Még 89-ben voltam Prágában tüntetésen. Nem politikai szándékkal, csak át kellett menni a Vencel téren a következő kocsmához. Békésen bandukoltam, aztán hopp, ott volt vagy 100 ezer ember.
OFF Egyik elődöd, aki más okból is vonzódik a könyvekhez, küldött neked papirost. ON
Gondolom pár korsó sör után elmosódott kissé a kastély és a kolostor közti különbség. A pogány király szóösszetételt is figyelembe véve 6+ korsóra tippelek... ;-)
Pl. sokkal faszább lenne, ha ilyen sületlenségek nem lennének benne, mint: "a kastély miatt érdemes kinézni, ahonnan a későbbi Szt. Adalbert is indult a Duna felé, hogy papja legyen egy pogány királynak, akinek neve Vajk volt".
Aznap tucnis Hrabal sokat veszített bájából, és szerintem a Barbár nem sokban különbözött 6. lezsáktól. De láttam én már Gambácsmezőkön megfáradt csillagászt, és osztom, hogy még a csakajóhelyen sem mindig csakajósör jár
Mostanság a Kertész utcában is lehet 1-2 cseh levet szörpölgetni, úgy mint Koutský leák a umavából, Pardubický Porter meg szűretlen Bernard. A Kocour Catfish IPA már sajnálatos módon elfogyódott...
Tegnap Pesten a Hrabal Sörözőben ért némi kellemetlenség: Lezsák Francin fogyasztása közepette hordócsere történt, az új csapolás viszont valami egészen kellemetlen, édes löttyöt eredményezett, kőbányai világos-szerű h(r)abbal. Magam nem is tudtam elfogyasztani, szerencsére vannak mindenivók a bazsarózsafélék nemzetségében, akik mindent megisznak, csak ártson...
Valószínűleg nem a kocsmáros hibája a dolog, inkább a nymburki kollégák hanyagságára gyanakszom (Szar, szar, de ezeknek, akik a Drehert is megisszák, jó lesz...).