Viszont van helyette jobb: feltöltött akksival és némi gázolajjal sikerült beröffenteni! :D
Mikor vettem ki az akksit tölteni beesett a motortérbe a pipakulcs és eltünt, mint repülő a Bermuda-háromszögben. :O
Nna mondom csöbörből vödörbe, nem mertem használni, míg ki nem veszem, csak sehogy nem tudtam rendesen alá férni-látni.
Aztán nemrég elzarándokoltam egy aknáig és az alján lévő szerelőnyíláson át kivettem. Leesett teljesen a burkolatig szóval a lehető legjobban jártam, ha már bénázok, mint állat, de már nincs gond. :)
nah közben megtaláltam: Tankszellőztető szelep. Mindjárt le is írom miért keresem. Az autó már a tavasszal is csinálta párszor,hogy lámpánál megállva, vagy araszolásnál üresbe kapcsolva elkezd az alapjárat hullámzani. Na most ez egyre gyakoribbá vált. Ma is csinálta, 1000, és 500 között járt fel-alá. Tök idegesítő, na most hazaérve motorháztető fel, és hallom ám valami kattog. Mondom ez a vacak akármi (tankszellőztető szelep ) is az az kattog, mintha nem tudna behúni a mágneszelep. Na csatlakozót lehúztam, akkor meg normalizálódott az alapjárat. Visszadugtam egy darabig jó, nem kattog,amint kattog már hullámzk is. Persze kontakt sprével indítottam de az nem használt. Volt már esetleg itt közületek hasonló tapasztalata?
Segítséget kérnék, az én 1,6 X16XEL motoromhoz. mi az az alkatrész,amely a légszűrőm felett arra felszerelve található. Van rajta elektromos csatlakozó is, meg megy bele 3-4 cső melyek talán benzint szállítanak. Ezt nem tudom biztosra.
Nagyon sok dolog fél árban van mint, otthon. Most rendeltem 4 db Bosch gyertyát 20,2 Euro szállítással, ez 6000 Ft. Ez a Unixnál 13600 Ft, és bár nincs messze az üzlet, de el is kell még menni érte.
A Te esetedben már van 40 Euro-tól házzal együtt, ház nélkül 9 Euro-tól, a szállítás No-ba ingyenes, Mo-ra meg kell kérdezni, hogy mennyi.
Sziasztok!Tippeket tudtok adni termosztátot hol tudok venni eddig 11ezer volt a legjobb ár wahler.
Ha valaki tud segíteni jobb ár ügyben megköszönném!Biztos hogy beszart az enyém indítás után 1 perc és már meleg a hűtő felső sarka ahol bemegy a cső a termosztát háztól.
Egy jó hír a CNG-s kollégáknak: "A FŐGÁZ ünnepélyes sajtótájékoztató keretében október 27-én nyitja meg Budapest első földgázkútját a MOL X. kerület Kőbányai úti töltőállomásán (Kőbányai út 55., a Kőbányai út, Mázsa utca kereszteződése). A beruházás különlegessége, hogy Magyarországon elsőként a fővárosban létesül CNG berendezés hagyományos üzemanyag-töltőállomáson. A CNG kút megvalósulásával mindenki számára hozzáférhetővé válik Budapesten a földgáz üzemanyagként való felhasználása..."
Az is számít, hogy hány km van az olajban, minél öregebb annál jobban fogy. Ki tudja mikor cserélték benne.
Számít a minőség (pl. tecso olaj), van aki megrizikózza azt is.
Ha jobban lepadlózod gyorsításkor, akkor is jobban eszegeti.
Az is számít, hogy 5 vagy 10W-s.
Olyan is van, ha több ezer km-es városi forgalom után hosszút mész autópályán, akkor gyorsabban lesik az olajszint. Ugyanis a városi rövidek a pára miatt felvizezik az olajat, amikor mész egy "hosszút", akkor ez a víztartalom a nagyobb hő miatt távozik.
Lehet még szelepszár szimmering vagy gyűrű, nem lehet tudni.
A helyedben először olajat cserélnék és sűrűbben ellenőrizném, akkor tisztábban láthatod a fogyasztást.
A xado-t én is kipróbáltam a kis autónknál, nekem kb. 40%-kal esett vissza az olajfogyasztás. Nem volt drága, úgy gondoltam ennyit megrizikózok.
Nem biztos, hogy minden motornál így történik, hiszen nem egyformán kopnak a motorok. A miénkben közel 400ezer van, nem csoda az olajfogyás.
Amúgy érdekes cucc, érdemes a történetét elolvasni.
2.0DTH-mat ma akartam megtankolni, de előtte kora reggel sikeresen "gázolajtalanítottam".. .
:(
Nagyon kevés üzemanyag maradhatott benne. (vagy leszívták az éjjel, de csak nem)Meredek domboldalon álltam meg, máskor nem így állok, de csatornáznak, örültem, h. egyáltalán beállhattam a ház elé. Az üza. mutató nem volt "lekoppanva". Gondolom "nem kapja fel" a szívattyú...
Gázolaj mostanra került bele (15l), de nem indul továbbra sem.
Több autóban, Após Masterén és Passátján is van "pumpa", amit ilyen esetre használhatnak.
Zafiban van?
Mit tudok tenni? Az akksim is csereérettnek tűnik, de már töltőn van...
Még megnézem egyszer!Elméletileg a hűtő felső csöve csak akkor lehetne meleg ha a termosztát nyitott már ez mostani hőfokoknál álló helyzetben nem következhet be 5-10 percig de inkább több idő szerintem.
Jól gondolom?Miért kell házzal cserélni?Egyébként nem is láttam ház nélküli kivitelt.Mitől eresztenek át ezek elkoszolódik a tömítőfelülete a termosztát szelepnek?
Ismerős jelenség, átereszt, Ezen már majdenem minden 2.0dti tulajdonos átesett. Cserélj termosztátot, de csak házzal együtt. Nem olcsó, de nem tudsz mit tenni.
Ha átszámolod akkor kb majdnem ottvagy az olajfogyasztással.1500km város után töltöttél 1 litert az szinte ugyanaz az meg köztudott hogy a régi ecotec benzinesek eszegetik az olajat,állítólag az újabb fekete deklis motorok már nem.Van akinek a Dti is eszi az olajat van akinek nem.Sok múlik azon hogy milyen sora volt az első tulajnál.
az egyém ugyan nem az általad említett, hanem 1.6 xel de hasonló a mutató működése, bár azért kicsit jobb. Cseréltem vízhőfok érzékelőt, és termosztátot is. Most már kb 1km után fúj langyosat, de a mutatóm csak kb 4km múlva ér a függőlegesbe. (mindig elfelejtem az hány fok) ez a minusz 2 fok reggeli hőmérsékletű reggelen. Azt inkább nem értem, mért nem a hűtő alján van a visszafelé folyó kivetetés. Attól feljebb kb 8- 10 cm-re. Érdekes konstrukció.