Keresés

Részletes keresés

Peti_ Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1663

Bizony. Nem is értem... mindenki azt próbálja igazolni, hogy a kérdés nem jó, pedig valójában a válasz az, amit keresnék! Neked is köszi! :)

Előzmény: Tombolda (1661)
Mamacita Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1662

Sziasztok!

Megvettem a kávégépemet :-)))) Végül a Delonghi ezüst Pixie lett belőle. Csak súgok, hogy a Media Marktban mától a Pixie és a Citiz krémszínűje 39900-re le lett árazva, de jó, hogy nem vettem meg múlt héten.

Az Essenzát is leárazták ha jól láttam, nekem végül a csésze és a gép méret döntött.

Tombolda Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1661

Habár most nézem feltöltve is lehet kapni... :-)

Előzmény: Tombolda (1660)
Tombolda Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1660

Akkor íme a válasz: semmi nincs benne... :-) , magunknak kell feltölteni. Akárhogy. Bárhogy.

Előzmény: Peti_ (1659)
Peti_ Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1659

Szia!

Ezzel nekem se lett volna baj, a weboldalt látom, de nem is ezt kérdezem, hanem a 36 darabosat. Amit leírtál, az nem a discovery box. Mindenesetre köszi a segítséget! Ha esetleg arról is van infód, örömmel veszem.  Hátha vett már valaki ilyet... vagy bemegyek a boltba, megnézem, aztán megválaszolom magamnak (itt is).

Üdv.
P. 

Előzmény: panerai88 (1655)
Bari8 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1658

Az Aldi szerintem is gagyi hely. A Lidl lényegesen jobb, de ott ilyesmit nem árulnak. Most már a Metro is árul Nespressot. Én a Saturnban vettem az Essenza autómatát 2 éve és remekül működik. Egyszer vízkőtelenítettük. A coffe duck főzésben is remek.

Tegnap kostoltam először a csokisat Kiéreztem, mert tudtam mit iszom. Különben nem találtam volna el. Érdekes mód, a kávé ivás után kb. 5 perc múlva éreztem a csoki ízt, már sokkal intenzívebben.

A Saturnban kapott utalványt az  Andrássy úton váltották be kapszulákra. Nem is hallottam olyat, hogy a máshol adják.

Előzmény: Törölt nick (1656)
Tombolda Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1657

Kizárólag inoncserélt vizet használok (amit az akksikba kell tölteni). Mindenféle géphez. És a kávé íze is jobb.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1656

Én a Budpesti Aldi-t mondom, hogy gagyi. De mindinbe. Még coca-cola-t sem árulnak, és nálam egy bolt ha saját maga gyárt kólát, az elásta magát!

Bécsben én a Julius Meinl-be meg az Intersparba szoktam menni.

De van egy ötletem vízkőtelenítésre!  Az ecet. Teljesen természetes, nincs mellékíze, nincs undor szaga, és olcsó! Vegyél 10%-at az biztosan hat! És szerintem nem teszi tönkre a gépet belülről.

Azért mondom, mert szerintem én is azt fogom használni legközelebb a nesi gépnél, mert amit adnak a folyékony lötty az is ecet, csak kémiailag előállítva. És hiába nyomatom át vízzel valahogy nincs gusztusom utána kávét inni.

Discovery box: nekem tele volt koffeinmentessel, egy csík brazil, kettő kolumbia és egy csík indiai volt benne, sz rába..ás. Inkább az erős és olcsóbb kapszikkal nyomják tele, ami nem igazán fogy. Inkább vegyél olyan kávékat amiket favrizálsz és vegyél hozzá egy tartókát ha szeretnél, mintsem hogy ott álljon olyan kávé amit nem szívesen iszol!

panerai88 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1655

Az ajánlat tartalma:

• Minden Grand Cru őrleményből 10-10 kapszula
  • A Roma- Livanto – Volluto – Dulsao – Fortissio Lungo őrleményekből ezen felül még 10 -10 kapszula
  • A Ristretto - Arpeggio Grand Cru kávékból ezen felül még 20-20 kapszula
  • 1 üres Discovery kóstoltató doboz
Előzmény: Peti_ (1652)
kókusztigris Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1654

Nekem aláfér a bögre, csak fogni kell..

Előzmény: C306 (1653)
C306 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1653

Minden esetben bögre menne alá...mi csak tejeskávéként isszuk. Tehát így az Essenze nem is okés már? Inkább Pixi is jó lehet?

