Keresés

Részletes keresés

László67 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 34360

Szomjas Csuka étterem

- Ha jól emlékszem, ez is a kívánságlistán volt...  :-)

Vucko Creative Commons License 2011.11.14 0 0 34359
Üdv,
Tudja valaki, hogy az "Ózd környéki földvárak" túrának milyen a kitűzője?
(Csak kiváncsiságból kérdzem. Múltkor erről a túráról olvstam.)
looksharp Creative Commons License 2011.11.13 0 0 34358

Igen, a 15:40-es busszal indultunk, így is 17 óra után érkeztünk vissza Jósvafőre.

Nyáron tervezzük a folytatást, Hollóháza-Tornabarakony-Martonyi útvonalon (zöme tehát kék), azt már hátizsákkal, szállásról szállásra vándorolva. Majd látjuk, mire lesz lehetőségünk.

Előzmény: Güsziológus (34356)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 34357

OKT Hűvösvölgy-Rozália tggy 14.1km

Erről a túráról nem nagyon szokott beszámoló készülni,nem is túl hosszú (cserébe elég szintes!) és ugyebár jellemzően Budapest határain belül van az útvonal nagy része.Az én mai napomat azonban feldobta ez a menet.

Reggel 6 körül Időkép nézegetés,minden O.K. csak kicsit hideg van,de ez nem szokott érdekelni, tehát indulás!Cél:Hűvösvölgy kisvasút alatti P+R parkoló.Tényleg hideg van,megvigyeltem hogy az M5-ön kb Pusztavacs körül van a leghidegebb általában,most ott -9.5 Celsius fok volt!

Leparkoltam,majd 8 körül pecsételtem a forgalmi irodában,minden rendben volt.A vitorlázó repülőtérig néhány futó és kutyasétáltató emberke volt csupán,ez a hideg biztosan sokakat otthon tartott,pedig ettől eltekintve gyönyörű idő volt!

Már itt feltűntek BP. régi 1878-as határkövei,ezek nagyon sok helyen felbukkannak még a túrán,még a Csúcs-hegyről lefelé tartva is találkozni lehet néhánnyal,ezt az első bejárásunkkor nem is figyeltem meg.

a repülőtér,és az ösvény mellette a Vadaskerti-hegy oldalában.Szép késő őszi idő volt...

Jó tempóban haladtam,direkt gyorsabban akartam haladni a megszokottnál,két okból is:egyrészt elfelejtettm vizet hozni.(a kis ABC a végállomásnál zárva volt,pedig arra számítottam)

Másrészt a jövő heti tervezett csereháti túránk tempójára is szerettem volna egy kicsit hangolni, ott ugyanis a 4-5 km/h lesz szükséges,én pedig olykor annyit szuttyogok hogy a 3-as átlagot sem érem el!

Az Árpád-kilátó után gyorsan elértem a Fenyőgyöngye parkolóját (elképesztő az a betondzsungel amit oda építettek!) majd erős menettel direkt nem lassítva egy szuszra felcaplattam a Hármashatár-hegyre.Itt pihentem 10 percet,és persze bélyegeztem a vassal.Közben jót derültem egy-két túratársunk poénkodásán...:

a bélyegző ládikája...és rajongói...:-)

Megcsodáltam a világháborús betonbunkereket,majd elindultam lefelé,közben sokat gondolkoztam, anno három éve ez volt az első kéktúránk a fiammal,visszagondoltam azokra az időkre, mintha nem három hanem tizenhárom éve történt volna.Szerencsére van tervezve közös túránk is, (pl Mogyorósbánya-Dorog) így nem fakadtam ríva az emlékektől...:-)

Gyönyörű volt a késő őszi erdő, itt-ott kis zugokban még mindig zúzmarás volt az avar, olyannyira hogy majdnem közelebbről is megtekintettem egy kis kocogás után egy lejtőn lefelé eme szépséget, de sikerült megkapaszkodnom egy fatörzsben.

A Virágos-nyeregben emlékezetből egyből megtaláltam a bélyegzőt,majd továbbmentem lefelé, már csak a téglagyár volt a cél.Útközben egy erős jobbos kanyar után megint megpillantottam egy BP.határkövet, kis ideig skubiztam,mert errefelé, ezek mentén  is vezetett turistaút régebben, legalább is úgy láttam a lekapart jelzésekből.

