Egyetértek a véleményeddel O-NB témában.Én akkor lettem hűtlen hozzájuk, amikor másodszor is elszállt belőlük egy-egy 6000 km után. Most a Ph-NG megy egy éve, igaz DRL mellett, tehát nagyon megkímélve.(megsúgom: a PNG még jobb...)
ledesben is van 21wattos meg hagyományosba is van sofita 21w olyan van beltérvilágításba tipoban. te rendszámvilágításod szép, ilyen erősségűt nem is akarok nem kell hogy a szerv ilyen jól lássa :D neked nem kötöttek még bele? nekem pl magyaráztak már azért mert szerinte a jég fehér az kék volt..
1ébként a roszabb ledes izzóknál csak 1db előtét ellenállás van az összes ledre.a jobbaknál a ledek csoportba vannak szedve ha 1 led el is szállna a saját csoportját veszélyezteti a többit nem.
nem akarlakmelkeseríteni de mind kínai...rendszám világításnak olyat nézel amilyen megfelel a foglalatnak és fényerőségben is megfelel,ajánlani nemnagyon lehetne mivel minden kocsinak más és más a rendszámtábla megvilágítási rendszere.mondjuk 21w szofitával én még nem futottam össze,persze attól még lehet. én rendszámhoz 4chipes super flux ledet raktam,98lumen fénye van ami 1w power ledének felel megez a régi 3mm sima víztiszta nagy fényerejű ledekkel lámpánként 2-2db volt bentés a mostaniösszehasonlítás,bal részen a mezei ledek jobb részen a 4chipes gondolom nemkell kommentár..:)))szabvány méretű a lábkiosztása azaz a kereskedelemben kap6tó gyári fúrt próbanyákokba beforraszt6tó,de nagyon érzékenyek,sajnos.
ledes izzókat hol érdemes nézegetni? beltérbe kellene illetve rendszám világításnak 5 és 21wattos sofita. norautonál foglalkoznak ilyennel is? xenon.hu-n nagyon drága meg vásároltam 1szer onnan és erősen kinai cuccok.
Nekem 11 hónapot bírt a GE Megalight Ultra +90%.Ez nem kevés,mert másik izzó sem bír többet.(Dízel óttó eléggé rezeg sokszor.Meg olyan 30E km-t használom ennyi idő alatt,jórészt felkapcsolt lámpával mert lakotton kívül megyek jórészt.Talán az utolsó 1-1,5 hónapban tűnt fel hogy gyengébb lenne.Most Lidlben vásárolt +50%-ot ígérő izzó van benn,de evvel semmit nem látni a GE-hez képest.Főleg oldalra nem terít.Evvel fel lehet állítani kissé a lámpákat,nem villognak szemből.Na a GE-vel már villogtak ha csak kicsit is feltekertem,az brutál jól világít.
Most tervezem kipróbálni a NightBreakert,bár ismerős azt mondta hogy a GE jobb nála,őneki túl kék volt az Osram.
Nekem épp ma égett ki a kocsimban a H4-es night breaker. Több mint 10000km-en át szolgálta az autómat eredményesen. Nagy teljesítményű izzóként fényszóró állítás után vittem ki közútra. Meg kell mondanom, nagyon meglepett. Azelőtt egy dupla optikás H4+H1-es lámpájú kocsival autóztam, de ez simán tudta a fény erejét. Nem számított hogy esik-e az eső, a vadat az út szélén még akkor is észre vettem, amikor egy utólag Xenonizált kocsi jött szembe. Ha valaki találkozott már ilyen járművel, tudja mennyire zavaró és mennyire baleset veszélyes tud lenni. Nos, ezzel az izzóval az ilyen megszűnt számomra.
Használtam már Hella kékített izzókat, ami esőben nem a legjobb az aszfaltra, de az út széle megélénkül, nagyteljesítményű 100/80W-os Tungsram izzót, amivel többet evett a kocsim, de legalább nem kellett a szélvédőre tapadnom hogy lássak. A Night breaker olyan mintha mindegyik izzót össze gyúrták volna fényerőben, csak épp nem eszik többet 1-1,5 literrel a gép.
