Keresés

Részletes keresés

roland7 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 12847

"Biztos, hogy egy baltás betörőre nem lőnék gumis fegyverrel. Akkor inkább a pepper gáz."

Gondold át! Bent a lakásodban lövöldöznél pepperrel? Aztán összeborulva könnyeznétek a betörővel? :)

"A gumival csak feldühítem és biztosan agyonver."

Jól sejtem, hogy nem láttál még élőben gumis fegyvert? Pl. Onestát, vagy más hasonlóan hatékony 18mm-est? Pláne nem lőttél még ilyennel?

Nem gondoltad komolyan, hogy egy dupla melltalálattól a betörő úr csak morcos lesz?

Kifekszik tőle, mint a rongy.

Előzmény: Törölt nick (12846)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 12846

Biztos, hogy egy baltás betörőre nem lőnék gumis fegyverrel. Akkor inkább a pepper gáz. Vagy más paralizáló. A gumival csak feldühítem és biztosan agyonver. Ha meg csenevész aki nem tud agyonverni akkor ő féljen. Szóval a gyenge hatástalan önvédelem = öngyilkosság.

Mikor Szlovákiában megengedték a lőfegyverhasználatot lakáson belüli védelemre, tele voltak a Magyarországi újságok horror jóslatokkal, hogy halomra fogják egymást lőni a szomszédok ennek ürügyén. És az eredmény?  Egyetlen indokolatlan eset sem volt a mai napig. Indokolt is talán csak egy.

Előzmény: GoodGhost (12828)
parazstaposo Creative Commons License 2011.11.22 0 0 12845

"(7)
Az elöljárók és feljebbvalók a szolgálati érintkezés alkalmával
alárendeltjeiket vagy az alacsonyabb rendfokozatúakat a név ismeretében
a megszólított személy számára egyértelműen vagy vezetéknevükön és
rendfokozatuk megnevezésével, férfiak esetén az „úr”, hölgyek esetében
az „asszony” vagy „kisasszony” szóval, a név ismeretének hiányában
rendfokozatával és az „úr”, „asszony” vagy „kisasszony” szóval
szólítják meg. Ha a hölgyek családi állapotát és/vagy nevét nem
ismerik, akkor az „úrhölgy” megszólítás is alkalmazható.

(8)
Az alárendeltek az elöljáróikat az (1) bekezdésben felsorolt beosztások
tekintetében a beosztás vagy rendfokozat és az „úr, asszony,
kisasszony, úrhölgy” megszólítással szólítják meg."

Előzmény: Kavics78 (12842)
Trebitsch Creative Commons License 2011.11.22 0 0 12844

Látom megragadtad a lényeget.

Ha valamit nem tudsz, akkor inkább kérdezz.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 12843

Az úrnő és az úrhölgy, mindkettő helyes megszólítás,

ha a feladó/levélíró nem tudja, hogy a címzett hölgy férjezett vagy sem, akkor CSAK úrhölgy megszólítást alkalmazhat.

Ha férjezett, akkor mindkettő alkalmazható, de ajánlott az úrnő

Ha független, akkor csak úrhölgy alkalmazható...

Kavics78 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 12842

Urholgy??? Ez valami hermafrodita lesz??

Előzmény: Trebitsch (12841)
Trebitsch Creative Commons License 2011.11.22 0 0 12841

Véleményezték a fijugg, BM meg is kapta.

http://www.kapszli.hu/law/2011beadv/MEFLSZ_MSSZ_MDLSZ_201111.pdf

Előzmény: Trebitsch (12823)
szijozsi Creative Commons License 2011.11.19 0 0 12840

Mit vártatok egy rendőr ezredestől?

Előzmény: Túlélőblog (12837)
forcer Creative Commons License 2011.11.19 0 0 12839

Egy dolgot mondj amit betartottak.  Egyébként se hoznak olyan törvényt ami az embereknek hasznos lenne, csak olyat ami nekik jó.

Előzmény: Túlélőblog (12833)
GoodGhost Creative Commons License 2011.11.15 0 0 12838

Igen ezt ismerjük.

