Keresés

Részletes keresés

cimbóka Creative Commons License 2011.11.22 0 0 4267

Szerinted egyébként a 2 gyógyszer alkalmas az izületi gyulladás gyógyítására? Már amnnyiben tényleg az a bajom?

Mert akkoriban átolvastam a jellemzőiket és leginkább a fájdalomcsillapítás(Brexin), és a fokozott  idegtónus(Miderizone)  kezelésére szolgálnak.

A Brexinről most az alábbiakat találtam:

A Brexin nem szteroid gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszer, mely egy degeneratív ízületi betegség (oszteoartritisz, artrózis), a reumás ízületi gyulladás és a gerinc reumás megbetegedése (spondilitisz ankilopoetika) néhány tünetét enyhíti, mint például a duzzanatot, a merevséget és az ízületi fájdalmat. A Brexin nem gyógyítja meg az ízületi gyulladást, és csak addig segít, amíg a gyógyszert szedi.
Mielőtt orvosa felírná a Brexin-t Önnek, összeveti a gyógyszer az Ön esetében várható előnyeit annak várható kockázatával. Orvosa felülvizsgálatra rendelheti be Önt és megmondja, hogy erre milyen gyakran van szükség a Brexin szedése miatt.

Akkor is úgy gondoltam, hogy amennyiben tényleg nemgyógyítja meg a gyulladást, akkor a tüneti kezeléssel nem sokra megyek. Főleg összevetve az esetlegesen előforduló súlyos mellékhatásokkal. 

Talán érthető, hogy szeretnék egy megalapozott diagnózist, és utána a betegséget gyógyító gyógyszert.

Előzmény: cimbóka (4266)
cimbóka Creative Commons License 2011.11.21 0 0 4266

Köszönöm.

Nem könnyű ez... Nem tudom ki mondaná azt az orvosának egy 5000 fős faluban, ahol nemigen tud váltani, hogy nem bízik benne. Ráadásul nem is igazán erről van szó, csak úgy gondoltam, hogy ez nem igazán az ő szakterülete. Főleg műszer nélkül. De biztosan tévedtem. Azért köszönöm a hozzászólást.

Előzmény: afintha (4265)
afintha Creative Commons License 2011.11.21 0 0 4265

Elso korben a haziorvoshoz kellene viosszamenni es megmondani, hogy nem szedted a gyogyszert, mert nem bizol benne.

Es azt is el kellene mondani, hogy a fajdalom tovabbra is megvan, es szeretnel rezsletesebb kivizsgalast.

A haziorvos valaszaval aztan gyere ide vissza, es meglatjuk, mit erdemes akkor tenni.

Előzmény: cimbóka (4264)
cimbóka Creative Commons License 2011.11.21 0 0 4264

Segítséget szeretnék kérni én is.

Több, mint fél éve már, hogy nagyon fáj a bal karom. Főleg bizonyos körző, vagy emelő mozdulatoknál. Na meg reggel, mert éjszaka álmomban gyakran fekszem azon az oldalamon. Bizonyos mozdulatnál egy roppanásfélét is érzek.

Pár hónapja a háziorvostól megkérdeztem, hogy hova menjek vele, merthjogy szeretném tudni mitől van.

Azt mondta(az elmondottak alapján), hogy ez egy izületi gyulladás, és felírta rá a Miderizone 150  és a Brexin nevű gyógyszereket. Mivel nem szeretk találomra gyógyszert bekapkodni, és mert úgy gondoltam, hogy valami vizsgálat mégiscsak kéne a diagnózishoz, a gyógyszert nem kezdtem el szedni, reméltem hátha magától elmúlik. Sajnos nem.

Segítsetek abban, hogy egy ilyen bajjal hova kell menni: ortopédia, sebészet, reumatológia? Sosem tudtam, hogy igazából melyik mire való. És mivel lehet megnézni, hogy mi van egy vállban: röntgen, CT, ultrahang, MR? Persze a szakrendelésen valószínűleg elküldenének valamelyikre, vagy ki tudja. Mégiscsak szeretném tudni, ha lehet.

Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.

chez jerome Creative Commons License 2011.11.20 0 0 4263

Vagyis állítólag van két tanulmány, ami ezt elemzi és azóta igazolt klinikai kísérletek is voltak:

1. ^ (Pueschmann S et al. Pharmacological study on the bromhexine-metabolite ambroxol. Pharmakologische Untersuchungen des Bromhexin-Metaboliten Ambroxol. Arzneimittelforschung 1978; 28: 889 – 898.
  2. ^ Klier KF and Papendick U. The local anaesthetic effect of eye drops containing NA 872. Die lokalanaesthetische Wirkung von NA-872-haltigen Augentropfen. Med Monatsschr. 1977; 31: 575 – 578)
chez jerome Creative Commons License 2011.11.20 0 0 4262

Valóban, én sem találtam magyar utalást, viszont angolt többet is, hol az igazság, segítenének értelmezni a linkeket?

Wikipedia, Ambroxol:

Ambroxol also provides pain relief in acute sore throat. Pain in sore throat is the hallmark of acute pharyngitis.[3] Sore throat is usually caused by a viral infection. The infection is self limited and the patient recovers normally after a few days. What is most bothering for the patient is the continuous pain in the throat maximized when the patient is swallowing. The main goal of treatment is thus to reduce pain. The main property of Ambroxol for treating sore throat is the local anaesthetic effect, described first in the late 1970s,[4][5] but explained and confirmed in more recent work.

http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00144274

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12040968

http://www.mucoangin.com/product_range/painful_sore_throatrelief/the_local_anaestheticeffectofambroxol.html

Előzmény: Remus Lupin (4260)
afintha Creative Commons License 2011.11.19 0 0 4261

Egytértek az előző hozzászólóval, nincs közvetlen fájdalomcsillapító hatása.

Előzmény: chez jerome (4259)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.11.19 0 0 4260

Kedves chez jerome!

Annyiban Önnek van igaza, ha a nyák oldásával enyhül a fájdalom, de kimondottan torokfájdalom csillapító hatása nincs. Ez csak egy köptető.

Előzmény: chez jerome (4259)
chez jerome Creative Commons License 2011.11.19 0 0 4259

Sziasztok!

Ismert, illetve bizonyított dolognak számít az Magyarországpon, hogy az Ambroxol tablettának torok-fájdalom csillapító hatása is van?

A gyógyszertáros lehordott, amikor felvetettem, én meg nem vitatkoztam.

Köszönöm a választ.

<Tycoon> Creative Commons License 2011.11.18 0 0 4258

na akkor előveszem a bringát :)
köszönöm. 

Előzmény: Remus Lupin (4257)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.11.18 0 0 4257

Tisztelt <Tycoon>!

Azok alapján amiket leírt, nem valószínű, hogy panaszai mögött szív eredetű problémák állnak, ezért tényleg a rossz testtartás tehető felelőssé. Érdemes lenne többet tornáznia, mozognia, erősitenie.

Előzmény: <Tycoon> (4256)
<Tycoon> Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4256

Köszönöm

31 vagyok. Kb 10 órákat töltök a gép előtt de nincs stresszes életem.

Néha így benyilal, illetve nyomkodásnál fáj, aztán elmúlik.  Lehet rossz széken ülök mert nem a görgős irodai csak ilyen sima konyhai székem van (ezt is olvastam hogy az is lehet az oka, mert néha a hátam is fáj) 

Tegnap futottam fél órát ma meg tornáztam 20 percet és enyhült szerencsére, de eddig nem fájt így hosszabb ideig. 

Szívdobbanást nem érezek ott. Talán a levegőt mintha kicsit nehezebb lenne venni ha fáj.

Előzmény: Remus Lupin (4255)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4255

Tisztelt <Tycoon>!