Szerintem ha valaki áldozni akar arra, hogy biztonságban célhoz érjen, akkor jó választás. Akinek eddig ajánlottam, mindenkinek bejött. Annyit mondtak, igazam volt. Már az első vad kivédésekor vissza jött az ára...
Igen, esős időben ezt vettem én is észre az Osrammal, de még mindig jobb volt mint egy akármilyen széria, vagy agyonkékítzett H7. Ezért is kérdeztem nem rég, hogy nem lehet-e valahogy eltávolítani a szinezést róla, szerintem nagyban közrejátszik.
Az Osrammal a jobb a kettő közül. Esőben, ködben, havazásban, nedves úton a sárgásabb fényű izzókkal jobban látni. Minél jobban be van kékítve egy izzónak a búrája, annál "hidegebb fehér" a fénye (azt hiszem, hogy igy jelzik ezt), de a fenti körülmnények közt a lehető legroszabb, van olyan amivel mintha fel sem lenne kapcsolva a pelácsod... Semmit nem látni... Philips Nihgt Guide-t ajánlják sokan, annak a H7-es változatánál pl oda kell figyelni, hogy normál tökbe, vagy projektorba veszed.
Sziasztok! Melyik izzó szerintetek a jobb? a philips blue vision vagy az osram nightbreaker? Blue visionom volt régen, kékhez nincs köze de fehérebb fénye volt jóval egy hagyományos halogénhez képest , összességében megvoltam vele elégedve. Az osram az fehérebben világít? melyiknek erősebb a fénye? Esetleg osram cool blue? Illetve ködösbe milyen izzót érdemes venni? Láttam már olyant is ami teljesen borostyán sárga volt, nem éppen divatos de ködbe az jó? vagy ott is inkább a fehérebb a jobb?
+90 erősebb, de hamarabb hull, ami egyértelmű, ha jobban kiélezik nem bírja addig. Ugyanakkor ignis nem izzóevő, 2 évig simán megy vele... Én csak ebből indulhatok ki, nekem ez van...
Fénykéve hossza? Minden izzócsere után ajánlott a lámpaállítás, így nem lehet hosszabb a káva :)
És erősen javasolt is, nálam is gyakran változik meddig is világít, ha izzót cserélek.
Pl merényletsárga feljebb világít, mint a standard tungsram izzó, narva megint máshova...
Hali! Hát tulajdonképp pont kanyarodás közben vettem észre, így egy kicsit féloldalasan előről is, oldalról is, meg egy kicsit hátulról is láttam a vasat. :)
Nekem 35W-os 5k xenonom is volt amitől 800m-es kőrzetben mindenki megvakult, esőben az sem ért semmit. Kb 3 hete van benne és augusztus közepe óta nem volt rendes eső, vagy lehet volt de akkor nem vezettem, legfőképp sötétben, úgyhogy nincs tapasztalat.
Az érdekes az, hogy a P207-ben a gyári izzó se olyan rossz (GE H7 +50-es), itt van a szekrényben mind a kettő, ahhoz képest nem nagy előrelépés, szóval abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddig nem volt rosszabb izzóm. Viszont a refibe kéne valami brutál jó. Pont ma néztem, hogy a Tesco polcait GE-vel töltötték fel, lehet benevezek egy +90%-os Megalightra. :)
Vizes aszfalton milyen a White Hammer?Mert az Osram Night Breakerrel is az volt a bajom.hogy esőben nagyon gyenge volt a fénye(H4 volt Tipoban)amúgy más körülmények között szuper volt
hjaa értelek,na ha tudtam volna h.te vagy mögöttem..:)))) lehúzom az ablakot és integetek..:))) bár ha mögöttem voltál miként láttad h.működik a menetfény? vagy farról ismerted fel a vasat?
Hát, épp előttem kanyarodtál, és kanyarodás közben tűnt fel a verda,, hogy jééé, ezt már valahol láttam, így nem szemből vagy messziről jöttél, hogy a nappalifényt skubizzam. :)