Azt szeretném megkérdezni, hogy Familysearch.org oldalról van szó az előzményekben ? Itt tényleg vannak fennt anyakönyvi képek is ? Én nem találtam , tud valaki segíteni ? Esetleg Vecseháza (Wetschehausen, Petroase Mare) és Szeged is fel lehet dolgozva ?
A Familysearch oldalon a magyar állami anyakönyvek fotói között találtam keveredést. Konkrétan: Baranya megye, Dunaszekcső és Egerág községeknél némelyik évet, valamint Dunaszekcsőnél a kül. anyakönyv típusokat is összekeverték.
Ezeket lehet valahogy jelezni az oldal szerkesztőinek? Pl. e-mailben?
Szeretném kikérni a Khuen-Héderváry család levéltári anyagát. Vagyis abból az 1900-as évektől, az alkalmazottakra vonatkozó iratokat. De nem tudom, hogy a sok besorolás közül, melyik takarhatja ezeket (személyi iratok, birtokiratok vagy számadások stb). Tud valaki segíteni, aki már kért ki ilyesmit?
Az is egy megoldás lenne, ha valaki végignézi mondjuk a saját települése képeit azokat lementené és feltöltené őket mondjuk egy rar fájlba, így másnak már nem kellene egyesével végigmennie.
Az minden esetre jó hír, hogy úgy néz ki, a törvény nem 2012-től hanem 2013-tól lép életbe. Remélhetőleg addig a mormonok végeznek az összes megyével és feltöltik.
Ha valaki esetleg mentett le sok képet a familysearchről az feltölthetné valahová. Vagy találtatok valami programot amivel le lehet menteni a képeket, hogy ne egyesével kelljen?
Szerintem azt jelenti (de ez csak tipp), hogy a család nem tudta állni a temetés költségeit, ennek ellenére a bírósági bizonyítvány mutatására a papnak el kellett temetetni.
Ugyanis találtam az Interneten egy cikket (igaz mexikói vonatkozású, és esküvővel kapcsolatos): „…azon szegény lakosokat, kik a kiszabott stólát fizetni nem képesek, bírói bizonyítvány mutatására a pap ingyen tartozik esketni.”