Innen már hamar leértem a téglagyárig ahol mindkét bélyegző rendben megvolt,mindkettőt használtam is,majd visszabuszoztam a kocsihoz.

Jó kis túra volt,menetidő 3óra 10 perc,majdnem ötös átlag,ennek elégnek kell lennie a jövő héten is!

1.A Virágos-nyereg tisztása

2.Budapest és Solymár határa 1878-as dátummal, és a megszüntetett jelzés.

Güsziológus Creative Commons License 2011.11.13 0 0 34356

Legutóbb, mikor Tornabarakonyban jártam, még nyitva volt a kapu.

500 pénzért lehetett elvennni egy kis üveg somlekvárt.

Különleges az íze, sajnos, most nem volt alkalmam.

Gondolom, a délutáni busszal mentetek vissza, a nagyobb gond az odaút.

Eseteg a kolostorrom felől?

Előzmény: looksharp (34355)
looksharp Creative Commons License 2011.11.13 0 0 34355

Három diákommal november 3-án voltunk Tornabarakonyban... Mi visszatettük a bélyegzőt a tornác szélére.

Három napot túrázhattunk. A bázis Jósvafőn volt. Elős nap 7 órakor indultunk, a faluból fel a kékre, majd a Tengerszem szálló portján bélyegzés. Aggtelek, orszáhgatár, Zádorfalva, ahol a kocsma és a bolt zárva, lévén november 1. Fotó készült. Eldöntöttük, mogy megpróbálunk időre átérni Kelemérre. Gömörszőlősön a bélyegző a szokott helyen, a faluban csend, béke és nyugalom. Keleméren mi is a vasélyegzőt használtuk. A buszig volt még 20 percünk, szóval jó időt mentünk. A buszonk Zádorfalván át ment Aggtelekre. A kocsma akkor már nyitva volt, megkértük a sofőrt, várjon két percet, amíg a bélyegzést megejtjük. endes volt, ez úton is köszönet érte.

Ehhez a naphoz kapcsolódik, hogy Jósvafő és Aggtelek között találtunk az ösvényen egy Nikon fényképéezőgé objektívvédő sapkát. Ha valakinek hiányozna...

A második nap szintén 7-kor indultunk, a cél Szögliget volt. A ménes tisztásáig a kéken mentünk, itt kicsit változtattunk, nem a kéken, az erdőben, hanem a Szelce-völgyben, a piroson jutottunk el Szelcepusztára. Ott némi nemű tápértékfelvétel, majd irány Derenk. Ezen a napon is kellemes idő volt, Derenken ki is feküdünk az iskola dombjának olalába kicsit süttetni magunkat. Derenckről Szádvárra mentünk, majd 15 percel  buszindulás előtt beértünk Szögligetre.

A harmadik nap sűrű köddel indított. Busszal mentünk a szögligeti elágazásig, majd onnan egy másikkal be a faluba. A bolt nyitva volt (szerda szünnap), gyors bevásárlás, majd nekivágtunk az aszfaltnak. A Szalamandra-házig aszfalt, onnan piroson a kékig. Kaptató a fennsíkra, ott némi karsztos formák szemlélése. A Szabó-Pallag erdészháznál bélyegzés, majd brlangok és víznyelők között leértünk az új záportározóhoz. A telepen gond nélkül átjutottunk. Már majdnem dél volt, de a köd még masszívan tartotta magát a Bódva-völgyben. Az állomáson bélyegeztünk, ebédeltünk. Felmerült, hogy innen haza, de mire visszaértünk a faluközpontba, a köd felszállt, egyik tanítványom pedig megszólalt. "Most már meleg van, mehetünk tovább!"

Aszfalt Bódvarákóig. Bélyegzéskor kupaktanács, hogy merre menjünk. Dávid erősködött Tornabarakony mellett (én Martonyira szavaztam volna a kolostorrom miatt), így a kéken haladtunk. Dávid úgy kilőtt, hogy 30 perccel a részédő alatt ért be Tornabarakonyba (eredmény - megfájdult a feje...). Szerencsére a nap szépen végződött, kellemes napsütésben hladhattunk a nap második felében.

Megegyeztünk abban, hogy tavasszal valahol folytatjuk.

