Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Sziasztok! Ezeket keresném: dögkaktusz, csigabab,kenderlevelű mocsári hibiszkusz,pozsgafa(sivatagi pálma) Dietes-féléket (bicolor,grandiflora,butcheriana,vegeta,robinsoniana).
Amit tudok adni: vaniliavirág,évelő kerti aszparágusz,korsótök, körte alakú sárga paradicsom,ördögszem,gyűszűvirág,díszcsorba,nemes vasvirág,gaura,lámpatisztító,kék iringó, mályvarózsa, sárga Holland írisz,rozmaring,tradescancia,óriásvirágú törpe díszhagyma,madármályva,csöves pillangóvirág,vegyes leander,naspolya,pink hajnalka,törökszegfű.
Nekem rengeteg gyűszűvirág palánta kelt az idén, ha úgy gondoljátok, hogy érdemes próbálkozni az átültetésével, akkor küldök szívesen bárnikek.
Ezen felül van még továbbra is felesleges kerti yukkám és egy tő Rosa Rugosa is (nagy csipkebogyót hoz, többször virágzik, rózsaszín, nagy szimpla virága van) Érdekel valakit?
Nagyon jó lenne.Hogy kell a gojit gondozni,és a bogyóit hogy kell fogyasztani?sajna nem ismerem.Cserére az alábbiakból tudsz választani:nyuszifülmag,mályvarózsa színkeverék mag,rókafarokmag,gyökeres mahónia.ÜDV
Engem Vaterán vágott át. Majdnem 5000Ft-ot utaltam neki növényekért. Hónapokig ment a huza-vona, elég sok levelet írtam a Vaterának is. Nem én voltam az egyetlen, le is tiltották.
Hónapok elteltével kaptam tőle csomagot, a magokból semmi, de semmi nem kelt ki. A növények pedig, amiket vettem eleve nagyon kicsik voltak, de mire megérkeztek már teljesen halottak is.
Akkor annyiszor próbáltam vele normálisan kommunikálni, de nem ment. Innentől nincs mentség a dologra.
Ha bármi van, akkor elég annyit írni, hogy "nagy gondban vagyok, sajnálom, amint tudok jelentkezem" Ezt minden ember megérti és türelemmel vár.
Felteszek pár képet,remélem a memod nem törlődött:
Ezek az anyukád kerti hibiscusai.Lehetne,ha Hawaiin lakna
Aztán különböző syriacus hybrid magokat láttam,szintén képekkel ilusztrálva.A legdurvább a syriacus Blue Satin volt.Tudni kellene,hogy ez a fajta steril,nem nevel magokat!
A hibiscusok/mályvafélék magjai visszafajzanak vagy mutálodnak,de soha sem lesz a magonc ugyanolyan mint az anyanövény.
Van egy hatalmas őszirózs tövem(rózsaszín belül sárga)és egy nagy tő sötétlila nyáriorgona tövem,amitől szabadulnék,cserébe bármilyen nem egynyári növényt elfogadok.
Ezen kívül van még viaszvirág dugványom,goji bogyó tövem,tarkalevelű meténg tövem ha valakit érdekel.
Szeretném megkérdezni, van-e még az angyaltrombitádból és, hogy cserébe megfelel-e Neked leander hajtás (nem gyökeresek, még anyukán vannak). Rózsaszín dupla-fehér cirmos, krémszínű dupla, barackvirág színű szimpla, fehér szimpla, sárga levelű rózsaszín.