Peti_ Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1652

Valaki tudja, h a discovery box-ban miből hány darab van? Tök vicces a leírás a webboltban, hogy "kapszulákkal töltve" ... hát azért nem feltétlen mindegy, milyenekkel. :)

kókusztigris Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1651

Aha, köszi, akkor majd előadom, amikor legközelebb arra járok. Hát, vissza lett vive a MM-ba (vagy Saturn), és aztán inkább az Andrássyn vettük meg a gépet.

Előzmény: Törölt nick (1647)
nettomazsola Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1650

nem tudom Mo-on mit arul az Aldi, becsben a Hofer teljesen minösegi cuccokat. sokszor markas hardware, de sajat "medion" neven. soksoksok ev ota ott vasarolok meg soha semmit nem bantam meg, es masoktol sem hallottam panaszt. se hütögepre, se mosogepre, se navira, se szamitogepre, se laptopra. eddig minden bevalt.

Előzmény: Törölt nick (1647)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1649

20 ezer, van olyan ami aeroccino meg sima tejemelegítő is egyben. Sz ez jobb aki nem szereti a habot, vagy csak néha, mint én, nem kell mikrózni mint nekem :-P

boszigabor Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1648

Regisztrálni kell a gépet. "Be kell lépni a klubba!"
Bemész, az Andrássy-ba vidd magaddal a gép gyáriszámát, és ennyi. Elvileg már akkor ott adnak egy ilyen vizkő bigyót:)
19.990 Ft most. De volt az több is. 

Előzmény: kókusztigris (1646)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1647

Ne használj mást, mint amit ők előírnak, mert nem vállalnak majd rá garit. Meg egyébként sem ezen kell spórolni, az Aldi hihetetlen, brutál gagyi dolgokat árul, ott ne vegyél semmit...

Nem vészes az ára 3000 ft/két darab. De az elsőt tényleg ingyen adják!

Bemész és ott kell előadnod, hogy szeretnél vízkőoldót, vidd a géped típusát mert kétféle van. Ez egy híg citromsav szerű, büdös dolog, amivel átfőzöd a gépet majd ami kijön azzal újra és újra, de rá van írva a tájékoztató. Utána meg vagy három liter vízzel át kell főzetned a gépet, mert a kávé olyan ízű marad.

Kókusztigris be kellett volna menned a nespresso butikba a használd masináddal a lejárt kapszulákkal és odaba..ni az orruk elé, hogy mit árulnak a partnercégek. Én is bevittem a kapszuláimat, és kicserélték frissebbekre! Soha ne hagyjátok magatokat átverni!

Előzmény: nettomazsola (1645)
kókusztigris Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1646

Aha, köszi. Mondjuk én nem tudom, hol van amit nekem adtak, azaz nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele a dobozban, vagy valami, de akkor mindegy is. Köszi a tippet! Biztos jó más is hozzá szerintem is.

Ja, és aki most szeretne venni gépet, annak én is azt tanácsolom, hogy az Andrássyn tegye, mert először én Saturn-ból vagy Media Markt-ból (nem emlékszem melyik) kaptam az enyémet, és az egy dolog, hogy a kapszulák le voltak járva fél évvel (!), a másik az, hogy használt volt a gép (karcos és bele volt száradva cucc a csepegtetőbe), és nem kiállítási darabként adták...

Előzmény: nettomazsola (1645)
nettomazsola Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1645

elöször ingyenes. adnak hozza cuccot amivel te magad meg tudod csinalni.

szerintem a "varazslas" kategoria. en legközelebb sima vizkötlenitövel fogom. igaz, nalunk szinte egyaltalan nincs vizkö.

a hofer / aldi gepekhez egyebkent epp most arulnak vizkötlenitö tablettat. szerintem siman jo ehhez is. miert ne lenne jo??

Előzmény: kókusztigris (1644)
kókusztigris Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1644

Ez a vízkőtlenítés hogy is van? Először ingyenes? És hogy műxik, beviszem a gépet, vagy kijönnek, vagy hogy? Köszi a választ!

Előzmény: Törölt nick (1639)
kókusztigris Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1643

Mennyi most az Aerococcino?

Előzmény: boszigabor (1638)
Kőkapu1 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1642

Amúgy tejet habosítani az Ikeás 300 forintos kis kütyüvel szoktam. Az nekem éppen elég, mert nem szeretem, ha túl kemény a hab.

Előzmény: Kőkapu1 (1641)
Kőkapu1 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1641

Szia,

mikor vettük, mi is a Citiz és az Essenza között vacilláltunk.

Mi végül Citizt vettünk, egyszerűen azért, mert én szoktam magas lattes poharakból is kávézni, és ha felhajtom a felső tálcát, akkor simán tudom abba engedni a kávét.

