Ez az oldal is tele van hamis tényekkel. 74 LE-s 1200-es? Gyártási időszak 74-87? A szövegben meg már 71 elején kezdték gyártani, de megsúgom mindkettő tévedés. És az NSZK még véletlenül sem a "Nyugatnémet Szövetségi Köztársaság" névre hallgatott.
Én azon gondolkodom, hogy mintha a magyart csak második nyelvként beszélné a szerző. a saját mondatai hemzsegnek a magyartalanságoktól, névelő hibáktól, rendszeresen rosszul (az indoeurópai nyelvekre jellemző módon) használja a töbebs számos szerkezeteke, stb... A ckkek meg egyszerű lopások szerintem.
Vettem a fáradtságot és belenéztem a weboldaladba. Lenne pár észrevételem, remélem nem kötözködésnek veszed hanem építő javaslatnak.
Először is teljesen felesleges olyan rovatok feltüntetése mint pl. az "üzemanyag kapacitás".
Tényleg az micsoda egyébként? Hány mikrofarádot tartalmaz a benzin?
Ha már van ilyen sor akkor viszont töltsd ki, ha nem tudod akkor nézz utána.
A konkrét jármű sztorijáról semmi sem olvasható. Az, hogy átemelsz egy cikket valahonnan, kevés. Ráadásul egy korábbi autóról írt cikket illesztettél be aminek sok köze nincs az adott modellhez (R16).
A gyártási időszak adatai is rosszak.
Ha valahonnan cikket emelsz át, akkor ügyelj arra, hogy a szerző személyes élményeit ne tedd be a saját oldaladra. Senkit sem érdekel, hogy Csikós két évet járt hasonló autóval, mikor erről a konkrét példányról az égvilágon semmit sem lehet megtudni az oldaladon.
Ha jól látom a feliratot ez egy R16L, te már TL-t írsz, a gyártási év szerint ez az autó lehet akár 1970-es ahogy írod, de ezek után már ki hiszi el?
Ha megnézed az oválplakettet, akkor még országkódot is tudok hozzá mondani.
Ez így ebben a formában nem bemutatás, ez egy slendrián hibás adatokkal teli fércmunka, kettes alá.
Áruld el nekem a Pagodáról mi az amit megtud az érdeklődő az oldaladon?
Biztos 2300 kerek köbcenti volt a motor és 1500 kg a tömeg? Melyik tömeg? Az önsúly vagy az össztömeg?
Melyik restaurátorműhely végezte a munkát? Milyen volt a kiindulási alap? Egy sor egyébként tényleg érdekes infót be lehetett volna mutatni, Barényi Bélától kezdve a mechanikus Bosch befecskendezésig.
Így szakmailag teljesen komolytalan.
A Jawa 559 biztos háromsebességes volt? Biztos jó a gyártási időszak? Az, hogy a restaurátor nevét is elírtad, teljesen elfogadhatatlan.
Még egy kérdés, a források akiket megneveztél, hozzájárultak egyáltalán az írásaik átvételéhez?
Gondolkodj el ezeken, javítsd ki a hibákat és ha használható lesz az oldal, akkor szólj. Köszönöm, hogy nem sértődtél meg és megfogadod a tanácsokat.
Szerintem ez lesz az, mert még a műanyag előlapon az ezüst keret is úgy fut, hogy alul éles az éle, felül pedig kicsit gömbölyített. Ennyire nem merültem még bele, de Szerintem akkoriban talán lehettek valami szabványok legalább a németeknél és talán az előlap volt adott az autó gyártótól egy szabványmérettel.
Ezt a korai Blaupunkt Frankfurtot is láttam már Porschétól Rolls Royce-ig sok fajta autón a neten és a kijelző+gombsor egyezett, míg az előlap mindnél más volt.
Szerintem ez Manta A, Ascona A, Opel GT gyanús. Prospektusaimban láttam még Opel jellel Delco rádiót is, De a Blaupunkt Frankfurt ezzel az előlappal gyanús!
Ma sikerült szereznem egy '60-as évek vége- '70 évek elejére saccolt gyártási évű Blaupunkt Frankfurt rádiót a lassacskán gyarapodó autósrádió gyűjteményembe. Ilyen fajta bőrmintás trapéz formályú előlappal viszont nem találtam erről a típusról a neten egyetlen fotót sem. Gondolom, hogy típusspecifikus lehet ez az előlap. Nem ismeri fel véletlenül valaki , hogy milyen autóban lehetett ezzel az előlappal?