Előzmény: Güsziológus (34349)
Zolcsi67 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 34354

Előrebocsátva: nem a Dömsöd-Ráckeve lesz a kedvenc szakaszom a Pest Megyei Piros úton. Na jó, szép, persze, főleg késő őszi ragyogásban, de az a 99% aszfalt...

Képekkel együtt részletesebb beszámoló hamarosan!

Múzsla Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34353

Szép volt (a teljesítmény és az írás is)!

Gratulálok!

Előzmény: Güsziológus (34352)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34352

OKT

Irota - Felsővadász

Beértem a vendégház mellett a faluba, a házzal szemben egy szép új pad egy teraszon, oda sütött a Nap, és ott szélcsend volt.

Leültem.

Mikor meghallottam a harangszót, kijött belőlem a feszültség.

Közel voltam ahhoz, hogy elsírom magam.

Utazás, idegen helyen alvás, 6 óra erőltetett menet, izgalmas "átkelés" Rakacaszend és Irota között, megérkezés a völgybe, mindez időre.

Akkor éreztem először, hogy nem kell feladnom, eljuthatok Felsővadászra.

Vészhelyzetben Irotán kiszálltam volna, de mentem tovább.

Fel a dombra, be a kerítésen, ki az elzárt területről, a kerítés mellett tovább, az erdő felé.

Jelzés nincs, a magaslest elbontották.

Az erdő előtt sárga szalagok.

Csak az irányt kellett tartani!

Az erdőben már vannak jelek.

Egy rövid szakaszt követően jobbos fordulat, innen már végig lejt, és vastag avarszőnyegen kell menetelni, kb. 4 kilométert.

Sok változatosságra ne számítson, aki arra jár!

Az erdőből kiérést követően füves szekérút, kicsit az az érzés, hogy túlmegyünk, de nem.

Indul balra lefelé egy szekérút, ez is jó (én ezen mentem), de az árok után, a szántóföld mellett van a jelzett út, együtt a kék, és a piros.

Régebben voltak karók, de ezeket eltűntették.

A lényeg az, hogy leérjünk a házak közelébe, ott egy jókora trágyadomb van.

Attól délre lehet "átmenni" a telepen.

Dühös kutya állta el az utat, ezért az aszfaltos úton leereszkedtem, majd balra az országúton értem el a buszmegállót.

13:45 volt az idő.

Ahogy már írtam, a kocsma zárva volt.

A játszótéren találtam napot, és ülő alkalmatosságot.

Most már csak Bódván innen szakaszok vannak, hogy mikor, azt még nem tudom.

Ma intenzív pihenés a program, na és rendezgetés.

Szép túrát azoknak, akik a hét végén arra járnak!

Előzmény: Güsziológus (34350)
Múzsla Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34351

Aki szereti a kalandot, az vágjon bele!

Egyetértek!

Mi 2002-ben jártunk arra és nagyon nagy élmény volt. Az eltévedéstől nem féltem (nem szoktam), ha van térkép és tájoló, akkor már nincs nagy gond. A jelzés nem mindenhol úgy vezetett, ahogy a térképen, de megoldottuk mindíg a problémákat és kijutottunk a terepről ill. megtaláltuk, amit kerestünk. 

Igazán csodálatos az a vidék! Ha nem lett volna ez a két jelvényszerő túra (OKT, CST), akkor nem biztos, hogy látom ezeket a szépségeket.

Szóval hajrá, irány a Cserehát!

Előzmény: Güsziológus (34348)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34350

OKT

Bódvaszilas - Felsővadász

A túra eddigi legjobban előkészített szakaszát sikerült tegnap teljesíteni.

A cél egyszerű volt, 12:00-kor Irotán DÉLI HARANGSZÓ.

Nagyon klassz volt a szállás, kicsit hideg volt, reggel nehéz volt felcihelődni, de 6:00-kor sikeresen beindultam.

Feltankolva Rakacaszendig, beöltözve, ahogy kell.

A bolt csak 6:15-kor nyit, nem kockáztathattam, feszes volt a menetterv.

A Bódva völgyében köd "uralkodott", a látótávolság minimális volt.

Bódvarákó után láttam meg az erdőt, onnan, már nem volt gond.

Három csapat őzzel találkoztam Tornabarakonyig.

