Köszönet. Ahogy nézem, biztos ez volt. Már csak az nem stimmel, hogy a Wiki alapján 25 -én kellett volna lennie, úgyhogy vagy én írtam fel rosszul, vagy a Wiki nem jó.
Október 26 -án 19:30 körül az éter szkennelése közben a 145,700 Mhz -en (gondolom a békéscsabai átjátszó lehetett) hallottam egy rádiós műsort. Volt benne hírek, rádiós iskola stb. Talán 24 évfolyam x. szám volt. Megosztott volt a figyelmem, így csak részben hallottam. Miféle adás volt ez, és mikor lesz legközelebb? Keresgéltem róla a neten, de nem leltem. Ha van egy link, azt is megköszönöm.
Egész délután kerestem googleval de google szerint a 135,430(ha levonom a többi adónál lévő 8Hz eltérész, 540,008, itt meg 135,438 amit jelez) nem amatőr sáv de olyan nagy térerővel van itt valami digitális,hogy eszméletlen és mikor jön rá a modulácíó akkor elég nagy sávszélességben van.
googleval semmit nem találok.
Mi lehet ez?
Felvegyem hangra mit vételezek az segítene vagy van tipp?
A két hallgató kimenet egyenértékű, én egy 8 ohmos hangszóróval terhelem.
A pontmátrix a hangolást segíti, alatta a kapcsoló pedig el is végzi.
A termosztát áramköre független a főkapcsolótól, és 3-5 perc múlva kapcsol ki. Utána csak pislantani kellene a lednek olykor. Bekapcsolásnál az enyém is így viselkedik, az említett gerjedést hibának vél(t)em, és nálam is display hiba van.
Bizony nem jegyzi meg az utolsó állapotot/frekvenciát.
-termosztát ledje nem akar égni, csak néha pislan egyet. (Nem emlékszem,hogy ha ég akkor stabil a hőfok vagy ha elalszik de bizonytalan a visszajelzés)
-kikapcsolás után 10megán a0 és 100Hz ként kapcsol be (Nem jegyzi meg az utolsó állást?)
-tápmodulban valami kontakhibás,mert egyszer elment a freki kijelző és üzemmód kijelző de vissza jött utána megint elment :(
-belseje nagyon poros így hihető,hogy nem volt 5éve javítva
Amire még nem jöttem rá(Tudom olvasam végig a manuált)
-műszer összes állása mikor mit jelez
-pontmátrixos kijelző és a kapcsoló alatta mire jó
Sajnos az akkoriban rendelkezésre álló alkatrészek megbízhatósága nem volt túl nagy. A rengeteg alkatrész miatt valami mindig rossz tud lenni benne.
DE !
Türelmes munkával és megfelelő műszerezettséggel, szaktudással ki lehet cserélgetni benne nagyon sok mindent és akkor kiváló rádióvá válik.
Mert egyébként amikor működik, akkor nagyon szuper készülék!
Az 1250-51 vevő agyonüthetetlen. Azonban mára már túlhaladott, nagy és nehéz. 15eFt. körül látom néha.
A REV-251 nagyszerű receiver, amatőr célra több mint elég. 1 Hz frekipontosság. Sajnos nem olyan megbízható, bonyolult, és nehezebben javítható mint a csöves elődök. SSB üzemben nincs sávszélesség-választék. 50eFt. alatt még nem láttam. Létezik REV-400 is, de ehhez még nem volt szerencsém.
A R&S több vevője is felbukkanhat. Az EK-07 már túl öregecske, magamnak egy EK-070 -et szeretnék leginkább.
Elég gyakori még az NDK EKD-300 és 500 vevője. Azt mondják, hogy REV-251 kategória, kicsivel olcsóbban, de sok spec. alkatrész van benne.
Próbálgattam még a szovjet R-326M (digikijelzős-félvezetős) rádiót. Ezt sok előnye ellenére senkinek nem ajánlanám, nagyon rossz a "nagyjel tűrése".
Rendben, semmi gond, csak segíteni próbáltam. (Gondolom a szállítás a legfőbb probléma, abban viszont tényleg nem tudok segíteni.) Én azt tapasztaltam, hogy ha nagyon akarok valamit, az előbb utóbb úgyis összejön. Sok szerencsét, biztos megtalálod, amire vágysz...