Ez a faszi egy idióta. :(

Előzmény: Túlélőblog (12837)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.15 0 0 12837

Fegyverekről, önvédelemről észosztás az M1-en.

http://tuleloblog.blogspot.com/2011/11/halalos-gazpisztolyok-golyoallo-a4-es.html

Csak saját felelősségre nézzétek meg!

r1 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 12836

Kar, hogy nem irtak ki az ajto (+ a zar) tipusat, mert erdekelne.

Előzmény: exhighand (12834)
GoodGhost Creative Commons License 2011.11.14 0 0 12835

Durva az az ajtó! :)

Valaki nagyon nem akarta, hogy háborgassák.

Előzmény: exhighand (12834)
exhighand Creative Commons License 2011.11.14 0 0 12834

Készül a törvénytervezet az olcsó kínai ajtók betiltásáról:

http://roflnet.blog.hu/2011/08/02/valaki_nagyon_nem_akart_betolakodokat

Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.14 0 0 12833

"Hol van itt a rózsaszín álmok otthonvédelmi sörétese, meg a viselhető gumis ? :("

Viktor megígérte, aztán másnap a Fidesz kitáncolt az ígéret mögül. Azóta nem hallottam az önvédelmi részről semmit.

Előzmény: Törölt nick (12827)
Jancsi83 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 12832

Varjuk meg a veget, mi lesz az elfogadott torvenyben es mi lesz a majd a hozza tartozo vegrehajtasi utasitasokban.

En csak most ismerkedem a sportloveszettel, megvan a minositesem is, sikerult 141-et lonom.

Mar kineztem, hogy milyen fegyvert fogok venni.

Előzmény: GoodGhost (12831)
GoodGhost Creative Commons License 2011.11.13 0 0 12831

Én s sportlövő vagyok.

Miért is fogunk mi szívni?

A tervezet szerint végre megszűnik a 2 rövid 3 hosszú fegyveres korlátozás (nem kell ritustáncot járni és elmagyarázni, hogy a pontlövő fegyver nem alkalmas IPSC-re például, azért kell 3 vagy 4). Egyébként nekem személy szerint ez volt az egyik legfájóbb pont a mostani törvényben. Az engedélyek visszavonásig lennének érvényesek, ha csak otthon tartod a fegyvert és nem sportra, hanem lakásvédelemre vagy önvédelemre akarod használni, akkor kérj arra engedélyt, és nem sportra.

A sportorvosi eddig is kellett és ezutánis fog, és nem csak a sportlövészeknek, a futóknak, kézilabdázóknak is ugyanúgy kell. A sportrepülőről vagy egy ejtőernyősről nem is beszélve.

A minősítő meg vele jár. Minek vagy sportlövő, ha nem tudsz elmenni 2 versenyre egy évben, és meglőni egy minimális szintet. Akkor kérj önvédelmi fegyverre tartásit, és indokold meg, hogy miért kell az neked!

Ha valakinek sprotra kell a fegyver, akkor ne hurcibálja magával betárazva az utcán. A lőtéren meg úgyis hordhatod, használhatod.

Persze jó lenne, ha enyhítenék a kategóriákat, és akkor én is beiratnék egy önvédelmi fegyvert, de azt nem értem, hogy mi lesz a szívás a sportlövőknek?

A sportlövészet még így is az egyik legegyszerűbb modja a fegyverhez jutásnak, szerintem természetes, hogy bizonyos feltételekhez kötik a dolgot.

Előzmény: Jancsi83 (12830)
Jancsi83 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 12830

Varhato volt, hogy ez lesz. Sajnos ez is csak egy tervezet. Az elfogadasig meg sok minden valtozhat es fog is valtozni. A civil szakmai szervezetek be fogjak nyujtani az eszreveteleiket, talan valamit elernek.

GoodGhost, sajnos ahogy eddig is a sportlovok szivni fognak, en mar nem remenykedem abban, hogy konyites lesz.