Az út tökéletes, az erdő szép, az erőnlét elfogadható.

Tornabarakonyban a pecsétről már írtam, 9:00-kor indultam.

Erőltetett tempóban másztam meg a dombot, 10:00 előtt sikerült beérnem, kaptam kávét, friss nápolyit, és innivalót is vételeztem.

Rakacaszend után az un. Szikszói út a hivatalos útvonal, de a köves úton nincs jelzés.

Valahol, az elején egy földút indul balra, azon lehet, a köves úton NINCS.

Amikor a köves rész véget ér, akkor balra indul egy meredek, széles földút, ebbe érkezik "alulról" egy szekérút.

A jelzés egy vastag fém rúdon van, kb. 1 méterre a földtől.

Innen tökéletes a jelzettség, folyamatosan a gerincen kell haladni, ha elveszne a jel, akkor érdemes visszafordulni.

A szakasz vége felé jobbra egy hatalmas irtás, a hagyásfákon jelzés is van.

A problémás szakasz akkor kezdődik, amikor egy hármas útelágazáshoz érünk.

A K- mellett feltűnik a P+, én távolabbról vettem észre. Maradtam a középső úton, egy hatalmas fatuskón, a földön találtam egy jelet.

Utána semmi.

Nem nagyon zavart, mert emlékeim szerint ellenkező irányból sem volt jel.

Mikor elértem a széles keresztutat, váratlanul S- jeleket láttam, na és a régi kéket.

Halványak voltak a jelek, de egyértelmű, hogy a régi úton voltam.

Innen jobbra lehet az új út.

Én balra mentem, a pirosig.

Meg is találtam.

Innen a piros hivatalosan "egyedül" megy lefelé, kezdetben egy fiatalosban, jelzés nincs.

Utána van kék is, lefestve.

Hamarosan elértem az ominózus táblát (Kecske-pad). A távadatok baromságok, nem több, mint 3 kilométer Irotáig.

Maradt 40 percem:-)

Güsziológus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34349

OKT pecsételő helyek

Tornabarakony

A kapu be van zárva, lakattal.

A kisajtónál van egy párkány, ott van a pecsét, párna is van.

Kéretik visszarakni:-)

Rakacaszend

8:00 - 10:00 - ig van nyitva, lakás, ha Tornabarakony felől érkezünk, akkor a kanyarnál (K+) három ház tovább.

Otthon vannak nap közben is.

Este 18:00 és 20:00 között is nyitva van a bolt:-)

Felsővadász

Délután 16:00-tól van nyitva (14:00-kor zárva volt), gondolom délig volt nyitva, de ezt nem néztem.

Hideg volt, és melegre vágytam.

A boltban van céges bélyegző, és dobozos sör is kapható:-)

Bódvarákó változatlan, a pecsét jó minőségű.

A ködben nehezen láttam, de sikerült.

Ott derült ki, hogy a bamba vasutas a Bódvarákó lyukba ütötte a Bódvaszilas-t, még előző este, igaz, én mutattam neki:-)

Szóval most fel van cserélve a két pecsét, de talán ez nem gond.

Eljutottam tehát Felsővadászra, nagy menet volt.

14:41-kor indult a busz, 18:30 helyett 18:40-kor érkeztem.

Franc a MÁV-ba!

Pedig Miskolcon még pontos volt az IC.

Güsziológus Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34348

Nekem nem volt GPS-em, és nobilom se.

Igaz, még nem jeleztem a szervezőknek, hogy teljesítettem, de minden szakaszról készült beszámoló, a pecsétek is rendben vannak, és a pontokon a betűket is megtaláltam.

Mindez jó rég volt.

Vakond is megcsinálta.

Sajnos, intenzív a gazdálkodás (fakitermelés) arrafelé, lopják is a fát rendesen, na és az útvonalon sem járnak sokan.

Egy szalaszt tegnap is érintettem, az akkori tapasztalataim alapján találtam meg a kéket Irota előtt.

Régen a kék és a piros együtt ment, és egy jellegzetes helyen váltak el útjaik.

A hely most is megvan, tábla is hirdeti, hogy merre járunk, új jelzések is vannak.

Majd írok részletesebben is.

Vannak kritikus szakaszok, az biztos.

Több is van.

Én napos időt választanék, hogy lássam, merre van észak.