A két mell közötti csont a szegycsont. Fájdalmának okára több oldalnyi magyarázat lehetséges. Ehhez több információra lenne szükség. Azonban a leggyakoribb ok a stressz kiváltotta fájdalom. Hány éves? Férfi vagy nő? Mikor jelentkeznek a panaszok, reggel, este, testmozgáskor? Evéssel összefügg-e? Mire enyhül? Szokott-e szívdobogásérzés-e lenni? Milyen a vérnyomása? Stresszes-e az élete? Történt-e valami probléma az életében? Van-e egyéb betegsége? Stb.

Nagyon szerteágazóak a lehetőségek. Ha nem múlik el, illetve erősödik a fájdalom, azt ajánlom keresse fel családorvosát.

Remélem segítettem.

Előzmény: <Tycoon> (4253)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4254

Tisztelt e-story!

A testedzést követő fokozott orrváladék termelés teljesen normális, kinek-kinek változó mértékben van jelen. Ez a mozgás következtében kialakuló hőtermelés, váladéktermelés következménye, amire egyénileg máshogy válaszol a szervezetünk, de teljesen normális dolog (lehet, hogy örökölte ezt a tulajdonságát).

Remélem segítettem.

Előzmény: e-story (4252)
<Tycoon> Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4253

sziasztok!

A napokban elől elkezdett fájni a kulcscsont (két mellem közötti vastag csont) környékén valami és néha benyilal. Mi lehet ez, kb 2 hete ezt csinálja?  Lehet hogy 10-12 órát ülök a gép előtt egy elég rossz széken és amiatt valami gerincferdülés kezdeti jele?

Köszi a segítséget 

e-story Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4252

Szép napot!

Remélem megfelelő topikba irok, végül is tanácsra van szükségem. Már megszoktam hogy állandóan kell nálam zsebkednődenk lennie, de gondoltam hátha van megoldás. Ha nem is vagyok megfázva, ritkán vagyok beteg, ha mondjuk futok, sportolok valamit, rögtön fújnom kell az orrom. Legyen tavasz, nyár, ősz, vagy tél, ez mindig igy van. Mi lehet ennek az oka?

Amúgy még megjegyezném, hogy apum ugyanigy van vele, azt mondta, neki is kiskorától foogva mindig kell, hogy legyen nála zsepkendő, szóval lehet örököltem? Előre is köszönöm!

Rana esculenta. Creative Commons License 2011.10.14 0 0 4251

Kedves Remus Lupin!

Köszönöm, hogy válaszolt.

Infuzióban kapom a vasinjekciót, kb 15-20 perc alatt megy le.

Azért adják -mint írtam gyakorlatilag évente - mert feltöltenek, aztán megint lemegy az FE 2-3 közé a hemoglobinom 90 körülire a transzferrin pedig 4,3-4,5 körüli szokott beállni.

Az okát nem tudjuk, de kisgyerekkorom óta így van.

Már félek elmenni, mert nagyon pocsékul érzem magam utána. Korábban ez nem volt így.

Igen a sok folyadékot mondták is. (amúgy is mostanában sokat iszom, mert a vesémmel mostanság sokat küzdök)

Előzmény: Remus Lupin (4250)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.10.13 0 0 4250

Kedves Rana esculenta!

A vas injekciók mellékhatása lehet az Ön által leírt tünetek. Gyakrabban fordul elő, ha gyorsan adja be magának ezeket az injekciókat, érdemes lassabban.  Fogyasszon sok folyadékot, de öszintén szólva, nem tudok mit javasolni, ha a vastabletták még rosszabb hatást váltanak ki (egyébként, ha bő étkezéssel veszi be, enyhébbek a mellékhatások általában), akkor tényleg az injekció marad. Kérdezze meg inkább kezelőorvosát, aki felírta Önnek a gyógyszert, várja meg őt a válasszal (nem is tudom pontosan miért kell vasat szednie).

Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.

Előzmény: Rana esculenta. (4249)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.10.08 0 0 4249

sziasztok, Jó napot kedves dokik!

Lenne egy kérdésem. Azért itt, mert a doktornő akihez járok nincs itthon. Tegnap akartam beszélni vele, de a fentiek miatt nem sikerült.