Előzmény: Törölt nick (12829)
GoodGhost Creative Commons License 2011.11.13 0 0 12828

Valamennyi tűréshatárnak a mérések alapján kell lennie, normál körülmények között ez általában +- 10%.

Valószínüleg a törvényalkotó arra gondolhatott, hogy ha ezt beleírja a törvénybe akkor (sajnos a Magyar Ember már csak ilyen) mindenki akinek lehetősége van az állításra 8.25J-os légfegyverrel fog rohangálni, mert "ez még belefér".

Szerintem egy 8J-os légfegyver (de még 10J-os sem) senkit nem fog soha börtönbe juttatni hacsak nem kezd az illető vele mondjuk a játszótéren gyerekekre lövöldözni vele.

Egyébként a tervezetben sok előrelépés van a mostani dolgokhoz képest, de amíg a valódi lőfegyverek frontján olyan kusza a szabályozás mint most, és olyan elavult is tele bürokráciát elősegítő felesleges elemekkel, addig az engedély nélkül tartható kategória másodlagosnak minősül, főként azért, mert amíg nem szegik meg vele a törvényt, vagy nem történük velük rendkívüli esemény addíg a jó részük nem is fog a rendőrség látókörébe kerülni.

Szanitéc:

Viselhető gumis meg otthonvédelmi sörétes?

Én nagyon szeretem a fegyvereket, de használom az agyamat is.

A gumissal hiába azt mondják, hogy "nem halálos fegyver" lehet nagyon komoly sérülést okozni bizonyos esetekben. Önvédelemre gumis azért nem lesz szerintem, mert azzal lehet szemet kilőni (maradandó károsodást okozni), szerimtem ha egy 18mm-es gumissal valami jó fajta tölténnyel (esetleg egy disznó vagy marhaölő tölténnyel) valakit torkon (lágy részen) lőnek az nem hiszem, hogy megúszná a dolgot. Az élet nem teszt, ahol hülyegyerekek egymás hátán próbálják ki a hatásokat. Jó esély van arra, hogy komoly sérülést okozzanak.

Az otthonvédelmi sörétes a jelenlegi egyébb fegyverszabályok mellett (pl.: tárolás) teljesen értelmetlen, mert a feladatát csak akkor tudná teljesíteni, ha a tárolási szabályokat beváltoztatnák.

Akkor pedig fokozottan előfordulhat az eltulajdonítás, az illetéktelen kezekbe kerülés (10-14 éves hülyegyerek).

Otthon védelemre egy gumis kiválóan megfelel a célra, azt pedig most is lehet.

Előzmény: r1 (12826)
r1 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 12826

Pedig tudhatnak, hogy ugyanugy ahogyan egy 75 loerosnek gyartott auto nem pont 75 loeros, ugyanugy a gyartasi szoras, a kopas, a kulso homerseklet, stb valtozasaval a legpuskak teljesitmenye is allandoan valtozik. Akar egy artatlan csotisztitas utan is fegyvernek minosulhet az addig 7,5J-osnak mert legpuska, mikozben masnap mar lehet, hogy a 7,5J-t sem eri el (de akar a napsutes is bortonbe juttathatja az amugy 7,5 J alatti puska gazdajat). Ertelmes torvenyhozo igazodna a fizikahoz es vagy a 7,5J-t felemelne 1-2 J-al (hogy a 7,5J-os legpuskak teljesitmenyingadozasa miatt senki ne kerulhessen bajba), vagy elfogadna 7,5 J alattinak azt a puskat amit a gyarto annak gyartott es nincs buheralva (tuningolva).

Olyan is lehet, hogy egy legpuska uj allapotaban 7,5J latti es a bevizsgalason is tokeletesnek minosul, de miutan bekopik ez az ertek novekedhet (a gazdaja pedig tudtan kivul a bortont kockaztatja), aztan ha mar tovabb kopik ujra csokkenhet. - De eleg ha karbantartaskor rossz helyre megy egy kis fegyverolaj es maris bunozo az amugy jogkoveto allampolgar.

