a számlát, külön kihangsúlyozva a bankban a felmondás okát. Ha valamiért meg van kötve a kezed, és nem mondhatod fel, akkor pedig nyitnék egy akármelyik bankban egy ingyenes számlát, és legalább a fizetést átvinném. Egyrészt "büntetésből", másrészt amiatt, hogy a jövőbeni akciókhoz meglegyen a 3(?) fizetésmentes hónap.
Jelenleg is van akció, most nem 15e kp-t adnak, hanem 15e Spar utalványt, ami (majdnem) ugyanolyan jó, de ebben is csak az újak vehetnek részt, akiknek nem volt fizetésutalás visszamenőleg pár hónapig. Én most átviszem a fizumat emiatt máshova(bárhova), és ha még 3 hónap múlva is lesz, akkor visszahozom az Erstébe, vagy ha nem, akkor akár meg is szüntetem az egész számlámat, mikor márciusban lejár a 9 hónapos betétem. Majd meglátom az akkori feltételeket, akciókat, és aszerint fogok dönteni (racionális érvek alapján), hogy hogyan járok jobban. :) Legjobb volna, ha máshol is lenne ilyen, vagy hasonló akció, és akkor ugyanúgy lehetne "ping-pongozni" a fizuval, mint az akciós betétekkel, és mindig odavinni, ahol újként többet ad.
Pont amiatt találhatták ki, mert szerintem sokan csak emiatt vitték át a fizut (pl. én is). A nagy zűrzavarban (ezerféle aláírnivaló, kártya pinkód, telebank-kód megadás) elfeledkezik róla az ügyfél, meg számára nem is logikus, hogy miért kell igényelni. Az ügyintéző meg "elfelejti" figyelmeztetni (gondolom ki vannak oktatva, hogy próbálják elsumákolni). Így dupla haszon, mert a fizetés odamegy, a 15e-et meg nem kell kicsengetni.
Nem látom más okát, hogy miért nem automatikusan jár. Kinek nem kellene ingyen 15e Ft?
A közüzemi 5%-os cucc dettó, ott is jelezni kell a részvételi szándékot.
Igen, egy (teljesen felesleges) nyilatkozatot kellett kitölteni, hogy igen, igénylem a 15e ft-ot. Meg kellett adni a számlára utaló munkáltató nevét is, szintén feleslegesen, hiszen később az egyik telebankos hölgy elérulta, hogy úgyis csak azt nézik, hogy fizetési átutalások jöttek-e - mindegy, kitől.
En sajna nem kaptam meg, azt mondtak nincs valami szerzodesem, hogy szeretnek 15 eFt-t kapni, irtam panaszt, ha sokaig szivoznak, irok a Pszaf-nek. Termeszetessen reszemrol minden feltetel teljesult.
Jah, én is láttam. A reklamációmat egyébként egész korrektül intézték, jött email, jött borítékos levél is. Remélem, a számlacsomag kondícióihoz nem nyúlnak.
Jó, hogy mondod ezeket, a 8,5%-os kamat csábító volt, de ezek után 6 lóval sem húznak be. Személyesen nem járok bankba a számlanyitáson kívül és ezen nem is tervezek változtatni. A többi apró stikliről nem is szólva.
Én segítséget kérek az értelmezésben. Van most pl 1 MFt-om. Ez érdekel: 2013/E 2013. 10. 24.-ig tudom is nélkülözni a pénzem. Innentől mondjátok el legyetek szívesek, hogy akkor mennyi kamatot kapok éves szinten és összesen és miből látom, hogy kétszer van kamat fizetés, illetve a második a kamat+tőke?
Csak az nem fért a fejembe, hogy pár napja még a 10-15 évesek bőven 9% felett voltak, ez azt jelenti, hogy 10-15 évre be van betonozva egy évi 9-10%-os kamatom ? :-O (oké, államcsőd stb.)
Szerinted érdemes megvárni a mai kamatdöntést (valószínűleg emeleik a jegybanki alapkamatot) 2013/E vétellel. Azaz, feljebb megy a 2013/E hozama, ha emelekedik az alapkamat ? Vagy pont fordítva ? Illetve, akkor lehet, hogy már lesznek ennél is jobb papperek ?
MINDEN bank azért adja az akciós kamatokat, emrt bízik benne, hogy később is ottmarad nálunk a pénz.
Szinte mindenhol van ilyen havi kötelező jóváírásos meg egyéb feltételek. A magnet-nél ezek még aránylag könnyen teljesíthetőek. És az akciós lekötések sok helyen ugyanúgy csak a bankfiókban végezhetőek el.
A kamatvadászok sora már csak ilyen szomorú, figyelni kell az apróbetükre, lejáratra stb.
van a kincstárnál számlám, de még sosem használtam, a felület gyakorlati működésével nem ismerkedtem még meg... Az aktuális államkötvényhozamokat elnézve ezen akár változtathatnék is...
9,5% körüli hozamokról cikkeznek 3 éves MÁK tekintetében... Ennél feljebb már csak államcsőd esetén mehet a hozama, tehát árfolyamkockázatom nincs (mondjuk akkor érdemes lehet hosszabb lejáratút venni, de ez már ugye spekuláció lenne, azt meg ebben a topikban kerüljük).
Na a kérdés az lenne, hogy hogyan és milyen hozam mellett /hol látom a kicstári kereskedési rendszer aktuális hozamértékeit/ tudnék olcsón gyorsan államkötvényt venni. (itt most elsősorban nem lakosságira gondolok, azok kivételesen le vannak maradva hozamban).
Gyorsan kéne döntenem, épp ma kötöttem le egy kissebb adag pénzt 8%-on 2 hóra. Tehát még szinte bukó nélkül át tudnék nyergelni az állam keblére..