Vas injekciókat kapok - ez pár éve évi gyakorisággal megtörténik - és most valahogy nagyon rosszul tolerálom. Szédülök, hányingerem van, zsibbad a lábam. (és minden izületem fáj, de ez lehet, hogy nem ez miatt van)

Mivel a vastablettát még rosszabbul tűröm, ezért szeretném ezt folytatni. De nem ilyen közérzettel. Lenne tippetek mit lehet tenni -enni, inni-, hogy ezek a tünetek csökkenjenek, ne adj Isten elmúljanak?

Köszi.

stahlhelm Creative Commons License 2011.09.29 0 0 4248

Tisztelt Remus!

Vadhúst nagyon ritkán eszem, talán egy évben egyszer étteremben.

Nem kellően átsütött húst pedig nem eszek, nem szeretem.

Stressz az sajnos van mostanában.

Köszönöm

Előzmény: Remus Lupin (4247)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.09.28 0 0 4247

Tisztelt Stahlhelm!

A leírtak alapján nem tűnik súlyos betegségnek (pl. daganat), ennek ellenére egy vérvétel indokolt lenne, illetve egy széklet vizsgálat. Könnyen meglehet, hogy egy bélparazita okozhatja a gondokat (szokott-e enni vadhúst vagy evett-e nem kellően átsült húst?), de ez nem biztos, lehet stressz eredetű is a probléma.

Remus

Előzmény: stahlhelm (4246)
stahlhelm Creative Commons License 2011.09.28 0 0 4246

Tisztelt Remus!

Köszönöm a válaszokat, a székletem rendben van, se fekete, se véres.

Székrekedésem egyáltalán nincs, csak nem szilárd széklet.

Fogyni nem fogytam, a súlyom állandónak tekinthető.

Végbéltáji viszketés előfordul, de nem minden esetben.

Ezek tükrében tud valami közelebbit mondani?

Köszönöm

Előzmény: Remus Lupin (4245)
Remus Lupin Creative Commons License 2011.09.28 0 0 4245

Tisztelt stahlhelm!

Problémájának hátterében mind funkcionális, mind strukturális okok lehetnek (ez ilyen "nesze-itt-van-fogd-meg-jól" dolog, tudom). Nem akarom semmivel sem megijeszteni, mert tényleg lehet banális oka és komoly oka is, ezért azt ajánlom feltétlenül menjen el háziorvosához, aki a laboreredmények, hasi ultrahang birtokában biztosabbat tud mondani. Ha az eredmények nem igazolnának sokat, akkor könnyen lehet, hogy colonoscopiára is sor fog kerülni. Volt-e esetleg fekete, véres széklet? Volt-e olyan, hogy változóan egyszer hasmenése, másszor székrekedése volt egymást követően? Fogyott-e az elmúlt időben? Nincs-e végbéltáji viszketés? - Ezeket biztos megkérdezi majd a vizsgáló orvosa.

Remélem segítettem.

Remus

Előzmény: stahlhelm (4244)
stahlhelm Creative Commons License 2011.09.27 0 0 4244

Tisztelt doktor urak!

32 éves férfi vagyok, a következő a problémám: kb 2,5 éve szerintem a kellenténél többet járok wc-re. Azelőtt minden reggel volt székletem, naponta egyszer, akármennyite ettem. Most azonban a reggeli mellett szinte annyiszor van székletem, ahányszor eszem. Sőt sokszor ha pl levest is eszek ebédre a székletem nem szilárd, s étkezés után 5 perccel már mennem kell.

Mi lehet az ok? Étkezési szokásaim nem változtak.

Köszönöm előre is

Remus Lupin Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4243

Nos, úgy gondolom ezen érték miatt nem kell aggódnia, a pozitív eredmények se kirívóak, nem olyan nagyok az eltérések. Természetesen sok minden hatással lehet a laborértékekre, nemcsak az ön állapota, de a mintavétel szabályszerüsége vagy a labortechnikák következtében is történhetnek kisebb-nagyobb eltérések.