Azert kivancsi lennek, hogy hany fegyverzeti mernok vett reszt ennek a torvenynek a kidolgozasaban (gyanitom, hogy nem sok, mert ennek a kerdesnek pl. fel kellett volna merulnie).

A loszer ujratoltese szinten egy erdekes kerdes es (ha nem megfelelo celszerszerszamokkal, nem megfelelo korulmenyek kozott es hozzaertes mellett fog egyeseknel tortenni), abbol lehetnek balesetek.

Előzmény: GoodGhost (12825)
GoodGhost Creative Commons License 2011.11.12 0 0 12825

Azért nem látod, mert itt csak azok a részek vannak amelyek változnának a tervezet szerint.

A légpuska szabályozásához nem nyúlnak hozzá ezek szerint, illetve van benne olyan rész, ahol hivatkoznak a 7,5J feletti légfegyverekre, ergo az az alattiakra vonatkozó rész nem változik.

Véleményem szerint jót tenne, ha ez így átmehetne, csak a házi lőszerújratöltés rész aggaszt egy kicsit, miszerint ha minden marha mókolhat a lőszerekkel és a lőszerelemekkel, akkor óhatatlan, hogy az elején lesznek problemák, és így megint azokat fogják súlytani, akik betartva minden előírást és biztonsági óvintézkedést tényleg komolyan gondolnák és csinálnák rendesen a dolgokat.

Előzmény: r1 (12824)
r1 Creative Commons License 2011.11.11 0 0 12824

Nem latom benne, hogy a legpuska tovabbra is 7,5J-ig engedelymentes-e.

Előzmény: Trebitsch (12823)
Trebitsch Creative Commons License 2011.11.11 0 0 12823

Itt a tervezet, lehet véleményezni nov 21.-ig.

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=1&type=302&year=2011#!DocumentBrowse

Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.05 0 0 12822

6. 6.1. A Kormány 2011. decemberi ülései
Elõterjesztés a fegyvertörvényrõl

Valóban. Köszi a linket, majd figyelem a híreket. :)

Előzmény: norinco (12821)
norinco Creative Commons License 2011.11.05 0 0 12821
Előzmény: Túlélőblog (12819)
r1 Creative Commons License 2011.11.05 0 0 12820

Attol, hogy valakit egy buncselekmeny soran leszurnak, meg nem lesz esszeru a konyhakesek betiltasat szorgalmazni. Persze egy politikus maskent gondolkozik.

Előzmény: barugon (12818)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.11.01 0 0 12819

Mondtak valamit azóta erről a törvény dologról? Utoljára talán 6-7 hónapja említették, azóta nagy a csend. :(

barugon Creative Commons License 2011.10.28 -1 0 12818

Nézzétek! Az első felhozatal, szükség van új fegyvertörvényre, jómagam is e mellett

"pártoskodom"! Jelenleg hallunk, látunk médiahíreket, de sajna mindezt maguk a törvény-

alkotók többszörös figyelemmel kisérik, viszont a törvényeket ők hozzák és annyi! Nekünk!

Nekik más a szemléletük. A legutóbbi " gázriasztósrendőrrelövőnek" kapcsán mi lehet

az érem másik oldala? Ezeknek élesfegyver, ha az lett volna xy kezében hány elhunytról,

benne kollégáinkról kellene beszélnünk! Fájó dolog, kaptunk egy fekete pontot a

törvényalkotóktól, mindez egy gázriasztó fegyver végett!!!

sanyooo Creative Commons License 2011.10.28 0 0 12817

"mert akkor kiderülne, hogy a karhatalmi szervek mennyire balfékek a témában."

Ők maguk sem tudnak fegyvert használni, vagy meg van tiltva nekik kisebbségi ügyben, nem tudom, de hallottam errről suttogni. :(

Előzmény: GoodGhost (12811)
sanyooo Creative Commons License 2011.10.28 0 0 12816

"A tisztánlátás kedvéért. Hamarosan lesz újabb fegyvertörvény!"

Én ebben már nem hiszek! Sok másban sem. :(

Előzmény: barugon (12812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!