...illetve: ha PWM jelként dolgozzálk föl, vagyis az érzékelő jelét négyszögesíti az ECU, aztán a kitöltési tényező adja a töltőnyomást, akkor akár még jó is lehet.
Az EEC V műkődés közben folyamatosan tesztel ciklusokban bizonyos fokozatokat. Az 1. ciklus a hideg periódus, amiben is alapvető értékeket figyel. A 2. ciklus a teljesen üzemmeleg motor és katalizátor-lambdaszonda. Ezt csak akkor tekinti befejezettnek, amikor üzemmelegen mindent átnézett. Kétszer annyi ideig tart, így ez csak azt jelenti, hogy a folyamat még nem ment végbe és mielőtt kész lett volna a második ciklus, le lett állítva a motor!!
Menetközben is szokta sajátmagát elenörizni a rendszer,és ha olyankor van leállitva amikor nem ment végbe a teszt akkor is kiadja a következö kiolvasásnál!!!
fiatos voltam ott az új autóknál is volt olyan ,hogy a reggeli fagynál kiugrott ,mert ugye itt egy golyó van beszoritva két érintkező közé, és ha egy kicsit ki van ugorva de még érintkezik akkor előfordulhat ilyen.
nekem volt olyan autóm ami hirtelen gázadásra leált ,és ez okozta a hibát, egy ktyu után pórázon jött be , visszanyomtam ,és utána megszünt a leállás is.
a helyét sajnos nem tudom pontosan ,tipuson belül is szokott változni. (padlólemez az ülés alatt, tűzfal belül, motortér tüzfal vagy valamelyik nyulvány, müszerfal alatt a "kardánalagúton")
már több autónál is találkoztam hasonló hibával ,és én elsőnek az ütközésleoldó kapcsolót(vagy ki ,hogy nevezi) szoktam ellenőrizni.
utoljára egy egyszerü összekötő gömbfej csere után nem idult egy corsa a tulaj ki volt akadva (meg akarta várni az autót,mert messziről jött) mire rájöttem,megnyomtam és indult.
Már a kontártól ,kezdve a barbárig mindennek elmondott.
"Közben az kiderült hogy csak a üzemanyag relét nem húzza be és ezáltal az injektorok se mennek és valahogy nem csinál szikrát."
Na mégegyszer. Amíg nem derül ki, hogy miért nincs gyújtás, (szikra) felesleges a tápszivattyúrelével küzdened!!! Azt gyújtás nélkül nem fogja behúzni!!! Az immo nem a gyújtást veszi el!
Igen, újonnan vettük, csak még nem volt idő alaposan átnézni. Telepítette az ESI - t az üzletkötő, pár dolgot elmutogatott, és már le is lépett. Van hibakód értelemzés, és kapcs rajz, meg vezetett hibakekesés is.
Most gumiszezon kezd beindulni, úhogy majd később.