A magas koleszterin, triglicerid szint, illetve az erre való hajlam is örökölhető, de ezt egy jó önkontrollal befolyásolni lehet, szóval emiatt nem szabad félnie.

A dohányzásról érdemes lenne leszoknia, ha másért nem is, de pénzt spórolhatna ezzel.

Az édesítőszerekkel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, mert bizonyos tanulmányok szerint rákkeltőek, de van ahol inkább ezt ajánlják, mint a "tömény" kristálycukrot, ami gyors inzulin választ idéz elő, ebben a dologban azonban még nem tudtak megállapodni...

Sok sikert kívánok a munkájához!

Remus

Előzmény: zzombie (4240)
zzombie Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4242

No, hogy kerek legyen: a cég orvosához későbbre van időpontom, ő kérte, hogy vigyek magammal egy éven belüli nagyrutint és mellkas röntgen eredményeket. Mivel nem volt egyik sem, most csináltattam meg őket. A röntgen negatív, a nagyrutin esetében pedig a felsorolt értékek mutattak eltérést.

Előzmény: Remus Lupin (4239)
zzombie Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4241

Nagyrutint csináltak, a többi érték rendben van, ezek voltak, amelyek eltértek.

zzombie Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4240

Bocsánat, a 06 az 0,6 akart lenni, csak kimaradt a vessző.

A táplálkozásom teljesen rendben van, zsírosat nagyon ritkán eszem (havi egyszer talán), a testsúlyom is bőven a normális tartományban van, sőt.

Ami esetleg kockázati tényező lehet, az a dohányzás és az édesítőszer.

Annyi még bezavarhatott(?) az eredménybe, hogy utolsó pillanatban szóltak, hogy robogjak be a laborba, viszont addigra lement egy fél kávé tejjel és 1-2 cigi. Illetve biztos, hogy ki voltam száradva, mert utána húzóra megittam fél liter vizet - aznap az volt az első folyadékbevitelem.

Szüleimnek szintén magasabb a koleszterinszintje a normálisnál, pedig egészségesen étkeznek és túlsúlyuk sincs. Örökölhettem a hajlamot - ha van ilyen?

Remus Lupin Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4239

Kedves Zzombie!

Csak ezekre az értékekre voltak kíváncsiak vagy ezek azok értékek, amelyek eltérnek a normálistól? Illetve a második eosinophil szám egy százalék érték, viszont a 06-t nem tudom értelmezni, mint felső tartomány határt, az mennyi helyesen? A többi érték csak minimálisan tér el a normálistól, nincs velük komolyabb teendő, illetve annyi, hogy érdemes csökkentenie zsírdús ételek fogyasztását. Az eosinophil szám egy kicsit magasabb, de erről nehéz nyilatkozni, kiváncsi volnék a százalékos arányra (0.66?). Szerintem ezen nem fog megbukni, főleg nem egy irodai munkakörben (ha pilóta állásról lenne szó, az más :) )

Remus

Előzmény: zzombie (4238)
zzombie Creative Commons License 2011.09.13 0 0 4238

Orvosi alkalmasságihoz kellett nagyrutint csinálni, az alábbi eltérések vannak. Irodai munkáról lenne szó, egyrészt az érdekelne, hogy "megbukhatok-e" az orvosi alkalmasságin ezek miatt, vagy ha nem, akkor mire utalnak az eltérések? Ki kellene valamire vizsgáltatnom magam?

Eozinofil granulocita: 8,3 (1-6 normál a tartomány)

Eozinofil granulocita: 0,66 (0,01-06)  Ez nem tudom miért van kétszer, de kétszer szerepel...

Süllyedés: 1 (ennek nem tudom az értéktartományát, mert telefonon diktálták le)

AST mennyiségi meghat.: 3 (5-200)

Koleszterin: 5,7 (max. 5,2)

Albumin/globulin: 2,17 (0,9-2)

Triglicerid: 1,72 ( max. 1,7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!