Ha lehajtom a felső tálcát, akkor meg mehetnek a kis csészék, de pl. széles kapucsínós bögre is simán mehet rá.

Illetve nálunk az is jól jött, hogy hosszú vékony kávéfőző jobban elfért, mint egy szélesebb.

Szóval szerintem inkább az a kérdés, hogy milyen bögréket/poharakat használnál. 

Pl. férjemnek elég a kis eszpresszós csésze, mert ő mindig eszpresszót iszik, néha kis tejjel, vagy anélkül.

Én vagyok az, aki mindenfélét hozzá kutyulok, és nem csak tejhabot, néha simán egy deci meleg tejet, vagy gombóc vanilia fagyit, és három féle (karamell, irish, mogyoró) monin szirupom is van :D

Előzmény: C306 (1631)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1640

Nekem a vaníliás ízlik leginkább.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1639

Szia,

Nyugodtan vedd meg soha nem árazzák le! Adnak ajándékutalványt, meg 16 db kapszulát. Ez jár hozzá, de én azt javaslom a Nespresso boltjában vedd, mert én anno egy plázában vettem egy éve, és a kapszulákanak már csak két hónap volt a szavatossága. Ha ilyet látsz ott tudsz reklamálni, plusz nem fáradsz kétszer, mert ott helyben beváltják az ajándékutalványt kapszulákra!

Sz is a Pixie-t vedd mert ritkábban kell vízkőteleníteni. Nekem egy Delonghi aerroccinos ezüst van, az 75 ezer volt tavaly meg idén is annyi :-)

De azzal számolja, hogy nem maga a kávéfőző a drága, hanem a fenntartása.

Nekem havi 12 ezer a kapszi, meg a vízkőtelenítés háromhavonta muszály mert különben ganyét főz, tapasztalat.

Remélem tudtam segíteni!

boszigabor Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1638

Biztos lehetsz benne, hogy nem fogják leárazni. A Nespresso előnye és hátránya is egyszerre, hogy az árak azok ilyenek és maradnak is. Pl. az Aeroccino (tejhabositó) csökkent kb 2 év után, hogy kijött az újabb...szóval ezen ne rágódj:)

Előzmény: Mamacita (1637)
Mamacita Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1637

Köszönöm szépen, igen, utána láttam, hogy lényegében ugyanaz a kérdésünk :-).

Még egy maradt...tapasztalt Nespressosok, a 12500 Ft-os utalványos akción kívül (ami nagyon jó, félreértés ne essék) a gépekre gondolom már nem szoktak karácsony előtt kedvezményeket adni ugye?

Már úgy megvenném, csak a karácsonyi dömpingben nem akarom utána látni, hogy le van árazva, én meg mevettem 5000-el drágábban.

Előzmény: boszigabor (1636)
boszigabor Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1636

Előző hozzászólásom neked is szól. Annyi, hogy nekem manuális van, és egyátalán nem zavart, hogy meg kell nyomni, hogy megálljon. Persze most már én is automatát vennék:) Az automatával még jobban meg lehet csinálni, hogy mindig ugyanazt a jó minőségű kávét ihassa az ember.

Előzmény: Mamacita (1634)
boszigabor Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1635

Nem főz egyik sem jobb kávét. Ennél már nem lehet jobbat:) Főleg a dizájn, és a praktikusság ami számithat vásárláskor. Na meg a pénztárca. Elvileg, az eleján úgy volt (mikor megjelent a nespresso) hogy milyen gyakorisággal készül kávé. Értelemszerüen egy kávézó napi 100-150 kávéja nem egyenlő a napi 1 kávéval. De ma már szinte mindegy.
Ha új gépben gondolkozol, akkor én a Pixie-t ajánlom. Nagyon kicsi, automata, magától kikapcsol, és elfér alatta egy bögre is.
Ha van még kérdésed kérdezz nyugodtan:)
Üdv 

Előzmény: C306 (1631)
Mamacita Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1634

Sziasztok!

Az igaz, hogy az Essenza is ugyanolyan jó minőséget hoz ki a kapszulából mint bármelyik másik?

Én eddig a manuálison gondolkodtam, az automata mellett viszont nem kell állni míg lefőzi, és nem nyomom le rosszkor az állj gombot, úgyhogy valszeg elcsábulok.

A kérdés még az, hogy mekkora csésze mehet alá? Normál bögre aláfér még, ha tejet tejhabot akarok ráönteni a kávéra? Így jobb lenne, sajnálnám a kiscsészéből átönteni a kávét a crema miatt.

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!