Nagyobb gond a közlekedés.

Keresztéte a kézenfekvő település a túra mgszakításához, de oda nem járnak menetrend szerinti buszok.

Aki szereti a kalandot, az vágjon bele!

Előzmény: hörpölin (34346)
kalorobi Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34347

A Cserehát túristaútvonalain GPS nélkül mi úgy tájékozódtunk, hogy a Google térképből kinyomtattuk a vonatkozó részeket (heyjoe oldalárol, mert ott fel volt vezetve a kék). A jelleghatárok, földutak alapján kválóan lehet tájékozódni.

Előzmény: hörpölin (34346)
hörpölin Creative Commons License 2011.11.11 0 0 34346

Hát, én inkább ezt tenném be ide az idézett honlapról:

"A jelzések és utak rossz állapota miatt, felhívom mindenki figyelmét, hogy a "Cserehát turistája" mozgalom teljesítésébe csak azok vágjanak bele, akik kellő elszántságot éreznek magukban és legalább egy jó GPS-sel is fel vannak vértezve!"

Ugyanis az általad idézett mondatból nem derül ki, hogy milyen problémáktól szeretnének megóvni bennünket a szervezők! ;-)

Előzmény: HEV (34345)
HEV Creative Commons License 2011.11.10 0 0 34345

Vadregényes túramozgalom lehet, ha a gazdája ezt írja:

Megkértem a honlapunk kezelőjét, jelezze valahogyan, hogy egyelőre ne vágjon bele senki a túramozgalom teljesítésébe. Végignézzük, tudnánk-e annyit javítani, hogy teljesíthető legyen az út, vagy véglegesen meg kell szüntetnünk ezt a túramozgalmat.

Előzmény: Törölt nick (34344)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 34344

Tervezett csereháti túránk apropóján bámészkodtam kicsit a neten,hallottam már a "Cserehát Turistája" túramozgalomról -sőt az előző kéktúrás füzetemben van is ilyen igazolópecsétem is Felsővadászról- és most utánanéztem kicsit a hivatalos honlapon ennek a túrának.

Egészen jó kis oldal, és ami a teljesítőkat illeti (jelenleg 110 van) meglepődtem.Sok még számomra is ismerős név van a listán,többen topiktársak!

Lehet hogy ezt a túramozgalmat is érdemes lenne felvenni a bakancslistára?

http://www.mvsc.ini.hu/

Múzsla Creative Commons License 2011.11.10 0 0 34343

A felsőpetényi nyitvatartást is megtelefonálták, íme:

Minden nap 7-22.

Előzmény: Múzsla (34337)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34342

Kezd érdekes lenni hogy mindenről van képem!:-)

Fiam 2008-ban Kesztölc felett a Kétágú hegy alatt:

akkor még kisebb volt a teljesítőképessége...:-)

Előzmény: jázminapja (34339)
jázminapja Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34341

De tudod!:)

Előzmény: Múzsla (34340)
Múzsla Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34340

Nem tudom, de például készülhetett a kép Kesztölc felett is.

Előzmény: jázminapja (34339)
jázminapja Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34339

Merre jártunk?

Güsziológus Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34338

Köszi a választ:-)

Nem voltam itthon tegnap, és most sem maradok sokáig, indul a vonat.

Holnap lesz a túra, az előjelek bíztatóak, most már csak menni kell.

"Mi is reméljük hogy jól van és teljesíti nagy álmát az 5.-et..."

Bocs, de ez nem teljesen pontos megfogalmazás.

Nem az a lényeg, hogy 5 legyen, hanem az, hogy az 5. teljesítés megtörténjen 2011-ben.

Még nem merem kijelenteni, bár úgy néz ki, marad a szép idő.

Szóval, ha összeáll a terv, és nem irreális a maradék 200 kilométer, akkor írok, addig csak megyek.

Előzmény: Törölt nick (34306)
Múzsla Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34337

Szia!

Akkor mindjárt két hiányosság pótolva.

Alsópetény: 7-11, 14-21 minden nap

Kétbodony: 6.30-22, pénteken és szombaton 6.30-23

Felsőpetényből még várom a visszajelzést.