A fotón a bal oszlop felső rádiójáról van szó (az alatta lévő is Frankfurt, de az hetvenesévek végi lehet saccra): http://lanciak.hu/r1.jpg
Tökéletes igazság amit leírsz.Mivel nekem nencs sem szakértelmem, sem pénzem, sem időm, stb, ezért nemigen érdekelnek a "lomos "állapotú kocsik. (az új műautók sem nagyon)Nem nézem le őket, Isten őrizzen, csak nem látok bennük lehetőséget a magam hasznára, mivel a pénz nagy úr, nekem meg nincs:-))
Akkoriban már megvolt a 405, és csak az oroszlán miatti tiszteletből mentem el magnézni, hogy vajon hogyan nézhet ki a "nagypapi".-))
Meg ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor az is szerepet játszott, hogy legénykoromban 2 nőnek is azt hazudtuk, hogy nekem ilyen kocsim van, csak a karánkeresztje eltörött, és nem lehet kapni hozzá, azért nem jövök vele.Az egyik havernak zsigája volt, a másiknak r10-e, nekem meg 504.Csak az enyémmel sosem mentünk a pulykákhoz, mert ugye anyaghiányos.
Szúrta a szemem ez a kocsi, és gondoltam, ha már nekem is volt" ilyenem", akkor elmegyek és magnézem, hogy hogy is néz ki egy ilyen:-))))
Végül is emléknek csináltam néhány képet róla.Nem is gondoltam, hogy egyszer még "kelleni" fog:-)))
Hát nem tudom, ez valahogy úgy van, hogy a romban is meg kell tudni látni a majdani csodát. Én mostanában jártam így háromszor is, egyszer egy barátom küldött nekem át képeket, hogy mit gondolok egy Zsigáról, megéri-e amit kérnek érte, ez volt hajnal 1-kor szombaton. Én meg ordítva téptem fel a telefont, hogy VEDD MEG MOST! MOST! MOST! Végül megvette, és rmeke kis csoda lesz belőle felújítás után. Másodszor meg én találtam egy hirdetést, amiben én egyből észrevettem amit kellett, és persze kiderült hogy már három hete ott van, és mások már látták, de valahogy nem vették észre benne amit kellett. A harmadikat meg már meséltem itt, amikor november 1-én arra ébredtem, hogy egy 73-as 1500-öst árulnak bagóért 200km-re tőlem. Már nyomtam is a Buy-it-now opciót az aukciós oldalon. Az a kocsi is a képeken elég rosszul nézett ki, de azóta egyre jobban tetszik, és mint kiderül az évjáratán kívül még más különlegességet is tartalmaz a teljesen gyári, (de nem gyári állapotú), első tulajdonosos autó.
A cikk elején szerintem erről a kocsiról van szó.Én is nézegettem anno, de nem volt műszakija, meg kipuffja, meg eléggé le volt lakva.Igaz, hogy tengernyi alkatrészt igért az arc, de nem tudott vele megfogni.
Akkor már megvolt a 405, és ezt csak kíváncsiságból nézegettem.Ezek után jött az 505.Hogy hogyan, az elolvasható, az oldtimer-yongtimer-ben.
Toporgok a külvárosi parkolóház alagsorában, még nem érkezett meg a tulaj. Összehúzom magam a túl vékony dzsekimben, amely a novemberi éjszakához már nem elég vastag, de belülről pezseg bennem a kíváncsiság. Negyed óra alatt értem ki a belvárosból, ami még az este tízkor[...] Bővebben!Tovább »
Moszkvában fél órát ment a helyijáratos busz, mire volt egy megállója.Szocsi mint üdülőváros 150 km hosszan fekszik a tengerparton.( kb Szeged- Bp)
Mikor Ukrajnában beállt a volvo porlasztócsúcsa(forszunki), azt mondta az arc a szovinteravto-nál, hogy van egy komplett szervíz Szentpeterburgban.Nye dáleko.(nincs messze) 1642km, mondta Odessá-ban.Mondom neki, hogy Szeged 1400km, te répa.Akkor inkább hazamegyünk javítani:-)))
Ezen mindig meglepődök, a budapestieknek általában az számít messze lévőnek, ami nem Budapesten van, a vidékieknek meg ahová időben sokat kell utazni. A Budapestieknek Győr általában messze van, a Győrieknek Budapest "csak egy óra, itt van nem messze"