Előzmény: kvte (34279)
HEV Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34336

Rakacaszend református templom:

'Több évszázad művészeti kincseinek tára a román kori, a XII. században emelt templom, melyhez a XIII. században egy nagyobb templomot építettek. Belsejében középkori festménytöredékek is láthatók. A...

Több évszázad művészeti kincseinek tára a román kori, a XII. században emelt templom, melyhez a XIII. században egy nagyobb templomot építettek. Belsejében középkori festménytöredékek is láthatók.

A község déli részén egy kis emelkedőn álló román kori ikertemplomot az 1970-es években tárták fel és állították helyre. Toldaléka 1820-ból származik.

A szentélyben és a diadalívben középkori, valószínűleg XV. századi festménytöredékek láthatók. Deszkából alakított festett famennyezete 1657-ben készült, díszítményeinek kompozíciója különösen értékes.

Berendezései közül a legértékesebbek a XVII. századi Mózes-szék és az 1824-ben készült faragott családi padok.'

Előzmény: Törölt nick (34324)
olahtamas Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34335

Mint azt Remélemilyennicknincs is írta, ez nagyon időjárás -és helyszínfüggő.

Amellett, hogy nekem a szemem sem olyan jó, így már a szürkületben is nehezebben veszem észre pl. a dagonyákat.

pl. Vasárnap Kő-hegy oldaláról nézve 16:14-kor ment le a nap a ... hegy mögé

Találós kérdés, melyik hegy mögé :)       (rábiriZ fordítva)

A Napnyugta hivatalosan 16:22-kor volt.

16:30-kor már elő kellett venni a lámpát.

Előzmény: Törölt nick (34334)
olahtamas Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34333

Kell legyen a menüben egy "nap & hold" azt kell kiválasztani.

Ott alapértelmezésben az adott napon és helyen mutatja az értékeket, de mind az időpont, mind a pozíció átírható tetszőlegesre.

Előzmény: Törölt nick (34332)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34332

Mester kérlek tájékoztass hogyan!:-))

Ilyen GPS-em van és nagyon nem tudom használni,csak az adatokat szoktam rajta néha skubizni.

(Nem mondom, nem is nagyon érdekel maga a GPS,de azért néha jó lenne érteni hozzá jobban!)

Ágasváron a kütyü...szeretem azért,csak nem értek hozzá...

Előzmény: olahtamas (34331)
olahtamas Creative Commons License 2011.11.09 0 0 34331

Csak, hogy csavarjak rajta, egy valamire való GPS-ben tetszőleges helyre, tetszőleges időpontra lekérdezhető a nap kelte-nyugta és a hold kelte-nyugta!

És még internet sem kell hozzá :)

Előzmény: Törölt nick (34330)
jzp2107 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 34329

> a rakacaszendi templom,na azt csak kívülről láttam

na azt énis

gondolom ha bejuttok, lesz feltöltve fotó ide :-)

> Hat órakor indultam Kisgyónról és este 8ra akartam beérni Tésre. Ehhez képest ott voltam 11 órakor

mi a kölköcskével h8-kor indultunk Kisgyónról (nagyon jó dolgunk volt, mert asszonypajtás elfuvarozott a startig) és 12-kor értünk az erdei büféhez

akkor gyorsabbak voltunk mint Te :-)

ha már írok:

mostanában feltűnt, hogy elég érdekes jelzések vannak a kéktúra útvonalán

Piliscsév illetve Piliscsaba előtt (Dorog felől nézve) mindenféle kis csenevész bokron vannak kék-fehér csíkok pingálva

Jásd határában a szentkút felé, Tűzköves-ároknál ahol elérjük a KDP dózerútját, vagy Bakonynána-Nagyesztergár között a fától-fáig kanyargós részen pedig a kis műanyag lapocskák uralják a terepet

ezek vajon az OKT50-re készülhettek?

az dícséretes, hogy a jelzettségen javítani szerettek volna, de a fákra rajzszögezett fehér műanyag táblán a kék szigetelőszalag.. hát mit is mondjak hogy ne bántsak meg senkit? szóval nem biztos hogy hipertartós lesz..

vagy nem ez volt a cél?

a legmókásabbat nem bírtam ki, le is fényképeztem: egy másfél méteres bot félig a földbe szúrva, félig egy másik villás ággal kitámasztva és rajta az ominózus szögelt jelzés

Előzmény: Remélemilyennicknincs (34322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!